clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Benq-Siemens EL-71 a její zvláštní tajemství

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Benq-Siemens EL-71 a její zvláštní tajemství

Reply to topic     Forum Index -> Třída E
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kuk1
začátečník
začátečník

Phone: EL71
367.72 SMM
PostPosted: Wed Mar 28, 2007 9:57 pm    Post subject: Benq-Siemens EL-71 a její zvláštní tajemství Reply with quote

Dneska, když jsem si měnil v nastavení zkratky a přesněji číslicová tlač. Náhodou Question jsem objevil něco divného co je pojmenováno jako Vývojář. Tak jsem si to dal na klávesu s číslicí 5 ( na tom kde to je je jedno, to s tím nijak nesouvisí ).
Spustím to a vykouklo na mne divné menu Development menu a tam je 22 položek se spousty podadresáři, kde se dájí různé věci měnit.
Jako první jsem objevil že v Configuration -- je položka Audio_Buf_Cfg v ní se dá měnit velikost bufferu media playeru v rozmezí od 10kb až do 90kb ( vím že se to dalo snad měnit nějak když byl telefon v servisním módu )

Takhle jsem se tam dostal ( možná je to až mo podrobný ) :

Takhle vypadá to úvodní menu vývojáře :

Když už jste v konfiguration tak tam je pak tohle :

A tady se mění velikost bufferu : ( ještě jsem nějak neodzkoušel jaký je v tom rozdíl )

A tady je změněná hodnota : (musíte jen zadat číslo - jen jedno a ono se to změní)

Pak jsem našel v BasicMMI pak v podmenu Display informace o display a dokonce je tam i jeho teplota : (dokonce se mi měnila, když jsem po delší době sem zase najel )

Dále pak v menu MobileCoreSys[i] v pod menu Clock Manager když zmáčkene tlač. 2 tak vám vyjede rychlost procesoru tohodle mobilu.
Začátek MobileCoreSys :

Frekvence procesoru bez zatížení je 52Mhz :

Frekvence procesoru při zatížení media playerem je 208Mhz (což bude asi maximální frekvence) :

Ještě jsem zjistil že ještě v menu MobileCoreSys pod podmenu Capcom je něco s tím nastavením té zelené diody (ale je to jen "asi" jakoby test diody.

Stačí zmáčkou z toho menu tlač. 2

A jste tady, a dioda opravdu bliká rychle i když opustíte vývojáře .

Jinak můj mobajl vypadá skoro normálně má FW38 jinak vše je "normálně" špatně udělané od Benq-Siemensu
Omluvte kvalitu těch fotek, dělal jsem je teď pozdě večer a není to nic moc.

Jinak jsem hodně zvědavej co na tohle řeknete, pokud na toto přišel už někdo dřív než já tak se omlouvám že je to tady po druhý, ale nikde ve fóru jsem o tom zmínky nenašel.Popisky u obrázků by snad měly sedět.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
kuk1
začátečník
začátečník

367.72 SMM
PostPosted: Wed Mar 28, 2007 10:04 pm    Post subject: Reply with quote

Ještě bych doplnil, že to hlásí že display EL-71 má "16bitů " barevnou hloubku, já bych tomu možná i věřim, mohlo by to vysvětlovat ty divné přechody, ale to nebude asi jen 16bit hloubkou, toť můj názor.

Back to top
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Wed Mar 28, 2007 10:31 pm    Post subject: Reply with quote

Developer menu (vývojářské) je skoro na všech Siemensech; takže se o tom už nějakej ten pátek ví Smile
Ale jinak díky za fotky, já EL71 nemám, takže jsem třeba nevěděl, že tam jdou nastavit takový nesmysly jako rychlost blikání diody.

Akorát je trochu záhadné, jakým způsobem se ti ta položka v menu objevila; tipuju správně, že se telefon vrátil ze servisu a najednou "to tam bylo"?

Jinak na típání screenshotů displeje se spíš používá tahle věc Idea

A s těmi 16 nebo 18-bitovými barvami už to proboha neřešte; řeší se to tu furt a nakonec se vždycky došlo k závěru, že telefon, ač s 18-bitovým (262144 barev) displejem, jich vždycky zobrazuje jen 65536 (nebo ještě míň ) , proto ty neplynulé přechody. Prostě je to tak, dogma, basta fidel, autos efa.

granko
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 29, 2007 8:18 am    Post subject: re Reply with quote

Akorát je trochu záhadné, jakým způsobem se ti ta položka v menu objevila; tipuju správně, že se telefon vrátil ze servisu a najednou "to tam bylo"?

Develop menu sa objavi po nahrati servisneho kluca do telefonu.

kuk1
začátečník
začátečník

367.72 SMM
PostPosted: Thu Mar 29, 2007 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

No mobil ještě v servisu nebyl jen jsem přehrával FW z 31 na 38, bohužel jsem se předtím nedíval jestli to tam bylo nebo ne.
Back to top
hulvire
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 29, 2007 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

ja som ho objavil az po nahrati mini menu ikonniek.
Reply to topic     Forum Index -> Třída E All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum