clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Zrychlení Siemensů řady x65

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Zrychlení Siemensů řady x65
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Reply to topic     Forum Index -> Diskuse k článkům
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Sat Nov 19, 2005 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

Darth PZ wrote:
sem smazal asi těch 40 her a 15 aplikací, které sem nepoužíval a měl sem je tam jenom pro dobrý pocit
No a poděkujte jamaicovy za svělý článek a za to, že zůstanu u Siemensu
To by som odporucil kazdemu! Aj ja som mal niekedy vela hier zbitocne (hram max. tak 5 hier, ale v mobile som ich mal vela)... Nie len, ze zaberaju zbitocne vela miesta, ale to aj spomaluje mobil.
ICQ Number
haldyr
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Sat Nov 19, 2005 9:57 pm    Post subject: Reply with quote

Otestováno s CX75 a funguje to....jen mi to moc nezrychlilo mobil...
Je teda ale fakt, že jsem nesmazal to nastavení java aplikací...takže to bude asi tim...jen tak pro zajmavost složka System/Java mi zabírá 0,5 MB...
JAVA aplikace+hry na kartě (40 programů, 38 her)

Tak to asi tak...

ICQ Number
pecanz
čestný člen
čestný člen

14931.66 SMM
PostPosted: Sat Nov 19, 2005 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

Sh@dy wrote:
Darth PZ wrote:
sem smazal asi těch 40 her a 15 aplikací, které sem nepoužíval a měl sem je tam jenom pro dobrý pocit
No a poděkujte jamaicovy za svělý článek a za to, že zůstanu u Siemensu
To by som odporucil kazdemu! Aj ja som mal niekedy vela hier zbitocne (hram max. tak 5 hier, ale v mobile som ich mal vela)... Nie len, ze zaberaju zbitocne vela miesta, ale to aj spomaluje mobil.

JJ, stejně používám jen taky 3 nebo 4 hry a 2 aplikace tak je zbytečnost jich tam mít hafo...

ICQ Number
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Sat Nov 19, 2005 10:05 pm    Post subject: Reply with quote

V tych zlozkach v zlozke System/java ukladaju niektore hry "zbitocne" napr. aj melodie a tie zaberaju vela (wav/amr)
ICQ Number
Grafic
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Sat Nov 19, 2005 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

Hele, nevim, jestli tohle zrychleni jde nejak objektvine urcit, resp. jestli vubec nejaky je....Me tohle prijde jako absolutni kravina...Vymazat soubory java aplikacim (hram), kde jsou ulozeny veci tech java aplikaci...Napriklad saves u her, nastaveni a podobne....
Java snad nema na chod mobilu zadny vliv a soubory ktere maji par bytu uz vubec ne...
Mimochodem smysl tohoto clanku by se dal shrnout ve dvouch vetach a ne popsani jednoho a toho samyho 3 zpusoby.

M35i FW18 --> MT50 FW18 --> M55 FW10,11,91 --> M65 FW4,16,25,41,25,43,50,58,50 --> SXG75 FW22
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website  
ICQ Number
FFFranta
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 1:01 am    Post subject: Reply with quote

Chtel bych se zeptat, jestli uz nekdo tento postup (i tu ocistu EEPROM) testoval na CX70. Diky.
Back to top
View user's profile Send private message  
ICQ Number
hamsa
(člen klubu SM)
rozumbrada
(člen klubu SM)<br>rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 3:34 am    Post subject: Reply with quote

Jak tu pisete s tim nastavenim a rekordy atd.
Udelal jsem si nejdrive zalohu vsech slozek ktere jsem mel v System/java.
Pak jsem je z telefonu vsechny smazal a udelal tuhle ocistu.Pak jsem kazdou aplikaci,Kterou uz jsem mel nejak nastavenou spustil a zase vypnul,bez jakehokoliv nastavovani.
Najel jsem si do Slozky system/java a zjistil jsem jake cisla adresaru se mi tu objevili a tyhle slozky jsem nahradil slozkama ktere jsem si zazalohoval.
A mel jsem zpatky i jimma nebo colibry atd.
Pritom se mi pocet slozek v System/java snizil ze 150 na 10.

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail  
HenX
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 8:34 am    Post subject: Reply with quote

Tak to je maras Shocked Shocked to musím vyzkoušet

***Sony Ericsson K750i*** The best mobile!!!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger  
ICQ Number
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

17095.68 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 9:03 am    Post subject: Reply with quote

Grafic wrote:
Hele, nevim, jestli tohle zrychleni jde nejak objektvine urcit, resp. jestli vubec nejaky je....Me tohle prijde jako absolutni kravina...Vymazat soubory java aplikacim (hram), kde jsou ulozeny veci tech java aplikaci...Napriklad saves u her, nastaveni a podobne....
Java snad nema na chod mobilu zadny vliv a soubory ktere maji par bytu uz vubec ne...
Mimochodem smysl tohoto clanku by se dal shrnout ve dvouch vetach a ne popsani jednoho a toho samyho 3 zpusoby.

Java na to vliv nemá,to je pravda.Ale ty složky ano a nemaj jen pár bitů ale dost často i více než 1MB(míněno všechny dohromady) a samozřejmě sou tam i složky od java aplikací které už dávno v telefonu nejsou.Je to podobné jako u PC kde si win dělají odkazové(chceš li dočasné) složky a vytvářejí "dvojníky" (neboli druhého zástupce pro snadnější spuštění) na programy které se potom údajně rychleji spouštějí,ale spomaluje to win.(pokud si někdy u PC udělal takovou věc jako vyčištění registrů,odstranění dvojníků souborů a dočasných složek,defragmentaci HDD tak víš o čem je řeč).A u telefonu je to ještě markantnější a pokud to dotáhneš až dokonce,i s tou očistou buferu eeprom tak to zrychlení musíš poznat.Udělej benchmark před očistou a potom a uvidíš jakej je v tom rozdíl wink
Jinak jako zkušenej patcher a redaktor konkureční BI si samozřejmě poznal že vymazání složek od java aplikací je popsána dvěma způsoby - protože někdo to nemuže a nebo nechce dělat přes PC a musí nebo to chce dělat ručně v telefonu - stejně jako to dělám já.
A taky si poznal že očista buferu eeprom je zase něco jiného a vyčistí uplně jinou část paměti telefonu wink
(i když mojí práci zpochybníš,tak věřím že krokodýlovu snad ne Anxious a ta očista eeprom je krokodýlova práce) wink

View user's profile Send private message  
Diamondking
rozumbrada
rozumbrada

1262.50 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 11:08 am    Post subject: Reply with quote

Super truper bombastic. Klaním se hluboce Applause
Back to top
ICQ Number
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 11:13 am    Post subject: Reply with quote

hamsa wrote:
Pritom se mi pocet slozek v System/java snizil ze 150 na 10.
Skus sa pozriet teraz, kolko ich tam mas... Pretoze ak mas v mobile viac ako 10 hier + aplikacii, tak si tam vytvorili zlozky. A samotnych sys. aplikacii, ktore si tam vytvaraju zlozky je okolo 10 (mozno viac) Rolling Eyes
ICQ Number
van01
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 3:23 pm    Post subject: Reply with quote

haldyr wrote:
Otestováno s CX75 a funguje to....jen mi to moc nezrychlilo mobil...
Je teda ale fakt, že jsem nesmazal to nastavení java aplikací...takže to bude asi tim...jen tak pro zajmavost složka System/Java mi zabírá 0,5 MB...
JAVA aplikace+hry na kartě (40 programů, 38 her)

Tak to asi tak...

Tak to mě složka System/Java zabírá 0,85 MB, a to tam mám jen 25 programů a 30 her. Uplně mě to vylekalo!!! Mám tam 86 složek. Chtěl bych si to trochu promazat, ale chci si nechat skore asi z 5ti her, takže budu muset ve škole si to prohlížet a promazávat nepotřebné věci. Dělám to tak že si soubor *.db otevřu v File Manageru x65 v textové podobě a tam si někde najdu název od čeho ten soubor je. A mimochodem mám takový pocit že aplikacím a hrám, které jsem si do mobilu dával, patří jen asi desetina souborů, ostatní jsou věci aplikací mobilu.

Back to top
ICQ Number
ftakgabo
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

moja zlozka Java ma 8 kb. vymazal som aj to, precisil eeprom a nic Very Happy stale to iste. podla mna to vobec nefunguje
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website  
pnov
rozumbrada
rozumbrada

1265.50 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

ftakgabo wrote:
moja zlozka Java ma 8 kb. vymazal som aj to, precisil eeprom a nic Very Happy stale to iste. podla mna to vobec nefunguje

Moje složka měla přes 800kb a i když jsem už dříve o problému věděl, až teď jsem udělal radikální řez. Hlavně vestavěné hry (M65) si tam ukládaly až 150kb(každá)! Cpou si tam wawy a midy Exclamation Question Shocked Ostatní hry a aplikace max pár kb. A nefungoval mi patch na přesun Systemu do Configu, tak to teď zkusím znovu.
To Jamaica:Díky!
p.s. jen bych poopravil, že je nutné mít aplikované ty dva patche. Já mám jen jeden z nich, ale myslím že by to šlo i bez něj, když si otevřu skryté disky z kompu.? A pokud by byl i odkaz na ten patch pro zrychlení odezvy klávesnice, nemohu jej najít Smile Very Happy Applause (M65 FW50)
Back to top
Onecar
veterán
veterán

10894.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 20, 2005 6:40 pm    Post subject: Reply with quote

Já jsem tu složku java mazal přes komp cca 8 minut Shocked Zrychlení se projevilo hlavně v menu, takže nezbývá než doporučit wink Jiné kroky jsem už nezkoušel, udělal jsem jen to smazání
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger 
ICQ Number
Reply to topic     Forum Index -> Diskuse k článkům All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 2 of 6

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum