View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ironic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 7:02 pm Post subject: M55->PC spojení přes COM kabel s napájením |
|
|
Zdravím,
Jsem připojen nouzově k netu přes GPRS. Spojení PC a mobilu mám datovým kabelem přes COM port, ke kabelu jsem připojil napájení na pin 1 a 2 z originální nabíječky. Vše funguje jak má, pokud je nabíječka zapojená, i když je vypojená. Problém je když je nabíječka zapojená a telefon se nabije do plna, pokud nabíječku nevypojím, během chvíle od nabití, tak telefon vypne... co s tím?? |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 7:35 pm Post subject: |
|
|
skus tam dát nějakej odpor telefon se vypíná protože tam de moc šťávy _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
ironic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 8:02 pm Post subject: |
|
|
hairy.pecker wrote: | skus tam dát nějakej odpor telefon se vypíná protože tam de moc šťávy |
No ale i když je to originál nabíječka od toho telefonu ??
Pokud jo, jakej odpor?? Dík |
|
Back to top |
|
 |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 8:07 pm Post subject: blbost |
|
|
hairy.pecker wrote: | skus tam dát nějakej odpor telefon se vypíná protože tam de moc šťávy |
to je blbost
ty musis udelat prerusovac napajeni--siemens totiz ma v casove omezeni pri nabijeni---zkratka mobil se nabije a odpoji od nabijecky a pak jede na baterii
-kdyz tu nabijecku treba kazdou hodinu odpojis tak se ten mobil bude dobijet porad,pac se ten casovac vynuluje  _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
Užitečné java aplikace ZDE
MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek |
|
Back to top |
|
 |
ironic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 8:10 pm Post subject: Re: blbost |
|
|
sidbin wrote: | hairy.pecker wrote: | skus tam dát nějakej odpor telefon se vypíná protože tam de moc šťávy |
to je blbost
ty musis udelat prerusovac napajeni--siemens totiz ma v casove omezeni pri nabijeni---zkratka mobil se nabije a odpoji od nabijecky a pak jede na baterii
-kdyz tu nabijecku treba kazdou hodinu odpojis tak se ten mobil bude dobijet porad,pac se ten casovac vynuluje  |
nojo, ale když mám mobil na nabíječce bez propojení k PC tak se nevypíná... jen když je napojený na nabíječku a PC zároveň. Nejde to nějak napojit i to nabíjení na PC na Com port?? |
|
Back to top |
|
 |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 8:15 pm Post subject: Re: blbost |
|
|
ironic wrote: | sidbin wrote: | hairy.pecker wrote: | skus tam dát nějakej odpor telefon se vypíná protože tam de moc šťávy |
to je blbost
-kdyz tu nabijecku treba kazdou hodinu odpojis tak se ten mobil bude dobijet porad,pac se ten casovac vynuluje  |
nojo, ale když mám mobil na nabíječce bez propojení k PC tak se nevypíná... jen když je napojený na nabíječku a PC zároveň. Nejde to nějak napojit i to nabíjení na PC na Com port?? |
si ho vytahni z USB -- ma 5V a az 500mA -- ale porad budes muset prerusovat to napajeni  _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek |
|
Back to top |
|
 |
ironic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 8:18 pm Post subject: Re: blbost |
|
|
sidbin wrote: | ironic wrote: | sidbin wrote: | hairy.pecker wrote: | skus tam dát nějakej odpor telefon se vypíná protože tam de moc šťávy |
to je blbost
si ho vytahni z USB -- ma 5V a az 500mA -- ale porad budes muset prerusovat to napajeni  |
no tím si ale potom moc nepomůžu ) A proč to dělá, když to jen při nabíjení nedělá |
|
Back to top |
|
 |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 8:22 pm Post subject: |
|
|
jde o to ze je to ochrana proti prebiti baterie
je to takovy mensi "neduh" siemensu pro tuto FCI staleho nabijeni
-dela to i klasicke nabijeni--si muzes nechat stale zapnutou nabujecku a stejne se ti mob vybije
reseni ten prerusovac nabijeni  _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
|
Back to top |
|
 |
ironic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Sep 19, 2005 8:26 pm Post subject: |
|
|
sidbin wrote: | jde o to ze je to ochrana proti prebiti baterie
je to takovy mensi "neduh" siemensu pro tuto FCI staleho nabijeni
-dela to i klasicke nabijeni--si muzes nechat stale zapnutou nabujecku a stejne se ti mob vybije
reseni ten prerusovac nabijeni  |
ach jo tak to budu muset něco vymyslet a na to moje hlava nestačí... asi budu muset na to něco koupit...
Ale každopádně moc dík za radu... |
|
Back to top |
|
 |
lister-vw kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 29, 2005 8:22 pm Post subject: |
|
|
mám podobnej dotaz, mám M55 a USB kabel s nabíječkou na tom kabelu je vypínač,kterým se nabíječka vypíná a zapíná (logické že ,protože se mi nechce hlídat stav nabití nechávám ho pořád zapnutej (celou dobu kdy běží PC) ,může se něco stát ?
ještě jeden dotaz: v menu/nastavení/výměna dat/gprs info se údaj o stažených datech vynuluje při dosažení 100MB a začne počítat znova je to OK? |
|
Back to top |
|
 |
Skvedo badatel

Joined: 17 Sep 2004 Posts: 157 Location: Vracov (jižní morava)
261.00 SMM
|
Posted: Fri Sep 30, 2005 11:44 am Post subject: |
|
|
lister-vw wrote: | ještě jeden dotaz: v menu/nastavení/výměna dat/gprs info se údaj o stažených datech vynuluje při dosažení 100MB a začne počítat znova je to OK? |
tak kamos tam na c60 na ted tak 500MB _________________ I love my M55 |
|
Back to top |
|
 |
Skvedo badatel

Joined: 17 Sep 2004 Posts: 157 Location: Vracov (jižní morava)
261.00 SMM
|
Posted: Fri Sep 30, 2005 11:57 am Post subject: |
|
|
vydim ze v tom nabijeni si navzajem moc nerozumite tak se to pokusim trochu shrnout.
-po pripojeni mobilu na nabijecku se zapne casovac ktery nasledne po uplynuti urcite doby odpoji nabijeni aby nedoslo k prebiti, ale uz nabijeni sam neobnovy
-pokud se pripojite pres GPRS komunikuje mobil se siti a to je nejvíce energeticky náročná cinnost co muze byt a k tomu jeste pridejte komunikaci po kabelu.
-Tim se rychle vybije baterka (nabijeni se po poklesu kapacity neobnovilo)a mobil se automaticky vypne, protoze chrani lithiove baterie pred uplnym vybitim ktere jim velmi skodi.
-to znamena ze musime docilyt toho aby se vynuloval casovac a opet zapocalo nabijeni napriklat tim ze nejakym zpusobem nasimulujeme odpojeni a opetovne pripojeni nabijecky
doufam ze ma snaha strucne shrnout tuto diskuzi vam pomohla  _________________ I love my M55 |
|
Back to top |
|
 |
ritchieb pisatel

Joined: 23 Sep 2004 Posts: 201 Location: Červ. Kostelec (velkoměsto poblíž Trutnova :)
661.00 SMM
|
Posted: Sat Oct 01, 2005 8:30 am Post subject: |
|
|
Díky moc já to tady sledoval a moc sem to nechápal, teď už tomu konečně rozumim  _________________ M55 fw91+patche->SE K750i |
|
Back to top |
|
 |
|