View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
Posted: Wed Sep 21, 2005 11:23 am Post subject: |
|
|
bossko wrote: | DCA 510 by vyriesil moj problem? S nim mi pojde uplne vsetko?
Ale to je myslim USB ... |
ano je to servisni kabel a je USB jde s tim vse a je nabijeci
//opraveno-spletl jsem si nick uzivatele _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
Užitečné java aplikace ZDE
MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek |
|
Back to top |
|
 |
-pt- kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 22, 2005 1:32 pm Post subject: Re: Help |
|
|
hairy.pecker wrote: | -pt- wrote: | Zdravím...
Náhodou se mi dostal do ruky USB datový kabel k Siemensu... Jedná se o verzi s napájením (uprostřed průhledná krabička s elektonikou s možností on/off). S SL55kou fguje detekce telefonu pod Win XP SP2 bez problémů... Nevím vůbec, o jakou verzi kabelu se jedná... U CX65ky fguje však pouze napájení. Telefon se nedetekuje. Ani onen kabel v telefonu sám (*#06#)... Originál ovladač jsem k němu nedostal, stáhl jsem si proto nějaký přímo ze stránek siemensu pro kabel DC-510. Kabel se s tímto driverem nainstaloval, COMport jsem nastavil na 4 a nikde žádný konflikt, tudíž se zdá, že fguje... Zapojeny jsou na konektoru piny 1 - červený zaizolovaný drátek (napájení?) , pak na pinu 2 společně černý a zelený drátek, na pinu 3 samostatný modrý zaizolovaný drátek a na pinu 4 je pak samostatně drátek bílý. Můžu se zeptat zkušených hlav, co s tím, abych ho rozchodil a o jaký kabel se vlastně vůbec jedná? Případně, jestli jsou použité drivery správné? Mám nainstalován program SIMOCO... Děkuji za rady a tipy... Pt[/img] |
Zdarec tenhle kabel mám taky od řady x65 to chce nějakou kontrolu nebo co abys mohl přenášet data, tudíž všechni pude fpohodě i nábíjení (myslím 1 pin) abys mohl připojit od x65 musíš dát myslím na 5 a 7 15kilovej rezistor spojit to a uzemnit (myslím 2)
tady je návod: http://forum.www.siemensmania.cz/content.php?id=152
opravte mě někdo někdo jestli se pletu |
No, tak odpory jsem tam napájel (přesně podle návodu zde na siemensmanii - 2 x 15kohm na pinech 5 a 7 spojeny se zemi). Nicméně, po připojení samotného kabelu k telefonu se na displeji objeví vodorovná čára a telefon se samovolně vypne... Po připojení kabelu do USB na PC a následně do telefonu se mi v acc: objeví sice DCA 500, nicméně tím to končí a ke spojení s telefonem stejně nedojde (zkoušeno přes Simoco)... Nevíte, kde je bota? Případně jako postupovat dále? Jinak mám nainstalován ovladač na kabel DCA 510 přímo ze siemensu... Nemůže být chyba zde? Co případně nainstalovat za jiný ovladač? Děkuji....
Pt |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Thu Sep 22, 2005 3:22 pm Post subject: |
|
|
jestli se ti vypíná telefon tak ti tam de moc šťávy, myslím žes tam omylem propojil nějaký 2 piny a nebo tam máš nějaký divný rezistory _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
-pt- kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Sep 23, 2005 12:53 pm Post subject: |
|
|
hairy.pecker wrote: | jestli se ti vypíná telefon tak ti tam de moc šťávy, myslím žes tam omylem propojil nějaký 2 piny a nebo tam máš nějaký divný rezistory |
Telefon se vypinal uz tehdy, kdy jsem pripojil samotny kabel... Tudiz tam zadny proud jit nemohl?! Nebo se mylim? Jinak kabel je udelany presne dle navodu, tze tam chyba urcite neni. Nicmene spojeni s PC uz jede... Mno, po prepojeni do druheho slotu USB vse OK... Kabel se hlasi jako DCA-500. Hned jsem si prehral FW na verzi 50 a jakoze OK... Tze uprava fakt funguje. Diky moc za help...
Pt |
|
Back to top |
|
 |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
Posted: Fri Sep 23, 2005 1:43 pm Post subject: |
|
|
hairy.pecker wrote: | jestli se ti vypíná telefon tak ti tam de moc šťávy, myslím žes tam omylem propojil nějaký 2 piny a nebo tam máš nějaký divný rezistory |
jezis..uz jsem to tu psal jednou (a urcite tobe) to je hloupost aby slo do mobilu moc proudu (stavy ) to na to nema vliv..zadne vypinani _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
Užitečné java aplikace ZDE
MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek |
|
Back to top |
|
 |
fr33m4n kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Oct 02, 2005 8:05 am Post subject: re |
|
|
hej jak to ctu tak to ctu tak to nedavam.... nekdo pise ze kdyz ma starej servisni kabel na M55 do com tak mu to jede jenom po pripajeni tech dvou odporu a jinej ne zase ze se mu to ani nenahlasi...... tak se zeptam zase jak v** . pojede me to po napajeni tech dvou odporu na mim original servis kabelu na M55 radu po napajeni pouze tech odporu ?? Pls napiste nekdo .....kuji  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sun Oct 02, 2005 12:27 pm Post subject: |
|
|
Ak by si mal original kabel,tak Ti to pojde aj bez nich...ak mas neoriginal,tak odpory zarucene pomozu. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
sajmon_phoenix kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat Oct 15, 2005 5:01 pm Post subject: dik za rady v tomto fore |
|
|
po prestudovani fora som spravil tu upravu na neorig. USB kabli pridanim dvoch odporov 10k a 15k (som nemal 2 15k a sa mi nechcelo hladat po byte). zapojenych bolo sice viac ako 3 kable, napriek tomu telefon ho hlasi ako DCA500 a niekedy aj DCA510. Vsetky prgramy s nim bezia bez problemov. Pred upravou sa telefon poznal ze "nieco" je pripojene ale nerozpoznal ziaden typ. Teraz to uz ide celkom uspokojivo. Dik za radu.  |
|
Back to top |
|
 |
Drobcek9056 táta fóra

7860.92 SMM
|
Posted: Sat Oct 15, 2005 10:16 pm Post subject: |
|
|
jj,aj ja ked som dal tie 2 odporiky,tak mi uz moj seriovy kablik ide akoze je originalny,skvely napad mal ten clovek,co vymyslel tie odporiky. A konecne mi ide aj CF75-ka,lebo nizsim radam,myslim x62 a menej,tak im to nevadi.Ale neviem,ako je to u x65.  _________________ momentalne SL55  |
|
Back to top |
|
 |
GUFFy kolemjdoucí
9.92 SMM
|
Posted: Fri Jan 20, 2006 3:29 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem to pročetl a mám problém jako většina, mám DCA-540 a chci z něho udělat servisní. Můj kabel má elektroniku a jeho schéma: http://sweb.cz/guffy.guf/DCA-540.jpg Odpory jsem ještě neměřil, ale orientačně to stačí. 2 přídavné Odpory nepomohly a navíc se hlásí pořád jako DCA-540 a nefungoval mi internet (ADSL přes USB).
Nenabíjí moji M65, ale A57 a A55 nabíjí. Nebude chyba jenom v rozpoznávání (kdyby začal nabíjet, servis. by mohl šlapat).
Patchovat ani flashovat jsem nezkoušel, ale podle fóra to nepůjde.
Můžete poradit i mě? _________________ http://www.sweb.cz/guffy.guf
C25 -> ME45 -> M65 + DCA-540(-> redukce na sluchátka) + DCA510 |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Sat Jan 28, 2006 10:56 am Post subject: |
|
|
ja uz mam ten kabel udelanej dyl... ale podarilo se nam ho znicit driv nez sem zkusil nejaky patch atd. obcas se mi hlasil jako 500 a nekdy jako 510. tedka se mi hlasi jako 500. mam tam 3 draty (modry bily cerny) cernej vede k pinum 2 5 a 7 ale je utrhnutej. budu si ho muset pripajit. ale nechci z toho 500 nybrz 510 abych mohl konecne zacit s poradnym tuningem. poradi nekdo?  _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Sat Jan 28, 2006 6:33 pm Post subject: |
|
|
predtim to byl DCA510 pro x55 a ted z toho potrebuju DCA 510 pro x65  _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
pekres kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 28, 2006 8:37 am Post subject: |
|
|
Zdravím všechny v tomto foru. Tak jsem si pořidíl CX75 (fw 12) a koupil přes inzerát kabel. Dcera má M55 a tam to funguje. U mě ne. Po zadaní kodu v mobilu tam není nic! Hledal jsem na foru a četl předělávky kablu odpory atd. Všude se píše o třech drátkach ale ja jich tam mám 7. Pin 1-žlutý,2-zelený,3-bílý,4-modrý,5-oranžový,6-červený,7-černý. Drátky na pinech 2,4,6,jsou ještě navíc v bužírce. Co mám dělat? Nechat nahrat nový firmware nebo to zkusit s těmy odpory? Ale co další dratky? A ty barvy mám taky jiné než bylo popsané.Díky za každou radu. |
|
Back to top |
|
 |
pekres kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 28, 2006 5:30 pm Post subject: |
|
|
Panové, mám takovou radost! Ráno jsem tady psal o radu ale nevydržel jsem na odpověd a koupil si dva odpory a jen jsem je připájel tak jak je popsáno výše. 5pin a 7 spojit přes odpor s druhým pinem a hle...na první pokus mám DC510!!! A vše mi funguje a pro zajímavost: Nechal jsem ty drátky co tam v konektoru byly zapojené tak jak byly.  |
|
Back to top |
|
 |
GUFFy kolemjdoucí
9.92 SMM
|
Posted: Sun May 07, 2006 9:49 pm Post subject: |
|
|
Tak tedy pánové a dámy musím se s vámi podělit o své nové poznatky:
Můj kabel DCA-540 dnes málem padl, když jsem ho předělával. Nejdřív jsem vybrakoval elektroniku a zapojil podle návodu (2x 15k odpor).
Ohlásilo se to jako DCA-500. Ještě abych upřesnil, napájení jsem odpojil. Jenže v PC hlásilo: "zařízení USB nebylo rozpoznáno". tak jsem přidal napájení z USB a hle DCA-540. Pořád ještě v PC nerozpoznal. Rozpojil jsem pin 5 a 6 a začalo to nabíjet a navíc v tel. DCA-510. V PC stále nic. Bez napájení a s rozpojenými 5,6 to taky nic neudělalo.
Tak jsem se na to vykašlal a zapojil jsem už výše zmíněnou elektroniku a samozřejmě DCA-540 a synchronizuje, ale neflashuje. Odpojil jsem pin 5,6 a začal nabíjet a v PC nerozpoznal. A co se objevilo v telefonu? No DCA-510!. Přidal jsem mezi 5,7, 25K potenciometr a v PC ho nerozpoznal, ale nenapsal ani chybu. pořád DCA-510. Když jsem rozpojil 5,6 začal se nabíjet.
Tyto poznatky jsou šílené a nedosáhl jsem cíle, ale vím, že to nějak jde.
Prostě jsem měl 500 i 510 ale v PC se to nepovedlo. Co s tím? zkuste to rozluštit. Abych nezapoměl, zkoušel jsem to s M65 a s ME75.
PS: Pokud je to moc chaotické, napište pošlu to tu v tabulce .
PS2:s DCA500 můžu teda aspoň patchovat?
PS3: ta úprava s odporama je napsána pro kabely s elektronikou nebo bez? _________________ http://www.sweb.cz/guffy.guf
C25 -> ME45 -> M65 + DCA-540(-> redukce na sluchátka) + DCA510 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|