View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
JardaXXL začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 7:58 am Post subject: |
|
|
Řešil jsem stejnej probléb s C55 tady na http://forum.siemensmania.cz/viewtopic.php?t=1595&sid=4eb6dc603c5406ea6aa409ef560d01f0 .
Skutečně ale největší problém bude s tím přetěžováním.Pokud se na tel. kterej stahuje snažím dovolat,tak to hlásí ,že "volaný účastník je........".Problém nastává,když přijde sms.Když si pošlu sms z jinýho tel. tak mám hlášku:"žádná reakce" nebo "odloženo".Z sms brány to nepoznám.Zpráva nedojde,až když vypne a zapnu tel.,což bejvá asi tak za 1 - 5 hodin.Myslím si,že to chce následující:
- zrušit registr zmeškaných hovorů
- naplnit simku sms
Volal jsem na infolinku a prej sms jde zrušit.I příchozí hovory u et za 200,-.Registr bez problémů.
Bude tu ale ještě jinej zádrhel,jenom zjistit jakej.Simku mám novou,takže nikdo nemá číslo a nikdo nevolá ani sms.Naplnil sem sim sms a stejně tel vypne.Co se HW úprav týká ty jsou uvedený v odkazu vejš.
Kdo rozlouskne tenhle problém??? |
|
Back to top |
|
 |
SPAKO vývojář SiemensManie
261.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 1:30 pm Post subject: |
|
|
JardaXXL wrote: | Řešil jsem stejnej probléb s C55 tady na http://forum.siemensmania.cz/viewtopic.php?t=1595&sid=4eb6dc603c5406ea6aa409ef560d01f0 .
Skutečně ale největší problém bude s tím přetěžováním.Pokud se na tel. kterej stahuje snažím dovolat,tak to hlásí ,že "volaný účastník je........".Problém nastává,když přijde sms.Když si pošlu sms z jinýho tel. tak mám hlášku:"žádná reakce" nebo "odloženo".Z sms brány to nepoznám.Zpráva nedojde,až když vypne a zapnu tel.,což bejvá asi tak za 1 - 5 hodin.Myslím si,že to chce následující:
- zrušit registr zmeškaných hovorů
- naplnit simku sms
Volal jsem na infolinku a prej sms jde zrušit.I příchozí hovory u et za 200,-.Registr bez problémů.
Bude tu ale ještě jinej zádrhel,jenom zjistit jakej.Simku mám novou,takže nikdo nemá číslo a nikdo nevolá ani sms.Naplnil sem sim sms a stejně tel vypne.Co se HW úprav týká ty jsou uvedený v odkazu vejš.
Kdo rozlouskne tenhle problém??? |
Ano, mas pravdu. To, ze si naplnis mobil SMS spravami ti ale nepomoze, pretoze aj ked mas zaplnenu pamät, tak sa ti aj tak chce dostat nova SMS do mobilu a ked je plna pamät tak sa o to pukusi neskor znova. Je to podla mna este horsie ako ked ju radsej dostanes hned a mas aspon pokoj.
Mobil sa vie vypnut aj vtedy, ked ti ziadne SMS alebo hovory neprichadzaju. Stane sa to vtedy ked napr. stahujes velky subur z netu. Ak budes stahovat 100 MB subor, tak sa ti to zarucene stane. Obvykle ked dosiahnes 20-30MB. Telefon sa sice zahrieva ale tym to neni. Ja osobne som mal teplotu 51°C ked som to testoval. A to tak , ze som stahoval subor a este som mobil 20 minut zatazoval tak, ze som spustil hru v mobile aby sa este viac prevrieval. No hra stale sekala a zdvila sa mi teplota na uz spominanych 51°C. Mobil sa ale nevypol. Lenze ked sa stiahlo asi 23MB a teplota dokonca klesla, mobil mi zavrcal a vypol. Potom som ho nechal dalej stahovat, bez dalsieho zatazenia a teplota klesla na 43-44°C. Dokonca som neskor pouzil ventilator, teplota bola pri stahovani len 36-38°C a aj tak sa skor ci neskor mobil vypne. Proste nedokaze stahovat dlhodobo rychlostou vyssiou ak 4kb/s(na 2 timesloty). Ale riesenie tu je. Staci pouzit nejaky Downloader na stahovanie suborov, na ktorom sa da nastavit rychlost stahovania. Ja osobne pouzivam FLASHGET 1.60a ktory to bez problemov dokaze. Ak si nastavim rychlost 2,5kb/s tak sa mi nikdy nestalo ze by mi vypol mobil, dokonca aj ked som stahoval 145MB subor. Samozrejme som to radsej stahoval cez noc, aby mi neprichadzali SMS alebo hovory. Inak sa stane to co som uz pisal v minulom prispevku a sice ze sa vtedy moze vypnut mobil.
Ten kto by mal zaujem pouzivat uz spminany FlasfGet, moze si ho stiahnut tu:
http://www.amazesoft.com/fgf160a.exe
Je v cestine aj v slovencine. _________________ Zaujimaju vas doplnky pre PC? Tak klikni sem http://www.porty.szm.sk
Last edited by SPAKO on Fri Aug 13, 2004 1:49 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
HollyG badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 1:36 pm Post subject: |
|
|
Na tom neco bude, kdyz sem stahoval pres DC a nejelo to plnou rychlosti, tak se mobil statecne drzel a stahnul nejakych 80MB na jeden zatah... _________________ M55 FW91 s Diskem A 3,625MB a uz pres 50 patchu |
|
Back to top |
|
 |
JardaXXL začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 3:07 pm Post subject: |
|
|
To je zajímavá teorie. Dneska to vyzkouším v praxi. Na sdílení používám WinMX, můžu si tam nastavit šířku pásma na stahování, tak dám přesně 4 kila a uvidím. Jinak to pípnutí těsně před vypnutím je prej známka toho, že se s mobilem děje něco, s čím si FW neví rady, aspoň tohle mi tvrdil dneska technik z ET. No, Spako, nebo radši o trošičku míň než 4 kila? |
|
Back to top |
|
 |
261.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 4:07 pm Post subject: |
|
|
JardaXXL wrote: | To je zajímavá teorie. Dneska to vyzkouším v praxi. Na sdílení používám WinMX, můžu si tam nastavit šířku pásma na stahování, tak dám přesně 4 kila a uvidím. Jinak to pípnutí těsně před vypnutím je prej známka toho, že se s mobilem děje něco, s čím si FW neví rady, aspoň tohle mi tvrdil dneska technik z ET. No, Spako, nebo radši o trošičku míň než 4 kila? |
Ja pouzivam na stahovanie velkych suborov rychlost 2,5 az 3 kila. Doporucoval by som tuto rychlost a neskor zvysovat az na zhruba 4 kila. Ako som si vsimol na troch S55, kazdy znich mal svoje vlastne +/- tolerancie rychlosti. Proste, jeden isiel bez problemov az na 4kb/s a druhy pri tejto rychlosti vypinal. Ale vsetky tri S55 mi stahovali velke subory bez problemov na nastavenej rychlosti 2,5 kb/s. A dokonca mi to ani tak nevypinalo pri prichode SMS. Ale aj tak radsej stahujem velke subory v noci (nerad by som stahoval 100Mb subor z rychlostov 2,5 kb/s este raz odznovu, iba preto ze mi nejaka otravna SMS zrusila stahovanie. A to nevravim o tom ked mam uz stiahnutych 80 alebo 90MB zo 100Mb).
V noci ti to moze byt jedno a ani sa nemusis bat ked je mobil na nabijacke ze ti nebude stacit dobijat. Dobijanie bude pri tejto rychlosti v pohode, vzhladom nato ze mobil nepracuje naplno. _________________ Zaujimaju vas doplnky pre PC? Tak klikni sem http://www.porty.szm.sk |
|
Back to top |
|
 |
261.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 4:22 pm Post subject: |
|
|
A este jedna vec. Pri pouziti downloaderu FLASHGET je pekne vidno sinusoidu stahovania. Ak stahujete naplno (teda bez obmedzenia), vidite aka je ta rychlost nestabilna (velmi nepravidelna sinusoida), ale ak sa znizite rychlost na 2 az 4kb/s, uvidite krasnu rovnu ciaru.
Vo FleshGete je treba si nastavit najskor mierku aby ste to dobre videli.
Postup je takyto:
Spustite FleshGet a v nom prejdite na NASTROJE - NASTAVENIA PROGRAMU - GRAFY/LOG. Tam uvidite polozku "MIERKA: 100kb/s", pripadne ina hodnota. Namiesto tejto hodnoty zapiste hodnotu 8. _________________ Zaujimaju vas doplnky pre PC? Tak klikni sem http://www.porty.szm.sk |
|
Back to top |
|
 |
HollyG badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 6:48 pm Post subject: |
|
|
To s tim omezenim rychlosti je zajimavy, dneska v noci testnu a podam report... _________________ M55 FW91 s Diskem A 3,625MB a uz pres 50 patchu |
|
Back to top |
|
 |
JardaXXL začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 7:38 pm Post subject: |
|
|
Spako,hledal sem Tě ve SKYPu,že pokecáme,ale marně. |
|
Back to top |
|
 |
261.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 7:54 pm Post subject: |
|
|
JardaXXL wrote: | Spako,hledal sem Tě ve SKYPu,že pokecáme,ale marně. |
Som pod prezivkou "radospa". Ale hovor je na nic ked pouzivam internet cez mobil. Seka to a nakoniec ma vypne ako som uz spominal. Internet cez klasicku pevnu linku je v pohode. Dokonca aj cez tu zakladnu (56kb).
Ja ale stale pouzivam SKYPE. Pouzivam ho na prnos suborov. Vysla nedavno nova verzia kde je prenos suborov mozny. Je to super vec. Prenos je v realnom case priamo z jedneho PC do druheho PC, nie ako maily, kde musis niekedy cakat kedy ti pride mail aj cely den. Odkaz kde stiahnes novu verziu SKYPE som pisal niekde v predchadzajucom prispevku a ak chces posielat subory, staci pravim tlacitkom kliknut na konkretny kotakt ktory mas v vo svojom zozname a vybrat polozku "SEND FILE".
Mozno to uz davno vies a zbytocne ti to tu vypisujem, ale aspon si to mozu vyskusat aj ostatny co toto prave citaju. _________________ Zaujimaju vas doplnky pre PC? Tak klikni sem http://www.porty.szm.sk |
|
Back to top |
|
 |
JardaXXL začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 13, 2004 10:22 pm Post subject: |
|
|
Tak teď sem si vyzkoušel ty sms a můžu říct,že Spako má pravdu.Poslal sem si mrtě sms přes bránu a i přeto,že telefon byl naplněnej na 100% tak mi připojení selhávalo,ale úplně jiným způsobem.Prostě přestal přenášet data a tvářil se,že maká.Když sem ho vypnul,tak odešel bez rozloučení(www.si........).Jak sem ho zapnul tak přišla sms. |
|
Back to top |
|
 |
JardaXXL začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 15, 2004 8:32 am Post subject: |
|
|
V programu WinMX jsem omezil max. stahování na 2,5 kila za s. a telefon byl ráno stejně mrtvej.Natáhl sem do C55 FW85,ale stejně to nezvládá a vypíná,akorát těsně před vypnutím už ani na mně nezavrčí.
Tak co s tím dál??? |
|
Back to top |
|
 |
HollyG badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 15, 2004 9:01 am Post subject: |
|
|
Shrnul bych to asi takhle, siemensy x55 a starsi nejsou pro internet pres GPRS vhodny...
Nektery kusy se drzej statecne, ale stejne nakonec chcipnou  _________________ M55 FW91 s Diskem A 3,625MB a uz pres 50 patchu |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|