clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - MicroReader na S75

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

MicroReader na S75
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Java hry a aplikace
View previous topic :: View next topic  
Author Message
marian.nekula
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 2:45 pm    Post subject: MicroReader na S75 Reply with quote

d'oh! Zatím nefunguje MicroReader 1.4z na S75. Nedá se nějak zprovoznit? Nebo nějaká dobrá alternativa, která dokáže číst Palm DOC soubory (.pdb , .prc) včetně české diakritiky? Think
Předem díky za komentáře
Back to top
View user's profile Send private message
beardie
táta fóra
táta fóra

7865.50 SMM
PostPosted: Thu Mar 09, 2006 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

readmaniac 2,5 zvlada aj .pdb a na S75 urcite funguje
Back to top
simp
moderátor
moderátor

Phone: S65
11968.90 SMM
PostPosted: Fri Mar 10, 2006 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

Ale MicroReader by měl taky fungovat. Zatím si nikdo jiný nestěžoval, že by mu nefungoval. ReadManiac je alternativa, ale nedokáže třeba vůbec editovat a vytvářet texty. (Což někomu nemusí vadit, ale podle mě je to velká chyba a s MicroReaderem jsem velmi spokojený. Testoval jsem i ReadManiac a neobjevil jsem v něm žádnou výhodu. Jen tu nemožnost editace, takže k MicroReaderu jsem se zase vrátil)

Proto jsem se zajímal o to, jestli jede i na S75 a všech lidí, co jsem se ptal, prý funguje.

marian.nekula
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Mar 10, 2006 6:06 pm    Post subject: Reply with quote

Na C75 funguje bez problémů, ale na S75 zřejmě díky jiné struktuře adresářů (hláška tomu odpovídá) MicroReader nerozchodil.
Použil jsem .exe soubor ReadManiac a vytvořil si .jar "na míru" pro S75. Editaci souborů nepotřebuju, jde mi hlavně o čtení e-booků.
Back to top
simp
moderátor
moderátor

11968.90 SMM
PostPosted: Fri Mar 10, 2006 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

Nevím, jakou "jinou strukturu adresářů" máš na mysli. Jestli jako soubory na disku Data? To ne. Já sám jsem ho zkoušel v emulátoru, ale to ještě nic neznamená. A někdo mi říkal, že mu MicroReader funguje.
jironov
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Mar 27, 2006 9:46 am    Post subject: Reply with quote

simp wrote:
Ale MicroReader by měl taky fungovat. Zatím si nikdo jiný nestěžoval, že by mu nefungoval. ReadManiac je alternativa, ale nedokáže třeba vůbec editovat a vytvářet texty. (Což někomu nemusí vadit, ale podle mě je to velká chyba a s MicroReaderem jsem velmi spokojený. Testoval jsem i ReadManiac a neobjevil jsem v něm žádnou výhodu. Jen tu nemožnost editace, takže k MicroReaderu jsem se zase vrátil)

Proto jsem se zajímal o to, jestli jede i na S75 a všech lidí, co jsem se ptal, prý funguje.

Ahoj,prosím Tě,poraď Všeználku,pokud umíš. Mám c75 a chtěl bych si nainstalovat Micro reader stažením přímo z Wapu do mobilu.Nemám totiž kabel ani IRda na Pc.Nikde jsem nenašel odkaz tohoto typu.Pokud jsem zkoušel ať přes wap či operu mini,pokaždé mi to háže chybu Error 404.Máš nějaké jiné řešení? Dík za odpověď

mpitman
začátečník
začátečník

99.06 SMM
PostPosted: Mon Mar 27, 2006 9:59 am    Post subject: Reply with quote

simp wrote:
Nevím, jakou "jinou strukturu adresářů" máš na mysli. Jestli jako soubory na disku Data? To ne. Já sám jsem ho zkoušel v emulátoru, ale to ještě nic neznamená. A někdo mi říkal, že mu MicroReader funguje.

Tak ja jsem Micro Reader zkousel (tusim tu verzi 1.4a) a na S75 mi nefungoval - problem bude pravdepodobne opravdu v pristupu k file systemu - S75 (SXG75 taky) ma nove v jave nove tridy pro pristup k file systemu,takze aplikace na to musi byt uzpusobena... Jinak Read Maniac funguje bezproblemu - pro S75 je potreba pouzit minimalne verzi 2.5.2 (2.5 nestaci)
Back to top
pip@
administrátor
administrátor

Phone: SXG75
132978.34 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Mon Mar 27, 2006 10:09 am    Post subject: Reply with quote

pokud vám jde o editaci souborů, tak skuste toto: jede to i Na S75 a SXG75 wink
Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=20116&highlight=text+editor

Pojďte pokecat na:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mpitman
začátečník
začátečník

99.06 SMM
PostPosted: Mon Mar 27, 2006 10:11 am    Post subject: MicroReader1.4z3 na S75 nefunguje Reply with quote

Tak jsem to ted zkousel a MicroReader v 1.4z build3 na S75 nefunguje - skoncil s chybou java.lang.NoClassDefFoundError:com/siemens/mp/io/File , takze je to urcite zmenou pristupu k file systemu...
Back to top
simp
moderátor
moderátor

11968.90 SMM
PostPosted: Wed Mar 29, 2006 2:55 pm    Post subject: Reply with quote

Tak to jsem se teda mýlil. Embarassed . Sám majitelem S75 nejsem a protože uvažuji v budoucnu o její koupi, někoho, kdo ji má, jsem přes net zpovídal. A odpověděl mi, že MicroReader jede, že jede i FileManager a prý dokonce velmi rychle.
File Manager jsem vyzkoušel v emulátoru na PC a fungoval, tak nevím. Ale oproti emulátoru a telefonu je značný rozdíl... Dobrou alternativou by mohl být editor od pip@ a pokud nevyžadujete editaci, stačí i ReadManiac. Zajímavý, že tyhle aplikace fungujou, když taky přistupují k filesystému. Ale jak je vidět - moc tomu nerozumím.
File Manager vám funguje?

jironov wrote:
Ahoj,prosím Tě,poraď Všeználku,pokud umíš. Mám c75 a chtěl bych si nainstalovat Micro reader stažením přímo z Wapu do mobilu.Nemám totiž kabel ani IRda na Pc.Nikde jsem nenašel odkaz tohoto typu.Pokud jsem zkoušel ať přes wap či operu mini,pokaždé mi to háže chybu Error 404.Máš nějaké jiné řešení? Dík za odpověď

No, nevím, co je to za chybu. Já bych si ho nejprve stáhnul do PC: http://home.c2i.net/thvoslef/midlets/sw/MicroReader-1.4z3.zip
V PC bych ho rozbalil a soubor MicroReader-1.4z3.jar bych si poslal e-mailem jako přílohu a tento e-mail si stáhni v telefonu.
Předpoklad je samozřejmě správně nastavený e-mailový klient v telefonu.

pip@
administrátor
administrátor

132978.34 SMM

PostPosted: Wed Mar 29, 2006 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Zajímavý, že tyhle aplikace fungujou, když taky přistupují k filesystému. Ale jak je vidět - moc tomu nerozumím.

fungujou, protože jsou tak naprogramovany....
(přistupujou k filesystemu pomocí tříd , ktery má i S/SL/SXG 75)
kromě toho funguje i nejnovější verze milanova VideoPlayeru
nebo jedna z verzí OperyMiny s možností Downloadu...

Pojďte pokecat na:
Back to top
mpitman
začátečník
začátečník

99.06 SMM
PostPosted: Wed Mar 29, 2006 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

simp wrote:
Tak to jsem se teda mýlil. Embarassed . Sám majitelem S75 nejsem a protože uvažuji v budoucnu o její koupi, někoho, kdo ji má, jsem přes net zpovídal. A odpověděl mi, že MicroReader jede, že jede i FileManager a prý dokonce velmi rychle.
File Manager jsem vyzkoušel v emulátoru na PC a fungoval, tak nevím. Ale oproti emulátoru a telefonu je značný rozdíl... Dobrou alternativou by mohl být editor od pip@ a pokud nevyžadujete editaci, stačí i ReadManiac. Zajímavý, že tyhle aplikace fungujou, když taky přistupují k filesystému. Ale jak je vidět - moc tomu nerozumím.
File Manager vám funguje?
.........

Tak FileManager x65 v1.3a funguje, ale jen tak, ze zobrazuje spravne, ale pokud chci udelat nejakou zmenu ve filesystemu, tak to nejde (nic se nestane a zmena se neprovede) - treba prejmenovani souboru, presun souboru. Ten TextEditor od pip@ funguje a zda se velmi schopny,ale spousti se vic jak minutu (nestopoval sem to,ale rek bych, ze az 3min), takze na bezne pouzivani to neni, ale mozna staci neco zmenit v nastaveni aby se ten start urychlil, to jsem moc netestoval. Jinak ReadManiac v2.5.2 uz ma prave podporu tech novych trid, co je v novych siemensech a taky pry v novych ericsonech a asi dalsich... Jinak pokud nekdo mate odkaz na novejsi verzi FileManageru, ktera funguje plne na S75, tak budu velmi vdecen.
Back to top
simp
moderátor
moderátor

11968.90 SMM
PostPosted: Mon Jun 12, 2006 7:51 am    Post subject: Reply with quote

mpitman wrote:
Jinak pokud nekdo mate odkaz na novejsi verzi FileManageru, ktera funguje plne na S75, tak budu velmi vdecen.

Arrow http://www.javamania.cz/forum/viewtopic.php?t=785&postdays=0&postorder=asc&start=0

pip@
administrátor
administrátor

132978.34 SMM

PostPosted: Mon Jun 12, 2006 9:06 am    Post subject: Reply with quote

už je i nová verze Microreaderu (1.7), která jede i na S/SL75 (a samozřejmě i na starších)
Arrow http://home.c2i.net/thvoslef/midlets/mr-download.html

Pojďte pokecat na:
Back to top
cybe
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Jun 14, 2006 8:39 am    Post subject: Reply with quote

Chtel bych se zeptat, jak resite problem s MicroReaderem, kdyz neumi (nebo ja neumim nastavit) cist *.PRC v UTF-8? Jsou nake convertory - nebo je nejaky zpusob, jak e-book z prc prevest do pdb? Diky
Reply to topic     Forum Index -> Java hry a aplikace All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum