View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Oct 17, 2005 8:16 pm Post subject: Obnova totálně mrtvé S65 |
|
|
Jelikož je zamčeno téma x65-->x75 musím napsat tento příspěvek do zvláštního téma. Abych to zkrátil provedl jsem postup změny S65 na CX75 alá CX65 na CX70. Takto: 1) změna názvu v x65flasheru na CX75, 2) bezúspěšný pokus o nahrání fw pro cx75 - odmítnuto mobilem, 3)nahrání kompletní ff CX75/12 do s65-proběhlo dokonce, teď měl následovat odblok, jenže nešel service mode-více dále. Samozřejmě najdou se chytří, kteří poznamenají, že to bylo přece jasné od začátku. No ale co dělat, když zrovna není do čeho "píchnout". A můžu zodpovědně prohlásit nejde to - telefony zřejmě skutečně mají jíný HW.
Navíc po aplikaci postupu se nejenom S65 samozřejmě odmítala zapnout v normálním módu, ale i v servise módu a dokonce se odmítala spojit s x65flasherem ani s V_klayem, přestože loader i .ini soubor mám. Telefon byl kompletně mrtvý. Už jsem se viděl, jak ho nesu do opravy.
Hrozná představa.
Ale jak zde někdo napsal síla Papua utils je ohromná: můžu potvrdit.
Jak jsem si PU prohlížel (trochu lepší je to v české verzi), líbila se mi pátá záložka s nápisem: Flash. Začal jsem s tím experimentovat, různě zaškrtával jednotlivá políčka. Samozřejmě jsem se snažil intuitivně používat ty kombinace, které by s mojí situací mohli něco udělat. Dospěl jsem ke zdárnému konci, když jsem nechal zaškrtlé pouze poslední políčko: Očista BCORE, zmáčknul Vyplnit a zmáčknul zavěšenej telefon - zapínací tlačítko na telefonu. Nešlo to na poprvé, ale asi tak na potřetí při střídavém zběsilém mačkání těchto tlačítek. Na boční obrazovce PU se objevilo toto: svoje údaje jsem nahradil "X", i když nevím jestli jsou zneužitelné, ale pro jistotu:
---------------------------------
Autostart...
Boot nezaveden!
Boot otevřen.
Autostart...
Boot nezaveden!
Boot otevřen.
Autostart...
Přenos boot...
BOOT vyplněn...
Získání informací...
FlashID: XXXX,XXXX
CX75 SIEMENS XXXXXXXXXXXXXXX
HASH: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
OTP ESN: XXXXXXXX
OTP IMEI: XXXXXXXXXXXXXXX
Čtení segmentu A0000000 BCORE...
Segment BCORE uložen do XXXXXXXX_A0000000_BCORE_XXXXXXXXXXXX.bin
BCORE verze: "main_1.0_V18 " byla
BCORE očištěn.
Boot otevřen. Vše opraveno.
----------------------------------------------------------
V této chvíli šel telefon spojit s x65flasherem, ale nezobrazil žádný typ telefonu. Tak jsem ho v advanced zapsal(teď již S65), poté zapsal zálohu ff(poprvé jsem viděl nahrání ff bez hlášky, že nezapíše do bcore-zřejmě byl otevřen a x65 do něj pro tentokrát zapsal) a telefon je jako před pokusem.
Závěr: 1)No nebýt PU tak nevím.
2)Ne vždy pomůže celková záloha ff, protože na co je, když jí do telefonu nelze dostat, leda tak jí tam namlátit kladivem.
3) ať žije PU, s PU navždy a nikdy jinak.
4) doufám, že tento obsáhlý slint třeba pomůže některým jiným, kteří mají doma nějakou mobilní mrtvolu po aplikaci nějakého pokusu.
No a co tam máte dál, je třeba ověřit zas nějaký šílený nápad v praxi(teda, že to byla blbost). _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Oct 17, 2005 8:51 pm Post subject: |
|
|
Gratuluji.
Jenom v jednom s tebou nemůžu souhlasit. Díky záloze fullflash máš zpět svá data. Jinak by to bylo složitější. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Mon Oct 17, 2005 8:58 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Gratuluji.
Jenom v jednom s tebou nemůžu souhlasit. Díky záloze fullflash máš zpět svá data. Jinak by to bylo složitější. |
Samozřejmě máš pravdu. Jen jsem to neobratně napsal. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Mon Oct 17, 2005 9:31 pm Post subject: |
|
|
Ufff,clovece..Ty si iny maniak  _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 4:27 pm Post subject: |
|
|
Tohle je teda fičák Co chystáš na příště??Do S75 narvat linux  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
djsystem kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 7:04 pm Post subject: |
|
|
Tak ten linux tak to bylo dobrý,je toho schopen myslím  |
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
10930.24 SMM
|
Posted: Tue Oct 18, 2005 8:19 pm Post subject: |
|
|
Hustarna, ale nerikejte mi ze vas to nelaka vyzkoset.
Stejny procak stejne velka Flash, mam chut to zkusit :-)
Ale urcite bych tam nedaval FF, radeji winswup (nejak ukecat BC aby pustil tu verzi FW) a do zalohy si nechat svuj zivej bootcore :-)
PS: Uz ste videli ten Mobile Linux? Je hustej :-) _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

Joined: 08 Nov 2005 Posts: 1469 Location: Bratislava Telefón: HTC Wizard
0.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 8:27 am Post subject: |
|
|
Mno mne zase pri pokuse o ocistenie bcore pise ze nespravny bkey alebo neni uzavreny TP (pricom s TP som vobec nic nerobil) |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 8:39 am Post subject: |
|
|
whitewash wrote: | Mno mne zase pri pokuse o ocistenie bcore pise ze nespravny bkey alebo neni uzavreny TP (pricom s TP som vobec nic nerobil) |
Tak nedávej očistu, ale dej "Nový BCORE V22". _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
interperson pisatel

Joined: 15 Dec 2004 Posts: 231 Location: Lanškroun (vých. Čechy)
667.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 9:00 am Post subject: |
|
|
miosmobile wrote: | Hustarna, ale nerikejte mi ze vas to nelaka vyzkoset.
Stejny procak stejne velka Flash, mam chut to zkusit :-)
Ale urcite bych tam nedaval FF, radeji winswup (nejak ukecat BC aby pustil tu verzi FW) a do zalohy si nechat svuj zivej bootcore :-)
PS: Uz ste videli ten Mobile Linux? Je hustej :-) |
Mobile Linux?? Prosil bych o link, mobil je jediny misto kde jeste linux nemam  _________________ T10i -> C35i -> C65@C70 (PTT) FW12->FW16->FW25->FW41->FW43CZ + patche
->FW50CZ@12,71MB (28 patchu ) -> CSL65 FW50@13,76MB  |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 11:13 am Post subject: |
|
|
whitewash wrote: | Mno mne zase pri pokuse o ocistenie bcore pise ze nespravny bkey alebo neni uzavreny TP (pricom s TP som vobec nic nerobil) |
Á tak už vím i jak na tento problém. Stalo se mi to co tady popisovalo již několik lidí. Nahrával jsem nový fw do S65 (58, ale to není důležité). Někdy v průběhu mi vypnuli proud - dobrý. Telefon se potom při zapnutí choval jako totálně mrtvý - ani nepípl. Samozřejmě s žádným programem se nechtěl spojit a při pokusu o obnovu bcore v PU mi to psalo to co tobě. Jak jsem však zjistil měl jsem z dřívějška v PU uloženy údaje z jiného telefonu. Takže jsem se rozhodl vycucnout všechny údaje smeltrem ze zálohy. To se mi nepodařilo, nevím proč. Ale měl jsem textovou zálohu v které byl uvedený, IMEI, HWID, BKEY a SKEY telefonu. Ručně jsem to doplnil do PU v záložce kódy, ostatní políčka nechal prázdná. Potom jsem přepnul do záložky flash dal obnovu bcore zmáčknul červený telefon a za chvíli na monitoru svítila hláška bcore obnoven. Připojil k x65flasher, vyplnil prázdné pole názvu telefonu, zapsal nižší rychlostí a poté vrátil zálohu a vše zase běhá. Jen nevím, proč se mi nezdařilo ve smeltru vytáhnout všechny potřebné kódy. Nevíte někdo jak na to a jak dlouho to trvá na compu 2,6GHz a 700M RAM? Po deseti minutách jsem to vzdal. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 11:34 am Post subject: |
|
|
Jó a pak je ještě třeba udělat v záložce flash vyplnit: Výměna 76,5008,5009,5077, záměna master a přepočet klíčů ve flash, aby se vrátil zpět HASH. A potom pro jistotu zkontrolovat jestli je telefon ve factory mode. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 1:49 pm Post subject: |
|
|
Mne praveze neviem preco papua tools neulozil bkey . Vygeneroval som si cez px6v4.jar ESN a HASH ale ked som dal v papua tools vypocitat SKEY + BKEY tak napisal za klic chybi a ked som to dal cez x65flasher > manualne som zadal imei hash a esn tak sa pol hodinu tvaril ze nieco pocita a nakoniec vyplul ze to nemoze vypocitat ze asi je tam pouzity nejaky novy algoritmus. (co je samozrejme blbost) |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Nov 19, 2005 2:58 pm Post subject: |
|
|
whitewash wrote: | Mne praveze neviem preco papua tools neulozil bkey . Vygeneroval som si cez px6v4.jar ESN a HASH ale ked som dal v papua tools vypocitat SKEY + BKEY tak napisal za klic chybi a ked som to dal cez x65flasher > manualne som zadal imei hash a esn tak sa pol hodinu tvaril ze nieco pocita a nakoniec vyplul ze to nemoze vypocitat ze asi je tam pouzity nejaky novy algoritmus. (co je samozrejme blbost) |
A máš poslední verzi x65 flasheru-R1.072? _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
whitewash táta fóra

0.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 20, 2005 9:40 am Post subject: |
|
|
ano mam. Vyskusam este odniekial vyhrabat ci nahodou nemam ulozeny bkey v textovom subore... Ak nie da sa to zistit nejak inac? |
|
Back to top |
|
 |
|