View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Krouta badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 11:51 am Post subject: |
|
|
Tak mi to nedalo a jelikož právě pobývám ve vísce, kde nebýt kabelovky, tak tu není ani TV signál, vyzkoušel jsem Matrix radio.
Zatímco standartní rádio mi při nastavení mezního kmitočtu na "nízké" najde 4 stanice v poslouchatelné kvalitě, Matrix najde pouze jednu a to ještě silně zašuměnou. I při nastavení mezního kmitočtu na "střední" najde standartní aplikace 1 stanici v dobré (poslouchatelné) kvalitě.
Tady je potom opravdu možnost uložení více stanic do paměti trošku zbytečná.
Můj závěr: v zapadlé vísce na celé čáře vítězí standartní rádio, které na rozdíl od Matrixu našlo několik stanic v kvalitě, kterou lze poslouchat.
Uznávám ale, že třeba v Praze (kde vysílá mnoho stanic s opravdu silným signálem) se může Matrix a jeho možnost uložení více stanic hodit. |
|
Back to top |
|
 |
jamar kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 12:32 pm Post subject: |
|
|
Mno, ta mizerná citlivost je daná Philipsovským čipem, který to rádio zajišťuje, takže nějaký soft ji IMHO nemůže ovlivnit. Takže obě aplikace by se měly chovat naprosto stejně, ta Siemensovská má jen navíc nastavení citlivosti ladění (Mezní kmitočet - překladatel se opravdu vyřádil, stejně jako že vám hlasitě hraje mikrofon ). Takže jestli jsi spíš při použití každé aplikace nebyl na jiným místě, neměl jinak pohozený kablík od sluchátek atd...
Jináč Matrix je použitelný, třeba já jsem v Olomouci (tada spiš v zapadlé vísce u Olomouce) a jezdím do Brna na školu, no a s Matrixem můžu mít rádia z obou míst v paměti a nemusím furt přelaďovat. |
|
Back to top |
|
 |
Krouta badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 12:38 pm Post subject: |
|
|
Obě aplikace jsem zkoušel přepínat bez změny polohy přístroje i kabelu sluchátek (antény). |
|
Back to top |
|
 |
W.I.KING pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 1:45 pm Post subject: Re: Co je mezní kmitočet u rádia? |
|
|
Krouta wrote: | Ale k čemu ti je možnost uložení více stanic, když naladíš stejně jen 4?
Nebo snad Matrix najde víc stanic než standartní rádio (tedy v poslouchatelné kvalitě - čisté stereo bez šumu)?  | K čemu? Protože se pohybuji mezi několika místy, kde jsou kmitočty různé. Samozřejmě to při automatickém ladění nenajde víc stanic, ale pokud znám kmitočty, natvrdo si je nastavím a nemusím pořád přelaďovat. A věř mi, že si radši poslechnu stanice, které u nás trochu šumí než ty, které sice hrajou čistě ale naprosto neposlouchatelně
Doplněno: Tak jsem zkusil zabudovanou aplikaci Rádio: Vysoký MK - 2 stanice, Střední a Nízký - 6 stanic, Matrix Radio - 4 stanice. Hodně moc záleží na poloze káblíku. Nic to nemění na tom, že díky Matrixu mohu mít v mobilu uložených všech 12 poslouchatelných rádií ve městě
W.I.KING |
|
Back to top |
|
 |
Krouta badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 4:46 pm Post subject: Re: Co je mezní kmitočet u rádia? |
|
|
W.I.KING wrote: | ... Tak jsem zkusil zabudovanou aplikaci Rádio: Vysoký MK - 2 stanice, Střední a Nízký - 6 stanic, Matrix Radio - 4 stanice. Hodně moc záleží na poloze káblíku. Nic to nemění na tom, že díky Matrixu mohu mít v mobilu uložených všech 12 poslouchatelných rádií ve městě
W.I.KING |
Stejně je to zajímavé, že při nezměné poloze mobilu i kabelu (antény) si vede standartní aplikace rádio podstatně lépe. Zřejmě by Matrix potřeboval malinko softwarově "doladit". |
|
Back to top |
|
 |
jaramara věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 8:00 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem toho matrixe taky vyzkoušel a myslím že to celkem jde, hlavně tam jde uložit více stanic, takže u něj asi zůstanu...  _________________ Siemens SX15en(czT9)/ja_ma mod 36patches core 168Mhz !!DEATH!! =); Trancend512MB; joy 6600 and Samsung X200 (vodafone)
NOW_NOKIA_ /\/70 _ rulezz =) |
|
Back to top |
|
 |
Krouta badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 8:06 pm Post subject: |
|
|
jaramara wrote: | Tak jsem toho matrixe taky vyzkoušel a myslím že to celkem jde, hlavně tam jde uložit více stanic, takže u něj asi zůstanu...  |
A taky ti Matrix naladí podstatně méně stanic než standartní rádio? |
|
Back to top |
|
 |
jaramara věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 8:27 pm Post subject: |
|
|
Krouta wrote: | jaramara wrote: | Tak jsem toho matrixe taky vyzkoušel a myslím že to celkem jde, hlavně tam jde uložit více stanic, takže u něj asi zůstanu...  |
A taky ti Matrix naladí podstatně méně stanic než standartní rádio? |
Mě se zdá že je to to samý, jako u standartu. Musím to pořádně testnout  _________________ Siemens SX15en(czT9)/ja_ma mod 36patches core 168Mhz !!DEATH!! =); Trancend512MB; joy 6600 and Samsung X200 (vodafone)
NOW_NOKIA_ /\/70 _ rulezz =) |
|
Back to top |
|
 |
Krouta badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 09, 2006 8:34 pm Post subject: |
|
|
jaramara wrote: |
Mě se zdá že je to to samý, jako u standartu. Musím to pořádně testnout  |
Já to zkoušel v místě s horším signálem a Matrix dopadl ve srovnání s klasickým rádiem pod psa. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|