clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP

Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kýbl
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 10:21 am    Post subject: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

Je nějaká možnost, jak se přes vestavěný prohlížeš připojit na interent, ale přes GPRS? Profil mám správně nastavený jak pro WAP, tak pro GPRS, ale v nastavení prohlížeče mi to vůbec neumožní vybrat GPRS (prostě to ty profily s GPRS vůbec nezobrazí).

Když jsem měl omezenou Operu, tak mi to šlo. Umí to tedy i ten vestavěný prohlížeč?

Děkuji.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Sirus
čestný člen
čestný člen

7910.50 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Bohuzial nie, musis pouzit Operu, alebo nejaky iny prehliadac....

P.S. jukni sa na email...

SX1 + 1GB Pretec = > fw 12Sk>14Sk>15Ru>15It>15Gr>15CZ

"Ak mas raz SX1, uz nie je cesty spat!"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
barnabas_elvis
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

Toto je nejaka blbost, mne to ide uplne v pohode... Alebo som neporozumel problemu...
Back to top
View user's profile Send private message
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 12:36 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

kýbl wrote:
Je nějaká možnost, jak se přes vestavěný prohlížeš připojit na interent, ale přes GPRS? Profil mám správně nastavený jak pro WAP, tak pro GPRS, ale v nastavení prohlížeče mi to vůbec neumožní vybrat GPRS (prostě to ty profily s GPRS vůbec nezobrazí).

Když jsem měl omezenou Operu, tak mi to šlo. Umí to tedy i ten vestavěný prohlížeč?

Děkuji.

Jestli to chápu správně, tak chceš zkrátka wapovat za cenu internetovýho připojení, ne? Jediná možnost jak toho docílit je sehnat IP adresu a port na nějakou free WAP gateway a nastavit tyhle údaje do přístupovýho bodu (tj. APN internet + IP a Port dané brány). U SX1 je ale potíž v tom, že se PORT nedá změnit. Jít by to sice mělo, ale SX si tu změnu neuloží. Jak ji k tomu donutit jsem zatím nezjistil ( Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=10240 )... Confused
Back to top
kýbl
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 2:55 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

jiji2004 wrote:
Jestli to chápu správně, tak chceš zkrátka wapovat za cenu internetovýho připojení, ne? Jediná možnost jak toho docílit je sehnat IP adresu a port na nějakou free WAP gateway a nastavit tyhle údaje do přístupovýho bodu (tj. APN internet + IP a Port dané brány). U SX1 je ale potíž v tom, že se PORT nedá změnit. Jít by to sice mělo, ale SX si tu změnu neuloží. Jak ji k tomu donutit jsem zatím nezjistil ( Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=10240 )... Confused

Nene, chci jen surfovat, resp. wapovat normálně přes GPRS, tedy platit za data, ne za čas :-)
Back to top
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 3:07 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

kýbl wrote:

Nene, chci jen surfovat, resp. wapovat normálně přes GPRS, tedy platit za data, ne za čas :-)

Jo takhle...mno tak zkrátka vezmi ten přístupovej bod kterej se ti v prohlížeči nabízí (mě se tam k volbě nabízí vždycky jeden - maximálně dva - ze všech zadanejch, ale doposaváde jsem nepřišel na to podle jakýho klíče je to vybírá Rolling Eyes ) a vyedituj ho ne?
Back to top
kýbl
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 3:10 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

jiji2004 wrote:
mno tak zkrátka vezmi ten přístupovej bod kterej se ti v prohlížeči nabízí (mě se tam k volbě nabízí vždycky jeden - maximálně dva - ze všech zadanejch, ale doposaváde jsem nepřišel na to podle jakýho klíče je to vybírá Rolling Eyes ) a vyedituj ho ne?

To nejde. Resp. zjistil jsem, podle čeho to vybírá - nezobrazuje připojení s GPRS. Pokud nějaké existující, které zobrazuje, zedituju na GPRS, tak zmizí... :-(
Back to top
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 3:19 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

kýbl wrote:
jiji2004 wrote:
mno tak zkrátka vezmi ten přístupovej bod kterej se ti v prohlížeči nabízí (mě se tam k volbě nabízí vždycky jeden - maximálně dva - ze všech zadanejch, ale doposaváde jsem nepřišel na to podle jakýho klíče je to vybírá Rolling Eyes ) a vyedituj ho ne?

To nejde. Resp. zjistil jsem, podle čeho to vybírá - nezobrazuje připojení s GPRS. Pokud nějaké existující, které zobrazuje, zedituju na GPRS, tak zmizí... :-(

Hele, to je nějaká blbost. Já samozřejmě normálně přes GPRS funguju. Needituj to z nastavení v prohlížeči, ale v >nastavení >spojení>přístupový bod.
( Máš GPRS aktivovaný ? )
Back to top
W.I.KING
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 4:02 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

jiji2004 wrote:
Hele, to je nějaká blbost. Já samozřejmě normálně přes GPRS funguju. Needituj to z nastavení v prohlížeči, ale v >nastavení >spojení>přístupový bod.
Není to blbost Exclamation Mě taky nejde vybrat v interním prohlížeči GPRS přístupový bod (WAP přes GPRS za 0,60 Kč samozřejmě ano, ale já chci "internet" přes GPRS za 0,06 Kč!!!). Prostě ten interní prohlížeč je na pikaču a basta. Jedu na NetFrontu a leháro Dancing

W.I.KING
Back to top
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 4:29 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

W.I.KING wrote:
jiji2004 wrote:
Není to blbost Exclamation Mě taky nejde vybrat v interním prohlížeči GPRS přístupový bod (WAP přes GPRS za 0,60 Kč samozřejmě ano, ale já chci "internet" přes GPRS za 0,06 Kč!!!). Prostě ten interní prohlížeč je na pikaču a basta. Jedu na NetFrontu a leháro Dancing

W.I.KING

...zkus si tuhle debatu přečíst celou. Píše, že mu nejde nastavit WAP přes GPRS (tj. jak píšeš 1kb cca 0,60 Kč), že mu jede jen přes CSD.
Co se týč WAPu přes APN internet, rovněž viz výše.
Back to top
W.I.KING
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 4:43 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

jiji2004 wrote:
...zkus si tuhle debatu přečíst celou, Píše, že mu nejde nastavit WAP přes GPRS (za 0,60 Kč).
Co se týč WAPu přes APN internet, rovněž viz výše.
Myslíš, že jsem to nečetl celé? Jsem zvědav kdo to nepochopil, jestli ty, nebo já Eh? Přečti si nadpis, co tě napadne? Celá debata, co tě napadne? Mě taky překvapilo, že nejde v interním nastavit Internet GPRS za 0,06 Kč, co tě napadne? Každého nás napadlo něco jiného. K tomu WAPu přes APN internet, jedinou možností rozhodně není free brána, stačí NetFront nebo Opera 8) Já bych ještě nakonec rád upřesnil pojmy a požádal autora ať mi to asi namaluje abych to líp pochopil wink
Arrow WAP CSD (vytáčené připojení) - platí se za čas - cena cca 1,58 Kč/min.
Arrow WAP GPRS - platí se za data - cena 0,60 Kč/kB
Arrow Internet GPRS - platí se za data - cena 0,06 Kč/kB

W.I.KING
Back to top
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 4:59 pm    Post subject: Re: SX1: Připojení na internet přes GPRS, ne WAP Reply with quote

W.I.KING wrote:
Myslíš, že jsem to nečetl celé? Jsem zvědav kdo to nepochopil, jestli ty, nebo já Eh? Přečti si nadpis, co tě napadne? Celá debata, co tě napadne? Mě taky překvapilo, že nejde v interním nastavit Internet GPRS za 0,06 Kč, co tě napadne? Každého nás napadlo něco jiného. K tomu WAPu přes APN internet, jedinou možností rozhodně není free brána, stačí NetFront nebo Opera 8) Já bych ještě nakonec rád upřesnil pojmy a požádal autora ať mi to asi namaluje abych to líp pochopil wink
Arrow WAP CSD (vytáčené připojení) - platí se za čas - cena cca 1,58 Kč/min.
Arrow WAP GPRS - platí se za data - cena 0,60 Kč/kB
Arrow Internet GPRS - platí se za data - cena 0,06 Kč/kB

W.I.KING

Nadpis i úvodní příspěvek jsem si přečetl a prte z toho nebylo tak úplně jasno o co go učinil jsem dotaz by se vyjasnilo a z kýblovi odpovědi
Quote:

bylo jasný, že nadpis by měl znít : " Připojení na wap s interním prohlížečem přes GPRS, ne CSD ". To je to, oč mu běží. Proto jsem ti psal ať si to přečteš celý, jelikožževá jsi svým příspěvkem o5 krapet odbočil ...
Ale nechme toho, myslím, že si rozumíme, ne?
Jinak Opera či Netfront je sice OK, ale za prvý jsou (oficiálně) za prachy a za druhý by mě stejně zajímalo proč tam kurňa nejde nastavit ten port, když se ta možnost nabízí...

Last edited by jiji2004 on Wed Oct 05, 2005 5:12 pm; edited 1 time in total
Back to top
duuri
(člen klubu SM)
řád zlaté antény
(člen klubu SM)<br>řád zlaté antény

5874.50 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

interny prehliadac neumoznuje wapovat(surfovat) cez APN internet..len cez wapovu branu takto ste to cheli povedat nie?Smile...netroft alebo opera slape
Back to top
kýbl
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

Tak mám jedno Oskarův WAP, druhé Oskar Internet GPRS. To druhé mi nechodí, asi to bude to za 6 haléřů (upřímně, nechápu rozdíl mezi GPRS WAP a GPRS internet).
Back to top
duuri
(člen klubu SM)
řád zlaté antény
(člen klubu SM)<br>řád zlaté antény

5874.50 SMM
PostPosted: Wed Oct 05, 2005 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

gprs wap je len na wap strany je tam ine APN..to druhe je na internet alebo ICQ alebo ic atd...je to inak spoplatnenea pojde ti to pod operou alebo netfront
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum