clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - V PapuaUtils sa nemozem dostat do factory mode.

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

V PapuaUtils sa nemozem dostat do factory mode.

Reply to topic     Forum Index -> Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Tom Raketa
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Jun 28, 2005 10:48 am    Post subject: V PapuaUtils sa nemozem dostat do factory mode. Reply with quote

S65,fw 25(nepatchnute bootcore)Podfashoval som na fw25 cez WinSwup, uz som si vsetko potrebne vygeneroval, az na to, ze sa nemozem dostat do factory mode. Zavediem PapuaSkay, ale z customer mode do factory mode to nejde. Po stlaceni service mode(po zavedeni papuaskay): PapuaUtils waiting...32s(po kazdom pokuse sa doba predlzovala az na 32s) a znova Papua pise: mobil status-customer mode. Niekde som uz asi o tom cital, ale nemozem to za nic najst. PS: Ako sa da overit, ci je bootcore nepatchnute?
Moze mi prosim niekto poradit? Dakujem vsetkym! Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Tue Jun 28, 2005 11:12 am    Post subject: Re: V PapuaUtils sa nemozem dostat do factory mode. Reply with quote

Tom Raketa wrote:
S65,fw 25(nepatchnute bootcore)Podfashoval som na fw25 cez WinSwup, uz som si vsetko potrebne vygeneroval, az na to, ze sa nemozem dostat do factory mode. Zavediem PapuaSkay, ale z customer mode do factory mode to nejde. Po stlaceni service mode(po zavedeni papuaskay): PapuaUtils waiting...32s(po kazdom pokuse sa doba predlzovala az na 32s) a znova Papua pise: mobil status-customer mode. Niekde som uz asi o tom cital, ale nemozem to za nic najst. PS: Ako sa da overit, ci je bootcore nepatchnute?
Moze mi prosim niekto poradit? Dakujem vsetkym! Very Happy

Vše je popsáno zde - http://www.siemensmania.cz/content.php?id=333 . Do factory mode nepřejdeš tlačítem ServiceMode! Patched bootcore na 99,99% nemáš jinak by jsi nezavedl Skey. Koukni na článek a vše ti bude jasné.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Tue Jun 28, 2005 11:44 am    Post subject: Re: V PapuaUtils sa nemozem dostat do factory mode. Reply with quote

Krokodýl wrote:
Patched bootcore na 99,99% nemáš jinak by jsi nezavedl Skey.

Nemas celkom pravdu.Aj ked mas patchnute bootcore,bez problemov nahras SKey.

Tom Raketa
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Jun 30, 2005 11:29 am    Post subject: Reply with quote

Presedel som u toho celu noc a nic. Podla navodu k PapuaUtils sa do factory mode dostanem zavedenim Skey, odobranim zase do customer mode. Ci ho dam zaviest alebo odobrat stale mi PapuaUtils pise Customer mode, a nechava ma cakat 32s, mam snad v tom case nico urobit? EEPromFormatingTool mi dovoli len vycistit EELite, pretoze nemam factory mode. Navody som cital 100x. Asi robim niekde banalnu chybu. PS: Je mozne, ze potrebujem este nieco odblokovat, nastavit, cokolvek... S EEPromTool, x65Flasher, V-klay mi pracuje OK. Mam patch na odblok. 512x blokov. WinSwup-fw25-podflashovany z fw43-orig. BootCore NEmam patchnute. Uz si neviem rady.
PROSIM AK MI NIEKTO MOZE PORADIT. DAKUJEM VELMI PEKNE VSETKYM!
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Thu Jun 30, 2005 11:47 am    Post subject: Reply with quote

Hm zajímavé.
1. Jakou verzi PapuaUtils používáš?
2. Jaký máš typ flash /po vyčtení info v PapuaUtils se to zobrazí jako poslední položka/?

WinMobile
Back to top
radavacatko
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Thu Jun 30, 2005 11:48 am    Post subject: Reply with quote

Tom Raketa wrote:
Presedel som u toho celu noc a nic. Podla navodu k PapuaUtils sa do factory mode dostanem zavedenim Skey, odobranim zase do customer mode. Ci ho dam zaviest alebo odobrat stale mi PapuaUtils pise Customer mode, a nechava ma cakat 32s, mam snad v tom case nico urobit? EEPromFormatingTool mi dovoli len vycistit EELite, pretoze nemam factory mode. Navody som cital 100x. Asi robim niekde banalnu chybu. PS: Je mozne, ze potrebujem este nieco odblokovat, nastavit, cokolvek... S EEPromTool, x65Flasher, V-klay mi pracuje OK. Mam patch na odblok. 512x blokov. WinSwup-fw25-podflashovany z fw43-orig. BootCore NEmam patchnute. Uz si neviem rady.
A nedaval jsi si do mobilu cizi FF a neodblokoval pres SST?Jesli ano,tak Skey NEZAPISES.Musis mit v EEPROM svoje vlastni bloky 512x,jinak mas smulu..
Back to top
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Thu Jun 30, 2005 11:58 am    Post subject: Reply with quote

Tom Raketa wrote:

Tady doslo ke zmatecnemu zameneni "service mode" a "factory mode".

"service mode" se aktivuje tlactikem "service mode". Projevuje se to tak, ze pro nastartovani telefonu je obrazovka modra s napisem "service mode". Vhodne napr pro komunikaci s "EEPROM tool"

"factory mode" je rezim se zavedenym SKEY. T tomto resimu telefon funguje "normalne", ale je otevrenejsi pro komunikaci. Takze je mozne napriklad pouzit screen shoot nebo defragmentovat EEPROM. Zavedeni SKEY neni mozne pri chbnych blokach EEPROM 5121atd. Vice zde (proto odblokovani cizi FF neni plnohodnotna nahrada vlastni zalohy FF)

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Back to top
Tom Raketa
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Jun 30, 2005 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

Nemam stale pristup na net, tak pisem oneskorene.
Na zaciatku som si Service a Factory mode plietol, ale uz v tom mam jasno, ospravedlnujem sa ak som sa nevyjadroval presne.
1. PapuaUtils mam asi 3 verzie az po v4.3 a nic, teraz som stiahol najnovsie, tie este vyzkusam.
Vypis z PapuaUtils:
Model: SIEMENS S65 25 lg1
Telephone in "Normal Mode"
SecurityStatus: CustomerMode
HWid: 323
Additional information :
Cod(05): OTP blocked
Cod(0A): Record Bootkey missing in EEPROM
Cod(0D): Keys recorded in BCORE
Cod(10): BFC function unaccess
Cod(15): Full mode (not SC )
Cod(19): Control ON í
Cod(1D): Blocks 512x exists ň
Flash memory ą1 - Code fact.: 0089, type 880D
3. Povodny majitel tam flashol vyssi fw z ineho S-ka, dost mozne, ze aj FF, to uz sa nedozviem.
4. PapuaUtils pise ze Skay zaviedol, ale nic sa nemeni=ze vlastne nezaviedol? -Neda sa nejako zistit, ci tie bloky 512x su moje? Ak nie, daju sa nejako obnovit? Co viem tak to robi Papuas a Lazycoder.
Dakujem Vam moc vsetkym za rady! Neprisiel by som bez Vasich rad na nic, ani za 1000 000 rokov!!! Very Happy
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Thu Jun 30, 2005 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

Tak bych si tipnul, že v telefonu bude cizí FF a nebudou v pořádku bloky 512x. Pošli mi ten kód z Papua Utils na krokodyl@siemensmania.cz , zítra ti pošlu opravný kód a vygeneruješ si nové správné bloky 512x.
Otevřeš si patchem skryté bloky v eeprom a pomocí Siemene Eeprom tool si je nahraješ a myslím že bude po problému.

WinMobile

Last edited by Krokodýl on Sat Jul 02, 2005 7:43 am; edited 1 time in total
Back to top
Tom Raketa
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Jul 01, 2005 3:57 pm    Post subject: Reply with quote

Dakujem velmi pekne!!! Vsetko funguje tak, ako ma! Mam z toho velku radost! Hned som o moooc stastnejsi!
S pozdravom Siemensmaniak-zaciatocnik!
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Sat Jul 02, 2005 7:42 am    Post subject: Reply with quote

Tom Raketa wrote:
Dakujem velmi pekne!!! Vsetko funguje tak, ako ma! Mam z toho velku radost! Hned som o moooc stastnejsi!
S pozdravom Siemensmaniak-zaciatocnik!

Heuréka

WinMobile
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Software All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum