clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - CX75 - jak na flash?

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

CX75 - jak na flash?

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
bigboban
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 15, 2005 7:56 am    Post subject: CX75 - jak na flash? Reply with quote

Zkoušel jsem do CX75 flashnout fw12 ale nejde mi to. Kabel mi to hlásí ten co má v názvu 500, teď nevím přesně. Kamarád s ním uspěšně naflashoval S65 (ale asi originál fw).

Já když pustím stažený EXE s fw12 tak mi to po procvakání červeného tlačítka napíše v programu hlášku, že nemám dost nabitou baterku. Jenže to mi hlásí i když jsem nechal baterku nabíjet až do rána a hned jsem to zkusil flashnout.

Kde je chyba? Je to fakt v baterce? Nebo v kabelu? Česká T9 mě fakt vadí, rád bych se toho co nejdřív zbavil.
Back to top
View user's profile Send private message
Orpheus
čestný člen
čestný člen

14900.34 SMM
PostPosted: Thu Sep 15, 2005 8:34 am    Post subject: Reply with quote

Mno, ked mas hlasku ze musis dobit baterku, tak mas 2moznosti. Bud dobijes baterku a FW update prebehne, alebo sa to da aj obijst. Precitaj si navod ako na Update FW. http://www.siemensmania.cz/content.php?id=362
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
bigboban
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Sep 15, 2005 8:40 am    Post subject: Reply with quote

Orpheus wrote:
Mno, ked mas hlasku ze musis dobit baterku, tak mas 2moznosti. Bud dobijes baterku a FW update prebehne, alebo sa to da aj obijst. Precitaj si navod ako na Update FW. http://www.siemensmania.cz/content.php?id=362

No bohužel v návodu se píše to samé co píšeš ty - dobít baterku. Ale ta baterka je přece nabitá!! Netuší někdo jak je tam nastavený limit v tom programu? Vyžaduje to opravdu 100% nabití? Tzn. že při 99% už to nejde?
Back to top
sssugi
táta fóra
táta fóra

667.50 SMM
PostPosted: Thu Sep 15, 2005 8:53 am    Post subject: Reply with quote

bigboban wrote:
Orpheus wrote:

No bohužel v návodu se píše to samé co píšeš ty - dobít baterku. Ale ta baterka je přece nabitá!! Netuší někdo jak je tam nastavený limit v tom programu? Vyžaduje to opravdu 100% nabití? Tzn. že při 99% už to nejde?

Ja byť tebou tak zašktnem obidva checky vypnem tel. a musí to ísť. Exclamation

View user's profile Send private message Visit poster's website
bigboban
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 11:02 am    Post subject: Nejde mi to Reply with quote

sssugi wrote:
bigboban wrote:
Orpheus wrote:

Ja byť tebou tak zašktnem obidva checky vypnem tel. a musí to ísť. Exclamation

Bohužel nejsem schopen jakkoliv flashnout fw 12. Winswup stále hlásí nenabitou baterku a když zaškrtnu ignorování checků tak se po stisku START to tlačítko zašedí, ale vůbec nic se dál neděje. Prostě u mě flash nejde a nejde. Mad
Back to top
Gianni83
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 11:07 am    Post subject: Reply with quote

Me to na poprve taky zahlasilo, ze nemam nabitou baterku (je pravda, ze jsem ji mel asi na 10% a chtel jsem jenom vedet, esi se pripojim k telefonu). Tak jsem telefon hned hodil do nabijecky a asi po hodine (to mohla byt baterka tak na 75%) jsem telefon pichl na kabel a zacal jsem s nahravanim .... a zadna hlaska se neobjevila. Takze zkus telefon ihned po vytahnuti z nabijecky pripojit ke kabelu.

Gianni is BACK
Back to top
bigboban
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 11:28 am    Post subject: Nejde to Reply with quote

Gianni83 wrote:
Me to na poprve taky zahlasilo, ze nemam nabitou baterku (je pravda, ze jsem ji mel asi na 10% a chtel jsem jenom vedet, esi se pripojim k telefonu). Tak jsem telefon hned hodil do nabijecky a asi po hodine (to mohla byt baterka tak na 75%) jsem telefon pichl na kabel a zacal jsem s nahravanim .... a zadna hlaska se neobjevila. Takze zkus telefon ihned po vytahnuti z nabijecky pripojit ke kabelu.

Nene, věř tomu že to fakt nejde. Hlásilo to i když byl mobil do rána na nabíječce a HNED potom jsem to hodil na kabel a zkusil flashnout. Buď mám špatný kabel, nebo nějakou chybu v mobilu. Mám kabel co se hlásí v mobilu jako (????-500, to před číslem si nepamatuju). Po kabelu to normálně komunikuje, kámoš s tím flashnul S65.
Back to top
Gianni83
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 11:49 am    Post subject: Re: Nejde to Reply with quote

bigboban wrote:
Nene, věř tomu že to fakt nejde. Hlásilo to i když byl mobil do rána na nabíječce a HNED potom jsem to hodil na kabel a zkusil flashnout. Buď mám špatný kabel, nebo nějakou chybu v mobilu. Mám kabel co se hlásí v mobilu jako (????-500, to před číslem si nepamatuju). Po kabelu to normálně komunikuje, kámoš s tím flashnul S65.

Hmmm, tak jestli na kabel nebude potreba pripajet nejaky odpory. Nekde tady byl na to navod. Ale na rovinu vazne nevim, jestli to pomuze.

Gianni is BACK
Back to top
bigboban
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 1:02 pm    Post subject: Re: Nejde to Reply with quote

Gianni83 wrote:
Hmmm, tak jestli na kabel nebude potreba pripajet nejaky odpory. Nekde tady byl na to navod. Ale na rovinu vazne nevim, jestli to pomuze.

Podle mě ne. Návod je zde: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=152

Ale to slouží jen v případě pokud mobil kabel nepozná. Jenže mě mobil kabel rozpozná (název DCA-500). Podle mě mám originál Siemens COM kabel, takže fakt nevím proč to nejde.
Back to top
F.afoun
pisatel
pisatel

680.44 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 1:05 pm    Post subject: Re: Nejde mi to Reply with quote

bigboban wrote:
Bohužel nejsem schopen jakkoliv flashnout fw 12. Winswup stále hlásí nenabitou baterku a když zaškrtnu ignorování checků tak se po stisku START to tlačítko zašedí, ale vůbec nic se dál neděje. Prostě u mě flash nejde a nejde. Mad

A stiskneš vůbec po startu a zaškrtnutém skipu červené tlačítko telefonu Question Viz návod, na který máš odkaz výše:
Quote:
Pokud se vám sekne PC, přečtěte si tuto diskuzi, příspěvky od jenda.69
Mohou nastat i další chyby, ale jelikož u každého je řešení trochu jiné, odkážu vás na vlastní experimentování-zkuste vypnout mobil a zatrhnout obě zatržítka Skip, snižovat rychlost atd. Hlavně nezapomeňte na červené tlačítko ;-)

bigboban
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 2:30 pm    Post subject: Re: Nejde mi to Reply with quote

F.afoun wrote:

A stiskneš vůbec po startu a zaškrtnutém skipu červené tlačítko telefonu Question Viz návod, na který máš odkaz výše:

Ale samozřejmě že stisknu. Nedělám flashování poprvé, s S55 jsem se napatchoval do zblbnutí a ME45 jsem předělával na S45i, takže nováček nejsem. Ale tady mi to prostě nejde ani za nic, prostě si myslím že mám mobil co to prostě neumí. Sad
Back to top
F.afoun
pisatel
pisatel

680.44 SMM
PostPosted: Mon Sep 19, 2005 2:54 pm    Post subject: Re: Nejde to Reply with quote

bigboban wrote:
Buď mám špatný kabel, nebo nějakou chybu v mobilu. Mám kabel co se hlásí v mobilu jako (????-500, to před číslem si nepamatuju). Po kabelu to normálně komunikuje, kámoš s tím flashnul S65.
Když šlo flashovat S-ko, tak v kabelu asi problém nebude? Ale zkoušel jsi to na tom samém počítači jako kámoš. I PC jsou co sestava, tak unikát Razz Bylo by to škoda, kdyby to bylo telefonem.Crying or Very sad
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum