View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Martin C začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 12:46 pm Post subject: Co vydrzi vase CX-75 ? |
|
|
Dovoluji si zalozit toto tema a podelit se o zkusenost s CX75.
Tento pristroj,neni sice oficialne "odolny" ale kvalita zpracovani a pouzite materialy,ho k tomu svym zpusobem predurcuji.
Kdyz jsem si ho poridil,mile me prekvapila jeho pevna konstrukce,nikde nic nevrze,vsechny plasty licuji a nebyt krytu baterie ktery si obcas "vrzne",coz hrave vyresite papirkem musel bych rict na adresu vyvojaru,ze ona nemecka preciznost se u tohoto modelu projevila v plne krase.
Abych ale nezdrzoval,pujdu rovnou k veci,je to asi tyden co jsem jako tradicne dobihal na palmovce tramvaj (stejne mi zavrel pred nosem ,k...a tramvajacka ),chybelo mi ke dverim asi 10 metru,kdyz jsem ucitil jak me z kapsy bundy cosi opousti,cx-ka neni tak lehka jak se o ni pise.Nechal jsem tramvaj tramvaji,zastavil a otocil se,jen jsem zahlid,jak neco blystiveho obloukem leti cca. z 1,5m k zemi,nejdriv jsem si myslel ze to jsou klice,bylo jeste sero tak jsem cekal az cinknou o zem abych tim smerem vystrelil zpet.Misto znameho zvuku se ale ozvalo neprijemne krapnuti,asi jako kdyz vam upadne kazeta z radia,to uz jsem videl ktera bije a bylo mi do breku,sel jsem k onomu mistu tvrdeho dopadu a smutne koukal do placiciho "oka" fotaku.
Vzal jsem svyho milacka,utrel mu slzu a zacal zjistovat jak moc je potlucenej a jestli vubec zije....k memu udivu dopadl naprosto vyborne.
Vetsina jinych by mela prasklej kryt,podrapanej displej,pametova karta by taky odesla kamsi a hlavne popraskanej displej spoustu dalsiho.
Shrnu tedy rozsah skod,podotykam ze se jednalo o pad,z vysky 1,5m na tvrdou a ne prave (vzhledem k laku krytu) nejjemnejsi betonovou zamkovou dlazbu.....
Nejhure dopadly rohy (resp.ohyb)plastoveho krytu nahore nad displejem po ,cca. 0,4cm dlouhe a 2mm siroke odreniny,no a spodni rohy dve melke ryhy jako po spendliku a to byla veskera skoda !!
Displej=Absolutne netknuty (opravdu nechapu telefon se jeste kousek "klouzal")
Pam.Karta a jeji kryt=Vse na svem miste a plne funkcni
Klavesnice=bez jedineho sramu
Chromove casti=Nic ani ta nad displejem
Ramecek okolo fotaku=Bez jedineho skrabance
A co je nejdulezitejsi:Pristroj je plne funkcni bez jakekoliv zavady(uvidime casem zda neni nektera soucastka "nacata")
Sehnal jsem si jemny smirkovy papir a ty horni rohy vybrousil,plast byl pred tim trosku vyhrazly ven a az na tu barvu,jsou rohy stale krasne zakulacene jako predtim,jeste ze smes ze ktere se kryt odleva obsahuje nemale procento gumy,diky tomu kryt nepraskne a da se v klidu prebrousit aniz by v miste zustala oskliva ploska.....diky siemensi.
Zbyva namichat modelarskou barvu a chytit ten spravny odstin
To byl muj prvni a snad i posledni crashtest CX75,jen ten pristroj byl muj a ne pujcenej.
Na zaver tohle radeji nezkousejte a nedejte dopusti aby se neco podobneho stalo,myslim ze jsem mel z p.....e kliku ze to takhle dopadlo.
Verte siemensum,ty vydrzi!!!  _________________ A50--A60--M65-------CX-75 Good!!---Nokia 6021 |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Fri Dec 02, 2005 2:43 pm Post subject: |
|
|
Myslím si, že mobily a ich ťažisko je navrhnuté tak, aby sa citlivé miesta chránili čo najviac.
Stane sa každému, že mobil spadne na zem, ale počas mojej skúsenosti sa každý z pádu zotavil a nikdy sa mi nepoškodil ani displej ani klávesnica, rohy áno.
Najviac pádov mal C25, ktorý sa aj zopár krát rozletel na viaceré kusy - telo mobilu, batéria a kryt: poškodila sa ext. anténka, ale je funkčný dodnes.
Aj CXT65 sa mi zopárkrát rozletela na kusy a všetko OK. Teda nepoškodil sa ani displej ani klávesnica.
Moja CX75 zatiaľ ešte ale nespadla  |
|
Back to top |
|
 |
Martin C začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 3:16 pm Post subject: |
|
|
stano.mania wrote: | Myslím si, že mobily a ich ťažisko je navrhnuté tak, aby sa citlivé miesta chránili čo najviac.
Stane sa každému, že mobil spadne na zem, ale počas mojej skúsenosti sa každý z pádu zotavil a nikdy sa mi nepoškodil ani displej ani klávesnica, rohy áno.
Najviac pádov mal C25, ktorý sa aj zopár krát rozletel na viaceré kusy - telo mobilu, batéria a kryt: poškodila sa ext. anténka, ale je funkčný dodnes.
Aj CXT65 sa mi zopárkrát rozletela na kusy a všetko OK. Teda nepoškodil sa ani displej ani klávesnica.
Moja CX75 zatiaľ ešte ale nespadla  |
Je to fakt ze navrhari pri vyvoji pocitaji s tim ze kazdemu ten mobil asi jednou ci vicekrat upadne,a podle toho telefon vytvareji ale rozumis,kamos ma 6230i a ten vrzal sotva si se na nej podival (podle recenzi je pry konstrukce dokonale pevna!!! cha,cha,nokii holt kazdej recenzent leze do riti),stalo se mu neco podobneho co me s tim rozdilem ze "pristavaci drahou" pro nej byl asfalt,telefon se rozletel na dva dily,ktere po slozeni uz nikdy pevne nedrzely,ulomene zapadky....vim jaka je kvalita plastu u S a jaka u N,myslim ze neni co dodat. _________________ A50--A60--M65-------CX-75 Good!!---Nokia 6021 |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 3:30 pm Post subject: |
|
|
to co vydžela moje MC60, to by žádná blokie nevydžela ani náhodou
ještě teď se stydím za to co sem jí prováděl , ale jako nejhorší crash test bylo když sem se nehorázně naštval na někoho nebo něco a v afektu jí mrštil do dálky, letěla nějakých 30-35 metrů a tam se rozletěly kryty, vypadla baterka... Ale co se nestalo když sem jí složil, fungovala naprosto normálně  _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
simp moderátor

|
Posted: Fri Dec 02, 2005 3:43 pm Post subject: |
|
|
hairy.pecker wrote: | to co vydžela moje MC60, to by žádná blokie nevydžela ani náhodou
ještě teď se stydím za to co sem jí prováděl ... |
Já taky, se svým Siemensem M50. Nedělal jsem to naschval a snad ani nejsem tak nešikovný, moje od srpna nová CX70 mi spadla jen dvakrát.
Ale ta M50!
1. pád byl po dvou měsících, z 1,5 m na dlaždičky. Tehdy jsem poprvé viděl hlášku "chyba karty".
Potom pád z druhého poschodí na trávu, z prvního na beton, nějaké ty pády ze schodů, jednou jsem ho stratil na kole. Když jsem jel zpátky, omylem jsem ho přejel a tak jsem ho našel , pády do sněhu (jednou už jsem si myslel, že ho nenajdu), pády do vody, úplné ponoření, mráz -20°C, 60°C v létě v autě...
Jednou jsem se taky tak trochu naštval, chtěl jsem ho hodit na poličku. Tak asi ze 3 metrů. Ale jak jsem byl nas***, tak jsem ho hodil mnohem prutšeji - těžký hod o zeď. Mnoho pádů na zem. Ke konci při každém pádu vyletěla baterka, kryt vypadával i při vyndavání z kapsy. Je celý polámaný. Jak vnější tak vnitřní kryty. Moc nedrží pohromadě. Letos v srpnu zoxidovly kontakty pod displejem. Jenže ještě dřív, než jsem našel příčinu jsem si koupil mobil nový. Teď jsem to vyčitil a stále jede (i když asi ne moc dlouho). Slepil jsem ho izolepou. Není to skoro vidět, ani při sebevětším stlačení neskřípne a plně funguje. Akorát už ho chudáčka nepoužívám.
Nejsem žádnej rapl, ale jedno období jsem byl na mobily docela naštvanej. Řákal jsem si asi, když všechno vydríl, tak proč ho šetřit. A vydržel.
K CX70, co mám teď se budu chovat určitě líp. mnohem líp. Doufám. Alespoň rok nebo dva . Zvlášť teď, když Siemens končí. Nakone si asi koupím S75 a ten si budu hýčkat, aby mi vydržel opravduco nejdýl. _________________ M50 unlock java † → CX70 FW56 Elfpack 2.3 † → S65 FW58 Elfpack 2.3 |
|
Back to top |
|
 |
jaby rozumbrada

Joined: 14 Mar 2005 Posts: 377 Location: Mrsklesy (Hlubočky 3)
1261.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 4:00 pm Post subject: |
|
|
moje c65 měla utrpení po 3/4 roce utrpení takové, že můj kámoš s bruslí šlápl na mobil a brzda se zachytla za provázek, kterej mám na mobilu na krk. Rozjížděl se po betoně a nic nevěděl. Mobil za ním skákal vypadl kryt od baterky baterka paírek proti vrzání a 2 proti dobrýmu kontaku s baterkou. Kryt je úplně doškrábanej klávesnice joy. displey no prostě všechno jak po sto letech použití. Jinak hodně pádu po reproduktor ve vidě z hora stav plně funkční a zlepšilo se jaksi focení tím myslím barvy.
Chudáček je to modlí se, že má nechce mne ale jinýho pánečka já ho budu mít co nejdýl až budu starej dědek pokud vydrží a nikdy neprodám ani v nejhorším. Jsem závislej na něm jak na prustenu z pána prstenů. No prostě je to náš milášššek a nikdo nám ho nevezme mluvím za gluma _________________ CSL65 rozbitej-> mám K750i- CSL65 FW53+ ELF pack+ MP3.elf
 |
|
Back to top |
|
 |
Martin C začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 4:02 pm Post subject: |
|
|
simp wrote: | Já taky, se svým Siemensem M50. Nedělal jsem to naschval a snad ani nejsem tak nešikovný, moje od srpna nová CX70 mi spadla jen dvakrát. ... |
Pekny,pekny vidim ze nejsem sam kdo je s bytelnosti siemensu spokojenej ale ze by siemens koncil? ale no tak....i kdyz mobilni divize ted patri firme BenQ,znacku siemens budou pouzivat nejakejch pul roku,pak ji nahradi bud Siemens-BenQ nebo naopak,nemam strach ze by specificke znaky siemensu z techto telefonu zmizely.
BenQ moc dobre vi jak silnou uzivatelskou zakladnu ma,a stejne tak vi ze kdyz veci na ktere byli uzivatele mnoho let zvykli od zakladu prekope nebo uplne zrusi,o tyto lidi prijde a muze vyrobu zabalit.
Firma proste musi jit ve slepejich puvodniho vlastnika a jestlize bude nadale zamestnavat stejne vyvojare a designery jako dotedka,bude se ji doufam darit.
Duvod proc nemci mob. divizi prodali,nebyla ani nahodou neprodejnost ale spis s prominutim neschopne vedeni,ktere nedokazalo vyrobu jiz driv presunout na dalny vychod a usetrit tim naklady na vyrobu.
Pokud je mi znamo,tak na starem kontinente zustava uz pouze nokie,ostatni vyrabeji bud v cine,malajsii nebo na taiwanu tamni pracovni sila je nejlevnejsi ze vsech zemi a zdaleka se to netyka jen mobilnich telefonu ale spotrebni elektroniky jako celku.
Nekdo asi namitne ze tu placam blbosti mimo tema,ale me osobne je celkem lito tech lidi co v nemeckejch fabrikach prisli o praci a ani tamni vlada jim nedokazala pomoct,pricemz v nemeckym parlamentu byl okolo tohoto kroku vyrobce celkem velkej srumec.
Necitujte dlouhé příspěvky a nebo citace aspoň zkracujte; jenda.69 _________________ A50--A60--M65-------CX-75 Good!!---Nokia 6021
Last edited by Martin C on Fri Dec 02, 2005 4:06 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Fri Dec 02, 2005 4:04 pm Post subject: |
|
|
Pády mojich mobilov boli vždy spôsobené tými prostriedkami, ktoré ich vlastne mali chrániť:
1. Priesvitný obal s klipom na opások - časom sa ten zaskakovací mechanizmus vydral a aj pri menšom zohnutí, telefón vypadol...
2. Kožený obal so zasunutím za opások - tiež nedrží 100 percent a tá ochrana od magnetu zase tlačí na displej a môže ho poškodíť...
3. Šnúriek mám asi 10, ale to sa mi nepáči, takže nenosím...
4. Najradšej nosím teda mobil holý - ako to divne vyzerá - ak niekto má mobil v "kondóme" - aj ťažšie sa ovláda...
5. Najradšej ho nosím vľavo vo vrecku košele, trička, ale ak sa zabudnem, zohnem - znova mobil na zemi...
Záver: ak Siemens padol, tak vždy bol funkčný a ak padne, dúfam, že funkčný zostane.  |
|
Back to top |
|
 |
Martin C začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 4:31 pm Post subject: |
|
|
Ja nosim siemense tzv na "adama" bez jakejchkoliv ochranejch pouzder,v ted uz zapnuty kapse a mam klid.Pouzdra sou dobry,hlavne kozenkovy,jenze to prusvitny okynko se lepi na displej ,dostava se tam prach a po mesici noseni jsou na displeji matne flicky,jako kdyz ho poskrabete smirkem .Snurky nejsou v zasade spatny,ale aby se mi neco bimbalo na krku,a i kdyz mam foun v kapse,staci se nepatrne sehnout,leti z kapsy ven a da si "pusu" treba z blatnikem avie,stalo se mi to u A50 kdyz jsem menil gumu... ,no a takzvany silikonovy elasticky obaly,neboli "sprcky" stojej za prd,zkuste z nich telefon nekdy vyndat!!! bez pouziti nasili to zaboha nejde....ale maj vyhodu,nejspis neprasknou
Něco jsem psal o tom citování, pak je to akorát nepřehledný...; jenda.69 _________________ A50--A60--M65-------CX-75 Good!!---Nokia 6021 |
|
Back to top |
|
 |
simp moderátor

|
Posted: Fri Dec 02, 2005 4:51 pm Post subject: |
|
|
Martin C wrote: | ale no tak....i kdyz mobilni divize ted patri firme BenQ,znacku siemens budou pouzivat nejakejch pul roku,pak ji nahradi bud Siemens-BenQ nebo naopak,nemam strach ze by specificke znaky siemensu z techto telefonu zmizely.
BenQ moc dobre vi jak silnou uzivatelskou zakladnu ma,a stejne tak vi ze kdyz veci na ktere byli uzivatele mnoho let zvykli od zakladu prekope nebo uplne zrusi,o tyto lidi prijde a muze vyrobu zabalit.
Firma proste musi jit ve slepejich puvodniho vlastnika a jestlize bude nadale zamestnavat stejne vyvojare a designery jako dotedka,bude se ji doufam darit...
|
Doufám, že máš pravdu. _________________ M50 unlock java † → CX70 FW56 Elfpack 2.3 † → S65 FW58 Elfpack 2.3 |
|
Back to top |
|
 |
Martin C začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 5:23 pm Post subject: |
|
|
Pro jenda.69 mas pravdu,moje prispevky jsou prilis dlouhe a zbytecne vycerpavajici,budu se muset naucit psat strucneji,cau  _________________ A50--A60--M65-------CX-75 Good!!---Nokia 6021 |
|
Back to top |
|
 |
FredyKruger začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 5:38 pm Post subject: |
|
|
ja som hodil svoju stru s55 asi 40 metrov do kaluže a fakčila bez problemov |
|
Back to top |
|
 |

14311.82 SMM
Posted: Fri Dec 02, 2005 5:48 pm Post subject: |
|
|
s mobilmi Siemens je ako s mačkami, hovorí sa, že jedna mačka má sto životov a ak chce skonať, tak sa hodí pod auto, inak prežije. |
|
Back to top |
|
 |
Martin C začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Dec 02, 2005 8:56 pm Post subject: |
|
|
stano.mania wrote: | s mobilmi Siemens je ako s mačkami, hovorí sa, že jedna mačka má sto životov a ak chce skonať, tak sa hodí pod auto, inak prežije. |
No,sice se rika ze kocka ma devet zivotu :o ,ale jinak s tebou naprosto souhlasim,to co siemense vydrzej je nekdy k neuvereni....  _________________ A50--A60--M65-------CX-75 Good!!---Nokia 6021 |
|
Back to top |
|
 |
gorgeous007 všeználek

Joined: 17 Oct 2005 Posts: 776 Location: Stará Čína Telefón: CX75 (fw25)
4261.00 SMM
|
Posted: Sat Dec 03, 2005 12:24 pm Post subject: |
|
|
Ja mam CX75 a nosim ho stale vo vrecku - este ani raz mi vonku nevypadol, pretoze v poslednej dobe nosim nohavice so zipsami na vreckach. Ale aj ked mam bez zipsov mi nevypadava.
Mam na nom ten priesvitny obal co sa tazko vybera (a takisto som mal aj na A50) - lepsie je mat taky obal a raz za cas sa potrapit s vyberanim mobilu, ako ked by som daval mobil do vrecka, na ktorom mam zips a po takom tyzdni by sa zacal zosuchovat kryt.
Ako mozete vidiet v tej sprave, ktora sa pripaja ku kazdemu mojemu prispevku, mal som tie tri mobily a ani jeden mi nikdy vonku nevypadol - samozrejme kazdy z nich mi vo vnutri spadol na dlazdice, drevenu podlahu alebo koberec, ale to sa nikdy nic nestalo a vsetko fungovalo. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|