clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - MicroReader - načtení souborů

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

MicroReader - načtení souborů

Reply to topic     Forum Index -> Java hry a aplikace
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Julda
rozumbrada
rozumbrada

16.72 SMM

Příspěvky na SM: 200,-
PostPosted: Thu Dec 27, 2007 8:51 pm    Post subject: MicroReader - načtení souborů Reply with quote

Mám problém s javou MicroReader.Dal jsem si ji do telefonu (cx75 i c75) a funguje.Problém mám ale s textovými soubory (.txt; .pdb; .prc) nedokážu je v readeru otevřít.Nevím kde by v telefonu měli být umístěny.Zkoušek jsem to dat všude mozne ale bez úspěchu.Zkoušel jsem hledat ale bezúspěšně.(hledám od 16hod ale jsem na netu přes operu na telefonu...)
View user's profile Send private message
pip@
administrátor
administrátor

Phone: SXG75
132978.34 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Thu Dec 27, 2007 9:05 pm    Post subject: Reply with quote

předpokládám, že máš stejnou verzi, jako já, takže u té to můžeš dát kamkoliv...

postupuj takhle:
spusť microreader
povolit javě přístup k systému souborů > pro relaci
spustí se microreader > dáš levy tlačítko
možnost file
more>>
a vidíš tam složky, telefonu, takže si jenom vybereš, kam jsi to dal...

Pojďte pokecat na:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Julda
rozumbrada
rozumbrada

16.72 SMM

Příspěvky na SM: 200,-
PostPosted: Thu Dec 27, 2007 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

To bude možná ten problém.Mám verzi 1.2. Neptalo se mi to ani na to jestli povolím přístup kamkoli.
Jsem na dovolené a mám na PDA rozečtenou knihu a slabou baterií.Mám ale 2 telefony, nabíječku na ne kabel dca510 k dispozici pc bez netu.Jsem v loji.Jakou používás prosím Té verzi?

jenda^^
čestný člen
čestný člen

14937.90 SMM
PostPosted: Thu Dec 27, 2007 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

Mám takovej pocit, že když se ta knížka dá do složky 0:\text, tak se to nemusí hledat přes to More>>
Jinak já osobně na M75 používal poslední verzi 1,7e a neměl jsem problém.

http://home.c2i.net/thvoslef/midlets/mr-download.html Wink

Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Smile Máme novou verzi webu.
Back to top
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sun Dec 30, 2007 1:18 pm    Post subject: Reply with quote

Taky mám verzi 1.7e a na ME75 (tedy i C75) funguje naprosto bezchybně. Knížky dávám do 0:/Text, ale není problém je otevřít kdekoliv. Implicitně se při výběru File... v menu pod pravou kontextovou klávesou otevírá právě obsah složky Text. Stačí ale dát joystick vlevo a objeví se složky Text a Misc. Stisknutím levé kontextové klávesy (More>>) se zobrazí celá adresářová struktura na disku 0: Některá starší verze snad uměla přecházet i mezi disky, ale už si tím nejsem jistý. Tahle verze je určená hlavně pro S75 a SL75 a na starších Siemensech načítá soubory trochu pomaleji než předchozí stabilní verze 1.4 kvůli jinému přístupu k filesystému, ale nijak hrozné to není a za ty nové funkce to stojí.

Doporučuju ještě stáhnout verzi 1.4zSK kvůli středoevropským grafickým fontům (mají v názvu -ce), které v nové verzi už nejsou, a nakopírovat je do složky 0:/Misc/MicroReader/Fonts. Pak otevřít knížku, pravá kk, Setup..., pravá kk (Charset...), Central European a zaškrtnout Bold font. Nakonec se nahraje zvolený font tak, jako by se otevíral další textový soubor přes File... Já nejvíc používám Verdena-7-smooth-ce. Hvězdičkou se přepíná velikost písma, dokud zvolený font nenaskočí. Jsou na výběr dvě velikosti řádkování. V Setup... se dá experimentovat se Smart format, Book format a Margins, aby byla konkrétní kniha co nejlépe čitelná (mezery, zalamování řádků) Různé soubory mohou vyžadovat odlišné nastavení. Dlouhým podržením nuly se zapíná landscape. U .pdb apod. to jde i krátkým stiskem červeného telefonu, ale u .txt se jím zapíná editace. Krátkým stiskem nuly se spustí editor barevných schémat, ale s načteným grafickým fontem bohužel nelze měnit barvu textu a pozadí. Někde na SM ale byl odkaz alespoň na tahoma-8.25-sharp-ce s bílým textem na černém pozadí. Ideální na čtení v noci Smile Další ze spousty nastavení a funkcí jsou popsány v přehledné nápovědě (Readme.1.7e.txt) Dá se stáhnout i Language pack, který obsahuje Slovenštinu. Čeština se dá snadno vytvořit, ale zůstal jsem z lenosti u Angličtiny Wink

D4X
(o(^^)o)
redaktor

Phone: HTC Diamond
382387.67 SMM
PostPosted: Sun Dec 30, 2007 1:21 pm    Post subject: Reply with quote

ja pouzivam systemovy font Wink na cteni je dobry a jelikoz jsem si udelal tahomu tak neni treba cokoliv nahavat do misc apod.
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sun Dec 30, 2007 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

Taky možnost Smile Ale přijde mi jednodušší zkopírovat do telefonu pár souborů a ponastavovat, než kvůli MicroReaderu zprovozňovat na C75 tvůj tuning Wink
D4X
(o(^^)o)
redaktor

Phone: HTC Diamond
382387.67 SMM
PostPosted: Sun Dec 30, 2007 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

hehe tady nejde o tuning Wink ale o fonty Smile to je rozdil
martin-v
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sun Dec 30, 2007 4:49 pm    Post subject: Reply with quote

Máš samozřejmě pravdu, to bylo jen takové malé rýpnutí Wink Ke změně fontů je ale stejně potřeba umět patchovat a ne každý má čas nebo chuť se to učit. Škoda že nejsou patche s fonty pro ME75 fw22, nemám čas a chuť je předělávat Very Happy
Reply to topic     Forum Index -> Java hry a aplikace All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum