View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Guide-Bot rozumbrada

Joined: 20 Jun 2006 Posts: 307 Location: Praha 8 Telefon: SXG75 (FW22)
1261.00 SMM
|
Posted: Wed Jun 28, 2006 3:18 pm Post subject: Oskarta a nastaveni internetu gprs/wap gprs v prohlizeci tel |
|
|
nechal jsem si poslat smsku s nastavenim MMS profilu a WAP GPRS profilu. vse ok.
ale ted. umi vnitrni prohlizec internetu pouze pres WAP GPRS, nebo je mozne ho provozovat i pres INTERNET GPRS (snad to popisu dobre, 1 Kb pres WAP GPRS stoji 0.68 kc, 1 Kb pres internet GPRS stoji 0.06 kc.) rozdil nastaveni je v APN bud OWAP nebo OINTERNET (oboji oskarta).
muzu si nakonfigurovat prohlizec rucne abych prohlizel pres to levnejsi uctovani ? help
a v pripade ze to lze, muzu se takto divat i na wap stranky ?? :o) _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Wed Jun 28, 2006 9:43 pm Post subject: Re: Oskarta a nastaveni internetu gprs/wap gprs v prohlizeci |
|
|
Guide-Bot wrote: | nechal jsem si poslat smsku s nastavenim MMS profilu a WAP GPRS profilu. vse ok.
ale ted. umi vnitrni prohlizec internetu pouze pres WAP GPRS, nebo je mozne ho provozovat i pres INTERNET GPRS (snad to popisu dobre, 1 Kb pres WAP GPRS stoji 0.68 kc, 1 Kb pres internet GPRS stoji 0.06 kc.) rozdil nastaveni je v APN bud OWAP nebo OINTERNET (oboji oskarta).
muzu si nakonfigurovat prohlizec rucne abych prohlizel pres to levnejsi uctovani ? help
a v pripade ze to lze, muzu se takto divat i na wap stranky ?? :o) |
vestavěný prohlížeš by měl umět jet i přes ten levnejší profil internet...musíš mít akorát v menu správně nastavevou položku "profil-iunternet" jinak ale pro brouzdani po netu doporucuji Operu-je nejlepší _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 7:47 am Post subject: |
|
|
Jj, ta Opera je vážně lepší a levnější. Jen s ní nejde stahovat...
To připojení přes vestavěný prohlížeč je taky možný, ale musíš sehnat nějakou Wap Gateway... (ty operátoři nemají moc rádi a tak je rádi blokujou)
Nějakou ti pošlu přes SZ  _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Máme novou verzi webu. |
|
Back to top |
|
 |
Guide-Bot rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 8:17 am Post subject: |
|
|
jenda.69 wrote: | Jj, ta Opera je vážně lepší a levnější. Jen s ní nejde stahovat...
To připojení přes vestavěný prohlížeč je taky možný, ale musíš sehnat nějakou Wap Gateway... (ty operátoři nemají moc rádi a tak je rádi blokujou)
Nějakou ti pošlu přes SZ  |
THANK YOU VERY MUCH. uz ji nikomu nedam. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Guide-Bot rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 9:19 am Post subject: |
|
|
jeste k te opere. presdpokladam ze je to opera mini. kde stahnout verzi pro SXG75 ? a da se pouzit take ta wapgateway i tady ? _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Miroslav Šůs řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 9:22 am Post subject: |
|
|
Na tu Operu si normálně nastavíš to, co nastavuješ třeba na jimma a tak...tam se žádná gateway nenastavuje. Jen APN pro internet..
Stáhneš jí tady:
http://www.opera.com/products/mobile/operamini/phones/?phone=siemens_sxg75
Pak jsou ještě nějaký ruský modifikace, který mají nějaký přidaný funkce, ale vážně si nevzpomenu, na jaký adrese se to dá stáhnout.
// Miroslav mě předběhl, ale já toho napsal víc _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
|
Back to top |
|
 |
Guide-Bot rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 9:24 am Post subject: |
|
|
aha a vysvetlis laikovi, proc se u vestaveneho prohlizece musi pouzit WAPGATEWAY a u opery mini ne ? diky _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 9:32 am Post subject: |
|
|
Tohle jsem našel:
Když uživatel na svém mobilním telefonu vyťuká URL požadované stránky a volbu potvrdí, telefon pošle požadavek ve WAPu nějakou WAP gateway, což je brána, která spojuje mobilní telefony s Internetem. WAP brána vyšle do Internetu HTTP požadavek na danou stránku. Server, na kterém se stránka nachází, vrátí její obsah WAP bráně, ta zkontroluje, zda je stránka korektní a pokud je vše v pořádku, převede brána stránku do binární podoby, zkomprimuje ji a pošle mobilnímu telefonu.
Zdroj
Ve vestavěným prohlížeči si to bránu nastavíš, jakou potřebuješ. Kdežto v Opeře je už přednastavená ta operácká, která ty stránky upraví a zkomprimuje tak, jak to potřebuje OperaMini... Teda tak to aspoň chápu já.  _________________ Teď mám: Nexus S
|
Back to top |
|
 |
Guide-Bot rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 9:35 am Post subject: |
|
|
diky, takze hura na operu mini.
//necituj zbytečně, pak je tu akorát nepřehledno; jenda.69 _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
Guide-Bot rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Jun 29, 2006 9:38 am Post subject: |
|
|
Guide-Bot wrote: | diky, takze hura na operu mini.
//necituj zbytečně, pak je tu akorát nepřehledno; jenda.69 |
ok , jsem lenoch lina. ale dam si na to pozor. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|