View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
destinqo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 16, 2006 10:27 am Post subject: C81 a EDGE modem |
|
|
Zdravim
zajtra asi pojdem ten telefon reklamovat.
kazdych 5 minut spadne EDGE spojenie.
je to nejaka featura toho telefonu (chce ma naucit trpezlivosti)
alebo ste to uz reklamovali tiez? |
|
Back to top |
|
 |
silvo košík kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 16, 2006 6:17 pm Post subject: |
|
|
ja ti neviem ,sem tam ten modem vypne(raz za dva tri dni),ale to som si nie uplne isty ci je to modemom alebo bluetoot adapterom,napr som bol vcera 6 hodin na nete bez prestavky a bez jedineho problemu(snad len to datove obmedzenie 2GB od orange ) |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Wed Aug 16, 2006 9:12 pm Post subject: |
|
|
Moja skúsenosť s modemami mobilov Siemens:
1. cez Bluetooth dosť nestabilné - riešil som to nastavením Recovery na 1 min. a automatickým reštartom spojenia, každý modem Siemens cez BT nepravidelne "zaspí" a nevedeli to zistiť prečo je to tak.
2. spojenie cez kábel spoľahlivé.
ak ale modem padá často a nielen pri BT, reklamovať  |
|
Back to top |
|
 |
destinqo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 17, 2006 10:04 am Post subject: |
|
|
takze ak pouzivam modem cez BT a pada to (kabel nemam a len preto aby som to otestoval ho kupovat nebudem). Je to uz dovod na reklamaciu? (orange) |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Thu Aug 17, 2006 11:42 am Post subject: |
|
|
áno, jasný dôvod na reklamáciu, najmä ak mobil sa používa najmä ako modem, aj mne sa to stalo v minulosti, napr. aj v prípade S55 cez BT
Lenže:
1. Orange povedal, že mobil je OK a problém môže byť inde.
2. Testovali aj SIM kartu, tiež bez problémov.
3. Certifikovaný servis konzultoval problém s vyvojármi v Nemecku a po 3 mesiacoch a viacerých reklamáciách mi povedali, že mobil je podľa testov OK a pre istotu mi tam dali dokonca nižšiu verziu, ale aj pri tej bol ten problém.
4. Chvíľami tvrdili, že či nemám víry v PC a že by to bolo dobré testovať komplexne ale to nerobia...
5. Nakoniec som to pri BT vyriešil prakticky ako píšem vyššie a problém na BT sa úplne odstránil.
Ak sa teda chce používať modem mobilu predovšetkým na GPRS/EDGE cez BT, doporučujem iné značky, bezproblémové a spoľahlivé je to určite na M.V360, menej už na N.6021. |
|
Back to top |
|
 |
destinqo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 17, 2006 2:35 pm Post subject: |
|
|
to je haluz.
a u nich sa akoze ten modem neodpajal ci co? ze telefon je OK.
Pouzivat sa da vsetko (aj internet co sa odpaja kazdych 5 minut) ale nemalo by to tak byt.
dakujem za odpoved
este sa rozhodnem ci chcem byt mesiac/az 3, bez mobilu a mozno nieco vyriesim. alebo radsej budem mat internet padajuci castejsie (aj ked ja doma pouzivam lan, a EDGE iba obcasne) |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Thu Aug 17, 2006 4:12 pm Post subject: |
|
|
Ja som im predložil podrobné logy o správaní sa modemu z W XP. A tam bolo vidieť, že modem z času na čas sa uspal a to obyčajne do jednej minúty po zápise v logu a niekedy to išlo aj 10 hodín OK a niekedy to padalo ako zhnité jablká... Logy ich nezaujímali. A svoj notebook som nechcel nechať v servise na cca mesiac, lebo je jednak služobný a sú v ňom najnovšie antivírové a iné ochrany Opakujem, že moje riešenie, ktoré som písal vyššie spôsobilo, že spojenie modemu cez BT už nepadalo vôbec a ak tak sporadicky, čo je ale už problémom operátora, lebo sa to stáva, ale nie často.
Ak ale u Teba modem padá často, jednoznačne reklamuj
Mať nový mobil a nebyť z ním spokojný, nie je hodné človeka 21. storočia  |
|
Back to top |
|
 |
pitreeseck kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 01, 2007 9:00 pm Post subject: Zkušenosti s C81 a edge připojením přes kabel |
|
|
Ahoj, a nemáte někdo konkrétní zkušenosti s tím, jak C81 jede s EDGE připojením přes kabel (tedy ne přes BT)? Jestli se třeba při intenzivnějším stahování vypíná, zamrzá apod....? |
|
Back to top |
|
 |
|