View previous topic :: View next topic |
Máte zájem o Fyzikáře? |
No to rozhopádně! To přesně potřebuji! :o) |
|
94% |
[ 260 ] |
Ne, díky. Myslím, že jej nikdy nevyužiju. :o( |
|
5% |
[ 16 ] |
|
Total Votes : 276 |
|
Author |
Message |
Ricky (člen klubu SM) řád zlaté antény

5862.00 SMM
|
Posted: Tue Jul 26, 2005 7:21 pm Post subject: Java aplikace Fyzikář.. |
|
|
Takže kvůli pár nedočkavcům jsem se rozhodl založit tento topic. Jak už jistě mnozí z vás tuší, pracujeme na Fyzikáři - aplikaci, která bude založena na stejném engine jako Matikář, ovšem bude v sobě mít více funkcí a výpočtů. 8)
Tvorba zabere ještě dost času, jelikož je opravdu co přidávat a upravovat, ale po vzoru Matikáře - i jeho mladší bráška bude mít diskuzi, kde můžete psát své návrhy, požadavky, prosby a dotazy... A také, kde budeme my průběžně zveřejňovat postup práce, průběžné statistiky, popř. problémy a jejich řešení... 8)
Abych předešel zbytečným a velice častým otázkám(kvůli kterým jsem byl nesčetněkrát kritizován, že zakládám x-stránkové topics ), rovnou na ně odpovím:
"Kdy bude hotový?" - Není stanovený žádný termín, nikdo nás neplatí a tudíš nás nikdo nemotivuje k vyšším výkonům...
"Bude tu beta verze?" - Pravděpodobně ano, na takových programech je vždy co dolaďovat, proto čím více testerů, tím lépe. I zde platí, že je věnován převážně lidem ze Siemensmanie a popř. i budoucí Javamanie. Sledujte průběžně forum a nebo moje stránky
"Pojede i na telefonech řady x55?" - hmm to jsem si tedy položil záludnou otázku... No nevím nevím, nevypadá to moc nadějně, protože je založen na stejném základu jako Matikář a ten jede jen na telefonech s MIDP 2.0 CLDC 1.1 (řada x65 a výš), ale ještě na toto téma určitě mnohokrát s Milanem povedeme vášnivou diskuzi...
"Pojede i na jiných značkách?" - Viz. odpověď o řádek výše.
"Kolik bude stát?" - Bude nejspíše free, a pokud ne, tak budete o všem informovaní...
"Budou nějaké screeny?" - Ano, až bude nějaká jakž takž ucelená verze, tak bychom mohli párkrát "vyblejsknout" emulátor
Tak, snad jsem odpověděl na nejvíce probírané dotazy a teď ještě něco málo prozradím: Fyzikář bude snad trošku více graficky propracovaný, ale přesto by neměl mít moc velkou kb velikost. Zatím si to představuju takto: Budou tam samozřejmě výpočty (rozdělené do kategorií - Mechanika, termodynamika, elektřina, optika atd...), pak převody jednotek (jak českých, tak i anglických - např. km/h -> m/s nebo km -> ft apod.), definice, jednotky SI, předpony SI, důležité konstanty a další...
Takže opět se nám tu vyskytla jedna důležitá otázka po vzoru Matikáře...
Měli byste o Fyzikáře zájem?  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Back to top |
|
 |
pecanz čestný člen

14931.66 SMM
|
Posted: Tue Jul 26, 2005 7:22 pm Post subject: |
|
|
Všemi deseti ano! _________________ -> SE S500i + 2GB M2 + Vodafone CZ <- |
|
Back to top |
|
 |
michalkopecky redaktor

Joined: 30 Nov 2004 Posts: 1541 Location: Praha Mobil:Siemens CX70
13617.60 SMM
|
Posted: Tue Jul 26, 2005 7:25 pm Post subject: |
|
|
Darth PZ wrote: | Všemi deseti ano! | Jasně. To je to, co už dost dlouho sháním. _________________ N3410 > Siemens CX70v56 WVA TNG 3.1 > C72 > SE K750i CID49 RED > Vodafone 845 > HTC Desire Z (Android 4.0.4)
|
 |
Darklord45 pisatel

Joined: 23 Apr 2005 Posts: 294 Location: Slovensko, okres PO, J9 KE
670.04 SMM
|
Posted: Tue Jul 26, 2005 7:44 pm Post subject: |
|
|
Mohlo. Zatiaľ som nič take veľmi nevidel...
 _________________ CX65 fw16 by Orange -> fw50 -> 14,75MB+patche -> fw16 by orange - kvôli záruke (išiel mame)
S65 fw25 by Orange -> fw50 -> fw58 -> masterpatch+patche -> išiel mame :-(
K800i |
|
Back to top |
|
 |
Bond čestný člen

14861.00 SMM
|
Posted: Tue Jul 26, 2005 9:17 pm Post subject: |
|
|
JO udělej to to se mi ted bude hodit víc jak matikář  |
|
Back to top |
|
 |
ginzo všeználek

Joined: 03 Sep 2004 Posts: 675 Location: Kysucké Nové Mesto-SK
4261.00 SMM
|
Posted: Wed Jul 27, 2005 10:12 am Post subject: |
|
|
jasne !!!!!!
ale otázka-nemyslíš si že ti bude konkurovať aplikácia Physics
2 all:nepýtajte to odo mna-je to vo verejnom sklade  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
sssugi táta fóra

667.50 SMM
|
Posted: Wed Jul 27, 2005 11:09 am Post subject: |
|
|
jj Spravte to ale nenechajte nás tak dlho čakať ako na matikára  _________________ Benq-Siemens EL71+DCA 110+Micro SD 512Mb
Siemens M65+S65+C55+DCA 510 |
|
Back to top |
|
 |
ICEBRETON začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Jul 27, 2005 1:34 pm Post subject: |
|
|
Jasne ze meli zajem! A kdyby ste chteli trochu pomoct , staci se mi ozvat. Muzu pomoct s kinematikou,dynamikou,hydromechanikou,termomechanikou a pod. 8) _________________ Ericsson A1018S => Alcatel One Touch 302 =>Siemens M55+lampicka => CX65+lampicka fw25=>fw50 + DCA 510 tuning (zeleny diody, tesneni kolem joystiku)+patche |
|
Back to top |
|
 |

5862.00 SMM
|
Posted: Wed Jul 27, 2005 2:52 pm Post subject: |
|
|
2 all: Těší mě takový zájem...
2 ICEBRETON: Klidně pošli své návrhy na můj mail a uvidíme, co s tím bude... Jinak myslím, že by mohl být Fyzikář dost obsáhlý, mám na to pár dost těžkých knih...
2 sssugi: viz má odpověď v prvním příspěvku...
2 ginzo: Neznám aplikaci Physics, ale doufám, že Fyzikář bude bezkonkurenční...  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Back to top |
|
 |
nigol věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Thu Jul 28, 2005 10:57 am Post subject: |
|
|
Ricky: Urcite na tom pracuj. Bude to jiste uzitecna aplikace. Jen skoda, ze ja ji nevyuziju. Leda ze bych se vratil do skoly
Jen tak mimo kdyz jsem u te literatury - doporucuju precist Prednasky z fyziky od Richarda Feynmana. Jednak Feynman byl genialni fyzika a ty knizky jsou opravdu dobre napsane. Urcite to vyslo i v ceskem prekladu. Sice se tam (pokud se dobre pamatuju) venuje dost kvantove fyzice, kterou asi ve Fyzikari neuplatnis, ale stoji to za to. |
|
Back to top |
|
 |

5862.00 SMM
|
Posted: Thu Jul 28, 2005 11:02 am Post subject: |
|
|
nigol wrote: | Ricky: Urcite na tom pracuj. Bude to jiste uzitecna aplikace. Jen skoda, ze ja ji nevyuziju. Leda ze bych se vratil do skoly
Jen tak mimo kdyz jsem u te literatury - doporucuju precist Prednasky z fyziky od Richarda Feynmana. Jednak Feynman byl genialni fyzika a ty knizky jsou opravdu dobre napsane. Urcite to vyslo i v ceskem prekladu. Sice se tam (pokud se dobre pamatuju) venuje dost kvantove fyzice, kterou asi ve Fyzikari neuplatnis, ale stoji to za to. |
Díky, ale já mám ještě z dob VUT Brno svoje přednášky, cvika a laboratoře a taky koupené docela drahé a těžké (výhou) knížky od Hallidaye, Resnicka Walkera a tam je to taky výborně a podrobně napsáno...  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Back to top |
|
 |
nigol věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Thu Jul 28, 2005 11:04 am Post subject: |
|
|
Ricky: Ale ten Feynman to ma fakt dobre napsany. To se da cist pomalu jako beletrie Zadny ucebnice v klasickem slova smyslu
BTW: Na VUT studoval jeden kamos. Jaky obor ted nevim, ale po 7 letech neuspesneho studia toho zanechal  |
|
Back to top |
|
 |

5862.00 SMM
|
Posted: Thu Jul 28, 2005 11:09 am Post subject: |
|
|
nigol wrote: | Ricky: Ale ten Feynman to ma fakt dobre napsany. To se da cist pomalu jako beletrie Zadny ucebnice v klasickem slova smyslu
BTW: Na VUT studoval jeden kamos. Jaky obor ted nevim, ale po 7 letech neuspesneho studia toho zanechal  |
No však ty moje knížky taky! No pokud to máš, pošli mi to a já se na to kouknu, ale rozhodně bych kvůli tomu neutrácel prašule... 8)
Jo a já byl taky zanechán po dvou letech "úspěšného studia"...  _________________ Autor Matikáře a brzda Fyzikáře. Zakládám svůj nový portál o Výdělcích na netu a Java aplikacích. |
|
Back to top |
|
 |
Onecar veterán

10894.00 SMM
|
Posted: Fri Jul 29, 2005 9:47 am Post subject: |
|
|
Fyzikář bych docela uvítal, mě fyzika moc nejde a fyzikářka nám povoluje "kalkukačku" na mobilu 8) |
|
Back to top |
|
 |
lepidlor (člen klubu SM) řád zlaté antény

13860.00 SMM
|
Posted: Fri Jul 29, 2005 9:06 pm Post subject: |
|
|
Hodil by se, ale pokud bude Fyzikář sestaven tak jako Matikář, tak se můžu jen dívat možná na screenshoty..... Na 3230 se nechtěl rozjet |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|