View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Rajče badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 11:35 am Post subject: x65 .... změna ikon menu |
|
|
Tak se pokusím přispět také svojí troškou do mlýna Nedávno se nám, majitelům řady x65, totiž naskytla možnost, pomocí programu OD Tools přistupu ke skrytým systémovým složkám telefonu. S tím se nám také otevřela cesta jak si celkem jednoduše změnit obrázky ikon v menu (ikony lze i animovat - názorně je to vidět i sady pro S65).
Možná tu jednou někdo na Siemensmanii vydá podrobný návod, zatím snad poslouží těchto pár bodů:
(převzato z fóra na www.cx65.de)
1) stáhnout zmíněný software zvaný Open Disk Tools (ODT) - http://download.siemens-club.ru/files/x65/od.rar
2) stáhnout si příslušnou sadu ikon (většinou jsou ve formátu PNG( + HLAVNĚ u nich také musí být soubor main.fs !!!
zatím jsou dostupné tyto - http://copa.nm.ru/files/Main/Main.dhtml
3) pro ODT je důležité (alespoň mne to tak fungovalo) mít kabel připojen (nebo virtuálně simulován v případě USB) jako COM 1 nebo 2
4) spustit ODT (samozřejmě s připojeným MT), kliknout na DO IT ! a pokud vše propěhne v pořádku, tak dát OK. Od této chvíle by se vám v programu pro správu souborů (MPN nebo SiMoCo) měly vedle adresáře Data (nikoli v něm!) objevit další dva - Config a Cache
5) z adresáře Config/japp/FlexMenu/ si zálohujte již zmíněný soubor main.fs pro případný návrat k původním ikonám
6) po zálohování pak nakopírujde celou sadu nových ikon (obrázky i soubor main.fs) do adresáře Config/japp/FlexMenu/ - u main.fs zvlote PŘEPSAT !
7) ukončete programy, odpojte MT od kabelu, vypněte a zapněte MT (někdy uvídějí reboot - mne stačilo pouhé vypnutí)
Od této chvíle by jste měli mít změněny ikony
!!! Pro případné další změny je nutné znovu spustit ODT, aby opět povolil přístup do adr. Config a Cache !!!
Jen tak na závěr, pokud někdo bude chtít používat ikony S65 bez animace - rychlejší. Použijte main.fs z jiné NEANIMOVANÉ sady (např. Gnome), soubory x_2#.png až x_6#.png do telefonu vůbec nekopírujte a soubory x_1#.png si přejmenujte na x_b.png. Potom stačí již jen soubory nakopírovat podle bodu 6. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 12:30 pm Post subject: |
|
|
No,ked to uz tak dobre ovladas a mas to otestovane,mohol by si k tymto bodom nieco doplnit,pridat nejake obrazky a poslat to niektoremu z redaktorov. My to pod Tvojim menom vydame a podelis sa o svoje skusenosti so vsetkymi. Vitame kazdeho prispievatela, ktory sa rozumie a nenecha si to iba pre seba. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Rajče badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 12:40 pm Post subject: |
|
|
hanni wrote: | No,ked to uz tak dobre ovladas a mas to otestovane,mohol by si k tymto bodom nieco doplnit,pridat nejake obrazky a poslat to niektoremu z redaktorov. My to pod Tvojim menom vydame a podelis sa o svoje skusenosti so vsetkymi. Vitame kazdeho prispievatela, ktory sa rozumie a nenecha si to iba pre seba. |
Noooooo ....... pokusím se na tom zapracovat, ikdyž si myslím, že než se k něčemu dokopu, tak se najdou jiné, pilnější, nadšenci  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 12:56 pm Post subject: |
|
|
Noo,je to na Tebe.Ak sa k tomu dokopes,budes prvy  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
MADMAX kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 16, 2004 9:34 am Post subject: Pozor na ruský kretény |
|
|
Tak jsem to zkusil podle návodu a funguje to!!! Až na to že se dá stáhnout tak jedno téma a pak ty stránky vypadnou, ale to není až takový problém jako to že v každé sadě chybí 1 až 3 ikony. Nevím jestli to je schválně nebo jestli jsou rusáci takoví lemplové!!!  _________________ S6,C25,C35,S55,MC60,M55,CX65,M65 |
|
Back to top |
|
 |
silenymax kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 16, 2004 2:23 pm Post subject: |
|
|
Prosím prosím, kdo mi pošle funkční ODT na mail silenymax@c-box.cz.
Pořád mi hlásí chybu....
A já bych si tak rád změnil ikony...  _________________ Max |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Thu Sep 16, 2004 2:45 pm Post subject: |
|
|
Aku chybu..mne pod WIN2000 ide v pohode. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
fabian kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 16, 2004 3:21 pm Post subject: |
|
|
po puziti ODT (tvari si ze je to Done) se mi neobjevi adresare Config ani Cashe nevte cim to? _________________ --[ fabian ]-- |
|
Back to top |
|
 |
silenymax kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 16, 2004 3:45 pm Post subject: |
|
|
Tak už je to OK, v práci jsem nemohl ten .rar rozbalit, doma jede v poho... _________________ Max |
|
Back to top |
|
 |
milan_ruzicka všeználek

4261.00 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Thu Sep 16, 2004 5:03 pm Post subject: |
|
|
Ahoj lidi,mám takový problém,když si chcu stáhnout nějaký ty ikonky tak se vždycky dostanu na stránku kde je napsáno něco jako save the file a pod tim je odkaz a kdyz na ten kliknu tak se dostanu zase zpátky...nemohl by mi nekdo poradit jak se k tem souborum dostat nebo jich par poslat na milan_ruzicka@seznam.cz díííky _________________ Chybama se člověk učí, škoda, že Siemens není člověk...škoda, že Siemens už není mezi námi...
CX65v50 |
|
Back to top |
|
 |
cook man pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 16, 2004 6:52 pm Post subject: |
|
|
Ja mam i jine ikony treba Crystal atd. Mozna to uz mate taky jinak pokud ne tak poslu. |
|
Back to top |
|
 |
Stefi věrný diskusník

Joined: 16 Sep 2004 Posts: 468 Location: Slavičín (prdel cca 35km od Zlina)
2061.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 16, 2004 7:02 pm Post subject: zaruka |
|
|
Je super ze nekdo prisel na to, jak to vymenit. Chytrych lidi je na svete spousta, ale trapi ne otazka ohledne zaruky. Jestli o zaruku prijdu tak je to dost na ***. Tak jak to je dik |
|
Back to top |
|
 |
milan_ruzicka všeználek

4261.00 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Thu Sep 16, 2004 7:58 pm Post subject: |
|
|
Záruku bys neměl ztratit pokud před tím než se vrhneš do servisu nahradíš nový soubor main.fs puvodnim a smazes vsechno cos nahral... _________________ Chybama se člověk učí, škoda, že Siemens není člověk...škoda, že Siemens už není mezi námi...
CX65v50 |
|
Back to top |
|
 |
weitless táta fóra

Joined: 25 Jan 2004 Posts: 1248 Location: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže
7981.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 16, 2004 8:00 pm Post subject: záruka |
|
|
Nepřijdeš o záruku, pokud si zazálohuješ původní obrázky i soubor main.fs někam do PC. Kdyby jsi měl nějaký problém, tak obdobným způsobem nakopíruješ zpět do telefonu původní zálohované obrázky i soubor main.fs. Tímto postupem pouze odkryješ neviditelné soubory na disku v telefonu díky programu ODT, který nijak nezasahuje do FW telefonu, takže by jsi o záruku neměl přijít. |
|
Back to top |
|
 |
|