clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Bezpcnostny kod telefonu S65

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Bezpcnostny kod telefonu S65

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
merich
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 11:14 am    Post subject: Bezpcnostny kod telefonu S65 Reply with quote

Zdravim vsetkych.
Vzhladom na to, ze som tu novy, chcem sa podakovat za naj naj stranku na siemens telefony, ktora mi niekolkokrat zachranila telefon.
Nikde som tu ale nenasiel sposob, ako zrusit zabudnuty bezpecnosatny kod telefonu. Poradite mi niekto ???
Dakujem
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 11:28 am    Post subject: Re: Bezpcnostny kod telefonu S65 Reply with quote

merich wrote:
Zdravim vsetkych.
Vzhladom na to, ze som tu novy, chcem sa podakovat za naj naj stranku na siemens telefony, ktora mi niekolkokrat zachranila telefon.
Nikde som tu ale nenasiel sposob, ako zrusit zabudnuty bezpecnosatny kod telefonu. Poradite mi niekto ???
Dakujem

Zapomenutý kód telefonu si nikde nevyčteš, ale musíš použít odblokování telefonu. Při této akci je zrušeno veškeré blokování /SIM, operátor, bezpečnostní kód/.
Předpokladem je servisní kabel a nastudovat návody.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
F.afoun
pisatel
pisatel

680.44 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 11:48 am    Post subject: Reply with quote

A nebylo tu někde na fóru, že pokud si telefon nezablokuje zadáním kódu (tedy mu ještě zbývají možnosti zadání), lze ten kód vyčíst přes Smelter ?
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 11:56 am    Post subject: Reply with quote

Nie,ten kod sa neda nikde vycitat.
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 12:09 pm    Post subject: Reply with quote

F.afoun wrote:
A nebylo tu někde na fóru, že pokud si telefon nezablokuje zadáním kódu (tedy mu ještě zbývají možnosti zadání), lze ten kód vyčíst přes Smelter ?

No i to se dá, ale to znamená, vyčíst si svou fullflash, takže generovat kódy, udělat si loader pro v-klay, či ini soubor pro x65flasher, vyčíst svou fullflash, nahrát čístý blok EEPROM, nahrát zpět svou fullflash ...... prostě zbytečně složité. Když už se bude generovat, není nic jednoduššího než si vygenerovat FREIA.LOG a odblokovat. Brzy bude i další možnost za pomocí PapuaUtils, ale to si pár dnů musíte počkat.

WinMobile
Back to top
F.afoun
pisatel
pisatel

680.44 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

Krokodýl wrote:
F.afoun wrote:

No i to se dá, ale to znamená, vyčíst si svou fullflash, takže generovat kódy, udělat si loader pro v-klay, či ini soubor pro x65flasher, vyčíst svou fullflash, nahrát čístý blok EEPROM, nahrát zpět svou fullflash ...... prostě zbytečně složité. Když už se bude generovat, není nic jednoduššího než si vygenerovat FREIA.LOG a odblokovat. Brzy bude i další možnost za pomocí PapuaUtils, ale to si pár dnů musíte počkat.

Ano, ale ne přesně tohle jsem měl na mysli. Ve Smelteru je něco jako - Bezpečnost (nebo tak nějak), pod čím lze vypočítat z FF kódy. Já jsem to neměl zapotřebí zkoušet, tak nevím jestli to ukáže kód telefonu, ale v jednom příspěvku, který ovšem nemůžu zaboha najít, se to psalo. Tedy jen v případě, že nejsou vyčerpány možnosti zadání kódů ?

Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

F.afoun wrote:

Ano, ale ne přesně tohle jsem měl na mysli. Ve Smelteru je něco jako - Bezpečnost (nebo tak nějak), pod čím lze vypočítat z FF kódy. Já jsem to neměl zapotřebí zkoušet, tak nevím jestli to ukáže kód telefonu, ale v jednom příspěvku, který ovšem nemůžu zaboha najít, se to psalo. Tedy jen v případě, že nejsou vyčerpány možnosti zadání kódů ?

Myslíme oba to samé, ale aby jsi mohl něco dělat se Smleterem musíš mít k dispozici vytaženou fullflash, smelter nepracuje s telefonem. Takže než se dopracuješ ke své fullflash je rychlejší si telefon odblokovat. Jinak to generování kódů v Smelteru je zastaralé.

WinMobile
Back to top
F.afoun
pisatel
pisatel

680.44 SMM
PostPosted: Wed Sep 21, 2005 1:33 pm    Post subject: Reply with quote

Krokodýl wrote:
F.afoun wrote:

Myslíme oba to samé, ale aby jsi mohl něco dělat se Smleterem musíš mít k dispozici vytaženou fullflash, smelter nepracuje s telefonem. Takže než se dopracuješ ke své fullflash je rychlejší si telefon odblokovat. Jinak to generování kódů v Smelteru je zastaralé.

To, že nepracuje Smelter s telefonem vím, ale neměl jsem nijak ověřeno to generování kódů. Proto mám radost, že jsem nebyl móóóc mimo Razz Takže moc díky za vysvětlení a informaci. Applause

uku
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 26, 2005 9:49 am    Post subject: Reply with quote

[quote="Krokodýl"]
F.afoun wrote:

... Jinak to generování kódů v Smelteru je zastaralé.

Jen pro upresneni - pred cca mesicem jsem to zkousel (zmenil kod pristroje a prohnal jej smelterem a po cca hodine ho to naslo...
(Pozn. Zkousel jsem to pote, co jsem si jej nejdrive odblokoval dle navodu Krokodyla a spol. Laughing)

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum