clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SXG 75 jako MP3 přehrávač? (Praktické zkušenosti)

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SXG 75 jako MP3 přehrávač? (Praktické zkušenosti)
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  

Jaká používáte sluchátka?
Standartní (dodávané výrobcem)
63%
 63%  [ 12 ]
Vlastní redukce+sluchátka
31%
 31%  [ 6 ]
Vestavěný reproduktor
5%
 5%  [ 1 ]
Total Votes : 19

Author Message
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Sat Sep 30, 2006 9:06 pm    Post subject: SXG 75 jako MP3 přehrávač? (Praktické zkušenosti) Reply with quote

Chtěl bych se zeptat na praktické zkušenosti s využitím SXG jako MP3přehravače... Hlavně jak dlouho dokáže hrát na nabitou baterii? Je praktický rozdíl mezi dodávanými a vlastními sluchátky atd? Jake jsou vaše zkušenosti...
http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
MAO
táta fóra
táta fóra

7890.00 SMM
PostPosted: Sat Sep 30, 2006 9:13 pm    Post subject: Reply with quote

no ponevadz beham tak mam maly mp3 prehravac s dobrymy sluchatky ktere nikdy nevypadnout...ty od siemense vypadnou uplne samy bez jakehokoliv pohybu a ten hrozny konektor...u toho se kabel prezmoula tak do mesice...takze ho jako mp3 prehravac pouzivam jen kdyz nekam jedu busem nebo kdyz nekam du...este teda pouzivam kartu z neho v aute...a sluchatka mam jiny+redukce ty origos sou zabaleny v originali krabici
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 6:00 am    Post subject: Reply with quote

Sice ho takhle nepoužívám moc často, ale na názor to stačí. V mých uších (asi nejsou nejmenší ) sluchátka drží perfektně. Vzhledem k četnosti používání jsem spokojen i s kvalitou reprodukce. Konektor je trochu nevýhoda proti jacku, ale taky ho snesu. Největší zátěžový test jsem dělal na noční, když jsem střídal i mp3 i rádio. Nabitý mobil těch 8h v pohodě vydržel, ale když jsem šel ráno spát, tak jsem ho musel dát na nabíječku. Jo telefonickou část jsem měl zapnutou...

Ale osobně bych SXG, ikdyž umí mp3 přehrát, přehrávačem nenazval. To by musel mít vestavěný přehrávač funkce aspoň jako ten v S75.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
sutrus
VIP
VIP

661.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 1:44 pm    Post subject: Reply with quote

Sluchatka pouzivam standartni a nemam zadny problem.
Mel jsem moznost testnout i sluchatka pres redukci a nemohu tvrdit ze zvuk mel zasadne lepsi neho horsi zvuk. Urcite se zvedla hlasitost.
Vydrz na beterii pri hrani MP3 asi 2 dny. Poustim MP3 jenom kdyz nekam cestuji coz je jsou asi 4 hodiny denne.

S10, C25, S35, S45, SL45, S55, SL65, SX1, SXG75, SL91, HTC Kaiser
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
k.2.z
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

z tech pecek co k mobilu daly mam strasny nervy takze asi pudu do te redukce a PORADNYCH sluchatek....

Last edited by k.2.z on Sun Oct 01, 2006 7:49 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
BunGee
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

0.52 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

Ja su s reprodukci jak s origo sluchatkama, tak s reproduktorem dost spokojenej, akorat mi vadi ta gigova karta Very Happy , je to strasne malo, potreboval bych aspon 5 Very Happy , na ty moje kraviny co tam sou, jinak s mobilem si hraju skoro porad a kazdej den nabijim, kdyz neni v praci co delat, tak poslouchame a hrajem javu, a to nabijim treba i 2krat do dne

pokazí se v nejnevhodnějším pořadí

Ericsson T10=>

Siemens M65=>Fuj Blokia 3410(nenavidim blokie)=>SXG75/SVN 22 + Blesk + 1GB SanDisk + DCA-540 + ASUS P535

Vodafone 4ever
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie
Back to top
martinw
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

Hudbu na SXG posloucham porad, nemam regulerni mp3-prehravac, nechci tahat dalsi kramy po kapsach Shame on you

Po nekolika upravach je SXG jakozto mp3 prehravac jakz-takz pouzitelny. Prvni uprava byla vytvoreni otvoru v tuhym pouzdru, abych nemusel SXG furt vytahovat abych pozastavil hrani - schazi mi tlacitko na boku telefonu, jak mel SL45.
Druha uprava - prevrtal sem orig. handsfree - odpajel sem puvodni sluchatka a napajel sem tam patricne zkraceny Koss the Plug. Ma to moc dobry zvuk, vynikajici izolaci od okoli, sedi a opravdu drzi v usich a navic s tim muzu telefonovat. Puvodni sluchatka mi vubec nedrzely v usich. Prehravat mi vydrzi +- 8hodin. Bohuzel, pri pozastavenym preravaci vydrzi jen asi 12 hodin (ostatne jako vzdy, kdyz bezi neco na pozadi) - to je pro me problem, protoze posloucham dlouhy sety a nez pouzivat to zatracene pomaly posouvani abych se dostal tam, kde jsem skoncil, je lepsi prehravani pozastavit.
Pouzivam vyssi bitrate a bohuzel jsem zjistil, ze pri mp3 320kbps se prehravani nekdy na maly okamzik sekne - asi SXG musi zapremyslet o necem co se deje na siti a nestihne dodat data z karty. Ma potize s vyhodnocenim delky .AAC souboru s VBR, ale prehrat je dokaze.

Pri prehravani se mirne zahriva - sice min nez pri spustene GPS, ale udrzuje si svou "telesnou" teplotu. Bohuzel to uzira dalsi stavu z baterky. Bohuzel vubec nedokaze prehrat .TAR nebo bezkomprimacni .RAR prejmenovany na .MP3 - musim mu vytvorit regulerni dlouhou mp3, aby to zchroupal. Pritom SL45 to hral bez problemu Evil or Very Mad

Koukam, ze se nemuzu zucastnit hlasovani - ten muj bastl je nekde mezi 1. a 2. moznosti Think

BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 5:34 pm    Post subject: Reply with quote

v SXG poslouchám téměř jen rádio. Na mp3 jednak nemam nervy u chybějících souborů playlistu a jednak mam jen 512MB kartu, takže bych to poslouchal pořád dokola, což po chvíli omrzí...

Jinak si myslím že jako plnohodnotný mp3 přehrávač se dá SXG použít jen s trochou nadsázky - řazení pouze podle abecedy, sekání při hraní skladeb s dlouhým názvem, no eqalizér, m3u se dají tvořit jen v telefonu a moc dlouho nevydrží (nefungují po znovu načtení obsahu karty) , atd

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
sutrus
VIP
VIP

661.00 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 5:45 pm    Post subject: Reply with quote

BEZY wrote:
v SXG poslouchám téměř jen rádio. Na mp3 jednak nemam nervy u chybějících souborů playlistu a jednak mam jen 512MB kartu, takže bych to poslouchal pořád dokola, což po chvíli omrzí...

Jinak si myslím že jako plnohodnotný mp3 přehrávač se dá SXG použít jen s trochou nadsázky - řazení pouze podle abecedy, sekání při hraní skladeb s dlouhým názvem, no eqalizér, m3u se dají tvořit jen v telefonu a moc dlouho nevydrží (nefungují po znovu načtení obsahu karty) , atd

K tomu sekani mam par poznatku :o
Pred customizaci jsem mel nainstalovano tema WinXP a sekalo se to na vsech dlouhych nazvech.
Ted nemam tema zadne a hraje to uplne vsechno a bez sekani.
Padlo tady i info o teplote SXG pri prehravani a mam pocit ze bez tematka je mensi.
Tema WinXP asi neni uplne OK. Jine jsem netestoval.

S10, C25, S35, S45, SL45, S55, SL65, SX1, SXG75, SL91, HTC Kaiser
Back to top
BunGee
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

0.52 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

Asi pujdu do te redukce, pac ty sluchatka sice drzi v usich, hrajou krasne, ale teda nic moc nevydrzi, mam sxgo od brezna? a uz mam ctvrty sluchatka, vzdycky se nak porouchaji, musim vyzkouset neco kvalitnejsiho

Ericsson T10=>

Siemens M65=>Fuj Blokia 3410(nenavidim blokie)=>SXG75/SVN 22 + Blesk + 1GB SanDisk + DCA-540 + ASUS P535

Vodafone 4ever
Back to top
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

sutrus wrote:

...Pred customizaci jsem mel nainstalovano tema WinXP a sekalo se to na vsech dlouhych nazvech.

Jo o podobné zkušenosti s tématy jsme tu už kdysi diskutovali. XP je sice moc hezké téma, ale poslech mp3 ještě víc degraduje

bungee1 wrote:
... uz mam ctvrty sluchatka, vzdycky se nak porouchaji, musim vyzkouset neco kvalitnejsiho

nechci ani vědět, co s nima děláš moje jsou furt jak nové...

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
BunGee
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

0.52 SMM
PostPosted: Sun Oct 01, 2006 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

prave ze jenom posloucham, jedno casem prestalo hrat, nevim proc, no a onehda sem se rozbil na kole a trsku sem si rozedrel kablik a tak uz nevali HF a pravy sluchatko, kdyby agora v brne porad stala tak uz mam novy, ale takhle nevim Confused

Ericsson T10=>

Vodafone 4ever
Back to top
david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník
(člen klubu SM)<br>věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Mon Oct 02, 2006 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ja ho teda jako MP3 prehravac moc nepouzivam z duvodu tech playlistu, ktery jsou na h***o, ale jako radio je super.
Taky ta sluchátka jsou uplne nanic, vubec mi nedrzi v usich Evil or Very Mad .

Poradite mi nekdo, kde sehnat tu redukci na jina sluchatka?
btw: to mi, ale vlastne to radio nepobezi co ? Think d'oh!

Back to top
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Mon Oct 02, 2006 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

david.sedivy wrote:
Ja ho teda jako MP3 prehravac moc nepouzivam z duvodu tech playlistu, ktery jsou na h***o, ale jako radio je super.
Taky ta sluchátka jsou uplne nanic, vubec mi nedrzi v usich Evil or Very Mad .

Poradite mi nekdo, kde sehnat tu redukci na jina sluchatka?
btw: to mi, ale vlastne to radio nepobezi co ? Think d'oh!

Redukci maji i v e-obchodech nebo si jí muzes vyrobit sam doma...nedavno tu byl navod...jinak antena na radio je vyvedená na pin11 myslím

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
MAO
táta fóra
táta fóra

7890.00 SMM
PostPosted: Tue Oct 03, 2006 5:31 pm    Post subject: Reply with quote

no panove tak sem mozna objevil tu vec s kartou...ze se zapominaj cesty k playlistum...je to tim ze po vysunuti a zasunuti karty se katrta nahlasi pokazdi jako jiny diks...a tak ted hledam v NV Items jestli to nekde nebude...a pokud bude tak to spravne poladit aby se hlasily furt stejne...
a ten navod na tu redukci je zde: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=827 wink

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum