clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Siemens Mobile Control - SiMoCo

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Siemens Mobile Control - SiMoCo
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Next

Reply to topic     Forum Index -> Diskuse k článkům
View previous topic :: View next topic  
Author Message
PetrBrown
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 23, 2006 4:17 pm    Post subject: ICQ v programu SiMoCo Reply with quote

ahoj, mam novy mob. ME75 a v kontaktech lze zadat v komunikačních službách ICQ,ID uživatele a NICK na ICQ. Když to ale pak propojím s programem SiMoCo,tak v adresaři mám jen políčka telefonů,mejlů,webů,narozenin,ale tyto výše zminované tam nejsou. Je nebo bude novější verze softu,který tento nedostatek odstraní? díky všem za odpověd a jestli se o tom už tady někde bavíte,tak se omlouvám,ale hledal jsem a nenašel...
Back to top
View user's profile Send private message
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PostPosted: Thu Feb 23, 2006 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

breďák wrote:
...
Vyskytl sem mi ale drobny problem, mel sem M55 a k tomu neznackovy USB kabel a vse chodilo naprosto v pradku. ted sem ale zakoupil S65 (fw 50) a k pripojeni k PC pouzivam bluetooth modul Btoes od MSI. Pote co pripojim telefon a spustim SiMoCo, nastavim COM8 (ktery mi nahlasi bluetooth driver) mi spadnou cele Windows XP do modre(!) obrazovky...

Doporučujem preveriť inštaláciu a porty Rolling Eyes
Ja používam Simoco roky aj s orig. aj neorig. káblom, aj cez Irda aj BT aj od MSI aj default na NB - a zatiaľ všetko OK Applause
Pre istotu: skúste komunikáciu PC cez BT priamo na modem mobilu - mimo Simoco, ak to funguje OK, Simoco určite bude pracovať OK Dancing
Back to top
breďák
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Feb 24, 2006 10:44 am    Post subject: Reply with quote

stano.mania wrote:
breďák wrote:
...
Vyskytl sem mi ale drobny problem, mel sem M55 a k tomu neznackovy USB kabel a vse chodilo naprosto v pradku. ted sem ale zakoupil S65 (fw 50) a k pripojeni k PC pouzivam bluetooth modul Btoes od MSI. Pote co pripojim telefon a spustim SiMoCo, nastavim COM8 (ktery mi nahlasi bluetooth driver) mi spadnou cele Windows XP do modre(!) obrazovky...

Doporučujem preveriť inštaláciu a porty Rolling Eyes
Ja používam Simoco roky aj s orig. aj neorig. káblom, aj cez Irda aj BT aj od MSI aj default na NB - a zatiaľ všetko OK Applause
Pre istotu: skúste komunikáciu PC cez BT priamo na modem mobilu - mimo Simoco, ak to funguje OK, Simoco určite bude pracovať OK Dancing

Vaši radu jsem zkusil a normalne na mobil se dostanu, muzu pouzivat i MPM primo od Siemense, ale je to i na P4 hrozne pomaly program..
Bohuzel SiMoCo stale pada, i pri nejnovejsi verzi 2.2.6, zkusil sem i novy driver stazeny od MSI..
Mam se tedy primo na pana Cibulku ?
Back to top
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Fri Feb 24, 2006 11:03 am    Post subject: Reply with quote

breďák wrote:
... k pripojeni k PC pouzivam bluetooth modul Btoes od MSI. Pote co pripojim telefon a spustim SiMoCo, nastavim COM8 (ktery mi nahlasi bluetooth driver) mi spadnou cele Windows XP do modre(!) obrazovky..

Bohužel s takovým problémem neumím poradit.
Back to top
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Fri Feb 24, 2006 11:07 am    Post subject: Re: ICQ v programu SiMoCo Reply with quote

PetrBrown wrote:
ahoj, mam novy mob. ME75 a v kontaktech lze zadat v komunikačních službách ICQ,ID uživatele a NICK na ICQ. Když to ale pak propojím s programem SiMoCo,tak v adresaři mám jen políčka telefonů,mejlů,webů,narozenin,ale tyto výše zminované tam nejsou. Je nebo bude novější verze softu,který tento nedostatek odstraní? díky všem za odpověd a jestli se o tom už tady někde bavíte,tak se omlouvám,ale hledal jsem a nenašel...

Tento "nedostatek" nebude zřejmě nikdy odstraněn. Problém není na straně programu, ale na straně telefonu. S těmito položkami "navíc" je možno pracovat pouze přímo v telefonu. Přes komunikaci se s adresářem pracuje ve formátu VCARD 1.0, kdy tyto položky nejsou k dispozici. Proto to neumí ani originální MPM.
Back to top
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Fri Feb 24, 2006 2:56 pm    Post subject: Reply with quote

Mohl bych se zeptat jakým způsobem jste okoukal komunikace mezi telefonem a ofic. Siemens programem?

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Sun Feb 26, 2006 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

BEZY wrote:
Mohl bych se zeptat jakým způsobem jste okoukal komunikace mezi telefonem a ofic. Siemens programem?

Nejdřív jsem si udělal vlastní program, který fungoval jako obousměrný translátor přes dva COM porty na jednom počítači (MPM na COM1, mobil na COM2, co na COM1 přijmu, to odešlu na COM2 a obráceně), pak mi někdo poradil program PORTMON.
Back to top
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Mon Feb 27, 2006 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

Díky, Portmon funguje. Bohužel toho z něj moc nevyčtu, hl. obex komunikace mi přijde nepochopitelná... Hledal sem o ní něco na internetu, ale nikde žádný přesný popis. Jen že to a to zařízení tuto komunikaci podporuje...

Back to top
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 8:58 am    Post subject: podpora s75 fw23 a výše Reply with quote

Chtěl jsem se jen zeptat, jestli se počítá s "upgradem" programu i pro S75; všiml jsem si několika věcí, které bohužel nefungují (při smazání SMS v programu-záložka SMS v telefonu-se zpráva z programu vymaže, v telefonu však zůstane její hlavička, od fw23 už v programu nevyskakuje okno s novou příchozí zprávou (ve fw je překopaná práce se zprávami), nepodařilo se mi nahrát do telefonu předtím vytvořenou zálohu kalendáře a podobně), případně jestli je možné rozšíření i na práci s archivem zpráv a podobně. Jen se ptám, neberte to, prosím, jako nějaký arogantní příspěvek stylu "hrůza, jsem zaplatil a vono to nefunguje," protože jinak si SiMoCo nemůžu vynachválit...

mc920->t10->c35i->s35->me45/me45i->mt50->a55/c55->c65/csl65->lg c2200->s75
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
wosuk
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 9:01 am    Post subject: error Reply with quote

rozhodl sem se to vyzkouset, stahl verzi 2.2.7, nainstaloval, chtel pustit a
"Application Error" mam wokňous xp. cim to? presneji
"exception EReadError in module SiMoCo.exe at 00015881.
Error reading PrintDialog1.Copies: There is no default printer currently selected."
mam si koupit tiskarnu? Shocked

pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 11:07 am    Post subject: Re: error Reply with quote

wosuk wrote:
"exception EReadError in module SiMoCo.exe at 00015881.
Error reading PrintDialog1.Copies: There is no default printer currently selected."

Děkuji za upozornění, tohle by mne v životě nenapadlo. Nemám žádný počítač, na kterém by nebyla vůbec žádná tiskárna, ani třeba pdFactory. Je to opraveno verzí 2.2.7a.
Back to top
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 11:13 am    Post subject: Reply with quote

BEZY wrote:
Díky, Portmon funguje. Bohužel toho z něj moc nevyčtu, hl. obex komunikace mi přijde nepochopitelná... Hledal sem o ní něco na internetu, ale nikde žádný přesný popis. Jen že to a to zařízení tuto komunikaci podporuje...

Obecný popis OBEX protokolu je na www.irda.org. Jestli chceš, můžu ti ho poslat. Ale konkrétní implementace v Siemens telefonech není opravdu nikde veřejně popsaná, alespoň já o tom nevím.
Back to top
pavelc
čestný člen
čestný člen

261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 11:57 am    Post subject: Re: podpora s75 fw23 a výše Reply with quote

berda wrote:
Chtěl jsem se jen zeptat, jestli se počítá s "upgradem" programu i pro S75; všiml jsem si několika věcí, které bohužel nefungují (při smazání SMS v programu-záložka SMS v telefonu-se zpráva z programu vymaže, v telefonu však zůstane její hlavička, od fw23 už v programu nevyskakuje okno s novou příchozí zprávou (ve fw je překopaná práce se zprávami), nepodařilo se mi nahrát do telefonu předtím vytvořenou zálohu kalendáře a podobně)...

Nemám S75 a neplánuji si ho koupit pro vlastní potřebu. Pokud se mi někdy naskytne příležitost dostat se k tomuto typu na nějaký čas, určitě bych se na to podíval.
Co se týká problémů se zprávami, tady nevím, co bych dělal špatně, pracuji se standardními AT příkazy podle norem GSM, které my měl znát každý mobil. Možná to "překopání" nepracuje úplně korektně. Bylo by zajímavé vědět, co mobil odpoví na příkazy AT+CPMS=? a AT+CPMS?
Back to top
wosuk
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 12:19 pm    Post subject: Re: error Reply with quote

pavelc wrote:

Děkuji za upozornění, tohle by mne v životě nenapadlo. Nemám žádný počítač, na kterém by nebyla vůbec žádná tiskárna, ani třeba pdFactory. Je to opraveno verzí 2.2.7a.
teda to byla rychlost, ted uz to funguje, taky dekuju Applause
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 3:14 pm    Post subject: Reply with quote

pavelc wrote:
Obecný popis OBEX protokolu je na www.irda.org. Jestli chceš, můžu ti ho poslat. Ale konkrétní implementace v Siemens telefonech není opravdu nikde veřejně popsaná, alespoň já o tom nevím.

To bych byl rád. Snažim se spojit se svym SXG75, ale daří se mi pouze AT. U obex ani nevim jakym způsobem mam komunikovat, jestli posílat data stejně jako u AT nebo nějak jinak...
Taky mě zaráží komunikace mezi MPM a SXG75. Když sem sledoval SiMoCo s CX65, tak CX65 po příkazu poslala SiMoCo obsah nějakýho adresáře a info a souborech. Jenže to SXG vůbec neudělá! MPM pošle do SXG stejnej (podobnej) příkaz, ale SXG na něj zareaguje jen minimálně Think

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Diskuse k článkům All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Next
Page 25 of 29

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum