clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - problém s připojením na net přes C65

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

problém s připojením na net přes C65

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dzejc
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt říjen 20, 2005 2:43 pm    Předmět: problém s připojením na net přes C65 Odpovědět s citátem

Mám problém. Potřebuji se doma spojit na net.
Mám:
- telefon C65 fw 54 (prý by už měl mít HW modem)
- neoriginální kabel MobileAction 7720 (mám nahrané poslední ovladače)
- PC Win 98 SE

Vyzkoušel jsem Oskarovo připojení, T-Mobile připojení, ručně jsem nastavoval modem přes mobil ve Windows, 14 dní jsem otravoval na Oskar Datalince, x-krát jsme tam všechno možné přenastavovali a nic. Řekli mi, že mi už nemůžou poradit Sad Nejdál jsem se dostal tak, že mi Windowsy napsaly, že došlo ke spojení se vzdáleným serverem, ale přeneslo se tak 200 bytů a dál nic. V IExploreru se nic nenačte (nastavení by mělo být v pořádku). Napadá vás něco, na co jsem zapomněl, (jedině, že by to bylo Windowsama, protože jediné, co jsem nevyměnil, je PC...)

Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
smic
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 26, 2005 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud je nastaveni v poradku, pak bych to vyzkousel na jinem kompu, mel jsem kdysi na starem notasu taky win98se a taky mi to neslo rozjet, vetsinou se ale mobil pripojil do site, proslo tak 5kB dat a pak uz to nic neposilalo ani neprijimalo (pres kabel), pri stejnem nastaveni pres IrDA to fungovalo normalne, nikdy jsem neprisel na to, proc to dela...
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 26, 2005 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl jsem podobný problém,dokud jsem si nekoupil originál kabel DCA-510 od siemense. S neoriginálním kabelem vše fungovalo kromě připojení na internet (a to ještě od řady 65, dřívější typy fungovaly i na internet). Nakonec jsem to vyřešil právě koupí originálního kabelu a vše bez problémů. Ale vím, že po půl roce jsem někde na stránkách výrobce-prodejce kabelů narazil právě na to, že tam byla ke stažení nějaká speciální malinkatá utilitka, která právě tento problém řešila. Samozřejmě, že si nepamatuji kde to bylo a jestli to vyřeší právě Tvůj problém, ale za zkoušku to určitě stojí. Zkus pohledat u prodejců datových kabelů, snad to najdeš.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
szkepek
táta fóra
táta fóra

Bydliště: Konice - největší prdel na jih od Arktidy a na Sever od Sahary

7861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 26, 2005 5:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, ja bych ti doporucoval nainstalovat MobilePhone Manager od Siemense, je ke stazeni na SiemensManii. Ten ti nainstaluje telefon jako GPRS modem a nastaveni interentu jsou urcite nekde tady na foru
smic
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt říjen 27, 2005 11:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no u me problem primo v kabelu nebyl... protoze doma na kompu s win2000 mi to pres kabel jelo v poho... akorat na tom notasu s win98SE jsem to pres kabel proste nerozjel... takze jsem to pak resil tak, ze jsem se na notasu pripojoval pres irda a doma na PC pres kabel :-)
fishbed21
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: so listopad 05, 2005 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mal som podobný problém na S55 a vyriešil som ho prehadzovaním ovládačov GPRS modemu, až som našiel taký čo sedel a bavil OK.
Ale zaujala ma informácia, že FW 54, C65 získa HW modem. nieje to blbosť?!Nieje HW modem, šváb na plošáku? a FW je predsa len obyčajný SW-software.(Zháňam totiž nejaký lacnejší mobil z 4/2 HW GPRS modemom na internet)
dzejc
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 07, 2005 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

fishbed21 napsal:
Mal som podobný problém na S55 a vyriešil som ho prehadzovaním ovládačov GPRS modemu, až som našiel taký čo sedel a bavil OK.
Ale zaujala ma informácia, že FW 54, C65 získa HW modem. nieje to blbosť?!Nieje HW modem, šváb na plošáku? a FW je predsa len obyčajný SW-software.(Zháňam totiž nejaký lacnejší mobil z 4/2 HW GPRS modemom na internet)

Když jsem volal na Siemens, tak mi řekli, že modem v C65 odblokovali, ale "oficiálně" C65 modem nemá. Ale podle mě, když mi na něm funguje i Opera mini, tak musí modem mít. Jde mi jenom o to, dostat ten internet z mobilu do PC Confused Zkoušel jsem i jiný kabel, a nic. Tak to asi fakt vypadá na windowsy...

Jinak moc díky za rady Smile
tom-as
rozumbrada
rozumbrada

Bydliště: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ

0.00 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PříspěvekZaslal: po listopad 07, 2005 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dzejc napsal:
fishbed21 napsal:

Když jsem volal na Siemens, tak mi řekli, že modem v C65 odblokovali, ale "oficiálně" C65 modem nemá. Ale podle mě, když mi na něm funguje i Opera mini, tak musí modem mít. Jde mi jenom o to, dostat ten internet z mobilu do PC Confused Zkoušel jsem i jiný kabel, a nic. Tak to asi fakt vypadá na windowsy...

Jinak moc díky za rady Smile

C65 ma modem standartne, ale asi do FW16 byl blokovan, s vyssim FW uz funguje vpohode (akorat se mi parkrat stalo, ze pri vytvareni spojeni mobil pipnul a vypnul se)
A na to aby ti sla Opera mini modem vubec nepotrebujes, na to ti staci mobil s podporou GPRS pro javu (asi kazdej s GPRS wapem)

szkepek napsal:
No, ja bych ti doporucoval nainstalovat MobilePhone Manager od Siemense, je ke stazeni na SiemensManii. Ten ti nainstaluje telefon jako GPRS modem a nastaveni interentu jsou urcite nekde tady na foru

jj, to bych taky doporucil, nainstalovat MPM, spolu s nim se ti nainstaluje Siemens GPRS Modem Assistant, ten spustis, nainstaluje se driver od modemu, vyberes si providera (operatora), das spojit a jedes... (pro Eurotel tam ale neni volba pro Go)

( Siemens C65 fw43CZ -> CX65 z limitované edice Ronaldo ) = 6 mobiles 8)

dzejc
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 02, 2006 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to nakonec dopadlo dobře. Instaloval jsem MPM, Siemens GPRS Assistant, ale nic se nepovedlo. Teďka jsem si pořídil nový harddisk a k němu WinXP, a na nich se to rozeběhlo okamžitě. Děkuju všem za rady a pomoc, a přeju všechno nejlepší v novém roce Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: