View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
happyBOY78 pisatel

Joined: 17 Jan 2005 Posts: 251 Location: Dvůr Králové nad Labem
661.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 20, 2006 8:29 pm Post subject: S65 a GPS |
|
|
Nevím jestli to není úplná blbost ale přesto se chci zeptat,jestli je možný připojit k s65 nějaký gps modul,ať už přes BT nebo napevno konektorem? Matně si pamatuju že jsem někde něco na tohle téma četl,jen si nejsem jistý. Asi to je blbost ?  _________________ Nokia 5110,3310,3330
Siemens C35i,ME45i,S55,C55,MC60,S65,CX75 ( fw.25 ) - patched + ELF pack 2.3
Now: SE W810i
Voice: Vodafone
HHB-600,lampička,blesk,Bluetooth GPS Nokia LD-3W |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Mon Mar 20, 2006 8:35 pm Post subject: |
|
|
k SX1 to jde.. ale o GPS pro S65 jsem nikdy neslysel... _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
Orpheus čestný člen

14900.34 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 7:03 am Post subject: |
|
|
Este som o takom nepocul a asi to ani nepojde. Ale tusim ze su neake java aplikacie ktore sa budu tvarit ako GPS. |
|
Back to top |
|
 |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 7:50 am Post subject: |
|
|
co toto?
http://www.wayviewer.de _________________ Uz jsem zradil, mam SE W810i
Užitečné java aplikace ZDE
MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek |
|
Back to top |
|
 |
bregalad začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 7:57 am Post subject: Věc se má tak... |
|
|
Vjec se má tak, že pro všechny Symbian telefouny existuje aplikace miniGPS, která umožní samočinné načítání profilů a změny vzhledu a tak když člověk vstoupí někam, kde si předtím nadefinuje urřitou přesnou kombinaci b=esek. Jinými slovy přijdu do divadla a nastavim si, že tady chci aby se ztišil telefon, příště když sem přijdu, tak se o nic nemusím starat telefon se ztiší. Tomuhle prográmku se tedy říká miniGPS.
Zcela jistě jsou nějaká PDAčka kombinovaná s GPS prostřednictvím karty která to umožňuje, hledal bych zda různé zařízení má jednoduše podporu těchto gps karet. U telefonů pokud se nejedná o PDA v kombinaci s telefounem, bych této vymoženosti nevěřil.
Prý se na tom pracuje, aby telefon měl vestavěné GPS (komunikaci s družicí), ale zatím o žádném nevím, že by takový outdoorový telefon byl. |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 1:06 pm Post subject: |
|
|
četl sis někdy obsah patche miniGPS?? je to uplne to same... podle BTS si muzes nastavit tmo soubor... a když mu na začátek dáš číslo od 1 do 8 tak se ti podle toho nastaví profil (tedy podle toho kdy chytne ten nastaveny bts signal...) _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
spike ostřílený diskusník

Joined: 16 Aug 2005 Posts: 524 Location: Kocourkov v Jižních Čechách Phone: HTC Artemis 2081.72 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 3:55 pm Post subject: Re: Věc se má tak... |
|
|
bregalad wrote: | Vjec se má tak, že pro všechny Symbian telefouny existuje aplikace miniGPS, která umožní samočinné načítání profilů a změny vzhledu a tak když člověk vstoupí někam, kde si předtím nadefinuje urřitou přesnou kombinaci b=esek. Jinými slovy přijdu do divadla a nastavim si, že tady chci aby se ztišil telefon, příště když sem přijdu, tak se o nic nemusím starat telefon se ztiší. Tomuhle prográmku se tedy říká miniGPS.
Zcela jistě jsou nějaká PDAčka kombinovaná s GPS prostřednictvím karty která to umožňuje, hledal bych zda různé zařízení má jednoduše podporu těchto gps karet. U telefonů pokud se nejedná o PDA v kombinaci s telefounem, bych této vymoženosti nevěřil.
Prý se na tom pracuje, aby telefon měl vestavěné GPS (komunikaci s družicí), ale zatím o žádném nevím, že by takový outdoorový telefon byl. |
Takže existuje.
Minimálně Siemens SXG-75. Není to outdoor, ale má GPS. _________________ -> Jdoucí na smrt tě zdraví <-
Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 6:13 pm Post subject: |
|
|
davexxxx wrote: | četl sis někdy obsah patche miniGPS?? je to uplne to same... podle BTS si muzes nastavit tmo soubor... |
To jo... problém je jen v tom, že patch miniGPS se orientuje podle jediné BTS - té, která ho právě obsluhuje. Ostatních 6 směle ignoruje (pokud jsem něco přehlédl a kecám, tak mě prosím opravte).
V důsledku toho doma můžu bejt napíchlej na 3 různá místa (celkem asi 8 antén s různými IDy) a v práci taky asi 3 místa. Bohužel se 2 z nich kryjí a mezi těmi je i to, které mě obsluhuje 95% času. Takže i kdybych chtěl, tenhle patch je pro nějaké rozumné přepínání profilů nepoužitelnej.
Podobně je to i s přesnější orientací, protože moderní telefony, jak jsem tak vypozoroval, dávají přednost BTS na 1.8 GHz, a drží se jich, i když mají v okolí 4 bližší a silnější BTS na 900 MHz
Teprve v okamžiku, kdy by se daly měnit profily podle aktivní BTS a ještě i těch sousedních, by to mělo nějakej význam pro přepínání. Kdyby se ty sousední (aspoň 3 z nich) vypisovaly, dalo by se bez velké námahy pomocí mapy odhadnout kde jsem (s přesností asi 1-2 km ve městě).
Možná proto má současný patch miniGPS číslo verze 0.8, které naznačuje, že mu ještě nějaké něco chybí. Jakkoli je to už teď moc pěkná hračka a s trochou snahy nebo ve specifických podmínkách může být NESMÍRNĚ užitečný.
Pokud by ho někdo uměl upravit, aby se vypisovaly TMO soubory i těch sousedních BTS, tak to prosím udělejte, protože by z toho mělo radost asi dost lidí... |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 6:25 pm Post subject: |
|
|
Lakva wrote: |
...Podobně je to i s přesnější orientací, protože moderní telefony, jak jsem tak vypozoroval, dávají přednost BTS na 1.8 GHz, a drží se jich, i když mají v okolí 4 bližší a silnější BTS na 900 MHz...
|
Tohle je zaležitost nastavení sítě, ne jestli je mobil moderní nebo vykopávka. OS např. preferuje 1800MHz buňky v idle módu, ET+T-Mo (ted už nevim jestli oba nebo jenom jeden z nich) 900 MHz  _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 7:30 pm Post subject: |
|
|
Tak mam pocit, ze budu jediny, kdo odpovi k tematu.
Ano, z S65 se jde "pripojit" k BT GPS modulu, mam sice SK65 ale nedavno jsem to zkousel i na S65 a funguje to. Myslim, ze by melo fungovat i spojeni pres seriovy kabel s GPS, ktera ma RS232, ale ten kabel by sis musel zrejme ubastlit. Variantu kabelu jsem zatim resil ciste teoreticky, ale tam by nemel byt problem pouzivat u libovolneho x65.
Jina vec ovsem je, co s tou GPS budes delat? Nevim o zadnem programu, ktery by siemens x65 podporoval. Mne to nevadi, nebot vyvijim vlastni, ale jeste je na tom moc prace a vzhledem k cene map to nebude zrovna zadarmo.
Jinak s vyberem GPS modulu je to trosku problem. Mam pujcene dva (GPS BT77 a GPS BT74R) a zatimco s 74R moje aplikace funguje az do vybiti baterie (cca 12 hodin), tak s tou druhou 77 mi BT spojeni pada a to tak, ze uplne. Zrejme nejaka chyba ve firmware SK65, protoze obcas sice lze spojeni navazat, ale vetsinou se zablokuje cele bluetooth a az do noveho zapnuti telefonu uz BT spojeni nefunguje. Navic ve 30% pripadu telefon zkolabuje = vypne se nebo zasekne, takze delka spojeni je 10 az 90 minut. Pritom s pocitacem funguji obe GPS dobre a podle parametru vyrobce se BT komunikace nelisi.
PS: Pokud by to melo vyznam, asi bych mohl poskytnout aplikaci, ktera navaze spojeni s GPS a pak textove zobrazuje prijate informace. I kdyz podobnou aplikaci mozna najdes i na internetu. Smysl ma stejne az aplikace, ktera zobrazuje mapy a ty mi nejdriv musi nekdo koupit, protoze jsou silene drahe..... |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

Joined: 27 Jan 2006 Posts: 256 Location: Karlovy Vary (50°14.285'N, 12°52.556'E)
661.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 8:04 pm Post subject: |
|
|
No, možná by se dala použít ta aplikace, jak na ní odkázal Sidbin. Za kolik a kde se ty moduly dají splašit? |
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 8:20 pm Post subject: |
|
|
Na stranky Wayviewer se jeste mrknu, kdyz jsem to cetl, tak jsem to zamenil s wayfinder, coz je uplne jiny produkt...
Ty moduly se daji koupit ruzne, vetsinou je maji v nabidce firmy, ktere prodavaji mobilni telefony. Cena za BT GPS se v CR pohybuje mezi 2.5 az 3.5 tisic (vyssi nabidky uz vazne neberu), mozna najdes i levnejsi. Modul na seriovy kabel by mohl vyjit o polovinu levnejsi, ale myslim, ze kabel by sis musel vyrobit a nevim zda nekdo zkousel S65 a GPS propojit pres RS232.
Ja zatim zkousel jen pres bluetooth.
Tak koukam, ze wayviewer nabizi gpsview, coz dela asi tototez co zatim umi muj programek.
Wayviewer podle popisu potrebuje k priprave trasy nejaky microsofti mapy, coz nemam, takze pro me asi nema smysl to zkouset. Kazdopadne podle toho popisu by to na siemensech x65 chodit melo. |
|
Back to top |
|
 |
sidbin táta fóra

7892.64 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
Jerry badatel

19.28 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 8:41 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem zkusil GpsViewer a chova se stejne jako muj programek, proste dekoduje zpravy Gps a zobrazuje je. Pokud nekomu staci znat souradnice, tak urcite dostatecna aplikace, na SK65 funkcni.
Jejich LocViewer se porad nekam pripojoval a nikdy nic nestahl, zrejme je nutne zaplatit si ucet na Esri.com.  |
|
Back to top |
|
 |
Lakva pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 9:11 pm Post subject: |
|
|
Jerry wrote: | Jejich LocViewer se porad nekam pripojoval a nikdy nic nestahl, zrejme je nutne zaplatit si ucet na Esri.com.  |
Mysklím, že by to měl bejt "free user account for the ESRI™ ArcWeb Services™", tedy snad zdarma...
Ale teď bohužel nemám čas to zkoumat.
Taky v sekci support píšou o propojování GPS modulů a founů přes kabel (což by se mi líbilo víc, modrozub dost žere baterku), ale to jsem zatím taky jen prolít... mám teď moc práce  |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|