clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Problém komunikace s programem Siemens EEPROM tool

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Problém komunikace s programem Siemens EEPROM tool

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
siemensa55
kolemjdoucí

111.26 SMM
PostPosted: Fri Feb 20, 2009 12:22 pm    Post subject: Problém komunikace s programem Siemens EEPROM tool Reply with quote

Dobrý den,
chtěl jsem si předělat A55 na C55 podle tohoto návodu: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=144

Zálohu Fullflash A55 jsem provedl, ale když chci provést zálohu bloků eeprom pomocí "Siemens EEPROM Tool", tak se mi program vůbec nespojí s telefonem. Po stisknutí Init a červeném tlačítku na telefonu se nic nestane a píše to v dolním řádku scanning.

Kabel používám servisní: http://www.ok-shop.cz/?src=goods_detail&section=&subsection=&good=100029-datovy-kabel-usb-siemens-55-60-62-65-70-75.html. S programem Freia i V_klay problém s komunikací není.

Nevíte v čem může být problém. Popřípadě nedal by se k zálohování těch bloků eeprom a následnému nahrání použít jiný program.

Děkuji za případné rady.
Back to top
View user's profile Send private message
Jiri.Sko
administrátor
administrátor

480623.78 SMM

Příspěvky na SM: 69,-
PostPosted: Fri Feb 20, 2009 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

Zkus použít druhej návod na předělání na C55 wink
Arrow http://www.siemensmania.cz/content.php?id=273

SM
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
siemensa55
kolemjdoucí

111.26 SMM
PostPosted: Fri Feb 20, 2009 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

Ten druhej návod jsem před chvilkou zkoušel. Dostal jsem se do bodu, kdy mám nahrát pomocí programu WinSwup FW C55. Ale nedaří se. Nemohu asi nějak chytnout ten správný okamžik, kdy stlačit to červené tlačítko na telefonu.
Back to top
LivArt
pisatel
pisatel

7.60 SMM
PostPosted: Fri Feb 20, 2009 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

Já sem se nakonec dostal k tomu, že sem tam nahrál ff z C55.. Ale to je až ta poslední možnost, pokud selže všechno ostatní.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
siemensa55
kolemjdoucí

111.26 SMM
PostPosted: Fri Feb 20, 2009 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Dobrej nápad. Ale právě bych chtěl zkusit to ostatní. Napadlo mě, že bych to mohl udělat nějak takhle:

- pokud mi nejde komunikovat se "Siemens EEPROM tool", tak bych si udělal pomocí Freia zálohu EEPROM.
- pak bych ji otevřel pomocí programu "smelter" a zálohoval ty bloky EEPROM, které jsou potřeba (67,5005,5007,5012 a 5093).
- dál bych postupoval podle návodu a nahrál do telefonu pomocí freia Fullflash C55 FW 24 CZ/SK.
- pak bych opět pomocí freia vytáhl z telefonu EEPROM a pomocí programu smelter tam provedl změny těch bloků a uložil bych to jako patch.
- no a jako poslední bych tam ten patch nahrál pomocí V_klay, čímž by se mi změnily ty bloky EEPROMU.

Ale nevím jestli je možné nahrát tam patch bez rozkladu grafiky???
Back to top
LivArt
pisatel
pisatel

7.60 SMM
PostPosted: Fri Feb 20, 2009 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

tak mně si telefon nějak nerozuměl s fw C55, první úprava proběhla tím druhým návodem... Jenže telefon byl nestabilní, to sem tu už někde popisoval.. Jedinej funkční stabilní fw byl 85, ale ten není v čj....
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum