clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - gsm antena

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

gsm antena

Reply to topic     Forum Index -> Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
timemaster
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Dec 14, 2006 7:31 pm    Post subject: gsm antena Reply with quote

tak nevim, jestli jsem dal tenhle prispevek do spravne sekce,ale nic vhodnejsiho jsem nenasel..
potrebuji poradit, chtel bych si udelat antenu k mobilu. Koupil jsem 11db antenu do auta a ted resim druhou cast, jedna moznost je konektor k urcitemu typu mobilu, coz neni moc universalni.. k nokiim bez anteniho konektoru se dela jakysi adapter, do nej se pripoji externi antena, mobil se zapichne do adapteru a signal je.. potrebuji neco takoveho vyrobit, jen v trosku vetsim formatu..
predstavoval jsem si to jako vyleptani anteny na plosnak, ten pripojim k te 11db antene a na nej budu pokladat telefon.. mohl by nekdo nakopnout ? vubec nevim kde hledat, nebo kde se ptat..
diky moc
Back to top
View user's profile Send private message
alkaba
čestný člen
čestný člen

10903.00 SMM
PostPosted: Thu Dec 14, 2006 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

Řeším zrovna stejný problém Smile Zatím jsem nepřišel na to, jak konektor vyrobit...Ale zkoušel jsem napájet dráty na desku telefonu a vyvést je ven a připájet k ántéňe Ale moc praktické to není a ani to moc hezky nevypadá, když z mobilu trčí dráty Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
timemaster
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Dec 14, 2006 7:50 pm    Post subject: gsm Reply with quote

super, to jsem rad,ze to konecne muzu s nekym poresit.. na mobilmanii jsou samy lamy, precetlo si to asi 50 lidi a ze by nekdo odpovedel, to fakt nehrozilo.. Sad

no hele, tenhle zpusob za nic nestoji.. nokie vyrabi jakysi drzak na telefony bez antenniho konektoru, do toho drzaku se normalne pripoji antena a da se tam telefon, jeho plocha nejakym zpusobem vyzaruje ten signal do mobilu.. potreboval bych jednu takovou sehnat a rozebrat a podivat se jak to tam maji zarizene, protoze to je universalni system, da se do toho jakykoliv telefon, samozrejme pokud to neni nokia toho typu pro ktery je to delany, tak to tam nedrzi,ale kdyz to takhle clovek posadi na stul,tak i treba muj sx1 v tom signal najednou mel.. - je to asi soucasti hf soustav do auta, pripadne jen drzaku na mobil.. ja bych chtel udelat neco podobneho, ale trosku ve vetsim, abych na tu plochu mohl polozit treba dva telefony vedle sebe..
Back to top
palucko
I <3 emo
I <3 emo

15732.22 SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

hmmm na každem siemensu je vzadu takova dira s nečim kovovym tam dole ,.,. a to je urceno pro externi antenu ,.,. jen ji koupit ebo udelat treba
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
D4X
(o(^^)o)
redaktor

Phone: HTC Diamond
382387.67 SMM
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 9:00 pm    Post subject: Reply with quote

nn... na kazdem siemensu neni konektor externi anteny... a ta se zase pouziva myslim pro HF sady v aute...
mario_liptov
administrátor
administrátor

265151.79 SMM
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 9:28 pm    Post subject: Reply with quote

Kedysi davno v casoch zarodku GSM som videl taky pripravok, bol to vyleptany plosny spoj, kde bola na nom vyleptana cevka v tvare spiraly. Jej konce boli vyvedene tienenym kablikom 50ohm. a ukonceny konektorom do externej anteny. Cele to bolo v krabicke a prikladalo sa to k mobilu. Malo to jemne straty, ale dalo sa...

Tak tam sem taky (Ne)byl...
Keď môžem, pomôžem.
Zeptejte se mne na co chcete, ja Vam na co chci odpovim. Donutil
SMwmmania.cz
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie
Back to top
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Sun Sep 30, 2007 9:55 pm    Post subject: Reply with quote

Tak me napadlo, co takhle pouzit z nejakyho mrtvyho mobilu integrovanou antenu? Ale je uz pozde,takze je to treba blbost

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
DarknessMaster
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Oct 01, 2007 3:56 pm    Post subject: Reply with quote

Mam nekde na disku navrh anteny na 900 MHz poslu vam link hned jak to najdu, po vyleptani na desku by to mohlo funovat. zalezi jestli se to tam nakmitne i zpatky.

ok uz to mam...

http://www.freewebtown.com/darknessmr/GSM%20antena.psd

link snad pojede. jinak vstup 50ohm je ten tlusty spoj na zacatku. ta kosticka vedle je zem.

ten obrazek ma 1200 dpi, to znamena ze pri svem rozliseni ma skuteckou velikost 1,74 x 3,45 cm . pokud by se spoje natahly na delsich stranach 2x, mohlo by to vicemene odpovidat a mit jeste vesi zisk. ale testnete to takhle.

>>>Everithing is possible<<<

Nokia 6150 Titanium SE --> Siemens M65 Aqua @ Dolomity DH crash --> Siemens M65 Antracite
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Reply to topic     Forum Index -> Hardware All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum