View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
taii rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Fri Nov 04, 2005 5:35 pm Post subject: |
|
|
Lb01 wrote: | Prv ale vyskusaj ten 1kB, ved mozno ti pojde. Inym funguje normalne.
7kB sa generuje pomocou tlacitka V_KLay3.0.x. |
no me prave asi nefunguje (asi urcite ) tak ja to pak az doparim skusim kazdopadne dik moc za rady
EDIT: tak nic mo... ja se pos!ru poradi pls nekdo kdys se chci spojit s V_klay tak to hodi takovou tu ze chaoskey2 neodpovida  _________________ A 50-> CT65-> CSLT65-FW53-DCA-510
Máme odpověď na všechny vaše otázky...
více na http://www.brambory.xf.cz ...  |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Sat Nov 05, 2005 8:43 am Post subject: |
|
|
taii wrote: |
no me prave asi nefunguje (asi urcite ) tak ja to pak az doparim skusim kazdopadne dik moc za rady
EDIT: tak nic mo... ja se pos!ru poradi pls nekdo kdys se chci spojit s V_klay tak to hodi takovou tu ze chaoskey2 neodpovida  |
Musíš někde dělat banální chybu. Doporučuji pokud, nepoužíváš s V-Klay jiný telefon, si vymazat /nebo přesunout jinam/ všechny loadery aby zůstal adresář prázdný a do něj nahrát všechny tři typy loaderu které se dají vygenerovat a zkusit jeden po druhém. Pokud to nejde, načti znova kódy v Papua Utils a vše přepočítej a znovu generuj. Jeden z nich chodit musí. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
milan_pista kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 06, 2005 12:44 am Post subject: |
|
|
Ahojte,
mam taky problem, ktory som tu este nenasiel popisany tak hadam budete vediet poradit. Kody mi isli pekne vygenerovat cez papuu aj stiahnut do kompu, aj SKey a Bkey sa vypocitali bez problemov (config.ini a freia log takisto).
Problem nastane ked chcem ist do service mode aby som mohol vlozit SKey (co myslim nevyhnutne potrebujem ked chcem odblokovat phone s map suborom z Freii cez EEPROM Tool). Mozem mackat cervene tlacitko kolko chcem ale service mode nenabehne. Ceska papua sa tvari ze robi "autostart..." a dole vypise ze "zadna odezva/odpoved".
Skusil som teda x65flasher s vegenerovanym config.ini, ale ten tiez zastane pri "scanning..." (skusal som aj priamo flasher nechat vegenerovat loadery ale aj vtedy zastal pri scanning, k bootovaniu sa nedostal)
Zufaly som potom skusil updatovat mobil oficialnym firmware-om od siemensu (len tak, ze ci to vobec pojde), ale aj ten ich update program tiez zastal pri hladani telefonu.
Nechapem kde je problem. Kabel mam originalny DCA-510 (aj ked je novy/neovereny, ale vyzera ako originalny, bolo k nemu origos siemens cd s driverom a aj phone ho rozpoznava ako DCA-510).
Mam CXT65. Moze byt problem v tom ze je to CX!T! 65? Lebo ujo tuna v Londyne mi povedal ze vedia odblokovat CX65 CXV65 ale nie CXT65.
No a este, robil som to na LapTope s OS WinXP Home Edition. Moze to ovplyvnit comp/OS?
Dik za pomoc |
|
Back to top |
|
 |
pnov rozumbrada

1265.50 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Sun Nov 06, 2005 9:40 am Post subject: |
|
|
milan_pista wrote: | ...
Nechapem kde je problem. Kabel mam originalny DCA-510 (aj ked je novy/neovereny, ale vyzera ako originalny, bolo k nemu origos siemens cd s driverom a aj phone ho rozpoznava ako DCA-510).
Mam CXT65. Moze byt problem v tom ze je to CX!T! 65? Lebo ujo tuna v Londyne mi povedal ze vedia odblokovat CX65 CXV65 ale nie CXT65.
... |
Obvykle pomôcky:
vybrať/znovuvložiť batériu, odpojiť/pripojiť kábel, urobiť reštart PC, znižovať rýchlosti programov...
CXT65 sa dá bežne odblokovať v pouličných servisoch, ak to niekto nevie sám, alebo má strach urobiť to. |
|
Back to top |
|
 |
lacibogi čestný člen

787.96 SMM
|
Posted: Sun Nov 06, 2005 10:12 am Post subject: |
|
|
@milan_pista:
Ked sa chces dostat do service mode musis mat zavedeny SKEY.
Takze prv zaved SKEY a len potom sa snaz o service mode.
Proste len daj vypocitat SKEY a hned ho daj aj zapisat. _________________ C(ME)75
Lasky |
|
Back to top |
|
 |
caco badatel

457.26 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Sun Nov 06, 2005 11:05 am Post subject: |
|
|
milan_pista wrote: | chcem odblokovat phone s map suborom z Freii cez EEPROM Tool. |
Napriklad tu sa nedaju pouzit Masterkody? |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Nov 07, 2005 9:46 am Post subject: |
|
|
Lb01 wrote: | @milan_pista:
Ked sa chces dostat do service mode musis mat zavedeny SKEY.
Takze prv zaved SKEY a len potom sa snaz o service mode.
Proste len daj vypocitat SKEY a hned ho daj aj zapisat. |
Servisní mód nepotřebuje Skey, v tom se pleteš, ale k zavedení Skey do telefonu opravdu není potřeba mít Servisní mód spuštěn. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
milan_pista kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 10, 2005 12:41 am Post subject: |
|
|
Tak poslusne hlasim, ze tato odpoved bola najnapomocnejsia. Aj ked tam bola taka chybicka, ono to vsetko spolu suviselo...
V kazdom pripade z diskusie na tom linku som pochopil, ze ten kabel (a jeho vytvoreny com port) moze mat nejaky problem s ostatnymi com portami a potom nevie spravne pracovat. Nakolko o takychto chybickach sa zvykne vediet, tak som cumol ne readme text driveroveho CD ku kablu, kde bola nasledovna hlaska:
6. In case of any COM-port allocation conflict (e.g. with an onboard modem), choose a higher COM port manually (e.g. above port 10) via 'Device Manager' for the USB data cable.
Takze netreba povodne porty zakazovat (co som si ja ani nemohol dovolit bo som nerobil na svojom kompe a ani neviem ci sa to pri porte on-board modemu (co bol moj pripad samozrejme) vobec da). Len som to prestavil na COM12 a vsetko ficalo (service mode cez papuu, flasher, eeprom tool...) Dufam, ze toto pomoze aj inym co maju podobny problem...
Inac je celkom sranda, ze kabel bez problemov pracuje pri operaciach, ktore zvlada DCA-540-tka (prenos dat a tak), aj na nizsich portoch. To bude asi tym, ze vtedy vyuziva len rozhranie USB->USB, zatial co pri sevisnych operaciach uz potrebuje rozhranie USB->serial a vtedy nastava ta hadka s druhym com portom .
Tu sum it up, mam prave odblokovany mobil a som na seba straaasne hrdy . Za odblokovanie tu pytali £10, tak som si povedal ze kaslem na nich, za £6 som si kupil cez net kabel z nemecka a urobil som to sam. Dobreee, ne? £4 usetrene a este k tomu servisny kabel "graaatis"... |
|
Back to top |
|
 |
sis650 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 17, 2005 9:59 am Post subject: Nejde mi pomoci appletu vygenerovat kody |
|
|
Sutstim applet na C75 potvrdim okno a pak mi zacne blikat Please wait stridave s pipanim a napisem Prosim pripojte prislusenstvi a porad to blika dokola . Kabel mam udelany podle navodu z webu a ten jede. prosim poradte. |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Thu Nov 17, 2005 10:02 am Post subject: Re: Nejde mi pomoci appletu vygenerovat kody |
|
|
sis650 wrote: | Sutstim applet na C75 potvrdim okno a pak mi zacne blikat Please wait stridave s pipanim a napisem Prosim pripojte prislusenstvi a porad to blika dokola . Kabel mam udelany podle navodu z webu a ten jede. prosim poradte. |
Mas DCA540, pokial mas tento typ kabla,tak ten nieje urceny pre zmenu FW ani podobne aplikacie. Ten je urceny len na spravu dat (cize melodie,obrazky a taketo veci). _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
sis650 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
pnov rozumbrada

1265.50 SMM
|
Posted: Thu Nov 17, 2005 10:52 am Post subject: |
|
|
milan_pista wrote: |
Tak poslusne hlasim, ze tato odpoved bola najnapomocnejsia. Aj ked tam bola taka chybicka, ono to vsetko spolu suviselo...
V kazdom pripade z diskusie na tom linku som pochopil, ze ten kabel (a jeho vytvoreny com port) moze mat nejaky problem s ostatnymi com portami a potom nevie spravne pracovat. Nakolko o takychto chybickach sa zvykne vediet, tak som cumol ne readme text driveroveho CD ku kablu, kde bola nasledovna hlaska:
6. In case of any COM-port allocation conflict (e.g. with an onboard modem), choose a higher COM port manually (e.g. above port 10) via 'Device Manager' for the USB data cable.
Takze netreba povodne porty zakazovat (co som si ja ani nemohol dovolit bo som nerobil na svojom kompe a ani neviem ci sa to pri porte on-board modemu (co bol moj pripad samozrejme) vobec da). Len som to prestavil na COM12 a vsetko ficalo (service mode cez papuu, flasher, eeprom tool...) Dufam, ze toto pomoze aj inym co maju podobny problem...
Inac je celkom sranda, ze kabel bez problemov pracuje pri operaciach, ktore zvlada DCA-540-tka (prenos dat a tak), aj na nizsich portoch. To bude asi tym, ze vtedy vyuziva len rozhranie USB->USB, zatial co pri sevisnych operaciach uz potrebuje rozhranie USB->serial a vtedy nastava ta hadka s druhym com portom .
Tu sum it up, mam prave odblokovany mobil a som na seba straaasne hrdy . Za odblokovanie tu pytali £10, tak som si povedal ze kaslem na nich, za £6 som si kupil cez net kabel z nemecka a urobil som to sam. Dobreee, ne? £4 usetrene a este k tomu servisny kabel "graaatis"... |
To o přejmenování portů mám z www.gsmcables.cz , píšou tam že to souvisí s tím, že oficial update může najít jen FYZICKÉ com porty, nikoli ty VIRTUÁLNÍ. Ostatně to můžeš po upgrade vrátit do původního stavu.
Jinak si nemyslím, že by se mi porty nějak hádaly, všechny ostatní programy mi fungují bez problémů ( dnes už bych ti možná pomohl i s těmi kódy, bo je všechny mám a včera jsem poprvé patchoval, načež jsem také velice hrdý ). |
|
Back to top |
|
 |
sis650 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Nov 17, 2005 11:15 am Post subject: |
|
|
Pri pusteni x65flasher mi to po chvili nahlasi Cannot read phone ID  |
|
Back to top |
|
 |
pnov rozumbrada

1265.50 SMM
|
Posted: Thu Nov 17, 2005 11:37 am Post subject: |
|
|
sis650 wrote: | Pri pusteni x65flasher mi to po chvili nahlasi Cannot read phone ID  |
Zkus to přes PapuaUtils, mě dělal x65flasher taky problémy. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|