clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Geocaching - sport se srdcem GPS

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Geocaching - sport se srdcem GPS

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Sibstr
badatel
badatel

270.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt březen 23, 2006 9:28 pm    Předmět: Geocaching - sport se srdcem GPS Odpovědět s citátem

Stručně o co jde:
Geocaching je dobrodružství, hra pro všechny majitele GPS, spojující prostřednictvím internetu tisíce lidí po celém světě. Funguje díky přesnosti dnešních GPS systémů a možnosti výměny informací o nově založených skrýších mezi účastníky hry. Ti pak mohou s délkovými a šířkovými souřadnicemi skrýše vyrazit na lov. Odměna za nalezení se většinou ukrývá uvnitř plastikového kontejneru nebo zavařovací sklenice.
Podrobné info na:
www.geocaching.cz
www.geocaching.com

Pokud máte někdo dotazy ohledně této pěkné hry, stačí se zeptat. Rád na vše odpovím. Na hledání se dá v pohodě použít SXG75ka s nainstalovanou aplikací GPSka. Sice to není tak přesné, jako např. GARMIN, ale cache se s tím najít dá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
michalt
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt březen 23, 2006 11:06 pm    Předmět: Re: Geocaching - sport se srdcem GPS Odpovědět s citátem

Sibstr napsal:

....Na hledání se dá v pohodě použít SXG75ka.... ale cache se s tím najít dá.

No tak da, ale bude to chtit dost vypilovat algoritmus toho programu. Predpokladam, ze surova data budou stejna ze vsech GPS, uz jsem par kesi s SXG odlovil, ale po Praze jsem stejne nakonec zapnul Garmina, protoze v prirode staci v klidu pozorovat sipku jak se krouti a po minute porovnavani ruznych mist kam zrovna sipka ukazuje ten parez najit jde... ale hledat mikro s tim ze sipka poskakuje o 20-30 metru sem a tam proste nejde.
Docela by me zajimalo jak ten algoritmus asi pracuje. Nejake predstavy mam z pozorovani Garmina (cesta tunelem, ustalovani se pokud se zastavim na miste), ale proste by me to zajimalo (a mho by to taky melo zajimat, protoze pokud to doladi v GPSce a Siemens vyda firmware opravujici nektere silene chyby, tak nebude nad SXGko).
Uza
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Telefon: HTC Artemis
2081.72 SMM
PříspěvekZaslal: pá březen 24, 2006 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju, tyhle WPT mi fungujou, nevím proč. Ale přijdu na to...

EDIT//
Když jsem měl srovnání, tak jsem tak dlouho zkoušel, až jsem na to přišel.
Pes byl zakopanej v převodu přes BABEL. Myslel jsem si, že musím převádět do souboru s koncovkou *.wpt , což se ukázalo jako špatně. Musí se převádět do formátu Oziexploreru (už se to tu psalo a já to neregistroval) a pak k tomu názvu dopsat koncovku wpt. Tak jsem zase chytřejší.
Napsal jsem to tu pro ostatní, kdyby byli v podobné situaci. Děkuju za pomoc. Applause

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
feretti
badatel
badatel

265.50 SMM
PříspěvekZaslal: pá březen 24, 2006 9:28 pm    Předmět: Vyhra Odpovědět s citátem

Cau Sibstr! Co najdem v tej flaske? Dufam, ze nie utopenca s cibulou! Vie sa dopredu co hladam? Smile... Mne sa chce tak od 250,EUR Smile))

stacilo by aj nejake CD s novym firmware pre sxg...

mho
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: so březen 25, 2006 11:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

spike napsal:

Když jsem měl srovnání, tak jsem tak dlouho zkoušel, až jsem na to přišel.
Pes byl zakopanej v převodu přes BABEL. Myslel jsem si, že musím převádět do souboru s koncovkou *.wpt , což se ukázalo jako špatně. Musí se převádět do formátu Oziexploreru (už se to tu psalo a já to neregistroval) a pak k tomu názvu dopsat koncovku wpt. Tak jsem zase chytřejší.
Napsal jsem to tu pro ostatní, kdyby byli v podobné situaci. Děkuju za pomoc. Applause

Mimochodem - neni problem prevadet jakejkoliv jinej format. Ozi jsem vybral vicemene nahodou, ze v nem mam nejvic dat. Jak vypada ten geocachovaci? Skousel jsem si ho stahnout, ale nejak se mi nepovedlo se zaregistrovat.
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Telefon: HTC Artemis
2081.72 SMM
PříspěvekZaslal: so březen 25, 2006 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je třeba na tý mezinárodní stránce. Na český jde registrace asi až po nalezení první kešky.
Jestli kecám, tak mě někdo opravte...

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
Sibstr
badatel
badatel

270.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne březen 26, 2006 4:11 pm    Předmět: Re: "Vyhra" - odměna Odpovědět s citátem

feretti napsal:
Cau Sibstr! Co najdem v tej flaske? Dufam, ze nie utopenca s cibulou! Vie sa dopredu co hladam? Smile... Mne sa chce tak od 250,EUR Smile))

stacilo by aj nejake CD s novym firmware pre sxg...

V keši může bejt cokoli kromě tabákových výrobků, alkoholu, jídla, drog, zbraní. Niky nevíš co je v keši, většinou nějaké maličkosti, 250€ tam rozhodně nehledej Jediné u čeho máš jistotu že je v keši je logbook.
Vždycky když si z keše někakou věc vezmeš, musíš tam i nějakou věc dát.
dilbert
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne březen 26, 2006 6:44 pm    Předmět: Re: Geocaching - sport se srdcem GPS Odpovědět s citátem

Sibstr napsal:
Stručně o co jde:
Geocaching je dobrodružství, hra pro všechny majitele GPS, spojující prostřednictvím internetu tisíce lidí po celém světě. Funguje díky přesnosti dnešních GPS systémů a možnosti výměny informací o nově založených skrýších mezi účastníky hry. Ti pak mohou s délkovými a šířkovými souřadnicemi skrýše vyrazit na lov. Odměna za nalezení se většinou ukrývá uvnitř plastikového kontejneru nebo zavařovací sklenice.
Podrobné info na:
www.geocaching.cz
www.geocaching.com

Pokud máte někdo dotazy ohledně této pěkné hry, stačí se zeptat. Rád na vše odpovím. Na hledání se dá v pohodě použít SXG75ka s nainstalovanou aplikací GPSka. Sice to není tak přesné, jako např. GARMIN, ale cache se s tím najít dá.

Díky moc za tip. Vypadá to hodně zajímavě a určitě to zkusím. Už jsem na webu zjistil brněnské cache a tak se snad příští víkend pokusím nějakou z nich odlovit. :-)
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PříspěvekZaslal: čt červenec 13, 2006 11:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska sem poprvé vyzkoušel tento "sport" a myslim že je super Smile Ikdyž nemam prostředky jezdit po republice, najít cachky u nás snad nebude problém.
Dovedl mě k němu hlavně dnešní článek na MM, je tam i spousta tipů
http://navigovat.mobilmania.cz/clanky/AR.asp?ARI=112930&CAI=2158
SXG mi našel signál asi po 5-10 min. v parku pod stromama, takže fajn. Cestou sem se řídil podle GPSky, sice mě čas odčasu poslala někam úplně dopryč, obecně ale ukazovala správně Smile
Každému majiteli SXG75 doporučuji Exclamation wink

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
dilbert
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út červenec 18, 2006 8:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pro případné zájemce mám ale jedno upozornění. Provozovat geocaching s SXG75 se sice dá, ale je to spíš nouzovka. Přece jen klasická GPSka je trošku jiná třída.

Za další si na tuto aktivitu dejte pozor. Je strašně jednoduché jí propadnout a to pak člověk člověk pomalu nedělá nic jiného. Very Happy

Znám to z vlastní zkušenosti. Začal jsem někdy na počátku dubna a k dnešku už mám cca 150 nalezených cachí. A dovolenou plánuju zásadně tam, kde nějaké cache jsou.

Jinak je to ale vážně super zábava!!!
FOXXX
VIP
VIP

Telefon: HTC HD
14880.90 SMM
PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 8:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

včera jsem ulovil i já svou první cache Razz
Navigace v lese mezi stromy není nejsilnější stránkou SXG, ale díky nápovědě "pod převráceným pařezem" se to povedlo. Telefon mě vedl tak ze 40% a z 60% intuice a logický úsudek. Ale měl jsem z ní fakt radost. Škoda, že v oklolí jich až tak moc nemám. Koncem týdne jedu na Slovensko, tak se pokusím něco odlovit tam.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dilbert
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po červenec 24, 2006 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to blahopreji k prvnimu uspesnemu odlovu. S SXG75 to opravdu neni zrovna to prave orechove, ale nouzove se cache daji takto lovit. Pokud tomu clovek ale propadne, stejne asi casem prejde na klasickou gpsku. Smile
Na Slovensku jsem byl lovit kesky na pocatku cervence, nektere byly dost tezke. Preji hodne zdaru, Petr (alias Kimit Team na GC.com)
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PříspěvekZaslal: po červenec 16, 2007 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chtěl bych trochu oživit tohle téma. Dost lidí se tady zminuje o tom ze SXG je nouzovka. No ani bych nerek.Nedavno jsem zacal a SXG mi vyhovuje. Zatím mě vzdy navedlo spravne,jednou sem mel trochu problem v hustem lese ale i tak sem dosel tam kam sem mel. Pouzivam java aplikaci trekbuddy....autem jedu podle atlasu ktery vytvoril mad 1 ke ztazeni na www.gpsmaps.ic.cz a pak se prepnu do modu geocachingu a dojdu si pro kešku. Kdo ma SXG a zatím tuto super hru nevyskousel tak nezahalejte a do toho je to vazne zabavny.
http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> BREW -> Siemens SXG75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: