clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Některá Netmonitor data pro javu

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Některá Netmonitor data pro javu
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Patche
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ObiWan
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 1:53 pm    Post subject: Některá Netmonitor data pro javu Reply with quote

Některá Netmonitor data pro javu
Když už máme tak krásný patch, které java aplikace tohohle patche využívají? Very Happy

ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 2:31 pm    Post subject: Reply with quote

Já znám Jerryho super aplikaci BTS; umožňuje mj. zaznamenávat údaje o BTSkách ve zvoleném intervalu do log souboru; je to ještě lepší než MiniGPS 8)

EDIT: Pár praktických poznatků - logování 7 hodin po 3 vteřinách (možná šílenost, ale často se stane, že telefon zachytí opravdu "okrajovou" BTS právě jen na pár vteřin v určitý okamžik) - kapacita baterky klesla o 5% ; log soubor má kolem 700 KB.

Last edited by ccd98 on Sat Mar 03, 2007 3:38 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
mart22
elfmaster
elfmaster

56669.28 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

lepší než minigps? Question
minigps je určitě pohodlnější v tom že není java.Aplikaci musíš spouštět a ukončovat.
A taky z hlediska spotřeby energie.Některé java apliakce vytěžují CPU na maximum i minimalizované. I kdyby to tahle nedělala, stejně si myslím že je náročnější než minigps

ObiWan
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Jo ta BTS je GooD 8) Díky. Ještě tam hodím nějaký ten csv seznam a uvidím co to udělá Smile
...a třeba nějaká aplikace která by pomocí seznamu BTS zobrazila mojí polohu na mapě? Vím že to není uplně přesné, ale pro efekt... Laughing Něco jako rozšířená verze Javamap, co má na stránkách myslím Michal Kopecký... 8)

ObiWan
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 4:13 pm    Post subject: Reply with quote

nevíte proč mi BTS pořád ukazuje "Neznámá pozice" ? Nahrál jsem do 0:\ csv seznam z GSM webu jako gsm.csv a ono to asi nějak nepomohlo... Crying or Very sad Proč? Sad
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 5:17 pm    Post subject: Reply with quote

Hm, taky mám takovej menší problém... čistý FW47, patch "some netmonitor data for java", a když teď spustím BTS, tak PX... před instalací toho patche to aspoň šlo spustit...
na disku 0: taktéž soubor gsm.csv...

Jakej jinej patch nebo co to ještě potřebuje k chodu?

Dřív jsem měl tu aplikaci na příšerně vytuněným WVA tuningu a jelo to OK, teď na čistém FW ne...

mart22
elfmaster
elfmaster

56669.28 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 5:31 pm    Post subject: Reply with quote

nevim ale typoval bych si diasable retarget exit. koukni do s exit hlášení třeba se z toho dá něco vyčíst
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 6:54 pm    Post subject: Reply with quote

Disable Retarget Exit? Ten na S75 není... Very Happy
Klasickej Data Abort - na adrese a1bc0fe6...

ObiWan: sorry, bohužel když jsem BTSku před časem zkoušel, tak jsem ani nevěděl, že tam může bejt nějakej csv soubor - a teď když to vím, tak mi pro změnu BTSku nejde spustit... Twisted Evil

happyBOY78
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sat Mar 03, 2007 7:45 pm    Post subject: Reply with quote

Tento patch ještě využívá icq klient Jimm,při zablokovaných klávesách zobrazuje kapacitu baterky. Ještě k názvu csv souboru:pokud ho nemáte přímo v .jar archivu,tak na názvu nezáleží,musí se jen zadat cesta. Pokud ho ale v archivu máte,musí být ve formátu 23001.csv pro T-mobile,23002.csv pro kyslík a 23003.csv pro Vodafone.
Voice: Vodafone
HHB-600,lampička,blesk,Bluetooth GPS Nokia LD-3W
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Mar 04, 2007 3:41 pm    Post subject: Reply with quote

LOL, vyřešeno... Some netmonitor data for java verze 1.5 je drbnutá, s 1.4 už BTSka jede normálně. Smile
ObiWan
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Mar 05, 2007 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

happyBOY78 wrote:
Tento patch ještě využívá icq klient Jimm,při zablokovaných klávesách zobrazuje kapacitu baterky. Ještě k názvu csv souboru:pokud ho nemáte přímo v .jar archivu,tak na názvu nezáleží,musí se jen zadat cesta. Pokud ho ale v archivu máte,musí být ve formátu 23001.csv pro T-mobile,23002.csv pro kyslík a 23003.csv pro Vodafone.

nahrál jse ten csv přímo do jaru ....žádná změna Crying or Very sad

ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 1:42 pm    Post subject: Reply with quote

Problém je ten, že v tom CSV souboru nejsou GPS souřadnice, kterých by se BTSka mohla chytit a počítat přibližnou polohu; musí se tam (alespoň pro pár nejsilnějších BTS, co chytáš) doplnit; bohužel nevím v jakém formátu, protože to bylo napsané snad jen v topicu na Javamanii a ta už je jaksi out...
ObiWan
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 06, 2007 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

ccd98 wrote:
Problém je ten, že v tom CSV souboru nejsou GPS souřadnice, kterých by se BTSka mohla chytit a počítat přibližnou polohu; musí se tam (alespoň pro pár nejsilnějších BTS, co chytáš) doplnit; bohužel nevím v jakém formátu, protože to bylo napsané snad jen v topicu na Javamanii a ta už je jaksi out...

takže ta java aplikace je vlastně celkem k ničemu, ne?

Jerry
badatel
badatel

19.28 SMM
PostPosted: Sun Mar 18, 2007 10:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ahoj,
Tak si rikam, ze kdyz uz je tu zminena aplikace BTS, kterou jsem kdysi stvoril, mozna bych mohl taky neco napsat. Smile

Nebudu se hadat, zda je lepsi patch mini-gps nebo moje java aplikace, protoze kazde reseni ma nejake vyhody. Pokud nekomu pripada aplikace k nicemu, nikdo ho nenuti ji pouzivat.
Moje aplikace puvodne mela slouzit vicemene na otestovani toho patche a predpokladal jsem, ze az si ostatni programatori vsimnou uzasnych moznosti toho patche (normalne se java aplikace nikam nedostane a najednou muze precist radu udaju z netmonitoru), objevi se nejaka lepsi aplikace a ta moje upadne v zapomneni. A ono ne.

Na zacatku jsem dokonce uvazoval o moznosti promitat odhadnutou polohu do mapy a castecne tak nahradit GPS. Bohuzel od zacatku byl problem s tim, kde vzit dostatek souradnic BTS, aby vubec bylo z ceho polohu pocitat, coz byl taky jeden z duvodu, proc v aplikaci ta funkce aspon v jednoduche verzi je. (dalsim problemem je mala presnost polohy vypoctene jen ze sily signalu, protoze jeden kopec utlumi signal vic nez 10 km vzduchu).

No a tim se postupne dostavam k dalsim otazkam, ktere tady (i jinde) zaznely. Gsmweb totiz GPS souradnice BTS eviduje, nema je u vsech vysilacu, pouze nekterych, ale pokud si od nich z webu stahnete seznam v csv souboru, tak tam proste souradnice nebudou. To neni nahoda, ale politicke rozhodnuti funkcionaru gsmwebu.
Muj program dokaze pracovat jak s csv seznamem primo z gsmwebu, tak s upravenym seznamem, ktery souradnice obsahuje. Proto pokud si stahnete seznam od nich, souradnice v programu videt nebudou.

V programu stazitelnem z jerry.me.cz/cell.php/bts.jad (pripadne bts.jar, bts-cz.jad, bts-cz.jar) je v JAR souboru databaze vsech tri CZ operatoru a pokud neprepisete cestu na jiny soubor (tzn nechate cestu /$n.csv coz funguje tak, ze $n si program sam nahradi cislem site), tak souradnice u nekterych BTS budou, protoze ty soubory jsou trosku upravene. To se teda netyka verze tiny, kde databaze neni.

Byl tu dotaz na format souboru.
Gsmweb ma u csw souboru tuhle hlavicku:
CID;HEX;LAC;BCH;Datum;Okr;Umisteni;LAT;LON
Ale v miste kde by melo byt LAT a LON maji jmeno objevitele.
Moje aplikace cte data odpovidajici hlavicce
CID;;LAC;;;;Umisteni;LAT;LON
Coz znamena, ze ostatni sloupce ignoruji. Jeden zaznam o BTS muze vypadat treba takhle:
Code:
432;;16444;;;;Praha 6 - Podbaba, Podbabská 4 (bytový dům);50.1106139;14.3945556

No a pak jeste jedna vec, dnes mi psal jeden clovek, ze by moc chtel, aby aplikace logovala i gsm kanaly. Soucasna verze patche to neumoznuje, ale kdyz by nekdo objednal v rusku novou verzi patche (krome kanalu by mozna mohl pridat i teplotu), tak bych to do aplikace klidne pridal.
Back to top
View user's profile Send private message
mart22
elfmaster
elfmaster

56669.28 SMM
PostPosted: Tue Mar 20, 2007 9:24 am    Post subject: Reply with quote

teď jsem zkoušel tu aplikaci a mobil mi PXnul když jsem vybral View Data. Mám patch data pro netmonitor 1.3.
Reply to topic     Forum Index -> Patche All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum