View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
xhp kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 23, 2005 12:23 pm Post subject: Spatny cas v kalendari CX65 |
|
|
Poridil jsem si CX65 hlavne kvuli kalendari a komunikaci s pocitacem. Kdyz ale zadam v SiMoCo polozku do kalendare v telefonu se zobrazi s casem o hodinu posunutym. Napada me, ze chyba je v zimnim ci letnim case, nebo v casove zone i kdyz pocitac i telefon maji GMT+1. Uz nevim, co s tim. Muzete mi poradit? |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 23, 2005 12:58 pm Post subject: Re: Spatny cas v kalendari CX65 |
|
|
xhp wrote: | Poridil jsem si CX65 hlavne kvuli kalendari a komunikaci s pocitacem. Kdyz ale zadam v SiMoCo polozku do kalendare v telefonu se zobrazi s casem o hodinu posunutym. Napada me, ze chyba je v zimnim ci letnim case, nebo v casove zone i kdyz pocitac i telefon maji GMT+1. Uz nevim, co s tim. Muzete mi poradit? |
Časové údaje v organizéru se předávají v UTC (Greenwich), aby byl soulad na obou stranách, je třeba, aby obě zařízení měla nastavená stejné časové pásmo a shodně letní nebo zimní čas. Bohužel telefony řady 65 nemají možnost nastavit letní nebo zimní čas "natvrdo", jako u řady 55, ale nastavují si to automaticky, bohužel v některých verzích firmware špatně. Pokud tedy máte tento problém, tak posuňte časové pásmo v mobilu o hodinu a znovu synchronizujte čas. |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 23, 2005 1:19 pm Post subject: |
|
|
Ještě dodatek: na mém M65 to také takto zlobilo. V menu Nastavení-Hodiny-nast. jsem zrušil funkci "Aut. zjišť .času", v Nastavení - Hodiny-nast. - Časov.pásma - Možnosti jsem zrušil funkci "Aut. časové pásmo", nastavil jsem ručně časové pásmo na UTC+01:00 stejně jako v počítači a po celou dobu normálního zimního času to bylo bez problémů. Uvidím, co to bude dělat, až nám teď zase zavedou letní čas, doufám, že bude stačit ručně posunout v mobilu časové pásmo o hodinu a znovu seřídit hodiny na mobilu. |
|
Back to top |
|
 |
xhp kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Mar 27, 2005 12:31 pm Post subject: Mrznuti komunikace s telefonem. |
|
|
Predem diky za pomoc s kalendarem. Mam, ale jeste jeden problem. Tak 2x z 5 pokusu se mi stane, ze komunikace zatuhne ( behem posilani sms, kopirovani souboru...). Pomuze jedine vytazeni kabelu z usb, protoze port zustane obsazeny. Mam neoficialni kabel, ktery cx65 detekuje jako dca-510. Zkousel jsem snizit rychlost portu, bohuzel to nepomohlo.. |
|
Back to top |
|
 |
kamilrt kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 28, 2005 2:39 am Post subject: SMS |
|
|
Proč musím při každém update SiMoCo přijít o všechny smsky ?!?!??!? Už se mě to stalo podruhé a upřímně mě to s***... Měl sem tam důležitý smsky... Není v instalátoru nějaký parametr, který by zakázal takovéto kanadské vtipy?!?!?!
BTW: Možná by bylo super, kdyby se při ukončování zapsali všechny datové soubory do záložního adresáře... _________________ Minulost už růžovější nebude... |
|
Back to top |
|
 |
kamilrt kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 28, 2005 3:27 am Post subject: Script |
|
|
Pokud vám taky záleží na datech a chcete mít pojistku, tak tady je malý script, který vám vyzálohuje všechny datové soubory SiMoCo do adresáře Backup (musíte si ho předtím ve složce SiMoCo vytvořít) a buď si daný script spustíte pokaždé, když budete chtít, nebo v zadaný časový interval v naplánovaných úlohách(tak to mám já).
Ve složce SiMoCo vytvoříte soubor backup.cmd a do něho vložíte následující text:
copy Adrbook "Backup\* - %date%"
copy *.sxc "Backup\* - %date%.sxc"
Pak soubor uložíte a spustíte. Výsledkem jsou zálohy datových souborů s datumem v adresáři Backup
Pro obnovení souborů stači smazat datum z názvu souboru a nakopírovat zpět do hlavní složky. _________________ Minulost už růžovější nebude... |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 28, 2005 8:47 am Post subject: Re: SMS |
|
|
kamilrt wrote: | Proč musím při každém update SiMoCo přijít o všechny smsky? |
Sdělte mi verzi OS a service packu a z jaké verze SiMoCo jste jste povyšoval na jakou, jestli "upgrade" nebo spuštěním instalátoru, abych si mohl navodit stejnou situaci. Mě se to ještě nikdy nestalo. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Mar 28, 2005 7:52 pm Post subject: |
|
|
Ani mne..pri update SiMoCo nepridem o ziadne SMS alebo ine data
Mam WIN2000 SP4 a WIN XP SP2. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
kamilrt kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 28, 2005 7:52 pm Post subject: Re: SMS |
|
|
pavelc wrote: | kamilrt wrote: | Proč musím při každém update SiMoCo přijít o všechny smsky? |
Sdělte mi verzi OS a service packu a z jaké verze SiMoCo jste jste povyšoval na jakou, jestli "upgrade" nebo spuštěním instalátoru, abych si mohl navodit stejnou situaci. Mě se to ještě nikdy nestalo. |
WinXP SP2 a delal sem plny instal z 2.2.2 na 2.2.3...ale stalo se to az pri druhem spusteni nove verze....stejne jako minule...absolutne nechapu, jak je to mozne, ale je to dost blbe...uz sem si pomoci toho skriptu zacal delat zalohy,takze to moc neresim...kazdopadne je tam nekde nejakej bug... jenom zjistit kde.... _________________ Minulost už růžovější nebude... |
|
Back to top |
|
 |
Kisa kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 03, 2005 9:04 pm Post subject: Re: Port je obsazen |
|
|
pavelc wrote: | Kisa wrote: | Hláška: Nenavázána komunikace s telefonem. Port je obsazen. |
Port je pravděpodobně obsazen jiným programem nebo nějakým ovladačem - např. pokud je na tomto portu modem, který má být na příjmu. |
Ještě se vracím, protože mi to stále nefunguje.
Jak zjistím, jestli a jakým programem je port obsazen?
A pokud to zjistím, mohu s tím něco udělat?
Jen dodávám, že na inet jsem připojena přes kabel (UPC) + router pro domácí síť. |
|
Back to top |
|
 |
Dieg0 siemensmaniak

Joined: 08 Nov 2004 Posts: 2937 Location: SR Lipt. Mikulas Telefon: Siemens C65
19990.28 SMM
|
Posted: Tue Apr 05, 2005 3:01 pm Post subject: |
|
|
Pán pavel cibulka.Som si istý že chcete opraviť chyby vo svojom programe a tak vám prinášam myslím si dosť závažnú chybu (aspoň pre mňa).Vetšinou mám zložky napísane s diakritkou ale zložky ktoré sú s diakritikou (napr.: realtóny) keď dám otvoriť tak len preblikne a neotvorí.Bez diakritiky to facha.Dieg0 _________________ ...odstraneno - prilis velky obrazek... |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Apr 05, 2005 6:50 pm Post subject: |
|
|
Dieg0 wrote: | Pán pavel cibulka.Som si istý že chcete opraviť chyby vo svojom programe a tak vám prinášam myslím si dosť závažnú chybu (aspoň pre mňa).Vetšinou mám zložky napísane s diakritkou ale zložky ktoré sú s diakritikou (napr.: realtóny) keď dám otvoriť tak len preblikne a neotvorí.Bez diakritiky to facha.Dieg0 |
Problém je spíše v telefonu, zkus si smazat prázdný adresář přímo v telefonu, taky to nepůjde. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Petr_klic začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 06, 2005 2:00 pm Post subject: Chybná registrace? |
|
|
Po zaregistrování programu zadám v tom vyskakovacím okně číslo co jste mi zasla a je všechno v pořádku. Jakmile ale program ukončím, musím toto číslo zadávat znovu. Je to normální nebo je to nějaká chybka, případně jde-li nějak to otravný okno zrušit. Jo, používám SiMoCo 223. Díky |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Wed Apr 06, 2005 2:19 pm Post subject: |
|
|
A klikol si potom na tlacitko Registrovat, alebo iba OK? _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Petr_klic začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 06, 2005 2:27 pm Post subject: |
|
|
hanni wrote: | A klikol si potom na tlacitko Registrovat, alebo iba OK? |
Poprvé ne, jen na OK ale pak mě to došlo a klikl jsem na Registrovat a stejně to nepomohlo. O několik stránek to již p. Cibulka vysvětloval, přejít na vyšší verzi, jenže tenkrát, teď novější verze není. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|