View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 06, 2005 2:52 pm Post subject: Re: Chybná registrace? |
|
|
Petr_klic wrote: | Po zaregistrování programu zadám v tom vyskakovacím okně číslo co jste mi zasla a je všechno v pořádku. Jakmile ale program ukončím, musím toto číslo zadávat znovu. Je to normální nebo je to nějaká chybka, případně jde-li nějak to otravný okno zrušit. Jo, používám SiMoCo 223. Díky |
Takovou otázku pošlete přímo mně s uvedením jména, na koho je program registrován, abych to mohl ověřit (petr_klic tam nemám). |
|
Back to top |
|
 |
Petr_klic začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 07, 2005 12:56 pm Post subject: Re: Chybná registrace? |
|
|
pavelc wrote: | Petr_klic wrote: | Po zaregistrování programu zadám v tom vyskakovacím okně číslo co jste mi zasla a je všechno v pořádku. Jakmile ale program ukončím, musím toto číslo zadávat znovu. Je to normální nebo je to nějaká chybka, případně jde-li nějak to otravný okno zrušit. Jo, používám SiMoCo 223. Díky |
Takovou otázku pošlete přímo mně s uvedením jména, na koho je program registrován, abych to mohl ověřit (petr_klic tam nemám). |
Omlouvám se pane Cibulka za svou tupost, někdy je prý dobrý přečíst si mejl celej, stáhnout přílohy a hlavně tu část kde píšete o příloze a souboru sx45.dll
Už vše maká jak má Jinak za program moc děkuji a můžu vám říct, velmi dobře investovanejch 12 piv  |
|
Back to top |
|
 |
xhp kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 07, 2005 8:45 pm Post subject: Tuhnuti komunikace |
|
|
Dobry den. Na predchozi dotaz jsem se nedockal reakce, proto zkousim jeste jednou. Mam problem se zamrzanim komunikace SiMoCo s telefonem. Nejcasteji k nemu dochazi behem kopirovani souboru, ci pri posilani sms. SiMoCo zahlasi timeout exceeded a port zustane obsazeny. Pouzivam neoriginalni usb kabel s nabijenim. Telefon jej detekuje jako DCA-510. Zkousel jsem to se zapnutym/vypnutym nabijenim a fw 25 a 43. Nevite, co by mohlo pomoci? |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Fri Apr 08, 2005 8:59 am Post subject: Re: Tuhnuti komunikace |
|
|
xhp wrote: | Dobry den. Na predchozi dotaz jsem se nedockal reakce, proto zkousim jeste jednou. Mam problem se zamrzanim komunikace SiMoCo s telefonem. Nejcasteji k nemu dochazi behem kopirovani souboru, ci pri posilani sms. SiMoCo zahlasi timeout exceeded a port zustane obsazeny. Pouzivam neoriginalni usb kabel s nabijenim. Telefon jej detekuje jako DCA-510. Zkousel jsem to se zapnutym/vypnutym nabijenim a fw 25 a 43. Nevite, co by mohlo pomoci? |
Kdybych nějakou odpověď znal, tak bych odpověděl. Jenže nevím. Pokud se zobrazí timeout exceed, znamená to, že na COM nepřišla ve stanoveném čase správná odpověď na vyslanou zprávu. Problém může být jak v tom, že ji mobil opravdu neposlal (nebo neposlal správně), tak v hardware (konektory, kabel, port počítače), případně v systému (ovladač virtuálního COM). Nevím, jak to identifikovat. Jedině zkoušet: stejný mobil a jiný kabel a stejný počítač, nebo jiný mobil a stejný kabel a stejný počítač atd. |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
kartez (člen klubu SM) kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 10, 2005 7:19 pm Post subject: SimoCo a přístup do adresáře Windows |
|
|
Chtěl bych se zeptat jestli jde upravit program SimoCo, aby nepotřeboval přístup do adresáře WINDOWS, protože chci program používat hlavně v práci, ale protože nejsem administrátor a nikdy mi toto oprávnění u nás ve firmě nikdo nedá, tak mi to píše při spouštění programu hlášku Access to windows directory denied a program se ukončí. Doma mám zase jinej problém a to s tím, že mi nejde spustit, pořád mi to píše nějakou windowsáckou chybu a program je ukončen. Zajímavé je, že když je počitač spuštěn několik hodin tak potom zapnout jde, ale zase mu chybí v průzkumníku programu SimoCo adresáře počitače, je zobrazen pouze obsah mobilu. Tím se do mobilu nedá nic nahrát, pouze se dá prohlížet co tam je. Nevím jestli měl někdo takový problém, ale chtěl bych požádat tímto o pomoc.
Dík |
|
Back to top |
|
 |
Damian začátečník

62.50 SMM
|
Posted: Tue Apr 12, 2005 11:39 pm Post subject: |
|
|
Neslo by do Simoca pridelat pro adresar vsechny moznost x65 ? Napr. ICQ atd. |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 14, 2005 9:04 am Post subject: Re: SimoCo a přístup do adresáře Windows |
|
|
kartez wrote: | protože nejsem administrátor a nikdy mi toto oprávnění u nás ve firmě nikdo nedá, tak mi to píše při spouštění programu hlášku Access to windows directory denied a program se ukončí. |
Právo administrátora je třeba mít pouze při prvním spuštění každé nové verze, pak už je možno používat program i jako User. Požádejte vašeho správce, ať se přihlásí jako administrátor, spusťte a ukončete SiMoCo a pak už se můžete přihlásit jako User.
kartez wrote: | Doma mám zase jinej problém a to s tím, že mi nejde spustit, pořád mi to píše nějakou windowsáckou chybu a program je ukončen |
Nevím jakou chybu a na jakém operačním systému. Psal mi Krokodýl o podobném problému s Win98, ale nic jsem nezjistil, i když jsem to zkoušel s Win98 first edition i Win98 SE. |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 14, 2005 9:10 am Post subject: |
|
|
Damian wrote: | Neslo by do Simoca pridelat pro adresar vsechny moznost x65 ? Napr. ICQ atd. |
ICQ atd. jsou přístupné pouze ve firmware mobilu. Při komunikaci se adresář předává ve formátu VCARD, který tyto položky neobsahuje (při vyčítání adresáře z mobilu tyto položky nejsou vidět) |
|
Back to top |
|
 |
vlamar1 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 18, 2005 12:33 am Post subject: Simoco mi nachce načítať moju A65 - ??? |
|
|
Kúpil som si kábel USB bolo k tomu aj malé CD s programom vraj original na A65 nejaký cpm v364.exe a tiež na USB 1.12.25
ale bohužial nedokáže mi to nájsť moj telefon.
natiahol som si SIMOCO ten mi tiež vobec nenačíta telefón, pri hladaní to prechádza od com1 az po com 8 ale potom zahlási že telefon nenašlo.
mám win xp prof. káble vraj originál na A65 na USB aj s nejakou nabíjačkou v strede označenie majú KAB000556/A65
Kde robím chybu ? ak niekto vie nech poradí.
možno mi poradí aj autor simoca ? |
|
Back to top |
|
 |
kartez (člen klubu SM) kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 18, 2005 8:46 am Post subject: Re: Simoco mi nachce načítať moju A65 - ??? |
|
|
vlamar1 wrote: | Kúpil som si kábel USB bolo k tomu aj malé CD s programom vraj original na A65 nejaký cpm v364.exe a tiež na USB 1.12.25
ale bohužial nedokáže mi to nájsť moj telefon.
natiahol som si SIMOCO ten mi tiež vobec nenačíta telefón, pri hladaní to prechádza od com1 az po com 8 ale potom zahlási že telefon nenašlo.
mám win xp prof. káble vraj originál na A65 na USB aj s nejakou nabíjačkou v strede označenie majú KAB000556/A65
Kde robím chybu ? ak niekto vie nech poradí.
možno mi poradí aj autor simoca ? |
Myslím si, že chyba není v programu SimoCo, ale v hardwarovém nastavení. Otevři si ve windowsu správce zařízení a pokud tam máš správně nainstalovaný kabel (instalační software k němu přiložený by ho měl nainstalovat), měl by jsi ho vidět u komunikačních portů a v závorce uvedeno číslo com portu. Např. USB serial cable (COM3). Pokud to tak je, tak v SimoCu stačí nastavit komunikační port , kterým má program komunikovat, na zde uvedeném příkladě je to port com3. Někdy se také stává, že port je nastaven na com port vyšší než 8 a program má možnost volby pouze do com8. To se stává, pokud někdo několikrát přeinstalovával např. modem.
Potom stačí pouze ručně nastavit číslo portu, který se má emulovat a potom to jede. Nesmí to být port, který je obsazen, jinak by nefungovalo zařízení, které tento port používá. |
|
Back to top |
|
 |
pavelc čestný člen

261.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 18, 2005 7:22 pm Post subject: Re: Kartez |
|
|
Díky Kartez, konečně někdo, kdo mi tu pomůže s hw - system problémy i s trochu detailnějším vysvětlením, než s jenom odkazem někam nebo s heslovitým konstatováním. |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Apr 18, 2005 7:29 pm Post subject: Re: Simoco mi nachce načítať moju A65 - ??? |
|
|
kartez wrote: | .....
Potom stačí pouze ručně nastavit číslo portu, který se má emulovat a potom to jede. Nesmí to být port, který je obsazen, jinak by nefungovalo zařízení, které tento port používá. |
A65 je zvláštní mobil, má ho i dcera a pokaždé se se SIMOCO chová úplně jinak. Někdy se vůbec nespojí s programem a pomůže pouze restart PC, někdy restart telefonu. Někdy se zase spojí se SIMOCO v pohodě, ale zase není vidět obsah disku, a jindy chodí vše jak má, nenašel jsem v tom žádnou logiku, ale chybu bych viděl na straně telefonu, protože ve chvíli kdy nejde A65 s Simoco, připojím svou M65 a vše je v pohodě. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Sin@le kolemjdoucí
 Joined: 11 Jul 2004 Posts: 29 Location: Na spravedlnosti 3210 Havlíčkův Brod
1.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 20, 2005 4:21 pm Post subject: Re: SiMoCo ... A65 |
|
|
Zkus ještě nastavit v portu Řízení toku na Xon/Xoff a změnit rychlost na 9600 (tu rychlost nevim jistě mam to teď totiž připojený na jiným kabelu, kterej funguje jak chce, navíc jsem ho maličko dorasil, proto používám IrDA) potom by to snad mělo fachat.
Krokodýl:
Tohle mi to dělalo taky, vždycky se mi podařilo navázat spojení ale zhruba do 5 minut (možná míň) mi to vždycky spadlo a to byl svátek když jsem to spojení navázal, přesně jak ty popisuješ s tím restartem, docela mi pomohl upgrade FW na 25.
Možná že by ti to taky pomohlo.
A ještě (pardon pane Cibulka) bych ti možná doporučil zkusit to s Mobil editem, s tim mi to navázalo spojení snad vždycky (to asi jediný včem ten program je dobrej, jinak stojí za ..... prostě SiMoCo je lepší a teď s IrDA už použím stejně jen SiMoCo, FAKT) |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Thu Apr 21, 2005 12:28 pm Post subject: Dotaz |
|
|
Chcel by som sa spytat ci program SiMoCo dokaze korektne pracovat s mobilom Siemens A65 ???. (nenasiel som ho v zozname podporovanych mobilov). Dakujem |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|