View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zoleeexx začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu May 26, 2005 6:02 pm Post subject: DCA-500 --> DCA-510 --> nefunkcny kabel |
|
|
zapojil som vsetko podla navodu ale teraz sa uz nemozem s PC spojit vobec, ani s vypnutym napajanim. Vsetko som teda vratil spat ako to bolo predtym ale telefon sa nespoji ani v jednom programe. Mozem vyhodit kabel alebo sa pokazil COM port? da sa to nejako riesit? |
|
Back to top |
|
 |
vbvbvb táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Thu May 26, 2005 6:06 pm Post subject: |
|
|
v telefone ho najde? *#06# _________________
Nokia 6610i => Siemens CX65- EL71 od orange |
|
Back to top |
|
 |
zoleeexx začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri May 27, 2005 5:26 pm Post subject: |
|
|
ano, v telefonu je DCA-500. (DCA-510 bolo s napajanim) |
|
Back to top |
|
 |
MisticJOE kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Jun 04, 2005 12:43 pm Post subject: Re: Servisní dat. kabel |
|
|
Milan 7 wrote: | Chci si upravit datový kabel na servisní za účelem flashování, dle http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_upravy/upravakabelu.htm.
Kabel mám na USB port a mobil je M55. Po rozebrání 12 pinového konektoru k mobilu jsem ale zjistil, že na mém kabelu
jsou zapojeny jen piny č. 1, 2, 3, 4 a piny č. 5 a 6 jsou jen navzájem propojeny (do dat. kabelu však nevyvedeny).
Má otázka je: mohu-li i přesto použít výše uvedenou úpravu pro bezhavarijní funkci flashování? |
>>>huj, mám tak USB kabel a M55, neupravený a chová se i jako servisní. zřejmě to bude tím nabíjením přes USB :-) nebo nevim... takže to zkus bez úpravy... třeba si s tím v_klay poradí |
|
Back to top |
|
 |
RDT táta fóra

6964.82 SMM
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 12:16 pm Post subject: Kabel |
|
|
Rozhodl jsem se předělat svůj kabel na servisní podle návodu, ale jakmile jsem kabel rozdělal, zjistil jsem, že kebel vevnitř vypadá takto:
Chtěl bych se zeptat, jestli mohu i takovýto kabel předělat podle tohoto návodu, nebo co je vlastně takovýto kabel zač. Je to originální kabel od Siemensu
(Doufám, že jsem nevložil moc velké obrázky ) |
|
Back to top |
|
 |
Fiko kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jun 28, 2005 8:19 pm Post subject: kabel |
|
|
Mam datovy kabel DCA-540 na USB a s nabijanim (asi to je nabijanie alebo neviem co to je - kuk obrazok), su zapojene piny 1-7, mobil mam CX65. Ako to treba prerobit na servisny kabel? Lebo ja som uplne mimo... www.fiko.sk/kaabel.jpg _________________ Fiko |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
Posted: Wed Jun 29, 2005 10:04 am Post subject: Re: kabel |
|
|
Fiko wrote: | Mam datovy kabel DCA-540 na USB a s nabijanim (asi to je nabijanie alebo neviem co to je - kuk obrazok), su zapojene piny 1-7, mobil mam CX65. Ako to treba prerobit na servisny kabel? Lebo ja som uplne mimo... www.fiko.sk/kaabel.jpg |
Nedá _________________ C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD
http://www.bezysoftware.net
Brew Mobile Commander 2.0 |
|
Back to top |
|
 |
Whitek administrátor

41313.42 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
RDT táta fóra

6964.82 SMM
|
Posted: Thu Jun 30, 2005 1:34 pm Post subject: Re: Kabel |
|
|
Whitek wrote: | RDT wrote: | Rozhodl jsem se předělat svůj kabel na servisní podle návodu, ale jakmile jsem kabel rozdělal, zjistil jsem, že kebel vevnitř vypadá takto:
http://mujweb.cz/www/zabavard/kabel1.jpg
http://mujweb.cz/www/zabavard/kabel2.jpg
Chtěl bych se zeptat, jestli mohu i takovýto kabel předělat podle tohoto návodu, nebo co je vlastně takovýto kabel zač. Je to originální kabel od Siemensu
(Doufám, že jsem nevložil moc velké obrázky ) |
A jak se hlasi? |
Po zadání *#06# se pod Acc, napíše: plugget in: DCA-540
(snad jsem dobře pochopil tvou otázku) |
|
Back to top |
|
 |
Bohaty kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Jul 20, 2005 9:34 am Post subject: nejde mi předělat kabel, návody si protiřečí, prosím o vysvě |
|
|
Tak jsem si chtěl předělat A55 na M55. Skončil jsem hned na začátku.
Našel jsem na SiemensManii dva podle mě protichůdné návody na úpravu kabelu, PROSÍM vysvětlíte mi to někdo?
První tvrdí že se napájení pinu 1 připojuje nikoli do telefonu, ale do kabelu. V tom případě by neoriginální kabel nebylo možno použít (nemá pin 1 zapojen).
Druhý (slovenský) zase navádí připojit napájení na konektor telefonu (fotografie tomu odpovídají). Přitom původní kabel je jen 3žilový (tedy neoriginální).
Zkoušel jsem ten druhý návod (protože mám jen neorig.3žilový kabel) a Freia se s telefonem nespojí.
Musím kabel zahodit a koupit si originální vícežilový? Nebo stačí přidat mezi konektory nějaké kablíky?
----citace zmiňovaných dvou navodů------
první radí:
1. Neoriginální kabel má zapojeny piny 2, 3 a 4 - originální datový navíc 1, 7 a 5
2. Odletujeme přívod 1 a připojíme ke kabelu zdroj napětí 3,5 - 4,5V z baterie, a mínus do pinu 2 (společně s již tam přiletovaným drátkem)
3. Do telefonu nepřipojujeme napájení. Pin 1 zůstává nevyužitý.
http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_upravy/upravakabelu.htm
druhý radí:
Káblik, ktorý sme si pripravili naletujeme do konektoru. Dlhšiu žilu (neoznačenú, z vonkajška CINCH konektoru) na pin 2-zem, kratšiu žilu (označenú, z kolíka) na pin 1- napájanie.
http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_upravy/jak_na_datovy_kabel.htm
http://www.siemensmania.cz/print.php?id=9 |
|
Back to top |
|
 |
ironic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 10:00 am Post subject: Datový na servisní -> M55 |
|
|
Zdravím..
Mám tel M55, datový kabel (zapojeny piny 2,3,4), podle návodu tady na SiemensManii jsem připojil napájení (piny 1,2) a nic. V servis.menu je u položky Acc: none. Kde je, prosím, zrada
Navíc při připojeném napájení mi žádný program (SiMoCo, DESserver) nenajde telefon. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 12:17 pm Post subject: Re: Datový na servisní -> M55 |
|
|
ironic wrote: | Zdravím..
Mám tel M55, datový kabel (zapojeny piny 2,3,4), podle návodu tady na SiemensManii jsem připojil napájení (piny 1,2) a nic. V servis.menu je u položky Acc: none. Kde je, prosím, zrada
Navíc při připojeném napájení mi žádný program (SiMoCo, DESserver) nenajde telefon. |
Ty chces prerobit kabel,aby Ti komunikoval s x65? _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
ironic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 1:54 pm Post subject: Re: Datový na servisní -> M55 |
|
|
hanni wrote: | ironic wrote: | Zdravím..
Ty chces prerobit kabel,aby Ti komunikoval s x65? |
Ne, aby komunikoval s M55.. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Aug 01, 2005 8:27 pm Post subject: |
|
|
aby komunikoval s flashermi,alebo explorermi? _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Spac_ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 30, 2005 8:14 am Post subject: Funkční nebo ne? |
|
|
Zkoušel jsem předělávku originálního neservisního kabelu na staré M45 s nabíječkou Nokia 3,5 V (zapojení pin 1 a pin 3) vše funguje jako předtím (SiMoCo) telefon navíc evidentně nabíjí (displej) nicméně Freia a novější firmware řvou že na mobilu není napětí - celkově se rozhodně nechová jako servisní. Neví někdo co je špatně. (Snad jsem nepřehlédl nic v diskusi) díky spac_ |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|