View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
1bubko2 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 7:43 pm Post subject: antiviry |
|
|
chcem sa spytat :
1. aky je najlepsi antivir
2. aka je pravdepodobnost ze si nejaky vir stiahnem do mobilu
3.v akych aplikaciach sa asi najviac vyskytuju
4.co moze urobit s mobilom
5.co s mobilom potom |
|
Back to top |
|
 |
novakl všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:10 pm Post subject: |
|
|
Tento článek napsal Radek Hulán http://hulan.cz/blog/category/symbian-os
Abych byl přesný, ty hlouposti na MobilMania.cz píše Ivo Mareček, jeden z jejich nejmladších a zřejmě nejméně zkušených autorů. Citace: "nový virus se rozesílá pomocí MMS" je prostě blbost.
Není ani tak zajímavé to, že pomocí MMS si SIS aplikaci nepošlete, protože to Symbian editor záměrně neumí (to by šlo obejít jiným MMS editorem mimo telefon či speciálně napsaným programem), problém je v tom nechutném strašení lidí. Už jsem dokonce zaznamenal hlášky typu "SmartPhone nechci, tam jsou viry, ještě mi to smaže celej telefon!".
Žádná aplikace na Symbian telefonu se nikdy nespustí sama od sebe (což je podmínka pro virus), tedy ani ta, kterou dostanete pomocí MMS! Pokud by i někdo zvládnul do MMS nacpat SIS instalační soubor, musel by na něj uživatel nejprve kliknout, potom potvrdit jeho spuštění, potom potvrdit instalaci, potom potvrdit, na který disk se má aplikace instalovat, a potom danou aplikaci ještě vědomě spustit (nebo restartovat telefon, pokud se aplikace zapíše do autoexecu).
Toto ale proboha není virus! Je to normální trojan, ale ne virus, a bez uživatelova vědomí a 4 potvrzení nic telefonu neudělá. Trojany sází na lidskou blbost, nejsou to viry.
Když Vám nějaký bezdomovec na ulici podá uslintaný koláč, vezmete si jej? Sníte ho? Pokud ano, tak proč si proboha kupujete SmartPhone a ne Nokii 3110?
Takže ještě jednou: viry na Symbian telefony neexistují! MobilMania.cz jen zbytečně propaguje pár paskvilních a nedůvěryhodných firem, co dělají „antivirus pro Symbian telefony pro neexistující viry“. _________________ Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyErricson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 FW15 + 1Gb -> Přešel jsem na Nokii - Nokia N73 Music Edition

Last edited by novakl on Fri Apr 01, 2005 8:13 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
novakl všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:12 pm Post subject: |
|
|
Hlavně si neinstaluj myslím : Extended profiles, Metal Gear Solid, Mosquitos.....  _________________ Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyErricson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 FW15 + 1Gb -> Přešel jsem na Nokii - Nokia N73 Music Edition
 |
|
Back to top |
|
 |
madmike rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:23 pm Post subject: |
|
|
no oni to nejsou ani tak viry jako chyby v progu .. a nějak to pojmenovali .. ale nějak se tu šířila verze kde byl nějakej worm, který ho sem měl i já ale vypořádal sem se sním bez sebe menších problémů .. ale spíš chyby v extendet profiles byly na obtíž .. to sem musel absolvovat něco podobného jako když špatně nahraješ firmware .. když se spustil tak se nešlo dostat ani do telefoního seznamu .. ale to nebyl wir to se jen blbě asi nahráli nějaký ovladče nebo se něco přepsalo kde se nemělo .. takže tomu se nedá říct ani wir .. já osobně za největší wir na světě považuji windiwsy ale co na tom když na nich běží nejvíce aplikací tak to člověk musí vydržet ..  _________________ SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int
Fight for Freedom... Freedom forever
-------------------------------------------
freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz |
|
Back to top |
|
 |
1bubko2 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:36 pm Post subject: |
|
|
novakl wrote: | Hlavně si neinstaluj myslím : Extended profiles, Metal Gear Solid, Mosquitos.....  |
Mosquitos..... to je z ten vitkovej ci cijej stranky ze?co tam potom napisal ze ten kto si to stiahol si ma dat antivir.to je tiez rozum.tak co to tam dava ked to je zle. |
|
Back to top |
|
 |
novakl všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 8:53 pm Post subject: |
|
|
Mosqituos je i hra ! Ale jak se to pozná ?  _________________ Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyErricson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 FW15 + 1Gb -> Přešel jsem na Nokii - Nokia N73 Music Edition
 |
|
Back to top |
|
 |
1bubko2 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 01, 2005 10:53 pm Post subject: |
|
|
novakl wrote: | Mosqituos je i hra ! Ale jak se to pozná ?  |
a je to aj nieco ine ako hra? |
|
Back to top |
|
 |
novakl všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Apr 02, 2005 9:33 am Post subject: |
|
|
No mosquitos je hra a stejně je pojmenovaný vir. Takže jak se to pozná když si stáhneš mosquitos.sis ? Nejlepší bude asi když si to nebudeš nahrávat _________________ Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyErricson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 FW15 + 1Gb -> Přešel jsem na Nokii - Nokia N73 Music Edition
 |
|
Back to top |
|
 |
vitek.borec.cz ostřílený diskusník

3061.00 SMM
|
Posted: Sat Apr 02, 2005 10:41 am Post subject: |
|
|
1bubko2 wrote: | novakl wrote: | Hlavně si neinstaluj myslím : Extended profiles, Metal Gear Solid, Mosquitos.....  |
Mosquitos..... to je z ten vitkovej ci cijej stranky ze?co tam potom napisal ze ten kto si to stiahol si ma dat antivir.to je tiez rozum.tak co to tam dava ked to je zle. |
Ta hra posílá SMS do zahraničí (premium SMS). Je to pěkně drahá zálěžitost. Pozor ta SMS se ale odesílá pouze jednou z aměsíc. Takže když máš antivir tak ti to zaznamená a samže ti to. Takže to můžeš hrát ale po určité době smazat! _________________ NO WAREZ
 |
|
Back to top |
|
 |
novakl všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sat Apr 02, 2005 10:51 am Post subject: |
|
|
Ono to bylo asi tak že někdo vymyslel dobrou hru ale nějakej chytrák udělal úplně stejnou hru jen do toho přidal tohle posílání _________________ Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyErricson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 FW15 + 1Gb -> Přešel jsem na Nokii - Nokia N73 Music Edition
 |
|
Back to top |
|
 |
novakl všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 9:48 am Post subject: |
|
|
Ta SMS verze se pozná tak že je tam napsaný :
Cracked by soddom bin loader _________________ Alcatel 302 -> Nokia 3310 -> SonyErricson T310 -> Siemens M55 -> Siemens SX1 FW15 + 1Gb -> Přešel jsem na Nokii - Nokia N73 Music Edition
 |
|
Back to top |
|
 |
|