View previous topic :: View next topic |
Od které firmy by jste koupil HDD ? |
Maxtor |
|
35% |
[ 10 ] |
Seagate |
|
28% |
[ 8 ] |
WesternDigital |
|
35% |
[ 10 ] |
|
Total Votes : 28 |
|
Author |
Message |
lion rozumbrada

SMM
|
Posted: Sun Dec 11, 2005 12:57 am Post subject: |
|
|
trodas wrote: | lion - nevidim se, ze o Maxtoru od te doby nechces slyset Me odeslo 160G nezalohovanych dat, ale bylo to mou chybou...
|
Chybama se člověk učí
A proto: Důležitá data vždycky zálohujte, žádný disk není nesmrtelný a odejde zrovna v tu nejnevhodnější chvíli.
Konec agitace, jdu zálohovat
Jo, ještě něco - myslím si, že každý výrobce má dobré a horší série disků. Je to vždycky taková sázka do loterie. Ale jak je vidět, když to dáme dohromady, špatné i dobré zkušenosti máme snad se všemi výrobci. Takže shrnutí: Doporučujeme Maxtor, Seagate, Samsung a Western Digital, pozor si dej na Maxtor, Seagate, Samsung a taky na Western Digital  _________________ Alcatel OTE > Sie C25 > MT 50 > M55 > SX1 FW15cz + 1 GB MMC plus Transcend + patche |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

SMM
|
Posted: Sun Dec 11, 2005 7:01 pm Post subject: |
|
|
Z těch co si sem dal tak jedině Seagate Baracuda SATA a alespoň 160 nebo 200GB (fluidní ložiska,vydržej přetížení tušim 5G a nejsou vubec slyšet a vcelku rychlý.Poměr cena za 1GB taky patří mezi lepší.) _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

SMM
|
Posted: Mon Dec 12, 2005 1:00 am Post subject: |
|
|
Fluidni loziska ma Maxtorek uz roky (a mel je jako jeden z prvnich), tissi je vic a SATA disk bych nechtel ani zadara. Aby se mi disk choval jako RAID zarizeni a musel jsem na nej jen s driverem, to je napikacu, pac se pak nedaj zalohovat win snadno pres boot CD - obnova do 5min  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
...just keep folding, just keep folding... my config |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

SMM
|
Posted: Mon Dec 12, 2005 9:23 am Post subject: |
|
|
trodas wrote: | Fluidni loziska ma Maxtorek uz roky (a mel je jako jeden z prvnich), tissi je vic a SATA disk bych nechtel ani zadara. Aby se mi disk choval jako RAID zarizeni a musel jsem na nej jen s driverem, to je napikacu, pac se pak nedaj zalohovat win snadno pres boot CD - obnova do 5min  |
Co to tu povídáš člověče To že je disk SATA neznamená že musí být v RAID poli jen to umožňuje,tenhle způsob zapojení(ale to jde i s ATA disky,jen na to musí bejt deska která to podporuje a dokoupit kabel-přechodku)ale zapojenej muže být normálně
A o jakejch ovladačích to tu plácáš??? Dal sem baracudu(160GB) do pc,zapojil a přes Partition Magic8 sem ho pustil do systému A žádný ovladače sem mu nedával.
(dalo by se čekat že pokud máš doma takovu mašinu jak tu vyprávíš 8) že to budeš vědět a nebudeš tu mystifikovat ostatní )
To že Maxtor měl první fluidní ložiska je možné,nic méně je hlučnější než Seagate,bavíme se o SATA,a spolehlivost Maxtoru je taky dost pofiderní  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

SMM
|
Posted: Tue Dec 13, 2005 12:00 pm Post subject: |
|
|
Zkus si pls cist, co jsem napsal. Napsal jsem, ze SATA se v systemu tvari JAKO RAID - cize potrebuje drivery, abys se na nej dostal kdyz bootujes z jineho media.
Namluvim o SATA disku pres redukci zapojenem na PATA.
A mluvim o SATA disku jako PRIMARNIM disku - ze si dotah ovladace z win je vec druha. Kdyz instalujes win na SATA disk, tak musis dat driver jako ze je to RAID pole, vole
Spolehlivost a hlucnost Maxtorku komentovat radeji nebudu, asi mame kazdy jine zkusenosti. _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
CrazyCZ (člen klubu SM) ostřílený diskusník

Joined: 21 Jul 2004 Posts: 525 Location: Roudnice nad Labem
SMM
|
Posted: Tue Dec 13, 2005 10:52 pm Post subject: |
|
|
trodas wrote: | Kdyz instalujes win na SATA disk, tak musis dat driver jako ze je to RAID pole |
ee, musim se zastat jamaicy, to jestli je potreba ovladac pro instalaci win na SATA disk zalezi na typu HDD, uz jsem nekolikrat instaloval win na SATA a ani jednou jsem zadny ovladac nepotreboval, deska nadetekovala disk uplne v pohode a windowsum ho naservirovala na podnose. Podminkou bylo prave vypnuti RAID v biosu. _________________ MC60 FW13 CZ - 3,5MB FlexMem + T9 |
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

SMM
|
Posted: Thu Dec 15, 2005 5:15 pm Post subject: |
|
|
Aha, a mela ta deska este PATA? To co maj to totiz bezpecne vyzaduji - moje, napriklad. Takze SATA je pro me velke NE-NE  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
milan_ruzicka všeználek

SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Thu Dec 15, 2005 5:22 pm Post subject: |
|
|
Tak já mám už skoro rok WD1600JD, Western 160GB SATA I a docela v poho, ted uz bch sel do vetsi kapacity, hlucnej neni, bez jedineho problemu...maximal spokojenost _________________ Chybama se člověk učí, škoda, že Siemens není člověk...škoda, že Siemens už není mezi námi...
CX65v50 |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

SMM
|
Posted: Fri Dec 16, 2005 2:30 am Post subject: |
|
|
Mam Hitashi...je to jedna z najtizsich znaciek HDD a som spokojny...je spolahlivy. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Last edited by hanni on Fri Dec 16, 2005 1:29 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Pjootr všeználek

SMM
|
Posted: Fri Dec 16, 2005 8:08 am Post subject: |
|
|
trodas wrote: | Aha, a mela ta deska este PATA? To co maj to totiz bezpecne vyzaduji - moje, napriklad. Takze SATA je pro me velke NE-NE  |
Ja ma desku MSI 865PE NEo2-V a ta ma PATA i SATA a že bych pri instalaci WinXP z BootCD potreboval nejdrif nejaky ovladace tak o tom nic nevim. A system jsem instaloval jiz 5x
P.S.: Už jem si ten HDD objednal !
- 300GB, 16MB cache, SATA1, 7800ot./min. za 4000 Kč se mi jeví jako docela dobrá cena. _________________ Nepřejte si znát můj inteligentní kvo kvo kvo kvo kvocient ...
Zímenz eM55 fw.9i 3712kB T9Cz - lost
Zímenz eM65 Reskjů+TestPojnt @ CéIks70 fw.5o+12,71MB+napáčováno.
Zímenz eSiksX1 fw.I5 512MB <III> MOD
|
|
Back to top |
|
 |
lepidlor (člen klubu SM) řád zlaté antény

SMM
|
Posted: Fri Dec 16, 2005 12:25 pm Post subject: |
|
|
jedině WD |
|
Back to top |
|
 |
Ramesses badatel

SMM
|
Posted: Sat Dec 17, 2005 1:34 pm Post subject: |
|
|
2Pjootr:Já mám desku MSI K8N Diamond a při instalaci systému na samsung 160ku SATA2 jsem disketu s ovladačema potřeboval a myslel sem že je to u SATA nutný ale jak koukám asi záleží na disku... _________________ M35i fw18+t9CZ -> M65 fw25,43,50
Válka je mír. Svoboda je otroctví. Nevědomost je síla... |
|
Back to top |
|
 |
trodas rozumbrada

SMM
|
Posted: Sun Dec 18, 2005 10:18 pm Post subject: |
|
|
Quote: | Pjootr - Ja ma desku MSI 865PE NEo2-V a ta ma PATA i SATA a že bych pri instalaci WinXP z BootCD potreboval nejdrif nejaky ovladace tak o tom nic nevim. A system jsem instaloval jiz 5x  |
A na jaky disk instalujes system? Pokud na PATA, tak se neni cemu divit  _________________ "It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
|
Back to top |
|
 |
Pjootr všeználek

SMM
|
Posted: Mon Dec 19, 2005 7:36 am Post subject: |
|
|
trodas wrote: | A na jaky disk instalujes system? Pokud na PATA, tak se neni cemu divit  |
Mno kdyz se tu resi problem s instalaci systemu na SATA tak tim myslim ze instaluju na SATA
Kazdopadne sem k disku ani zadne ovladace nedostal ! _________________ Nepřejte si znát můj inteligentní kvo kvo kvo kvo kvocient ...
Zímenz eM55 fw.9i 3712kB T9Cz - lost
Zímenz eM65 Reskjů+TestPojnt @ CéIks70 fw.5o+12,71MB+napáčováno.
Zímenz eSiksX1 fw.I5 512MB <III> MOD
|
|
Back to top |
|
 |
Mio čestný člen

Joined: 22 Nov 2004 Posts: 1690 Location: UL, jinak vsude jako doma
SMM
|
Posted: Mon Dec 19, 2005 10:15 am Post subject: |
|
|
Co se tyce HDD mam oblibene WD a Seagate, Maxtor mi nikdy nevydrzel (v serveru s CS SATA 160GB odesel za 4 mesice, predtim jine, ale podstatne starsi a obdobne zkusenosti)
Co se tyka instalace WIN XP na SATA a SATAII disky, zalezi to jen a pouze na SATA radici, vubec ne na vlastnim disku.
Obecne se da rict ze u desek ktere maji pouze SATA vetsinou dokazi Win XP pouzit UDMA ovladac v chranenem rezimu tak aby instalace prosla.
Ale u desek ktere maji oboji to vetsinou nelze a proste zkolabuje a je potreba zavest ovladac pri spousteni instalace z diskety prilozene k desce.
(kdyz chcete nechat XP a vymenit HW tak ovladac na SATA radic instalujte jeste na starym bezicim HW at nemusite preinstalovavat jako ja) _________________ SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB |
|
Back to top |
|
 |
|