View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rumburak1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 25, 2006 8:51 pm Post subject: Textový editor mrví soubor |
|
|
Do mobilu SK65 jsem potřeboval nainstalovat nějaký textový editor pro psaní delších textových poznámek. Na základě rad v tomto fóru jsem si nainstaloval SieFM a MicroReader. Bohužel, oba mají závažnou chybu a sice, že dokážou editovat pouze malý výřez většího textového souboru - jakousi stránku. Pokud napíšete delší úsek textu najednou, začnou se v něm ztrácet části textu, větší soubor můžete tak snadno zničit. Při vrácení tohoto výseku textu z editoru do souboru se pak třeba ztratí celá předcházející část souboru. SieFM má mimo to ještě komičtější chybu. Oteřete soubor, začnete jej prohlížet, chcete se vrátit k začátku a ejhle, začátek se duplikuje a duplikuje a ujíždí a nikdy na něj nedojedete. Existuje nějaký textový editor na mobil, který opravdu funguje? Nebo je to snad chyba firmware mého mobilu? |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Mon Sep 25, 2006 9:03 pm Post subject: |
|
|
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=20116&highlight=text+editor
skus ještě tohle
s tou nekonečnou duplikací v SieFM mi to dělá i v M65 i v S75, takže to není chyba tvého mobilu, ale té aplikace.... _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
Rumburak1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 26, 2006 8:09 am Post subject: TextEditor |
|
|
Jo, text editor se zdá, že soubor nemrví, teda, ještě se mi to při experimentování nepodařilo. Bohužel je pro běžnou práci asi nejméně přehledný ze všech, před otevřením každého souboru se musí ručně zadat jeho kódování (nelze nastavit např. že chci furt UTF-8) a ve svém prohloížeči neumí tak primitivní věc, jako zalamování slov, takže slova zahýbá přes okraj řádky klidně v půlce slova, docela hrůza to číst. Navíc některé obyčejné textové soubory vytvořené např. v MicroReaderu nedokáže otevřít. |
|
Back to top |
|
 |
Rumburak1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 26, 2006 10:19 pm Post subject: |
|
|
Jo, tak nastavit to jde, že chci pořád jen UTF-8 . Jsou tam u seznamu kódování takový + a - a když se všechny ostatní nastaví na -, tak se to už neptá a jede to furt v UTF-8.
Krom toho se mi zdá, že i tím MicroReaderem se dá psát bezpečně, když si člověk zvykne na to, že edituje jen výseč a moc nedivočí. MicroReader mi přijde jako prohlížeč/editor pro běžné použití asi nejlepší. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|