View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
zix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 26, 2004 11:59 am Post subject: nastaveni pristupu na net (GPRS) |
|
|
Mam v tom trosku gulas, pac je tady toho nastaveni 3p. V nastaveni telefonu sou datove sluzby, pak je tu HTTP a u emailu je toho taky nejak dost. Mam oskartu. Diky za kazdou dobrou radu ;-).
Jenom poznamka pro hodne lidi co mi poradi. Chtel bych vyuzivat pouze email a ICQ via GPRS (bud cmessenger a nebo mobicq). |
|
Back to top |
|
 |
zix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jan 26, 2004 12:34 pm Post subject: Re: nastaveni pristupu na net (GPRS) |
|
|
zix wrote: | Mam v tom trosku gulas, pac je tady toho nastaveni 3p. V nastaveni telefonu sou datove sluzby, pak je tu HTTP a u emailu je toho taky nejak dost. Mam oskartu. Diky za kazdou dobrou radu ;-).
Jenom poznamka pro hodne lidi co mi poradi. Chtel bych vyuzivat pouze email a ICQ via GPRS (bud cmessenger a nebo mobicq). |
sem zapomnel napsat ze mam M55ku |
|
Back to top |
|
 |
ivko kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 13, 2004 9:02 am Post subject: Jo, musí se to pochopit |
|
|
Ani se ti nedívím, když jsem si před rokem a třičtvrtě koupil C55-tku, tak jsem taky měl guláš v nastavení, ale přišel jsem na to.... V menu nastavení - datové služby si zvolíš co chceš nastavit (MMS, EMAIL, JAVU apod.) Jednoduše vybereš 1. profil a pojmenuješ si ho podle svého a nastavíš v něm příslušné udáje, které zjistíš u operátora. Nic složitého nenastavuješ, většinou jen zadáš APN a jméno a heslo. Vytvoříš si vlastně profil, který můžeš použít jak pro JAVU, EMAIL a třeba přístupu k internetu. ICQ vlastně budeš používat přes GPRS, takže si v nastavení přístupu k internetu ještě nastav PROFIL tvého operátora nebo nějakého providera, který ti pustí data přes APN "internet" a budeš tedy wapovat 10x levněji, to ale opraátoři blokují o 106... Už v tomto nastavení si můžeš zvolit profil, který sis nastavoval jako všeobecný a jen ho "vybrat" (záleží jestli tam máš APN "internet" nebo "wap".
V menu ZPRáVY a EMAIL si zase nastavíš dle tvého poskytovatele a jen vybereš profil, který sis poprvé nastavil.
V tom menu NASTAVENÍ - Výměna DAT - HTTP - si nic extra nenastavuj, ale vyber tam profil a vytvoř si nový, kde dáš APN "internet" . Tohle nastavení je jen pro stahování JAVA aplikací. Protože pokud se rozhodneš stáhnout JAVA hru nebo něco, telefon se odpojí z wapu a přepne se ne HTTP profil! Takže stahuješ přes svého operátora data cca 10x levněji, protože jseš jakoby na internetu (telefon se opravdu připojí přes HTTP). Umí to asi jen SIEMENSY. Dokonce si můžeš wapovat a pokud se něco rozhodneš stáhnout, umí se telefon odpojit z wapu a připojit se třeba přes vytáčené připojení a pak začne stahovat, ale to bych poradil podrobněji, pokud o to budeš mít zájem.
No, asi jsem to stejně popsal na h... Pokud něco nechápeš v nastavení, zeptej se mě trochu konkrétně kam potřebuješ co nastavit a já ti zkusím poradit... 8) |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|