View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
karci (člen klubu SM) začátečník

Joined: 17 Dec 2004 Posts: 60 Location: Bratislava - prdel pri Modre
61.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 2:10 pm Post subject: |
|
|
zdatan wrote: | spis me ale reknete co vyplnim jako HWID ktery je porad 0 (http://siemensmania.cz/contents/images/_520_video.jpg) a pak ho na tom videu RUCNE prepise na 323....proc 323 a ne trebas 567 ? |
HWID sa ti precita az ked vypnes telefon a prejdes do servisneho modu:
1. Na telefone spustis Java midlet
2. Pockas kym midlet vypocita kody
3. Spustis PapuaUtils cez ten button "Px65v4" a vypocitas vsetky kody okrem HWID (ktore vzdy ostane O)
4. VYPNES TELEFON (PapuaUtils ostava zapnuty a vsetky kody si pamata)
5. Na PapuaUtils stlacis to druhe tlacitko (rozsypany caj, OpenAll, 36+)
6. Kratko stlacis cervene tlacitko na telefone
7. HWID sa nacita a je to. Potom sa uz da aj zapisat SKEY do telefonu. |
|
Back to top |
|
 |
zdatan badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 2:50 pm Post subject: |
|
|
karci wrote: | zdatan wrote: | spis me ale reknete co vyplnim jako HWID ktery je porad 0 (http://siemensmania.cz/contents/images/_520_video.jpg) a pak ho na tom videu RUCNE prepise na 323....proc 323 a ne trebas 567 ? |
HWID sa ti precita az ked vypnes telefon a prejdes do servisneho modu:
1. Na telefone spustis Java midlet
2. Pockas kym midlet vypocita kody
3. Spustis PapuaUtils cez ten button "Px65v4" a vypocitas vsetky kody okrem HWID (ktore vzdy ostane O)
4. VYPNES TELEFON (PapuaUtils ostava zapnuty a vsetky kody si pamata)
5. Na PapuaUtils stlacis to druhe tlacitko (rozsypany caj, OpenAll, 36+)
6. Kratko stlacis cervene tlacitko na telefone
7. HWID sa nacita a je to. Potom sa uz da aj zapisat SKEY do telefonu. |
je v tom nejakej zadrhel,pac mi to pise
Çàãðóçêà â "Ñåðâèñíûé ðåæèì"...
Òûêàé êíîïó!
Àâòîçàïóñê...
Íåò îòâåòà íà çàãðóçêó!
Ïðîâåðüòå íîìåð ïîðòà, êàáåëü, òåëåôîí, mode!
neco s Módem...
takze se zarazim pred Hwid,a kdyz zkousim prepnout do servisniho modu tak nic;( _________________ M65 fw44res -> fw50cz |
|
Back to top |
|
 |

61.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 3:05 pm Post subject: |
|
|
zdatan wrote: |
Òûêàé êíîïó!
Àâòîçàïóñê...
Íåò îòâåòà íà çàãðóçêó!
neco s Módem...
takze se zarazim pred Hwid,a kdyz zkousim prepnout do servisniho modu tak nic;( |
To čo ti to vypisuje je len jeho blbá hláška, že nevie komunikovať s telefónom a máš skontrolovať kábel, telefón, janeviemčo a mód.
Mne to tiež dlho vypisovalo takéto voloviny, ale zrazu keď som telefón vypol, (pričom kódy v PapuaUtils ostali) a potom sa skúsil spojiť znova už bez bežiaceho midletu a s vypnutým telefónom, už to fungovalo. Možno som nejakú drobnosť zabudol, doma to prejdem znova a ak to dovtedy nerozbehneš, napíšem ti presne ako to robím.
V každom prípade, aj mne to s bežiacim midletom vygenerovalo len všetky kódy, HWID 0, a keď som hocičo robil, tak nevedel komunikovať (napr. zápis SKEY). |
|
Back to top |
|
 |
zdatan badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 3:17 pm Post subject: |
|
|
karci wrote: | zdatan wrote: |
Òûêàé êíîïó!
Àâòîçàïóñê...
Íåò îòâåòà íà çàãðóçêó!
neco s Módem...
takze se zarazim pred Hwid,a kdyz zkousim prepnout do servisniho modu tak nic;( |
To čo ti to vypisuje je len jeho blbá hláška, že nevie komunikovať s telefónom a máš skontrolovať kábel, telefón, janeviemčo a mód.
Mne to tiež dlho vypisovalo takéto voloviny, ale zrazu keď som telefón vypol, (pričom kódy v PapuaUtils ostali) a potom sa skúsil spojiť znova už bez bežiaceho midletu a s vypnutým telefónom, už to fungovalo. Možno som nejakú drobnosť zabudol, doma to prejdem znova a ak to dovtedy nerozbehneš, napíšem ti presne ako to robím.
V každom prípade, aj mne to s bežiacim midletom vygenerovalo len všetky kódy, HWID 0, a keď som hocičo robil, tak nevedel komunikovať (napr. zápis SKEY). |
cau.tak uz mi too vyplivlo i Hwid a snad je to vse.jen to chtelo DYL drzet cerv.tlacitko..takova hloupost sakra;)
jen malej detail...kdyz sem Papuu chtel pouz.tak sem musel spustit tu puv.javu z flasheru 1071..s javou z 1072 mi to nechodilo.
jo.a ted kdyz mam teda vsechny ty kody Fleia,flasher,VKD....co s tim dal?:)coze sem to teda pracne dostal? _________________ M65 fw44res -> fw50cz |
|
Back to top |
|
 |

61.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 3:30 pm Post subject: |
|
|
zdatan wrote: |
cau.tak uz mi too vyplivlo i Hwid a snad je to vse.jen to chtelo DYL drzet cerv.tlacitko..takova hloupost sakra;)
jen malej detail...kdyz sem Papuu chtel pouz.tak sem musel spustit tu puv.javu z flasheru 1071..s javou z 1072 mi to nechodilo.
jo.a ted kdyz mam teda vsechny ty kody Fleia,flasher,VKD....co s tim dal?:)coze sem to teda pracne dostal? |
No ja neviem čo s tým chceš robiť, v zásade:
VKD - password do V_KLay - záloha fullflash, patchovanie
Freia log - ak potrebuješ odblokovať tak si cez Freiu vygeneruj MAP a ten cez EEPROM tool nahraj do EEPROM.
Na obe veci sú tu už pomerne staré návody.
Last edited by karci on Thu Aug 18, 2005 3:39 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 3:33 pm Post subject: |
|
|
Použití vygenerovaných souborů je pospáno v původním návodu na PapuaUtls a je stále platné. http://www.siemensmania.cz/content.php?id=333 _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Mardock kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 19, 2005 1:52 am Post subject: Re: No answer from boot.. |
|
|
karci wrote: | Mardock wrote: |
Vsechno sem delal podle navodu. Flasher mi vygeneroval vkp soubor a ten sem nakopiroval do slozky loaders. V Klay se spoji s mobilem a pak nahlasi chybu No answer from boot mainBoot.bin
Loader mam urcite OK, mam Cx65fw43, kabel DCA-500, V Klay 3.3
Nevi nekdo jak to zprovoznit??? |
Mne to tiez neslo ked som ten *.vkp loader len nakopíroval do foldra loaders. Ide mi to len tak, keď si otvorím originalne V_KLayovske x65.vkp v nejakom editore, a prepíšem riadok
Data02 = <volaco>
na tie cisla, ktore mi do noveho vkp suboru vygeneruje x65flasher. Akurat si niekam treba odlozit to povodne Data02, ak by sa clovek zrejme chcel spajat s viacerymi x65kami. |
Myslis prepsat tim, co vygeneruje Papua. No to uz sem taky zkousel, ale porad to nejde.  |
|
Back to top |
|
 |
Michal007 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 19, 2005 6:40 am Post subject: Re: No answer from boot.. |
|
|
Mardock wrote: | karci wrote: | Mardock wrote: |
Vsechno sem delal podle navodu. Flasher mi vygeneroval vkp soubor a ten sem nakopiroval do slozky loaders. V Klay se spoji s mobilem a pak nahlasi chybu No answer from boot mainBoot.bin
Loader mam urcite OK, mam Cx65fw43, kabel DCA-500, V Klay 3.3
Nevi nekdo jak to zprovoznit??? |
Mne to tiez neslo ked som ten *.vkp loader len nakopíroval do foldra loaders. Ide mi to len tak, keď si otvorím originalne V_KLayovske x65.vkp v nejakom editore, a prepíšem riadok
Data02 = <volaco>
na tie cisla, ktore mi do noveho vkp suboru vygeneruje x65flasher. Akurat si niekam treba odlozit to povodne Data02, ak by sa clovek zrejme chcel spajat s viacerymi x65kami. |
Myslis prepsat tim, co vygeneruje Papua. No to uz sem taky zkousel, ale porad to nejde.  |
Je to jednoduchý jak facka. Teprve Patch na poštu a nový flasher fungující bez testpointu mě přiměl něco udělat. Tedy postup s V-Klay pro blbý (jako třeba já )
1. to co vygeneruje Flasher umístíte do adresáře Vklaye jak je požadováno (je to popsáno v angl manuálku k flasheru).
2. Pustíte Vklay, vyberete v seznamu telefonů ten, co se jmenuje stejně, jek ten vygenerovanej soubor flasherem, nastavíte port, rychlost,zmačknete spojit, podle instrukcí mačkáte čudlíky, počkáte, až se udělá FF a patchujete......
Zvládne i děcko (tedy i já) |
|
Back to top |
|
 |
Mardock kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 19, 2005 5:09 pm Post subject: |
|
|
Hmm .. to je sice pekne, ale ja udelal vsechno spravne .. mam vygenerovane co jde, ale V KLAY mi pri spojovani napise I/O chybu .. MainBoot.bin |
|
Back to top |
|
 |
lapis badatel

291.18 SMM
|
Posted: Sat Aug 20, 2005 10:57 am Post subject: Uspech |
|
|
Mam CX70 s FW50, kabel seriovy neoriginalni pro x55 servis+data+GPRS (po uprave-spojeni tech 3 pinu bez odporu) a povedlo se! Nejdriv jsem nahral java aplikaci do mobilu, vypnul SiMoCo a spustil ji, ale porad vyskakovala a mizela hlaska ze mam zapojit prislusentstvi (pritom kabel jsem zastrceny mel). Pak jsem tu Java aplikaci spustil se spustenym SiMoCo nebo x65flasherem (po zmacknuti connect) a uz ta hlaska nevyskakovala, ale kdyz bylo vse hotove a okazalo se OK, x65flasher se k mobilu nepripojil - chvili to zkousel a pak napsal ze mam stisknout cervene tlacitko (coz akorat vypne Java aplikaci). To mi delalo u v1071 i v1072 (ta aspon ukazala kody na displeji). Pak jsem spoustel tu aplikaci za spusteneho SiMoCo ale s vypnutym spravcem souboru, po dokonceni behu aplikace ukoncil SiMoCo, spustil x65flasher a uz se spojil a vse vygeneroval (v1071).
Java aplikaci jsem neukoncil a rovnou vse vygeneroval i v PapuaUtils a zapsal jsem SKEY do telefonu. Ted mi V_Klay komunikuje s mobilem i bez vlastniho loaderu - s loaderem CX65(password boot). Znamena to ze se ten vygenerovany kod zapsal nekam do telefonu a uz nepotrebuju vlastni loader?
Jak budu moct dostat telefon do puvodniho stavu a ten SKEY z nej smazat, napr. kdyz bych ho chtel reklamovat?
Jinak nekdo tu psal ze ESN co vypise v1072 a to co ukaze PapuaUtils je jine, no je to akorat obracene prehazene po dvojicich: napr. v1072 ukaze ESN: ABCD-EF12 a pro PapuaUtils je to 12EFCDAB. Hash je stejne, akorat bez tech pomlcek.[/b] |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sat Aug 20, 2005 11:02 am Post subject: Re: Uspech |
|
|
lapis wrote: | Jak budu moct dostat telefon do puvodniho stavu a ten SKEY z nej smazat, napr. kdyz bych ho chtel reklamovat? |
Odstaranenie SKEY _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
lapis badatel

291.18 SMM
|
Posted: Sat Aug 20, 2005 11:17 am Post subject: Re: Uspech |
|
|
Hm, PapuaUtils to po sobe smazat neumi? Ono se to z tech klikyhaku nepozna :-(
Update: OK, uz jsem to podle krokodylova navodu nasel, nekdy by ten papuautils mohl poanglictit... 
Last edited by lapis on Sat Aug 20, 2005 11:24 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sat Aug 20, 2005 11:23 am Post subject: Re: Uspech |
|
|
lapis wrote: |
Hm, PapuaUtils to po sobe smazat neumi? Ono se to z tech klikyhaku nepozna :-( |
Ba, ano dokaze. Ale skor ma napadlo toto.
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=333&p=2..bod cislo 7. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
lapis badatel

291.18 SMM
|
Posted: Sat Aug 20, 2005 11:36 am Post subject: |
|
|
Ted uz akorat nechapu jaktoze V-klay s tim mobilem komunikuje pres ten defaultni neupravovany CX65 loader (password boot), ve vsech navodech ten loader upravovali nebo tam nahravali vygenerovany z x65flashery/papuautils. Ze by to bylo tim SKEY do mobilu nahranym? |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sat Aug 20, 2005 11:52 am Post subject: |
|
|
lapis wrote: | Ted uz akorat nechapu jaktoze V-klay s tim mobilem komunikuje pres ten defaultni neupravovany CX65 loader (password boot), ve vsech navodech ten loader upravovali nebo tam nahravali vygenerovany z x65flashery/papuautils. Ze by to bylo tim SKEY do mobilu nahranym? |
Si nejaka vzacna vynimka...  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|