View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
pafr kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Jul 07, 2004 12:14 am Post subject: V-Klay |
|
|
Může mi někdo vysvětlit co znamená vpři výběru telefonu v nové verzi programu -> Bootcore bug, Patched bootcore a Test point.
Co se kdy volí a proč zrovna tato volba.
Předem děkuji. Pavel |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Wed Jul 07, 2004 6:24 am Post subject: |
|
|
Bootcore bug je standartna volba pri vsetkych novych modelov Siemensu od rady A50 vyssie. Volba Patched bootcore sa dava vtedy, ked je nejakym sposobom patchnute (cracknute) bootcore - napriklad to moze byt aplikovanim java loaderu u M55 FW11 a C60. Testpoint by sa mal volit po urobeni testpointu, ale nie je to potrebne,lebo funguje aj volba Bootcore bug. Pri kazdej volbe sa program k telefonu sprava inac (inac sa do neho dostane-nabootuje).Preto je treba velmi davat pozor,ktora volba je zvolena.
Aby sa vam potom nestalo to,co mne,ze som mal nastavene Patched bootcore namiesto Bootcore bug a velmi som sa cudoval,preco mi nejdu aplikovat ziadne patche (program hlasil chybu s starych a novych datach)  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Fredy kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 07, 2004 7:37 pm Post subject: |
|
|
Poradi me nekdo s nastavenim V-Klay? Koncim na okne "pripojuji" (po stisku cerv. tlac. nebo rozpojeni/spojeni kabelu) a dale se nic nedeje dokud okno nestornuji. Telefon je Siemens M55 s fw11, V-Klay ver. 2.7.1 a kabel USB s prepinatelnym dobijenim a cipem Prolific na virtualnim portu COM4. Aktualizaci fw10 na fw11 jsem provedl pomoci WinSwup32 a nyni bych nahral jeste sve oblibene patche, ale nemohu pripojit founa. Jen bych pripomel, ze stejne potize jsem mel jiz v predchozi ver firmware a patche, ktere jsem mel v mobilu jsem nahraval jiz drive starsi verzi V-Klay, tusim < 2.4.x  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Wed Sep 08, 2004 7:09 am Post subject: |
|
|
Ak mas FW11,musis aplikovat novy loader,ktory je vo forme java aplikacie..pozri sa do navodov na SM,tam ho najdes aj s postupom,ako nato. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Fredy kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 08, 2004 4:16 pm Post subject: |
|
|
hanni wrote: | Ak mas FW11,musis aplikovat novy loader,ktory je vo forme java aplikacie..pozri sa do navodov na SM,tam ho najdes aj s postupom,ako nato. |
No dobrá, ale přímo v návodu se píše: "že tento loader je určen jen pro flasher Freia! V_Klay ani žádný jiný flasher vám s ním komunikovat nebude."
Já bych si rád nahrál patche, které jsem v telefonu měl před přeflashováním na fw11. a tyto jsou pro použití s programem V-Klay. Nehledě na to, že potíže nastaly už před přeflashováním, ještě u originální verze fw10. Protože jsem si smazal starou verzi V-Klaye a pak už ji nikde nenašel, instaloval jsem novou - 2.7.1 a od té doby začaly potíže se spojením telefonu. Přeflashoval jsem jen proto, že jsem se mylně domníval, že to vyřeší problém spojování mobilu s V-Klay. Možná mám jen špatně nastavené parametry v nabídce "Nastavení" a "Rozšířené". |
|
Back to top |
|
 |
Nerve_Toxin táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Wed Sep 08, 2004 9:45 pm Post subject: |
|
|
Ten druhej loader je i pro V_Klay _________________ Siemens is the best
C35i fw18+patche+t9CZ->MT50 fw18@242KB flex+patche->M55 Palladium fw11@3,6MB flex+patche->CX70 fw43 |
|
Back to top |
|
 |
Fredy kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 09, 2004 8:44 am Post subject: |
|
|
Návod jsem si pořádně přečetl a druhé verze pro V-Klay si taky všimnul. Takže odpoledne vyzkouším a uvidím, zda to pomůže. |
|
Back to top |
|
 |
Fredy kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 09, 2004 4:37 pm Post subject: |
|
|
Tak se mě podařilo dle návodu úspěšně aplikovat Loader, avšak na popisovaný problém to nemá sebemenší vliv. Program V-Klay se dále tvrdošíjně odmítá spojit s telefonem a tak jako předtím setrvává na okně se zprávou "Spojeno. Probíhá zavádění" pod tím lítá modrý postupový pruh zleva do prava a to vše trvá nekonečně dokud okno nezavřu tlačítkem storno aniž by se s telefonem spojil.
Protože se stejným kabelem, ale starší verzí V-Klaye jsem již dříve patche aplikoval, stále se domnívám, že jde o nějakou chybu v nastavení komunikace, jenže nevím jakou. :-( Číslo virtuálního portu (COM) je správné, neboť teď momentálně jsem přes mobil připojen na internet. |
|
Back to top |
|
 |
Nerve_Toxin táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 09, 2004 9:08 pm Post subject: |
|
|
Jediný co mě napadá je nastavit ve V_klay patched bootcore. Jestli ti to ani pak nepude, tak to je blbé... _________________ Siemens is the best
C35i fw18+patche+t9CZ->MT50 fw18@242KB flex+patche->M55 Palladium fw11@3,6MB flex+patche->CX70 fw43 |
|
Back to top |
|
 |
Fredy kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Sep 10, 2004 11:32 pm Post subject: |
|
|
Chyba musela byt skutecne nekde v komunikaci. Kdyz uz jsem nevedel kudy kam, nabootoval jsem do win98 (standardne pouzivam win2k), nainstaloval zde V-klay, pripojil telefon.... a ejhle pripojil se. S parametry M55 (Bootcore bug), COM3, 115200 Baudu, a zatrzenymi volbami autodetekce, RTS a DTR.
Okamzite jsem do telefonu dotlacil vsechny potrebne patche a zitra budu patrat co proti sobe V-Klay, M55 a Win2k maji. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sun Sep 12, 2004 6:45 am Post subject: |
|
|
Fredy wrote: | co proti sobe V-Klay, M55 a Win2k maji. |
Aj ja pouzivam tuto trojkombinaciu a nemam ziadne problemy. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Fredy kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Oct 20, 2004 10:03 am Post subject: |
|
|
Chyba byla někde v systému. Nedávno jsem byl nucen zazálohovat své dokumenty a na "zelené louce" znova instalovat systém. V-Klay, který se samozřejmě vrátil zpět se od první chvíle připojuje bez problémů. Na vině nebyl tedy ani mobil, ani kabel (nebo jeho ovladač), ani V-klay samotný, ale chyba někde v systému. Bohužel teď již nedokážu určit kde.  |
|
Back to top |
|
 |
|