View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
mobico badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 19, 2006 10:43 pm Post subject: |
|
|
kesu wrote: | jirkab wrote: | kesu wrote: | No mě se přes DCA540 vůbec nepovedlo spojit se SiMoCo.
(vypíše hlášku "Nenavázána komunikace s telefonem")
Nevím zda se to Mobicovi povedlo,ale možná že jo.
Jinak pro DCA-510 platí to samý - mě Ani ťuk - A Mobicovi se to povedlo.
Nevim jak to dělá,ale nějak se mu daří. |
No "mobico" umí otevřít i skryté disky pomocí VSOFS na S75. Závidím mu. Já zatím čekám před zavřenými vraty.  |
Tak nějak.Je asi kouzelník :-) | ..kéž bych byl kouzelník, ale to že umím otevřít skryté soubory je jen půl pravdy, druhou půlku za mne dělá telefon který si už pár měsíců "hýčkám".... Teď ke kabelům k SXG75: Pokud jde o čistou instalaci FW tak stoprocentní je pouze DCA-540, pokud SXG75 z kdovíjakých důvodů umřelo a přes DCA-540 se nepřipojíte, tak nastupuje DCA-500 (serial) nebo DCA-510 (USB). Oba typy updatu jsou rozdílné - normální update přes DCA-540 není příliš obtížný, ale mohou se stát nepředvídané okolnosti - samovolný restart nebo zamrznutí PC (Kešu by mohl vyprávět, naštěstí po konsultaci se mnou přes ICQ vše zachránil-kluk šikovná), neopatrný pohyb po němž následuje uvolnění kabelu z telefonu a pod., a je na problém zaděláno. V lepším případě telefon reaguje a lze jej přes DCA-540 připojit (Kešův případ) - přijde na řadu emergenci update (manuálně zadaný port) a za pár minut (8-15) je telefon zprovozněn. Může se ale stát (a bohužel se párkrát stalo), že telefon je totálně mrtvý a nereaguje na připojení (modem 3SSwup/PC nenajde). Pak přichází na řadu DCA-500 nebo DCA-510 a hodiny pokusů a laborování - úspěšnost cca 60%. No a teď k SiMoCu a EditMobilu. Mne se přes DCA-540 podařilo ještě ve stařičkých FW připojit s oběma programy. Stalo se ale , že se někdy telefon nenašel. Opět hodiny laborování atd.. Někdy stačilo "aktualizovat" ovladače modemu a pár restartů. S posledními ovladači a FW by již neměl být s připojením ke dvěma uvedeným aplikacím problém. Pochopitelně nejjednoduší připojení a manipulace je s MPM, za pár dní by se měl objevit na stránkách BenQ&Siemens. Dodám jen, že už od první verze je dokonce i v češtině... |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Thu Jan 19, 2006 10:49 pm Post subject: |
|
|
No dík. Já jenom doufám, že máš ve svém SXG stejnou verzi fw jakou si koupíme mi běžní lidé a bude pohoda. Prosím Tě, mohl bys vyzkoušet JIMMa (Dík).
Jinak nastavení dat na S75 rozhodně není podobné jako v řadě x65 a rozhodně nedoporučuji si nechat na S75 poslat nastavení z "konfigurátoru" (t-mobilu pro x65 nebo cx a m 75 to je na komplet vymazání - vlastní zkušenost ) _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Thu Jan 19, 2006 10:56 pm Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | No dík. Já jenom doufám, že máš ve svém SXG stejnou verzi fw jakou si koupíme mi běžní lidé a bude pohoda. Prosím Tě, mohl bys vyzkoušet JIMMa (Dík).
Jinak nastavení dat na S75 rozhodně není podobné jako v řadě x65 a rozhodně nedoporučuji si nechat na S75 poslat nastavení z "konfigurátoru" (t-mobilu pro x65 nebo cx a m 75 to je na komplet vymazání - vlastní zkušenost ) |
Počkej si až budou mít komfigurátor nastavený a připravený pro S75. Jinak Jimm jede nadherne. Zkoušel jsem 0.4.3 verzi,ale ted mám jen 0.3.1 - protože wapová stránka Jimma je nějaká v háji. Rychlost normální,připojení bezproblémové,dokonce mi přijde že je i méně naročný než na CX65,ale to je asi jen subjektivní pocit. _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Thu Jan 19, 2006 11:07 pm Post subject: |
|
|
kesu wrote: | jirkab wrote: | No dík. Já jenom doufám, že máš ve svém SXG stejnou verzi fw jakou si koupíme mi běžní lidé a bude pohoda. Prosím Tě, mohl bys vyzkoušet JIMMa (Dík).
Jinak nastavení dat na S75 rozhodně není podobné jako v řadě x65 a rozhodně nedoporučuji si nechat na S75 poslat nastavení z "konfigurátoru" (t-mobilu pro x65 nebo cx a m 75 to je na komplet vymazání - vlastní zkušenost ) |
Počkej si až budou mít komfigurátor nastavený a připravený pro S75. Jinak Jimm jede nadherne. Zkoušel jsem 0.4.3 verzi,ale ted mám jen 0.3.1 - protože wapová stránka Jimma je nějaká v háji. Rychlost normální,připojení bezproblémové,dokonce mi přijde že je i méně naročný než na CX65,ale to je asi jen subjektivní pocit. |
Cha cha a to jako mam čekat do kdy?
No to jsou konečně pozitivní zprávy. Protože kromě toho, že S75 stahuje data jako modem z netu občas více než 200kB/s tak zatím žádná sláva (no stejně ho dostane manželka),
Ale Jimm by měl chodit hlavně přes "internet" ne přes "wap"( jinak dnes při různých zkouškách jsem různě profily prohazoval a vše pořád chodilo - tady zřejmě byly problémy s účtováním ) _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Fri Jan 20, 2006 12:25 pm Post subject: |
|
|
Pánové trochu zabrzděte a mluvte pouze k tématu, začíná to tu být silný off topic. Diskuze k funkčnosti SXG 75 je úplně někde jinde. Tady jde o test SXG 75 s Simoco, kterou otevřel autor programu aby případně mohl program dopracovat.
Děkuji zapochopení _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Fri Feb 03, 2006 11:49 pm Post subject: |
|
|
Po čtrnácti dnech jsem vzdal pokusy o komunikaci SXG75 s SiMoCo. Ani jednou z milionu uskutečněných pokusů se mi nepodařilo byť jen na malou chvilku spojit telefon s tímto programem. Jediný program se kterým se mi tento telefon spojí je MPM. A to pouze v (nazval bych to light modu) což znamená, že zde není vůbec možná správa adresáře klasickou formou, ale pouze jako sychronizace (s outlook, outlookexpres, nebo lotusnotes? - nebo jak se to všechno píše).  _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Sat Feb 04, 2006 1:13 am Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | Po čtrnácti dnech jsem vzdal pokusy o komunikaci SXG75 s SiMoCo. Ani jednou z milionu uskutečněných pokusů se mi nepodařilo byť jen na malou chvilku spojit telefon s tímto programem. Jediný program se kterým se mi tento telefon spojí je MPM. A to pouze v (nazval bych to light modu) což znamená, že zde není vůbec možná správa adresáře klasickou formou, ale pouze jako sychronizace (s outlook, outlookexpres, nebo lotusnotes? - nebo jak se to všechno píše).  |
TAk tak, připojení se SiMoCo je bez šance. Jinak spojím se ješte s TC,ale když otevřu nějakou složku tak je prázdná _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
david.sedivy (člen klubu SM) věrný diskusník

Joined: 27 Sep 2004 Posts: 460 Location: Praha 3 - Žižkov Telefon: HTC P3300
78319.68 SMM
|
Posted: Tue Feb 07, 2006 7:27 am Post subject: |
|
|
Tak už jsem taky (od včerejška) šťastným majitelem SXG75, ale nepodařilo se mi do něho vůbec dostat zálohu kontaktů, ALE se SiMoCo jsem se spojil, JAK?
Přes BT jsem se připojil na COM14, jelikož SiMoCo (alespoň verze, kterou mám) má jen nabídku max. 9 COM, tak jsem ve Správci zařízení přehodil BT COM14 na COM8 při zapnutém spojení SXG->PC a potom jsem spustil SiMoCo a přes ten COM8 se spojil.
Ale nebylo to stejně nic platný jelikož se mi ty kontakty stejně nepodařilo nahrát a nešlo to ani přes MPM a jeho synchronizační software a ani přes SDS+XTCND, prostě nijak . Takže jsem bez kontaktů a znova je tam házet (cca 668) se mi nechce. Poraďte někdo jak je tam dostat, pls .
Čudus Šeďa
P.S. - bohužel mám jen DCA-510 |
|
Back to top |
|
 |
FOXXX VIP

Joined: 20 Sep 2004 Posts: 2424 Location: Zubří (okres Vsetín) Phone: HTC HD 14880.90 SMM
|
Posted: Tue Feb 07, 2006 9:08 am Post subject: |
|
|
david.sedivy wrote: | Tak už jsem taky (od včerejška) šťastným majitelem SXG75, ale nepodařilo se mi do něho vůbec dostat zálohu kontaktů, ALE se SiMoCo jsem se spojil, JAK?
Přes BT jsem se připojil na COM14, jelikož SiMoCo (alespoň verze, kterou mám) má jen nabídku max. 9 COM, tak jsem ve Správci zařízení přehodil BT COM14 na COM8 při zapnutém spojení SXG->PC a potom jsem spustil SiMoCo a přes ten COM8 se spojil.
Ale nebylo to stejně nic platný jelikož se mi ty kontakty stejně nepodařilo nahrát a nešlo to ani přes MPM a jeho synchronizační software a ani přes SDS+XTCND, prostě nijak . Takže jsem bez kontaktů a znova je tam házet (cca 668) se mi nechce. Poraďte někdo jak je tam dostat, pls .
Čudus Šeďa
P.S. - bohužel mám jen DCA-510 |
Pokud jsi měl telefon, kam se vlezlo tolik kontaktů, tak už snad měl aspoň infraport, ne? Tak stačí označit všechny a exportovat (poslat přes...) SXg mi dokonce samo poznalo, že jsou to kontakty a nemusel jsem ani nic ukládat. Samo si je dalo do adresáře. Bylo to z S65 přes bluetooth
edit: Až teď jsem si všiml, že máš asi už jen tu zálohu a ne telefon
jinak přes kabel je to spojení beznadějné. Jak je možné, že to komunikuje přes zub a přes kabel ne?  _________________ S10, C35, C40, 2x S35, S45, ME45, M55, S55, S65, S75, CF110, SL45i, SXG-75, HTC Artemis, HTC Touch Cruise
HKW600,HTC Touch HD
 |
|
Back to top |
|
 |
BEZY čestný člen

81.16 SMM
|
|
Back to top |
|
 |

78319.68 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 7:18 am Post subject: |
|
|
BEZY wrote: | Šeďa> myslim že budeš mít smůlu, protože do SXG se vejde jen 500 kontaktů... |
To už jsem taky zjistil ,ale všude co jsem četl tak se psalo, že bude mít 1000. Tak něco smažu a bude jich 500, ale stále nevím jak je tam dostat z té zálohy, když přes MPM ani jinak to nejde. |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 8:36 am Post subject: |
|
|
david.sedivy wrote: | BEZY wrote: | Šeďa> myslim že budeš mít smůlu, protože do SXG se vejde jen 500 kontaktů... |
To už jsem taky zjistil ,ale všude co jsem četl tak se psalo, že bude mít 1000. Tak něco smažu a bude jich 500, ale stále nevím jak je tam dostat z té zálohy, když přes MPM ani jinak to nejde. |
Zatím jedině přes synchronizaci s outlookem, outlookexpresem. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |

78319.68 SMM
|
Posted: Wed Feb 08, 2006 10:28 am Post subject: |
|
|
jirkab wrote: | david.sedivy wrote: | BEZY wrote: | Šeďa> myslim že budeš mít smůlu, protože do SXG se vejde jen 500 kontaktů... |
Zatím jedině přes synchronizaci s outlookem, outlookexpresem. |
No to je to, že tohle taky nejde. Hlásí to "Unknown error" ve SmartSynch. Třeba to vyřeší nový FW, protože je třeba řešit i jiný chyby, a že jich tam je, mno jako v každým novým Siemensu  |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Sat Feb 11, 2006 5:36 pm Post subject: |
|
|
Tak dnes se mi podařilo spojit SXG75 se SiMoCo. Povedlo se mi to však nechtěně pouze přes infraport (zapoměl jsem, že to nefunguje a neměl jsem zrovna po ruce kabel a automaticky jsem zapnul SiMoCo nastavil port na kterém mám infra a najednou mi došlo co jsem vlastně udělal). Telefon mi to normálně najde, zobrazí mi to veškeré technické informace, funguje dálkové ovládání, je možné zapsat (sice k ničemu) service code na simkartu, při požadavku na vypnutí telefon provede restart, nefunguje však to nejhlavnější - průzkumník a adresář (ani odesílání SMS, ale to bych oželel). Pokud jsem koukal na průběh komunikace tak se při vstupu do průzkumníka nastartuje obex, ale nepříjde žádná odpověď z telefonu (prodloužil jsem i dobu, po kterou čeká program na odezvu, ale stejně nic). Tady bych požádal p. Cibulku jestli by nebyl tak laskav a nesdělil mi, kde je možné změnit třeba nastavení anebo neporovnal svůj program (protokol komuniace - klidně když mi sdělí co je potřeba poslat můžu posloužit) s vsofs_1.6 pro TC, protože ten mi přes IRDA funguje (narozdíl od komunikace přes DCA-540) tak jak má a dá se s ním prohlížet a třeba kopírovat soubory stejně (přesně ve stejném rozsahu) tak jako v MPM.
P.S. Však ono to půjde, sice ztuha, ale přece.
Přece si nekoupím hračku za deset litrů a zítra mě už nebude bavit, protože na ní nebudu mít co zkoumat a hračka bude "pohozená v koutě". Protože co je to jiného než hračka - pokud budu chtít cajk na telefonování tak mi stačí krabička za patnáctset . _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
weasel pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Tue Feb 14, 2006 6:36 pm Post subject: |
|
|
Hmm..tak teda nevím, ale vůůůůbec mi nejde spojit komp s founíkem...při instalaci driverů kabelu 540, to instalne Siemens NMEA device a nevím, jestli je to správnej ovladač..btw, ovladače jsou jen pro W2K a W98..pro xp jsem nenašel..pokud instalnu tedy ty ovladače, tak se mi to stejně nespojí..a to ani přes SiMoCo a nebo MPM
nejspíš něco dělám špatně, to by se ani nebylo čemu divit, ale jak jsem si tak pročítal všechny ty diskuze co se týkají SXG, tak jsem nikde nenarazil na něco, co by mi pomohlo..proto jsem zvolil poslední možnost a píšu sem..jestli má někdo chuť mi poradit, co a jak musím udělat, abych spojil SXG s kompem přes DCA-540, budu velmi rád a samou radostí vám budu tisíckrát děkovat  _________________ C25 -> S45 -> S55 -> S65 fw 50 -> SXG 75 fw22
Život je příliš krátký na to abychom ho dokázali prožít celý podle svého... |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|