Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
dzejc kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: čt říjen 20, 2005 2:43 pm Předmět: problém s připojením na net přes C65 |
|
|
Mám problém. Potřebuji se doma spojit na net.
Mám:
- telefon C65 fw 54 (prý by už měl mít HW modem)
- neoriginální kabel MobileAction 7720 (mám nahrané poslední ovladače)
- PC Win 98 SE
Vyzkoušel jsem Oskarovo připojení, T-Mobile připojení, ručně jsem nastavoval modem přes mobil ve Windows, 14 dní jsem otravoval na Oskar Datalince, x-krát jsme tam všechno možné přenastavovali a nic. Řekli mi, že mi už nemůžou poradit Nejdál jsem se dostal tak, že mi Windowsy napsaly, že došlo ke spojení se vzdáleným serverem, ale přeneslo se tak 200 bytů a dál nic. V IExploreru se nic nenačte (nastavení by mělo být v pořádku). Napadá vás něco, na co jsem zapomněl, (jedině, že by to bylo Windowsama, protože jediné, co jsem nevyměnil, je PC...)
Díky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
smic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: st říjen 26, 2005 12:37 pm Předmět: |
|
|
pokud je nastaveni v poradku, pak bych to vyzkousel na jinem kompu, mel jsem kdysi na starem notasu taky win98se a taky mi to neslo rozjet, vetsinou se ale mobil pripojil do site, proslo tak 5kB dat a pak uz to nic neposilalo ani neprijimalo (pres kabel), pri stejnem nastaveni pres IrDA to fungovalo normalne, nikdy jsem neprisel na to, proc to dela... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Zaslal: st říjen 26, 2005 12:52 pm Předmět: |
|
|
Měl jsem podobný problém,dokud jsem si nekoupil originál kabel DCA-510 od siemense. S neoriginálním kabelem vše fungovalo kromě připojení na internet (a to ještě od řady 65, dřívější typy fungovaly i na internet). Nakonec jsem to vyřešil právě koupí originálního kabelu a vše bez problémů. Ale vím, že po půl roce jsem někde na stránkách výrobce-prodejce kabelů narazil právě na to, že tam byla ke stažení nějaká speciální malinkatá utilitka, která právě tento problém řešila. Samozřejmě, že si nepamatuji kde to bylo a jestli to vyřeší právě Tvůj problém, ale za zkoušku to určitě stojí. Zkus pohledat u prodejců datových kabelů, snad to najdeš. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Návrat nahoru |
|
 |
szkepek táta fóra

Založen: 17. 01. 2005 Příspěvky: 1269 Bydliště: Konice - největší prdel na jih od Arktidy a na Sever od Sahary
7861.00 SMM
|
Zaslal: st říjen 26, 2005 5:56 pm Předmět: |
|
|
No, ja bych ti doporucoval nainstalovat MobilePhone Manager od Siemense, je ke stazeni na SiemensManii. Ten ti nainstaluje telefon jako GPRS modem a nastaveni interentu jsou urcite nekde tady na foru _________________ Vita Circulus ést !!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
smic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: čt říjen 27, 2005 11:02 am Předmět: |
|
|
no u me problem primo v kabelu nebyl... protoze doma na kompu s win2000 mi to pres kabel jelo v poho... akorat na tom notasu s win98SE jsem to pres kabel proste nerozjel... takze jsem to pak resil tak, ze jsem se na notasu pripojoval pres irda a doma na PC pres kabel :-) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
fishbed21 kolemjdoucí
Založen: 19. 04. 2005 Příspěvky: 9 Bydliště: Banská Bystrica
1.00 SMM
|
Zaslal: so listopad 05, 2005 1:39 pm Předmět: |
|
|
Mal som podobný problém na S55 a vyriešil som ho prehadzovaním ovládačov GPRS modemu, až som našiel taký čo sedel a bavil OK.
Ale zaujala ma informácia, že FW 54, C65 získa HW modem. nieje to blbosť?!Nieje HW modem, šváb na plošáku? a FW je predsa len obyčajný SW-software.(Zháňam totiž nejaký lacnejší mobil z 4/2 HW GPRS modemom na internet) |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dzejc kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: po listopad 07, 2005 11:56 am Předmět: |
|
|
fishbed21 napsal: | Mal som podobný problém na S55 a vyriešil som ho prehadzovaním ovládačov GPRS modemu, až som našiel taký čo sedel a bavil OK.
Ale zaujala ma informácia, že FW 54, C65 získa HW modem. nieje to blbosť?!Nieje HW modem, šváb na plošáku? a FW je predsa len obyčajný SW-software.(Zháňam totiž nejaký lacnejší mobil z 4/2 HW GPRS modemom na internet) |
Když jsem volal na Siemens, tak mi řekli, že modem v C65 odblokovali, ale "oficiálně" C65 modem nemá. Ale podle mě, když mi na něm funguje i Opera mini, tak musí modem mít. Jde mi jenom o to, dostat ten internet z mobilu do PC Zkoušel jsem i jiný kabel, a nic. Tak to asi fakt vypadá na windowsy...
Jinak moc díky za rady  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tom-as rozumbrada

Založen: 19. 03. 2005 Příspěvky: 332 Bydliště: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ
0.00 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Zaslal: po listopad 07, 2005 2:09 pm Předmět: |
|
|
dzejc napsal: | fishbed21 napsal: | Mal som podobný problém na S55 a vyriešil som ho prehadzovaním ovládačov GPRS modemu, až som našiel taký čo sedel a bavil OK.
Když jsem volal na Siemens, tak mi řekli, že modem v C65 odblokovali, ale "oficiálně" C65 modem nemá. Ale podle mě, když mi na něm funguje i Opera mini, tak musí modem mít. Jde mi jenom o to, dostat ten internet z mobilu do PC Zkoušel jsem i jiný kabel, a nic. Tak to asi fakt vypadá na windowsy...
Jinak moc díky za rady  |
C65 ma modem standartne, ale asi do FW16 byl blokovan, s vyssim FW uz funguje vpohode (akorat se mi parkrat stalo, ze pri vytvareni spojeni mobil pipnul a vypnul se)
A na to aby ti sla Opera mini modem vubec nepotrebujes, na to ti staci mobil s podporou GPRS pro javu (asi kazdej s GPRS wapem)
szkepek napsal: | No, ja bych ti doporucoval nainstalovat MobilePhone Manager od Siemense, je ke stazeni na SiemensManii. Ten ti nainstaluje telefon jako GPRS modem a nastaveni interentu jsou urcite nekde tady na foru |
jj, to bych taky doporucil, nainstalovat MPM, spolu s nim se ti nainstaluje Siemens GPRS Modem Assistant, ten spustis, nainstaluje se driver od modemu, vyberes si providera (operatora), das spojit a jedes... (pro Eurotel tam ale neni volba pro Go) _________________ ( Siemens C35i -> S35i ) + Sony CM-DX1000 + Nokia 5110 + Siemens C35i + Siemens A55@C55@888kB +
( Siemens C65 fw43CZ -> CX65 z limitované edice Ronaldo ) = 6 mobiles 8)
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
dzejc kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: po leden 02, 2006 8:28 am Předmět: |
|
|
Tak to nakonec dopadlo dobře. Instaloval jsem MPM, Siemens GPRS Assistant, ale nic se nepovedlo. Teďka jsem si pořídil nový harddisk a k němu WinXP, a na nich se to rozeběhlo okamžitě. Děkuju všem za rady a pomoc, a přeju všechno nejlepší v novém roce  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|