View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
weitless táta fóra

Joined: 25 Jan 2004 Posts: 1248 Location: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže
7981.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 9:53 am Post subject: Perličky ze světa mobilní technologie a GSM |
|
|
Autor: jamaica
Dnes Vám přináším něco málo z počátků mobilní telefonie a nahlédneme i do nedaleké budoucnosti, která stojí přímo za dveřmi, pokud je již neotevřela.
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=357 |
|
Back to top |
|
 |
diablo táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 10:58 am Post subject: |
|
|
Pekny a poucny clanok. K tomu pohladu do budunosti:
SMSky by som hned tak nezavrhol, je to male mnozstvo dat a daju sa odoslat aj v hluku okolia. To pozeranie telky na mobile sa mi celkom lubi, uz teraz som na telefone pozrel par filmov a bolo to v pohode. Videokonferencia je sice pekna vec, ale povedzme si otvorene, operatori brania takymto veciam. A to tym, ze niektore technologie nepodporuju, alebo je nutne za prenesene data, ktorych je pri videokonferencii dost, zaplatit nemalu sumu. Preto sa, podla mojho nazoru, skor vyvinu technologie pouzivajuce iba telefon (kopirovanie-Xerox) ako technologie vyuzivajuce siet. Ved internet nieje nic neobvykle a predsa ho nemame kazdy (nieto este na mobile).
Vzdy pri zavadzani novych technologii aj tak vzdy zlyha ludsky faktor  _________________ M35 upravena -> MT50 tuned-> MC60 -> M55 fw10 ->fw11 ->fw91 (+patche) ->dead -> SX1 fw13 ->fw15 uk-de-ru ->fw15 uk-cz-sk + themes +1GB Pretec
For Blood is Life... |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 11:47 am Post subject: |
|
|
Dobrá fabulace... |
|
Back to top |
|
 |
Winston začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 2:32 pm Post subject: |
|
|
Ten Ubiquitous viewer nepovazuji za zadnou velkou novinku. VNC je uz pekne stare, existuji pro to servery i clienti pro vetsinu platforem, dokonce jsou programy ktere VNC sezeni dokazi zaznamenat do flash souboru a pak treba vystavit na webu.
Jediny problem je u nas cena, rychlost a prenosova kapacita GPRS. Mozna lepsi reseni je klasicke ssh, v linuxu mi ssh ke stesti plne staci. Restartovat nejaky server pres terminal neni problem, ale ve win si s prikazovou radkou moc neuzijete. _________________ Nok 5510 => Sie S55 (FW91) & Sie C65 (FW54CZ+patche) => Sie M75 (FW
16CZ+RS-MMC Sandisk 512MB) |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 3:46 pm Post subject: |
|
|
Winston wrote: | Ten Ubiquitous viewer nepovazuji za zadnou velkou novinku. VNC je uz pekne stare, existuji pro to servery i clienti pro vetsinu platforem, dokonce jsou programy ktere VNC sezeni dokazi zaznamenat do flash souboru a pak treba vystavit na webu.
Jediny problem je u nas cena, rychlost a prenosova kapacita GPRS. Mozna lepsi reseni je klasicke ssh, v linuxu mi ssh ke stesti plne staci. Restartovat nejaky server pres terminal neni problem, ale ve win si s prikazovou radkou moc neuzijete. |
No možná to neni nic novýho,ale tady se jedná o to že budeš moci pomocí mobilu ovláat PC,takže předpokládám že to bude dost užitečná aplikace.Třeba pro mě by byla,když na PC střihám video tak u toho musim sedět,takhle bych moh bejt v pohybu a vše potřebný řídit přes foun.A s datovym tarifem to nebude žádnej problém  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
jdobry rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 4:14 pm Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | Winston wrote: | Ten Ubiquitous viewer nepovazuji za zadnou velkou novinku. VNC je uz pekne stare, existuji pro to servery i clienti pro vetsinu platforem, dokonce jsou programy ktere VNC sezeni dokazi zaznamenat do flash souboru a pak treba vystavit na webu.
Jediny problem je u nas cena, rychlost a prenosova kapacita GPRS. Mozna lepsi reseni je klasicke ssh, v linuxu mi ssh ke stesti plne staci. Restartovat nejaky server pres terminal neni problem, ale ve win si s prikazovou radkou moc neuzijete. |
No možná to neni nic novýho,ale tady se jedná o to že budeš moci pomocí mobilu ovláat PC,takže předpokládám že to bude dost užitečná aplikace.Třeba pro mě by byla,když na PC střihám video tak u toho musim sedět,takhle bych moh bejt v pohybu a vše potřebný řídit přes foun.A s datovym tarifem to nebude žádnej problém  |
Opravdu to neni nic novyho. VNC pouziva spousta lidi uz davno a je to prave "budeš moci pomocí mobilu ovláat PC". |
|
Back to top |
|
 |
tetsuo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 5:18 pm Post subject: Historia mobilov |
|
|
Toto bol asi prvy mobil na svete (teda aspon co sa tyka digitalneho prenosu hlasu a tak). Ako si v popise precitate bola to riadna tehla . Ale doklada to fakt, ze mobily a podobne veci boli vzdy recyklovane haraburdy z armady.
http://www.nsa.gov/museum/museu00022.cfm
Last edited by tetsuo on Sat Mar 12, 2005 5:25 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 5:23 pm Post subject: Re: Historia mobilov |
|
|
tetsuo wrote: | Toto bol asi prvy mobil na svetete (teda aspon co sa tyka digitalneho prenosu hlasu a tak). Ako si v popise precitate bola to riadna tehla . Ale doklada to fakt, ze mobily a podobne veci boli vzdy recyklovane haraburdy z armady.
http://www.nsa.gov/museum/museu00022.cfm |
Tak to je snad jasný, kdo jinej má prachy na vývoj takových věcí než armáda...  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 5:39 pm Post subject: |
|
|
Vždyť taky armádě vděčíme za vše co se týče mobilní komunikace,nebo téměř za vše  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
koscik řád zlaté antény

5862.50 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 5:44 pm Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | Vždyť taky armádě vděčíme za vše co se týče mobilní komunikace,nebo téměř za vše  |
Jo i za ten blbej TCP/IP _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Sat Mar 12, 2005 6:01 pm Post subject: |
|
|
i za bondovku a konzervy  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Sun Mar 13, 2005 3:34 pm Post subject: |
|
|
Důvěrná neověřená informace ze zdrojů siemservis:SXG75 by mohl být jeden z prvních který by měl podporovat skenování dokumentů technologií založenou na patentu firmy xerox.Prej se to testuje.
Svůj zdroj informací ale v tuto chvíli nemohu prozradit neboť by za to moh dostat padáka v práci  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
diablo táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Sun Mar 13, 2005 3:36 pm Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | Svůj zdroj informací ale v tuto chvíli nemohu prozradit neboť by za to moh dostat padáka v práci  | A kde pracujes?  _________________ M35 upravena -> MT50 tuned-> MC60 -> M55 fw10 ->fw11 ->fw91 (+patche) ->dead -> SX1 fw13 ->fw15 uk-de-ru ->fw15 uk-cz-sk + themes +1GB Pretec
For Blood is Life... |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Sun Mar 13, 2005 3:46 pm Post subject: |
|
|
Já,to neni důležitý,ale muj zdroj přímo v siemens mobilní komunikace,ale PST  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
diablo táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Sun Mar 13, 2005 4:07 pm Post subject: |
|
|
To skenovanie dokumentov aj s character recognition nevyzera zle, len zatial neviem kde (okrem skoly) by som to vyuzil. Co naskenujem, telefonny zoznam? Ale myslim si ze keby som taku funkciu v telefone mal, velmi rychlo by som jej nasiel vyuzitie. SXG75 vyzera vskutku skvelo, len ten OS. Ku ktoremu bohu sa musim modlit aby bol SX2? _________________ M35 upravena -> MT50 tuned-> MC60 -> M55 fw10 ->fw11 ->fw91 (+patche) ->dead -> SX1 fw13 ->fw15 uk-de-ru ->fw15 uk-cz-sk + themes +1GB Pretec
For Blood is Life... |
|
Back to top |
|
 |
|