clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - GPS navigace na SX1

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

GPS navigace na SX1
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 21, 2006 6:38 pm    Post subject: Reply with quote

deimoZ wrote:
A napriklad SmartMaps-Automapa.CR

Chlapi, začínám z toho tady mít divnej pocit... Confused O pár řádků výše Lukašisko píše, že se SmartMaps ve verzi pro SX1 navigace nejede. Nebo jsi ji snad rozjel? Shocked V tom případě by mě zajímaly podrobnosti plís....
Back to top
View user's profile Send private message
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Thu Jan 26, 2006 8:04 pm    Post subject: Reply with quote

Vojín Kotas měl by dotaz. Smile
Uvažuju o koupi BT GPS recieveru a zajímalo by mě, eslivá někdo nezkoušel soft SmartComGPS. Není to sice asi plnohodnotná navigace, ale určování polohy, rychlosti, výšky, sledování zadané cesty to vše by to mělo umět. Pruboval to někdo? Je to použitelný? Eh? :

Jo a neví někdo náhodou zda v nějaký verzi na SX funguje autodetekce nový mapy při přechodu z jednoho "listu" na jinej? To jsem nějak nerozjel a dost by se to hodilo (i v případě použití bez GPS). Think
Back to top
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 7:17 am    Post subject: Reply with quote

Začnu od konce. Načítání nové mapy při přechodu z předchozí na SX1 funguje, ale pouze při připojené GPS. V režimu simulace to zatím nejde, ale mělo by to být zapracováno do novějších verzí. Ptal jsem se na to přímo autora. Ovšem kdy to bude to netuším, vzhledem k tomu, že poslední verze vyšla v srpnu 2005.

Vše co jsi o SmartComGPS napsal platí, je to výborný soft právě pro určování polohy, rychlosti, výšky, sledování zadané cesty.
Navigace (dá li se to vůbec nazvat navigací) je velmi zjednodušená. Umí navigovat, ale jen podle předem připravené trasy, buď v mobilu nebo lépe v PC (Oziexplorer). Pak podle GPS ti ukáže, kolik chybí k dalšímu waypointu a kterým směrem se dál vydat po jeho dosažení (to je ta šipka na obr.). Vzhledem ke svému principu, neumí SmartComGPS vypočítávat trasu a při jejím opuštění ti vypočítat novou. Na to mám Wayfinder.

Snad jsem to dostatečně objasnil, jestli ne, klidně se zase zeptej.

BT GPS i-Tec 339

Wayfinder Navigator

Život je hořký. Bohudík.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 9:30 am    Post subject: Reply with quote

Lukasisko wrote:
Začnu od konce. Načítání nové mapy při přechodu z předchozí na SX1 funguje, ale pouze při připojené GPS. V režimu simulace to zatím nejde, ale mělo by to být zapracováno do novějších verzí. Ptal jsem se na to přímo autora. Ovšem kdy to bude to netuším, vzhledem k tomu, že poslední verze vyšla v srpnu 2005.
Vše co jsi o SmartComGPS napsal platí, je to výborný soft právě pro určování polohy, rychlosti, výšky, sledování zadané cesty.
Navigace (dá li se to vůbec nazvat navigací) je velmi zjednodušená. Umí navigovat, ale jen podle předem připravené trasy, buď v mobilu nebo lépe v PC (Oziexplorer). Pak podle GPS ti ukáže, kolik chybí k dalšímu waypointu a kterým směrem se dál vydat po jeho dosažení (to je ta šipka na obr.). Vzhledem ke svému principu, neumí SmartComGPS vypočítávat trasu a při jejím opuštění ti vypočítat novou. Na to mám Wayfinder.

Snad jsem to dostatečně objasnil, jestli ne, klidně se zase zeptej.

Dík. Objasnil jsi to dokonale a hlavně je to přesně to co jsem chtěl slyšet Very Happy
Jak jsi spokojenej s i-Tec 339? Hnípal jsem včera na netu a zdá se mi to z toho co se nabízí skoro jako nejlepší volba. Má to nějaký "ale"?

Ještě bych měl jeden dotaz ke SmartComu. Včera jsem si s ním trochu hrál, vytvořil jsem route v OziExploreru, načetl do founu a zkoušel v režimu simulace . Zprvu vše ok, pak ale po několika přechodech z jedné mapy na druhou se route či mapa jakoby posunula a vzájemně teď na sobě nesedí Shocked

Netušíš v čem by mohl být problém?
Eh?
Back to top
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 27, 2006 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

I-Tech 339 je super stroj za jedinečnou cenu. Nevím, co by se na něm dalo reálně vylepšit. On snad ani žádné "ale..." nemá.

A u té posunuté route, jestli si to měl nejdříve v mobilu ok a pak se to "nějak" posunulo, může to být špatnou kalibrací. Nehrál sis s tím? V mobilu? Pokud by to bylo rozdílné hned na začátku, tam je to taky špatnou kalibrací a konkrétně by to bylo rozdílné Datum v Oziexploreru a v SmartComu.
Jednoduchá náprava, v mobilu si najeď na Mapa-Kalibrace-Posuv a cele si to posuň tak, ať ti to sedí. Když vyskočíš ven, zeptá se tě to na uložení nové kalibrace, to potvrď.

Jakou máš verzi SmartComGPS?

BT GPS i-Tec 339

Wayfinder Navigator

Život je hořký. Bohudík.
Back to top
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 28, 2006 6:44 pm    Post subject: Reply with quote

Lukasisko wrote:
I-Tech 339 je super stroj za jedinečnou cenu. Nevím, co by se na něm dalo reálně vylepšit. On snad ani žádné "ale..." nemá.

A u té posunuté route, jestli si to měl nejdříve v mobilu ok a pak se to "nějak" posunulo, může to být špatnou kalibrací. Nehrál sis s tím? V mobilu? Pokud by to bylo rozdílné hned na začátku, tam je to taky špatnou kalibrací a konkrétně by to bylo rozdílné Datum v Oziexploreru a v SmartComu.
Jednoduchá náprava, v mobilu si najeď na Mapa-Kalibrace-Posuv a cele si to posuň tak, ať ti to sedí. Když vyskočíš ven, zeptá se tě to na uložení nové kalibrace, to potvrď.

Verzi mám 1.00a a mapy jsou ShoeCart zkalibrovaný dodavatelem. Ještě na to mrknu.
Jinak s tím I-Tech 339 jsi mi potvrdil to co jsem se dočetl i jinde. Asi do toho půjdu Very Happy Myslíš, že je tohle solidní nabídka ? Arrow http://www.ahmobile.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemID=52699
Back to top
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Jan 28, 2006 10:56 pm    Post subject: Reply with quote

Pokud máš tu mapu zkalibrovanou od výrobce, zkus se kouknout, jaké tam je datum? Zda S42 nebo WGS 84.

A ta nabidka na AHmobile je slušná. Já jsem 339 sehnal za 3650,- vč DPH.

BT GPS i-Tec 339

Wayfinder Navigator

Život je hořký. Bohudík.
Back to top
novakl
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Sat Feb 04, 2006 12:55 pm    Post subject: Reply with quote

jiji2004 wrote:
Lukasisko wrote:

Verzi mám 1.00a a mapy jsou ShoeCart zkalibrovaný dodavatelem. Ještě na to mrknu.
Jinak s tím I-Tech 339 jsi mi potvrdil to co jsem se dočetl i jinde. Asi do toho půjdu Very Happy Myslíš, že je tohle solidní nabídka ? Arrow http://www.ahmobile.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemID=52699

Já mám 1.02c, přesněji Wild.Mobile.SmartComGPS.v1.02c.S60.SymbianOS, tak napište jestli ji chcete poslat

Back to top
Honza Bouma
táta fóra
táta fóra

7912.98 SMM
PostPosted: Sun Feb 05, 2006 8:23 pm    Post subject: Reply with quote

Existuje nejaky program na GPS navigaci,ktery by nevyuzival pripojeni ke GPRS?

Zadáno 12.5.2012-Nabízím k prodeji autorádio: http://aukro.cz/show_item.php?item=2342361883
Back to top
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 06, 2006 7:28 am    Post subject: Reply with quote

Honza Bouma wrote:
Existuje nejaky program na GPS navigaci,ktery by nevyuzival pripojeni ke GPRS?

Route 66, ale... viz můj druhý příspěvek v tomto threadu

BT GPS i-Tec 339

Wayfinder Navigator

Život je hořký. Bohudík.
Back to top
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 06, 2006 7:53 am    Post subject: Reply with quote

novakl wrote:
Já mám 1.02c, přesněji Wild.Mobile.SmartComGPS.v1.02c.S60.SymbianOS, tak napište jestli ji chcete poslat

A máš GPSku? Pokud ano, ukazuje ti tato verze SmartComGPS stav satelitů a značku aktuálního pohybu?

BT GPS i-Tec 339

Wayfinder Navigator

Život je hořký. Bohudík.
Back to top
dps
pisatel
pisatel

676.28 SMM
PostPosted: Mon Feb 06, 2006 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Lukasisko wrote:
Route 66 je sice navigace, která jede na SX1, ale s nedostatečným pokrytím ČR.

Chtěl sem se zeptat jaká je to verze? V 2005 funguje na SX1, ale nemá východní Evropu. V 7 jí má, ale nenašel sem zatim verzi pro SX1.
Back to top
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

1261.00 SMM
PostPosted: Mon Feb 06, 2006 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

dps wrote:
Chtěl sem se zeptat jaká je to verze? V 2005 funguje na SX1, ale nemá východní Evropu. V 7 jí má, ale nenašel sem zatim verzi pro SX1.

Měl jsem na mysli verzi 2005.

BT GPS i-Tec 339

Wayfinder Navigator

Život je hořký. Bohudík.
Back to top
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Fri Feb 10, 2006 6:38 pm    Post subject: Reply with quote

Lukasisko wrote:
novakl wrote:

A máš GPSku? Pokud ano, ukazuje ti tato verze SmartComGPS stav satelitů a značku aktuálního pohybu?

Tak mi dneska konečně dorazil i-tec 339 a začínám to testovat. Smile
Verze SmartComGPS.v1.02c mi satelity neukazuje Confused
Jinak neví někdo je-li normální abyste se fixli a bez změny pozice pak o fix po chvíli přišli a pak už (cca 60 min) ani ťuk?
Back to top
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Feb 11, 2006 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

jiji2004 wrote:
Jinak neví někdo je-li normální abyste se fixli a bez změny pozice pak o fix po chvíli přišli a pak už (cca 60 min) ani ťuk?

To určitě normální není, ale co s tím, to nevím.

BT GPS i-Tec 339

Wayfinder Navigator

Život je hořký. Bohudík.
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Siemens SX1 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum