clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Problém s COM porty při update firmware S68

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Problém s COM porty při update firmware S68

Reply to topic     Forum Index -> Třída S
View previous topic :: View next topic  
Author Message
LB
kolemjdoucí

2.50 SMM
PostPosted: Tue Dec 26, 2006 9:07 pm    Post subject: Problém s COM porty při update firmware S68 Reply with quote

Mám datový kabel DK-1 USB "DCA-110" od firmy GSM Cables, instalace driverů ve Win XP Pro bez problémů, kabel a následně telefon detekován, SiMoCo v pohodě, záloha adresáře a dat také.
Pokud však chci provést update fw, tak mi update soft nabízí jen porty COM1 a COM2, kabel je však zprovozněn přes USB na virtuálním COM7.
Nepomůže ani změna portu COM7 na COM1 ve správci hardware, pak nabízí update soft COM7 a COM2, prostě pořád pouze ty stejné, ke kterým telefon není připojen.
Pro úplnost : USB mám vyvedeno ze zadu na čelní panel společně s čtečkou karet a kabel je detekován pouze tehdy, když ho dám do USB a teprve pak zapnu PC. Připojení za běhu můj PC nebere, kabel sice pozná, ale telefon pak už ne.
Díky za všechny rady a nápady ...
Back to top
View user's profile Send private message
O_t_i_k
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jan 16, 2007 9:12 pm    Post subject: Re: Problém s COM porty při update firmware S68 Reply with quote

Mam stejny problem, oficialni firmware mi nabizi com1 (kabel nastaven na com2), kdyz prohodim nastaveni portu, tak nabizi zase jen com2. Ve winswup se pri nastaveni spravneho portu nepodari rozbehnout update. Kabel je od gsmcables dca-110.

EDIT:
Takze reseni problemu s firmwaru je na gsmcables.cz v sekci techn. podpora, pan Hernych ti da heslo.

Problem s pripojenim za behu pc mam taky a pomuze vysunuti a zasunuti kabelu z usb.
Back to top
ivoobr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Apr 10, 2007 6:23 pm    Post subject: Reply with quote

Nemohl bys ten problém s těmi porty popsat? Crying or Very sad
Back to top
bitkar
začátečník
začátečník

Phone: S68
428.38 SMM
PostPosted: Sat Sep 05, 2009 10:39 am    Post subject: Reply with quote

ja treba mam BT dongle a od toho mi to naslo comporty, tak sem ho vytahl a kabel jsem zapojil misto toho donglu. Nechal jsem ho detekovat porty a telefon, samozrejme usb serial port od kabelu nenasel (u me COM2), ale nasel ty porty co byly virtualni pro BT. Tak jsem pred rucnim nastavenim v ovladacich prendal cislo toho usb serial portu na cislo, ktery predtim nasel a ktery nabizi na vyber. Ve spravci zarizeni pak sice byly dva COM3 porty, ale slo to. Vybral jsem proste port COM3 a nechal ho jeste jednou detekovat telefon na COM3 a pritom jsem mackal uz radsi dokolecka cerveny tlacitko (coz mozna nema vyznam, ale radsi pisu. asi staci proste az na vyzvani) a nahle zcistajasna ho nasel a zacal updatovat.
Reply to topic     Forum Index -> Třída S All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum