Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
yeek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: čt leden 12, 2006 10:43 pm Předmět: Update firmware cez menu Extra, Správa přístroje? |
|
|
Zdravím, mám na Vás všetkých skúsených dotaz, ako riešiť problém s mojím CX70. Nemám kabel a na všetko, čo s telefónom potrebujem mi zatiaľ stačil infrák. Ovšem cezeň sa nedá upgradovať firmware, tak som hľadal možné riešenia, až ma napadlo vyskúšať toto menu, obetoval som dokonca i asi 1,3 MB dat, ktoré ma telefón vyzval stiahnuť, po úspešnom sťahovaní sa ma opýtal telefón, či si prajem nainštalovať aktualizácie, dal som OK, niečo prebehlo, potom chcel vypnúť a zapnúť a potom nabehla biela obrazovka "siemens mobile" updating progress - bežal modrý obdĺžnik, až dobehol nakoniec a tu sa to seklo a ostalo tak. vypol sa, až mu došla baterka. Keď som ho skúsil nabiť a pustiť znova, zas sa pustila táto biela obrazovka a výsledok bol rovnaký. Teraz už po zapnutí svieti len biela obrazovka a nejde vypnúť, len vybratím batérie. Neviete niekto, čo s tým? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pecanz čestný člen

14931.66 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 6:50 am Předmět: |
|
|
No tak to si skoro v pr**li... bez kabelu a bez zálohy kterou bez kabelu neudělals to dáš asi jen těžko dohromady... nejdřív si musíš sehnat kabel DCA510...  _________________ -> SE S500i + 2GB M2 + Vodafone CZ <- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 8:13 am Předmět: |
|
|
Presne takto si odpalil pri testovani mobil Jamaica...a mal sakra problem ho ozivit aj ked mal kabel. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
krvesaj rozumbrada

Založen: 08. 10. 2004 Příspěvky: 396 Bydliště: Telč Telefon:CX65@50
1261.00 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 8:15 am Předmět: |
|
|
A to je technicky možné? Update firmware jen tak, bez kabelu? Jo, kdyby to fungovalo na 200% tak by to bylo ale supr, ne? _________________ Poky14
Er. A1018s > Motorola T2288 > Philips Savvy Vogue > Er. A2628s > Nokia 3310 > CX65 (fw12) > 15měsíců > fw50 :-)
Pokyho web |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Krokodýl čestný člen

Založen: 26. 01. 2004 Příspěvky: 4749 Bydliště: Velké Žernoseky
14921.78 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 8:37 am Předmět: Re: Update firmware cez menu Extra, Správa přístroje? |
|
|
yeek napsal: | Zdravím, mám na Vás všetkých skúsených dotaz, ako riešiť problém s mojím CX70. ..... Keď som ho skúsil nabiť a pustiť znova, zas sa pustila táto biela obrazovka a výsledok bol rovnaký. Teraz už po zapnutí svieti len biela obrazovka a nejde vypnúť, len vybratím batérie. Neviete niekto, čo s tým? |
Jak psali kolegové, bez servisního(!!) kabelu se nehneš. Za dobrou zprávu považuji, že se telefon byl schopen nabít, takže eeprom je naprosto v pohodě. Jako první v řadě bych po pořízení kabelu nahrál firmware pomocí Wisnwup a zkusit, pokud se nespustí do normálního provozu, zkusit ještě dohrát standardní obsah disku pomocí FFSinit.
Teprve potom bych začal laborovat s dalšími věcmi. Více případně na ICQ. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
yeek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 5:09 pm Předmět: |
|
|
Ďakujem moc za odozvu, obával som sa, že to asi nebude moc dobré... Nechápem len to, prečo do toho telefónu dávajú možnosť updatu cez net, keď to poriadne nebeží, resp. keď pri nedoinštalovaní neni schopný ten telefón pokračovať ďalej, bo ako som čítal vo fóre ak sa niekomu inštalácia z kabelu zasekla, tak telefón bežal normálne ďalej. Keďže skúsenosti s kabelom nemám, myslím, že by som ho pochoval úplne, keby som to skúšal. Radšej teda budem bojovať o reklamačnú opravu, pretože som neurobil nič v rozpore s návodom a okrem vypnutého zvuku foťáku som s telefónom nič nerobil. Teda ale odpáliť telefón definitívne zrovna takýmto potupným spôsobom, to by ma fakt naštvalo :-( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pecanz čestný člen

14931.66 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 6:10 pm Předmět: |
|
|
No mě se dzá že sem četl tady v nějakém článku že na tohle se záruka nevztahuje, když jsis ho umrtvil nahraváním přes vzduch... _________________ -> SE S500i + 2GB M2 + Vodafone CZ <- |
|
Návrat nahoru |
|
 |
kwash badatel

303.22 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 6:24 pm Předmět: |
|
|
krvesaj napsal: | A to je technicky možné? Update firmware jen tak, bez kabelu? Jo, kdyby to fungovalo na 200% tak by to bylo ale supr, ne? |
je-na mojej cx70 som updatoval zo fw41-43-fw50,ide mi vsetko v pohode,
akurat ffs mi osalo na verzii 41:-( ale to nie je neak extra podstatne,lebo
neduhy sposobenim slabeho fw zmizli |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jamaica siemensmaniak

Založen: 30. 08. 2004 Příspěvky: 2409 Bydliště: V srdci Evropy
17095.68 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 6:57 pm Předmět: |
|
|
Kdybych to tu nepsal už nejmíň desetkrát ve foru že tahle metoda je nespolehlivá a náchylná k umrtvení telefonu
(tohle obhajujou a prosazujou jen "odborníci" z BI )
Když se to stalo mě tak sem to řešil s Krokodýlem přes ICQ a telefon sem rozjížděl 4 hodiny.A povedlo se to až nahráním vlastní zálohy FF přes x65Flasher a to podle mě ještě náhodou,protože tenhle updat má vzácnou vlastnost mazat zavedené kódy z telefonu .Je to prostě k ničemu a Siemens,alespoň ten u nás se k tomu moc nehlásí.Sice řekli že je to oficiální,ale záruku na to nechtěj poskytovat.Ještě sem neslyšel o nikom kdo si takhle odpálil telefon že by mu to opravili na záruku 8)
Rozumější a bezpečnější je investice 300Kč do servisního kabelu,než riskovat nějakejch 5000 za odbouranej telefon.  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Zaslal: pá leden 13, 2006 7:02 pm Předmět: |
|
|
yeek napsal: | Ďakujem moc za odozvu, obával som sa, že to asi nebude moc dobré... Nechápem len to, prečo do toho telefónu dávajú možnosť updatu cez net, keď to poriadne nebeží, resp. keď pri nedoinštalovaní neni schopný ten telefón pokračovať ďalej, bo ako som čítal vo fóre ak sa niekomu inštalácia z kabelu zasekla, tak telefón bežal normálne ďalej. Keďže skúsenosti s kabelom nemám, myslím, že by som ho pochoval úplne, keby som to skúšal. Radšej teda budem bojovať o reklamačnú opravu, pretože som neurobil nič v rozpore s návodom a okrem vypnutého zvuku foťáku som s telefónom nič nerobil. Teda ale odpáliť telefón definitívne zrovna takýmto potupným spôsobom, to by ma fakt naštvalo :-( |
Myslím že se zárukou nepochodíš protože si zařízení(v tomto případě mobilní telefon) používal v rozporu se záručními podmínkami - updat FW přes GPRS.Ale zkusit to mužeš.
Osobně bych volil cestu jakou Ti navrhl Krokodýl.Ale je to jen na Tobě. _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
yeek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: so leden 14, 2006 3:40 pm Předmět: |
|
|
Ja to predsalen skúsim. V návode im chýba varovanie, okrem toho ak vychádzame z predpokladu, že bežný spotrebiteľ naozaj nemá ani tušenie o tom, že niečo také vôbec telefón umožňuje, napriek tomu nijak nie je obmedzený prístup do tohoto menu, ani neobsahuje žiadne varovanie a v návode je napísané len "postupujte podľa inštrukcií na displeji", myslím, že by som mal šancu. U súdu určite. Druhá vec ale je, či by sa mi pre jeden mobil oplatilo žalovať, plýtvať časom vrážať peniaze do súdu a čakať na neistý výsledok...
Skúsim im napísať do siemensu (resp. Benqmobilu:-), ako to vidia oni. V každom prípade ste ma trochu nahlodali tým kabelom. Možno keby ma niekto cez icq viedol, tak by som to zvládol. Problém je, že nemám žiadne skúsenosti s inštalovaním firmware ani na zdravom telefóne, neviem, či by som ho takýmto pokusom nedorazil. Nedá sa nejak vyhľadávať medzi členmi siemensmanie podľa miesta? Potreboval by som zohnať niekoho skúseného v tejto oblasti z okolia Olomouce... Sám si do toho fakt moc netrúfam :-( |
|
Návrat nahoru |
|
 |
muswa kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st únor 08, 2006 3:08 pm Předmět: |
|
|
tak jsem dneska zkusil ten update přes správu přístroje, proběhl snad v pořádku, zatím vypadá že vše funguje, ale kdybych četl tento topic předtím, nevrhl bych se do toho
I když po updatu mi obrazovka zbělela a nic se nedělo, ale stačilo telefon vypnout a znovu zapnout a už to šlo. _________________ muswa |
|
Návrat nahoru |
|
 |
yeek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st únor 08, 2006 8:17 pm Předmět: happy end... |
|
|
Zdravím Vás, všetkých.
Podľa môjho názoru som mobil nepoužíval v rozpore so záručnými podmienkami (použil som funkciu menu, ktorá je bežne prístupná každému koncovému užívateľovi v súlade s návodom na použitie) a tak som tú reklamáciu skúsil. Som rád, že tohoto názoru bol i predajca a následne i servisní technici (alebo kto vlastne tú reklamáciu posudzuje;), takže moja reklamácia bola úspešná a mobil už zase mám v poriadku.
Každopádne som sa poučil a viackrát túto funkciu v telefóne pre istotu skúšať nebudem:-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Zaslal: čt únor 09, 2006 7:51 am Předmět: Re: happy end... |
|
|
yeek napsal: | Zdravím Vás, všetkých.
Podľa môjho názoru som mobil nepoužíval v rozpore so záručnými podmienkami (použil som funkciu menu, ktorá je bežne prístupná každému koncovému užívateľovi v súlade s návodom na použitie) a tak som tú reklamáciu skúsil. Som rád, že tohoto názoru bol i predajca a následne i servisní technici (alebo kto vlastne tú reklamáciu posudzuje;), takže moja reklamácia bola úspešná a mobil už zase mám v poriadku.
Každopádne som sa poučil a viackrát túto funkciu v telefóne pre istotu skúšať nebudem:-) |
Buď rád že se k tomu tak prodejce i servis postavily  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
1nt3GraC2 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: ne červenec 23, 2006 3:07 pm Předmět: |
|
|
mám M75 a upgrade fw přes SOA mi v poho fungoval, celou dobu jsem měl telefon na nabíječce |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|