View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jiskrabk kolemjdoucí
78.10 SMM
|
Posted: Fri Jan 23, 2009 7:39 am Post subject: Wrong Software - S75 |
|
|
Ahoj,
Potřeboval jsem odblok S75 FW47. Podle zdejšich návodů jsem ke COM kabelu DCA-500 přidělal napájení + na pin 1 a - na pin 2 (pozil jsem starou nabijecku z Nokie).
Vygeneroval jsem kódy a chtěl spustit servisní mód v Papua.
Zkoušel jsem různé verze ale nechtělo se to spojit (buď to napsalo boot not loaded nebo že mám zkontrolovat kabel, telefon, mod...). Až od verze 1.0.5. se domluvilo, ale zvláštním způsobem - po několika opět neuspěšných pokusech Papua stále psala boot not loaded, ale na telefonu se rozsvitil service mode.
nicméně veškeré další operace opět neproběhly korektně, protože se to nedomluvilo s telefonem (jakoby měl nestabilní spojení a byl připojen jen občas).
když jsem to vzdal a chtěl zapnout telefon objevilo se "wrong woftware".
Chtěl jsem přehrát FW, ale originál se s tím nedomluvil a přes WinSwup se to nespoji nebo dostanu chybovou hlasku: Nothing received after BOT-Block1
Chtěl jsem přehrat i celou FF. Udělal pomoci Papui loader pro V-klay.
Když ale spustím V-klay a pokusím se spojit s telefonem, zmáčknu po výzvě červené tlačítko a V-klay po chvili hodi chybu, ze se nepovedlo zavest (nebo nedostal odpověď) boot.bin.
Můžete mi poradit jak mužu zase ozivit svůj telefon, prosím?
Děkuji. |
|
Back to top |
|
 |
palucko I <3 emo

15732.22 SMM
Příspěvky na SM: 1016,- |
Posted: Fri Jan 23, 2009 8:55 am Post subject: |
|
|
skus si v papue pozaskrtavat take moznosti ze cable no AT a podobne su tam veci v niektorych verziach ,.., zalohu FFullFlash si si mal urobit ako prvu .,., teraz ked uz mas pokazeny telefon si mozes piskat ,.
popripade odpoj to nabijanie ,.aj bez neho tusim ide servisny mod .,
skus si pozriet moj clanok co mam v podpise link ,. mozno tam nieco najdes co ti pomoze ,.
kabel pripajaj pred zapnutim PC ak sa jedna o COM a nie USB _________________ Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS |
|
Back to top |
|
 |
jiskrabk kolemjdoucí
78.10 SMM
|
Posted: Fri Jan 23, 2009 9:47 am Post subject: |
|
|
tak bez napajeni mi to vubec nekomunikovalo (nespojilo se, ani nereagoval na pozadavek servisniho mkodu)... s napajenim to aspon neco rekne (i kdyz je to chyba, ze nelze zavest boot) - a obcas se tomu neco malo i povede.
Mam dojem jako by byla chyba prave v tom spojeni, jako by to obcas nejaka data odpovedelo, ale v zapeti uz nic. Mohlo by to byt nevhodnym napajenim toho kabelu (nizke napeti nebo tak - na zdroji je udaj 3,7 V)? |
|
Back to top |
|
 |
palucko I <3 emo

15732.22 SMM
Příspěvky na SM: 1016,- |
Posted: Fri Jan 23, 2009 9:57 am Post subject: |
|
|
mal by si mat aspon 5V , ak si elektrotechnicky zdatny skus si tam zapojit kondenzator a snad sa ti zvysi napatie ,a pojde to
(zapajas paralerne nejaky elektrolyticky kondenzator s spravnu polaritu musis dodrzat , a ak je to stara nabijacka s nokie este s transformatorom mozno to pomoze
inak jedine si budes musiet servisak USB _________________ Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS |
|
Back to top |
|
 |
jiskrabk kolemjdoucí
78.10 SMM
|
Posted: Fri Jan 23, 2009 2:52 pm Post subject: |
|
|
Vyřešeno:
Problém byl skutečne v nízkém napájení. Zapojil jsem 9V baterku místo nabíjecky nokie a vše fungovalo zcela bez problémů.
A pro oživení telefonu stačilo jen přehrát sektory z papui pomocí tlačítka frei.log
Díky za pomoc. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|