View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Jirka-xxx badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Aug 12, 2005 11:45 am Post subject: Firmware 21 |
|
|
Jak se jednodše můžu zbavit fialově obmalovanejch ikno u FW 21? _________________ Philip Sawy -> Alcatel One touch -> Alcatel OT 301 -> Siemens C35i -> Sony J7 -> N5510 -> CF62 [FW12CZ,TP,Patche] + Samsung D500
...::: A55 to C55 ..::.. M55 NO T-Mobile ..::.. CT70 Patching ..::.. CF62 Patching :::... |
|
Back to top |
|
 |
mustafa.cz badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 14, 2005 9:47 pm Post subject: |
|
|
Ty asi jednoduše nijak..
postačí řízlej test point, program v-klay, smelter a SPC3
tak nějak v kostce
jestli tu bude mít někdo náladu a bylo by tu víc lidí, co se s v-klay spojí, chtělo by to překopnout grafiku těch dvou fialovejch ikonek u fw21 a udělat patch.
Já sem monetálně línej jak sviň... _________________ N3210|CMD-J5|Alc.311|N3310|N6510
Siemens CF62 fw21cz >>> fw12cz+graf.menu T-Mobile
http://mustafa.cz/testpoint_cf62.jpg
Dat.kabel: DK-1 USB s nabijením M1 |
|
Back to top |
|
 |
mustafa.cz badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 17, 2005 9:30 am Post subject: |
|
|
Huh, zkoušim zkoušim a ono na CF62 nejde změnit ikonky menu úpravou obrázků z FF ?? Nechápu
Dal jsem i místo tý zeměkoule s fialovym pozadím jinej obrázek z menu a ona je tam pořád ta samá kulatá věc
Kdo mi poradí?  _________________ N3210|CMD-J5|Alc.311|N3310|N6510
Siemens CF62 fw21cz >>> fw12cz+graf.menu T-Mobile
http://mustafa.cz/testpoint_cf62.jpg
Dat.kabel: DK-1 USB s nabijením M1 |
|
Back to top |
|
 |
ze3gg kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Sep 20, 2005 11:33 am Post subject: FW21CZ |
|
|
Jde ten FW21CZ nejak vytahnout z jiny CF62? Mel bych jeden k dispozici a ikonky ma spravne.
Z. _________________ -- CF62 -- |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Sep 20, 2005 12:00 pm Post subject: Re: FW21CZ |
|
|
ze3gg wrote: | Jde ten FW21CZ nejak vytahnout z jiny CF62? Mel bych jeden k dispozici a ikonky ma spravne.
Z. |
Jde to, ale jak je psáno na začátku, musí se řiznout testpoint a vytáhnout pomocí V-Klay fullflash, jinak to bohužel nejde. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
duky začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 4:38 pm Post subject: Re: FW21CZ |
|
|
Krokodýl wrote: |
Jde to, ale jak je psáno na začátku, musí se řiznout testpoint a vytáhnout pomocí V-Klay fullflash, jinak to bohužel nejde. |
to sa vlastne po testpointe deje s telefonom? ovplyvnuje nejak funkcnost telefonu, su nejake rizika?
odhliadnuc od toho, ze stracam zaruku......preco sa vlastne tie telefony napr. CF62 s kupenym fw21 nepredavaju s prerezanym testpointom? ved si potom clovek ani nemoze upravit mobil ako chce  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sat Sep 24, 2005 6:39 pm Post subject: |
|
|
Testpointom sa obchadza oblast bootcore,nic viac...nevyhodou je,ze oblast bootcore potrebuje servisny FW vo Winswupe,takze po prerezani testpoitu Ti nepojde...
Urobenie testpointu je zasah do telefonu a stracas tym zaruku.Takze ziadny seriozny predajca Ti nepreda telefon s urobenym testpointom. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
duky začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Sep 25, 2005 7:33 pm Post subject: |
|
|
hanni wrote: | Testpointom sa obchadza oblast bootcore,nic viac...nevyhodou je,ze oblast bootcore potrebuje servisny FW vo Winswupe,takze po prerezani testpoitu Ti nepojde...
Urobenie testpointu je zasah do telefonu a stracas tym zaruku.Takze ziadny seriozny predajca Ti nepreda telefon s urobenym testpointom. |
predajcom som myslel samotny siemens, ale teraz rozumiem, dik... |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Fri Oct 07, 2005 9:59 pm Post subject: |
|
|
Ale prestante ho strasit,ak chces tie ikony odstranit,tak si len zozen FFS Init,je tu na stranke siemensmanie pre CF62,a pojde ti to.Nahras ho podobne,akoby si upgradoval FW,je to samostatny program,ten len spustis a on ti vsetko urobi sam.Len si vsetko zalohuj,lebo ti vymaze obrazky,melodie atd.,aj adresar.A dalsie veci o FFS Init su popisane na :[url] http://www.siemensmania.cz/content.php?id=542 [/url] odtialto si to aj ztiahni.  |
|
Back to top |
|
 |
fra.iesus začátečník

Joined: 13 Dec 2004 Posts: 32 Location: Holesov:BpH = 1:1 :o)
61.00 SMM
|
Posted: Mon Oct 31, 2005 11:48 am Post subject: proc slozite? |
|
|
skutecne vas obdivuju za snahu veci (neustale) komplikovat ... nehlede na to, ze mi na poci ffs nesel rozbalit (ac jsem zjistil, ze by mel reagovat nejen na parametr UNZIP, ale i EXTRACT a jeste nekolik dalsich :o)), tak se mi ani nechtelo zalohovat data, pak formatit, nahravat, obnovovat... takze to reknu takhle:
- chyba neni ve firmwaru (relativne :o)), ale v tom, ze ikonky s ruzovofialovym pozadim tam zustaly z predchoziho fw, jenze 21 umi pruhledne jen zelene... (takze to spise opravili :o))
- jde to rucne (taxem to delal ja). All You Need Is ...
[1] DES Switcher (viz download>programy>ostatni)
[2] SBAtor (v download>programy>zmena obrazku...)
[3] Paintbrush nebo jakykoliv dalsi (jednoduchy) graficky editor
[4] libovolny program (plugin) pro pristup k DES (Simoco, SDS, ...)
postup:
1) prepnout se pomoci [1] na disk C
2) zkopirovat pomoci [4] z adresare \PICTURES soubory explanim.sba, explicon.sba, surfanim.sba a surficon.sba na disk (zalohovat?)
3) programem [2] prevest tyto soubory na .bmp a zmenit [3] to fialove pozadi na zelene (muzete si ho zkopirovat z nejakeho jineho .sba)
4) prevest pomoci [2] .bmp soubory z5 na .sba
5) pomoci [4] upload z5 do founu
(6) vratit disk pomoci [1] na A, nebo vypnout>zapnout foun)
vypada to slozite, ale zvladl jsem to za cca 10 minut, z cehoz pulku casu jsem hledal potrebne programy :o)
kdo si chce usetrit cas a preskocit body 2-4, tak tady je link http://kixel.web2001.cz/null/new_icons.zip :o) _________________ fra.iesus@s55(fw16~91), cf62(fw11~21)
[N5110 > N8110 > 2xB909DS > N6210 > PANgd51 > 2xEt28 > 2xN3310 > ... :o)]
[near future: BenQ Z2 Cube?] |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Mon Oct 31, 2005 10:41 pm Post subject: Re: proc slozite? |
|
|
fra.iesus wrote: | skutecne vas obdivuju za snahu veci (neustale) komplikovat ... nehlede na to, ze mi na poci ffs nesel rozbalit (ac jsem zjistil, ze by mel reagovat nejen na parametr UNZIP, ale i EXTRACT a jeste nekolik dalsich :o)), tak se mi ani nechtelo zalohovat data, pak formatit, nahravat, obnovovat... takze to reknu takhle:
- chyba neni ve firmwaru (relativne :o)), ale v tom, ze ikonky s ruzovofialovym pozadim tam zustaly z predchoziho fw, jenze 21 umi pruhledne jen zelene... (takze to spise opravili :o))
- jde to rucne (taxem to delal ja). All You Need Is ...
[1] DES Switcher (viz download>programy>ostatni)
[2] SBAtor (v download>programy>zmena obrazku...)
[3] Paintbrush nebo jakykoliv dalsi (jednoduchy) graficky editor
[4] libovolny program (plugin) pro pristup k DES (Simoco, SDS, ...)
postup:
1) prepnout se pomoci [1] na disk C
2) zkopirovat pomoci [4] z adresare \PICTURES soubory explanim.sba, explicon.sba, surfanim.sba a surficon.sba na disk (zalohovat?)
3) programem [2] prevest tyto soubory na .bmp a zmenit [3] to fialove pozadi na zelene (muzete si ho zkopirovat z nejakeho jineho .sba)
4) prevest pomoci [2] .bmp soubory z5 na .sba
5) pomoci [4] upload z5 do founu
(6) vratit disk pomoci [1] na A, nebo vypnout>zapnout foun)
vypada to slozite, ale zvladl jsem to za cca 10 minut, z cehoz pulku casu jsem hledal potrebne programy :o)
kdo si chce usetrit cas a preskocit body 2-4, tak tady je link http://kixel.web2001.cz/null/new_icons.zip :o) |
no ty si to skor skomplikoval. Je ovela jednoduchsie pouzit FFS Init a on ti to urobi sam a nemusis nic kopirovat, upravovat a ine veci. Staci len pockat cca. 30 minut a mas to.  _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
fra.iesus začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 11:22 am Post subject: vazne? |
|
|
nezda se mi, zebys nemusel nic kopirovat....
... za predpokladu, ze telefon nemas nove koupeny, cili "cisty" ...
Mas-li v adresari zaznamy, pak musis stejne zalohovat adresar (a pak ten novy prazdny prejmenovat, nahrat stary, resetovat foun, smazat ten prejmenovany), totez se spravami, zalohovat archiv, obrazky, hudbu, java aplikace, atd, atd...
Zkus se trochu zamyslet, nez napises takovou blbost, protoze pokud sis nevsiml, tak ffs ti FORMATUJE disky.
Druhou moznosti je tento ffs rozbalit (coz, jak jsem jiz uvedl, napriklad u mne NESLO), pak ale stejne musis jeho obsah rucne kopirovat...a pritom prepinat disky.
Tak kdo to teda komplikuje?!?!?! :o) _________________ fra.iesus@s55(fw16~91), cf62(fw11~21)
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 12:57 pm Post subject: |
|
|
No,s tym formatovanim mas pravdu.
A ked si ho rozbaloval, tak si mal spusteny WinSwup, a v prikazovom riadku si zadal za suborom UNZIP - velkymi pismenami? Inac to ti ist muselo, a vytvoril sa ti potom adresar FFS Tool a tam si to vsetko mal, skus trosku popozerat, co sa nove vytvori.  _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
fra.iesus začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 1:09 pm Post subject: mnio... |
|
|
o tom prave mluvim, ze se mi to rozbalit nechtelo...
...fakt je ten, ze nefim, jak presne to ma byt, ja to udelal jednoduse:
"ffsblabla.exe UNZIP" -to ffsblabla.exe je nazev ffs initu... nefungovalo to = jen se spustil.
nebyl jsem si jisty, zda si to dobre pamatuju (doma jsem offline :o( ), taxem pro jistotu projel ten exac a hledal, co by tam mohli byt za parametry .. nasel jsem tam krom UNZIP jeste EXTRACT a jeste par (nepamatuju si :o( ) ... ale asi se to melo delat jinac, ze?
mnio, ale nehlede na to:
- rozbalovat neco musis tak jako tak (jen u ffs initu je toho vic)
- pri rucni uprave ffs init ani nepotrebujes (muzes byt offline odrezanej od sveta ;o))
- po rozbaleni ffs initu musis stejne vzit ty 4 soubory a nahrat je rucne do founu, tagze tenhle krok je uplne stejny... tak skutecne NEVIDIM zadne zeslozitofani :o))) _________________ fra.iesus@s55(fw16~91), cf62(fw11~21)
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Tue Nov 01, 2005 1:43 pm Post subject: Re: mnio... |
|
|
fra.iesus wrote: | o tom prave mluvim, ze se mi to rozbalit nechtelo...
...fakt je ten, ze nefim, jak presne to ma byt, ja to udelal jednoduse:
"ffsblabla.exe UNZIP" -to ffsblabla.exe je nazev ffs initu... nefungovalo to = jen se spustil.
nebyl jsem si jisty, zda si to dobre pamatuju (doma jsem offline :o( ), taxem pro jistotu projel ten exac a hledal, co by tam mohli byt za parametry .. nasel jsem tam krom UNZIP jeste EXTRACT a jeste par (nepamatuju si :o( ) ... ale asi se to melo delat jinac, ze?
mnio, ale nehlede na to:
- rozbalovat neco musis tak jako tak (jen u ffs initu je toho vic)
- pri rucni uprave ffs init ani nepotrebujes (muzes byt offline odrezanej od sveta ;o))
- po rozbaleni ffs initu musis stejne vzit ty 4 soubory a nahrat je rucne do founu, tagze tenhle krok je uplne stejny... tak skutecne NEVIDIM zadne zeslozitofani :o))) |
Jasne,to je jasne. Ale najprv si musis spustit hockaky WinSwup a ten WinSwup nechat spusteny a nic s nim nerobit a potom ten FFS Init rozbalis a vtedy sa ti nespusti,len v pozadi sa bude rozbalovat - to ovsem nevidis, len sa ti ukazu presypacie hodiny na kurzore mysi a potom tam budes mat zlozku FFS Tools. ALE WINSWUP MUSI BEZAT STALE. Je jedno na aky telefon a aky FW bude WinSwup,ale musis ho mat nepretrzite a spusteny, najlepsie si ho potom,ako sa otvori minimalizuj. A pojde ti to!  _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|