clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Potíže s A35 - corrupted IMEI

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Potíže s A35 - corrupted IMEI

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x35, x25 a starší
View previous topic :: View next topic  
Author Message
JosefHans
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 12, 2008 9:04 am    Post subject: Potíže s A35 - corrupted IMEI Reply with quote

Ahoj,

nedávno jsem sehnal starší A35 bezvadně fungující, ale bloklý na jediného operátora, a včera jsem ho zkusil odblokovat podle postupu na stránách www.honzahavana.com/unblock.htm, tj. all3x.com spustí Ziemens x3x Workshop 1.22. Protože postup předtím dobře fungoval na C35 a na A35 údajně neměl být problém.. jenže BYL - Unblock proběhl tak, že po zapnutí objevila hláška, že je telefon "Blocked", a po opakovaném pokusu, že je už "patched" ..

Podle postupu zde: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=105
jsem zkusil pomocí Freia přeflashovat, ale druhá fáze návodu (=změna IMEI) nefungovala, protože podle výpisu je "corrupted" IMEI (takže ho Freia zřejmě neumí přepsat..?)

Výsledkem je trvale svítící hláška "Wrong Software". Někde psali že "corrupted IMEI" lze řešit Freiou: nezaškrtávat "Update Flash IMEI". Jenže když to ve Freia nezaškrtnu tak nic neproběhne (navíc to přijde nelogické). Nebo prý přeflashovat pomocí firmware na C30.

Má někdo zkušenost? Je možné nějak natvrdo správně přepsat tu část paměti kde je IMEI? Zkoušel jsem i V-Klay ale tam nefunguje komunikace s COM (totéž ty flashovací exe závislé na bfb.DLL)

Jestli někdo ví jak na to - budu rád, příp. i za záložní starší firmware na A35 a C30 (tj. nějaké relevantní správné opravné data)

Díky moc

Pepa

pepahanzl@seznam.cz
Back to top
View user's profile Send private message
Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x35, x25 a starší All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum