View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 2:25 pm Post subject: Channel Banner |
|
|
http://forum.siemens-club.org/pda/viewtopic.php?TopicID=66170
(jestli na té stránce najdete odkaz, co připomíná slovo "Archiv", tak si to můžete i stáhnout )
Na patches.siemens-club.org je patch na FW47 i FW52; ten z toho Archivu mi funguje na 47 taky OK)
-jinak je to docela vychytávka, spustíte Elf ChanBannerGUI a nastavíte zakázané kanály, čímž telefon může odfiltrovat nejvíce "řvoucí" BTSky a naopak nastražit uši na nějaké vzdálené či neznámé.
BTW k temu Konci - asi je to opravdu vážné (protože kdyby se napsalo, že se SM ruší už k 1.4.2008, tak... ) _________________ S LXXV |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Sat Mar 29, 2008 4:20 pm Post subject: |
|
|
Wow, to jsem nečekal... skusím, odkud maximálně chytnu BTSky..  _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
Duku uživatel roka 2008

Joined: 18 Dec 2004 Posts: 1027 Location: Liptovský Mikuláš Phone: EL71v45 28.71 SMM
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 4:26 pm Post subject: |
|
|
Nechapem...ako sa to da vyuzit?
Tu je patch na E71 a EL71. _________________ EL71 Black FW45 + Kingston 2GB + DCA-110 + DCA-140 + HHS-150
>Daruj krv< |
|
Back to top |
|
 |
delpierwin badatel

Joined: 27 Dec 2007 Posts: 146 Location: Sukabumi, Republic of Indonesia
519.20 SMM
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 6:25 pm Post subject: |
|
|
I'm sorry, channel banner patch, what does exactly this patch for?  _________________ SiemensXP | My Blog
BenQ Siemens EL71 v45 Diamond Style
Siemens ME45 Standard
Siemens A70 Almost die -- dying
Siemens S57 v17 Standard
Siemens SX1 v15 Cristal 2+
Siemens M65 Windows 7 v1.1
Siemens S75 v47 Katie Meula Case
HTC Touch Pro - Timolol's WM6.5 Stock Like ROM |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sat Mar 29, 2008 9:29 pm Post subject: |
|
|
delpierwin:
You can BAN (=disable) certain channels (every Base-Transceiver-Station´s antenne has its channel); it is useful in two (or even more;)) causes:
1) if you are receiving signal from two BTSs which have near the same signal, you can prefer only one of them by disabling the channel of the other (of course that these 2 BTS mustn´t have the same channel).
2) if you want to explore some further BTSs with bad signal, that you normally can´t see (because the cell-phone is receiving signal from the nearest BTSs by default) - you simply disable the channels of the "strongest" BTSs and receive the signal from "weakest".
Duku:
Využití je prakticky nulový, ale zrovna u mě dneska ne - včera jsem náhodou logoval BTSky (je k tomu potřeba aplikace a patch) a v logu jsem objevil CID (cell id - stručně každá anténa na vysílači má svoje číslo), co není na seznamu (gsmweb.cz).
Dneska jsem se vypravil na to samé místo, kde jsem to CID zachytil, otevřel v servisním menu "Neighbour cells" a znovu tam to CID bylo vidět, i s uvedeným kanálem. Protože ale nebylo na výchozí pozici, za použití tohoto ELFu jsem ho tam úspěšně "dokopal" zakázáním okolních silnějších kanálů.
No a voilá, potom už stačilo jen to CID "prozvonit" (=vytočit stodvanáctku a zavěsit ještě než se to spojí; (btw snad jim to nevadí ) a v servisním menu se objevil i údaj o tom, jak je vysílač s tím CID daleko
(to se dělá jen tehdy, když jde o cizího operátora; v opačném případě můžeš prozvonit sám sebe).
No a tohle když se udělá na třech místech pár kilometrů od sebe, tak člověk získá určitou představu, kde je ten vysílač umístěný a příště už ho doloví.  _________________ S LXXV |
|
Back to top |
|
 |
pip@ administrátor

Joined: 11 Aug 2005 Posts: 5470 Location: Olomouc Phone: SXG75 132978.34 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Sat Mar 29, 2008 11:04 pm Post subject: |
|
|
Heh, trvalo mi, než jsem přišel na to, jak to používat...
Ten Channel je CH v Neighbours Cell a mačkáním čísel se v tom "seznamu" kanálů dá i vyhledávat...
chytám s tím dost BTSek, ale všechny jsou jen z blízkýho okolí...
no, musím s tím někam vyjet... pamatuju, jak jsem s java aplikací BTS chytal BTSky na Velkém Kosíři (hora) a chytnul jsem i BTSku, co je i v Olomouci, nedaleko mého bydlišetě... bylo to na vzdálenost přes 20 km
někdy to zase musím vyzkoušet, s tímhle elfem to bude lepší... _________________ Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8010)
Pojďte pokecat na:
 |
|
Back to top |
|
 |
delpierwin badatel

Joined: 27 Dec 2007 Posts: 146 Location: Sukabumi, Republic of Indonesia
519.20 SMM
|
Posted: Sun Mar 30, 2008 7:50 am Post subject: |
|
|
ccd98 wrote: | delpierwin:
You can BAN (=disable) certain channels (every Base-Transceiver-Station´s antenne has its channel); it is useful in two (or even more;)) causes:
1) if you are receiving signal from two BTSs which have near the same signal, you can prefer only one of them by disabling the channel of the other (of course that these 2 BTS mustn´t have the same channel).
2) if you want to explore some further BTSs with bad signal, that you normally can´t see (because the cell-phone is receiving signal from the nearest BTSs by default) - you simply disable the channels of the "strongest" BTSs and receive the signal from "weakest".
|
Ow i see, i'm adding clear info, in BTS there are 2-3 antennas, each defined as a cell, and a cell could contain 2-4 channels (also called ARFCN). So by judging strong or weak signal, it's should referred to a cell, not a channel. But still we do initialization on a channel not a cell
Thank You for Your explanation ccd98. _________________ SiemensXP | My Blog
BenQ Siemens EL71 v45 Diamond Style
Siemens ME45 Standard
Siemens A70 Almost die -- dying
Siemens S57 v17 Standard
Siemens SX1 v15 Cristal 2+
Siemens M65 Windows 7 v1.1
Siemens S75 v47 Katie Meula Case
HTC Touch Pro - Timolol's WM6.5 Stock Like ROM |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|