clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SXG75 a SiMoCo

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SXG75 a SiMoCo
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mobico
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 19, 2006 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

kesu wrote:
jirkab wrote:
kesu wrote:
No mě se přes DCA540 vůbec nepovedlo spojit se SiMoCo.
(vypíše hlášku "Nenavázána komunikace s telefonem")
Nevím zda se to Mobicovi povedlo,ale možná že jo.
Jinak pro DCA-510 platí to samý - mě Ani ťuk - A Mobicovi se to povedlo.
Nevim jak to dělá,ale nějak se mu daří.

No "mobico" umí otevřít i skryté disky pomocí VSOFS na S75. Závidím mu. Já zatím čekám před zavřenými vraty.

Tak nějak.Je asi kouzelník :-)
..kéž bych byl kouzelník, ale to že umím otevřít skryté soubory je jen půl pravdy, druhou půlku za mne dělá telefon který si už pár měsíců "hýčkám".... Teď ke kabelům k SXG75: Pokud jde o čistou instalaci FW tak stoprocentní je pouze DCA-540, pokud SXG75 z kdovíjakých důvodů umřelo a přes DCA-540 se nepřipojíte, tak nastupuje DCA-500 (serial) nebo DCA-510 (USB). Oba typy updatu jsou rozdílné - normální update přes DCA-540 není příliš obtížný, ale mohou se stát nepředvídané okolnosti - samovolný restart nebo zamrznutí PC (Kešu by mohl vyprávět, naštěstí po konsultaci se mnou přes ICQ vše zachránil-kluk šikovná), neopatrný pohyb po němž následuje uvolnění kabelu z telefonu a pod., a je na problém zaděláno. V lepším případě telefon reaguje a lze jej přes DCA-540 připojit (Kešův případ) - přijde na řadu emergenci update (manuálně zadaný port) a za pár minut (8-15) je telefon zprovozněn. Může se ale stát (a bohužel se párkrát stalo), že telefon je totálně mrtvý a nereaguje na připojení (modem 3SSwup/PC nenajde). Pak přichází na řadu DCA-500 nebo DCA-510 a hodiny pokusů a laborování - úspěšnost cca 60%. No a teď k SiMoCu a EditMobilu. Mne se přes DCA-540 podařilo ještě ve stařičkých FW připojit s oběma programy. Stalo se ale , že se někdy telefon nenašel. Opět hodiny laborování atd.. Někdy stačilo "aktualizovat" ovladače modemu a pár restartů. S posledními ovladači a FW by již neměl být s připojením ke dvěma uvedeným aplikacím problém. Pochopitelně nejjednoduší připojení a manipulace je s MPM, za pár dní by se měl objevit na stránkách BenQ&Siemens. Dodám jen, že už od první verze je dokonce i v češtině...
Back to top
View user's profile Send private message
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Thu Jan 19, 2006 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

No dík. Já jenom doufám, že máš ve svém SXG stejnou verzi fw jakou si koupíme mi běžní lidé a bude pohoda. Prosím Tě, mohl bys vyzkoušet JIMMa (Dík).
Jinak nastavení dat na S75 rozhodně není podobné jako v řadě x65 a rozhodně nedoporučuji si nechat na S75 poslat nastavení z "konfigurátoru" (t-mobilu pro x65 nebo cx a m 75 to je na komplet vymazání - vlastní zkušenost Laughing )

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Thu Jan 19, 2006 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
No dík. Já jenom doufám, že máš ve svém SXG stejnou verzi fw jakou si koupíme mi běžní lidé a bude pohoda. Prosím Tě, mohl bys vyzkoušet JIMMa (Dík).
Jinak nastavení dat na S75 rozhodně není podobné jako v řadě x65 a rozhodně nedoporučuji si nechat na S75 poslat nastavení z "konfigurátoru" (t-mobilu pro x65 nebo cx a m 75 to je na komplet vymazání - vlastní zkušenost Laughing )

Počkej si až budou mít komfigurátor nastavený a připravený pro S75. Jinak Jimm jede nadherne. Zkoušel jsem 0.4.3 verzi,ale ted mám jen 0.3.1 - protože wapová stránka Jimma je nějaká v háji. Rychlost normální,připojení bezproblémové,dokonce mi přijde že je i méně naročný než na CX65,ale to je asi jen subjektivní pocit.

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Thu Jan 19, 2006 11:07 pm    Post subject: Reply with quote

kesu wrote:
jirkab wrote:

Počkej si až budou mít komfigurátor nastavený a připravený pro S75. Jinak Jimm jede nadherne. Zkoušel jsem 0.4.3 verzi,ale ted mám jen 0.3.1 - protože wapová stránka Jimma je nějaká v háji. Rychlost normální,připojení bezproblémové,dokonce mi přijde že je i méně naročný než na CX65,ale to je asi jen subjektivní pocit.

Cha cha a to jako mam čekat do kdy?
No to jsou konečně pozitivní zprávy. Protože kromě toho, že S75 stahuje data jako modem z netu občas více než 200kB/s tak zatím žádná sláva (no stejně ho dostane manželka),
Ale Jimm by měl chodit hlavně přes "internet" ne přes "wap"( jinak dnes při různých zkouškách jsem různě profily prohazoval a vše pořád chodilo - tady zřejmě byly problémy s účtováním Rolling Eyes )

Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Fri Jan 20, 2006 12:25 pm    Post subject: Reply with quote

Pánové trochu zabrzděte a mluvte pouze k tématu, začíná to tu být silný off topic. Diskuze k funkčnosti SXG 75 je úplně někde jinde. Tady jde o test SXG 75 s Simoco, kterou otevřel autor programu aby případně mohl program dopracovat.

Děkuji zapochopení

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Feb 03, 2006 11:49 pm    Post subject: Reply with quote

Po čtrnácti dnech jsem vzdal pokusy o komunikaci SXG75 s SiMoCo. Ani jednou z milionu uskutečněných pokusů se mi nepodařilo byť jen na malou chvilku spojit telefon s tímto programem. Jediný program se kterým se mi tento telefon spojí je MPM. A to pouze v (nazval bych to light modu) což znamená, že zde není vůbec možná správa adresáře klasickou formou, ale pouze jako sychronizace (s outlook, outlookexpres, nebo lotusnotes? - nebo jak se to všechno píše). Crying or Very sad
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Sat Feb 04, 2006 1:13 am    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
Po čtrnácti dnech jsem vzdal pokusy o komunikaci SXG75 s SiMoCo. Ani jednou z milionu uskutečněných pokusů se mi nepodařilo byť jen na malou chvilku spojit telefon s tímto programem. Jediný program se kterým se mi tento telefon spojí je MPM. A to pouze v (nazval bych to light modu) což znamená, že zde není vůbec možná správa adresáře klasickou formou, ale pouze jako sychronizace (s outlook, outlookexpres, nebo lotusnotes? - nebo jak se to všechno píše). Crying or Very sad

TAk tak, připojení se SiMoCo je bez šance. Jinak spojím se ješte s TC,ale když otevřu nějakou složku tak je prázdná

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník
(člen klubu SM)<br>věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Tue Feb 07, 2006 7:27 am    Post subject: Reply with quote

Tak už jsem taky (od včerejška) šťastným Dancing majitelem SXG75, ale nepodařilo se mi do něho vůbec dostat zálohu kontaktů, ALE se SiMoCo jsem se spojil, JAK?
Přes BT jsem se připojil na COM14, jelikož SiMoCo (alespoň verze, kterou mám) má jen nabídku max. 9 COM, tak jsem ve Správci zařízení přehodil BT COM14 na COM8 při zapnutém spojení SXG->PC a potom jsem spustil SiMoCo a přes ten COM8 se spojil.
Ale nebylo to stejně nic platný jelikož se mi ty kontakty stejně nepodařilo nahrát a nešlo to ani přes MPM a jeho synchronizační software a ani přes SDS+XTCND, prostě nijak Embarassed d'oh! . Takže jsem bez kontaktů a znova je tam házet (cca 668) se mi nechce. Poraďte někdo jak je tam dostat, pls Pray .

Čudus Šeďa

P.S. - bohužel mám jen DCA-510
Back to top
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Tue Feb 07, 2006 9:08 am    Post subject: Reply with quote

david.sedivy wrote:
Tak už jsem taky (od včerejška) šťastným Dancing majitelem SXG75, ale nepodařilo se mi do něho vůbec dostat zálohu kontaktů, ALE se SiMoCo jsem se spojil, JAK?
Přes BT jsem se připojil na COM14, jelikož SiMoCo (alespoň verze, kterou mám) má jen nabídku max. 9 COM, tak jsem ve Správci zařízení přehodil BT COM14 na COM8 při zapnutém spojení SXG->PC a potom jsem spustil SiMoCo a přes ten COM8 se spojil.
Ale nebylo to stejně nic platný jelikož se mi ty kontakty stejně nepodařilo nahrát a nešlo to ani přes MPM a jeho synchronizační software a ani přes SDS+XTCND, prostě nijak Embarassed d'oh! . Takže jsem bez kontaktů a znova je tam házet (cca 668) se mi nechce. Poraďte někdo jak je tam dostat, pls Pray .

Čudus Šeďa

P.S. - bohužel mám jen DCA-510

Pokud jsi měl telefon, kam se vlezlo tolik kontaktů, tak už snad měl aspoň infraport, ne? Think Tak stačí označit všechny a exportovat (poslat přes...) SXg mi dokonce samo poznalo, že jsou to kontakty a nemusel jsem ani nic ukládat. Samo si je dalo do adresáře. Bylo to z S65 přes bluetooth

edit: Až teď jsem si všiml, že máš asi už jen tu zálohu a ne telefon Silenced

jinak přes kabel je to spojení beznadějné. Jak je možné, že to komunikuje přes zub a přes kabel ne? d'oh!

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Tue Feb 07, 2006 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

Šéďa> myslim že budeš mít smůlu, protože do SXG se vejde jen 500 kontaktů...

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 7:18 am    Post subject: Reply with quote

BEZY wrote:
Šeďa> myslim že budeš mít smůlu, protože do SXG se vejde jen 500 kontaktů...

To už jsem taky zjistil Embarassed ,ale všude co jsem četl tak se psalo, že bude mít 1000. Tak něco smažu a bude jich 500, ale stále nevím jak je tam dostat z té zálohy, když přes MPM ani jinak to nejde.
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 8:36 am    Post subject: Reply with quote

david.sedivy wrote:
BEZY wrote:

To už jsem taky zjistil Embarassed ,ale všude co jsem četl tak se psalo, že bude mít 1000. Tak něco smažu a bude jich 500, ale stále nevím jak je tam dostat z té zálohy, když přes MPM ani jinak to nejde.

Zatím jedině přes synchronizaci s outlookem, outlookexpresem.

david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 10:28 am    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
david.sedivy wrote:
BEZY wrote:

Zatím jedině přes synchronizaci s outlookem, outlookexpresem.

No to je to, že tohle taky nejde. Hlásí to "Unknown error" ve SmartSynch. Třeba to vyřeší nový FW, protože je třeba řešit i jiný chyby, a že jich tam je, mno jako v každým novým Siemensu Sad
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sat Feb 11, 2006 5:36 pm    Post subject: Reply with quote

Tak dnes se mi podařilo spojit SXG75 se SiMoCo. Povedlo se mi to však nechtěně pouze přes infraport (zapoměl jsem, že to nefunguje a neměl jsem zrovna po ruce kabel a automaticky jsem zapnul SiMoCo nastavil port na kterém mám infra a najednou mi došlo co jsem vlastně udělal). Telefon mi to normálně najde, zobrazí mi to veškeré technické informace, funguje dálkové ovládání, je možné zapsat (sice k ničemu) service code na simkartu, při požadavku na vypnutí telefon provede restart, nefunguje však to nejhlavnější - průzkumník a adresář (ani odesílání SMS, ale to bych oželel). Pokud jsem koukal na průběh komunikace tak se při vstupu do průzkumníka nastartuje obex, ale nepříjde žádná odpověď z telefonu (prodloužil jsem i dobu, po kterou čeká program na odezvu, ale stejně nic). Tady bych požádal p. Cibulku jestli by nebyl tak laskav a nesdělil mi, kde je možné změnit třeba nastavení anebo neporovnal svůj program (protokol komuniace - klidně když mi sdělí co je potřeba poslat můžu posloužit) s vsofs_1.6 pro TC, protože ten mi přes IRDA funguje (narozdíl od komunikace přes DCA-540) tak jak má a dá se s ním prohlížet a třeba kopírovat soubory stejně (přesně ve stejném rozsahu) tak jako v MPM.

P.S. Však ono to půjde, sice ztuha, ale přece.
Přece si nekoupím hračku za deset litrů a zítra mě už nebude bavit, protože na ní nebudu mít co zkoumat a hračka bude "pohozená v koutě". Protože co je to jiného než hračka - pokud budu chtít cajk na telefonování tak mi stačí krabička za patnáctset wink.

weasel
pisatel
pisatel

661.00 SMM
PostPosted: Tue Feb 14, 2006 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

Hmm..tak teda nevím, ale vůůůůbec mi nejde spojit komp s founíkem...při instalaci driverů kabelu 540, to instalne Siemens NMEA device a nevím, jestli je to správnej ovladač..btw, ovladače jsou jen pro W2K a W98..pro xp jsem nenašel..pokud instalnu tedy ty ovladače, tak se mi to stejně nespojí..a to ani přes SiMoCo a nebo MPM Sad Sad Brick wall

nejspíš něco dělám špatně, to by se ani nebylo čemu divit, ale jak jsem si tak pročítal všechny ty diskuze co se týkají SXG, tak jsem nikde nenarazil na něco, co by mi pomohlo..proto jsem zvolil poslední možnost a píšu sem..jestli má někdo chuť mi poradit, co a jak musím udělat, abych spojil SXG s kompem přes DCA-540, budu velmi rád a samou radostí vám budu tisíckrát děkovat Smile

Život je příliš krátký na to abychom ho dokázali prožít celý podle svého...
Back to top
View user's profile Send private message
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum