View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 12:57 pm Post subject: Jak obnovit smazanou T9? |
|
|
Omylem jsem si na mobilu spustil formát vnitřní paměti místo formátu karty na mém CX75. Měl jsem docela starou zálohu, provedenou pomocí SW od Siemensu. Zdálo se, že všechno se po obnově napravilo, ale bohužel všechno ne. Nejde mi totiž T9.
Při volbě jazyka T9 to napíše "Vyskytla se chyba". Skoro se mi zdá, že jsem slovníky T9 prostě tím formátem smazal a obnova je tam nevrátila. Poradíte mi někdo jak uvést mobil do původního stavu? Jak nahraju do mobilu znova T9? Prosím poraďte!  |
|
Back to top |
|
 |
MCB všeználek

4298.08 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 1:22 pm Post subject: |
|
|
TADY můžeš T9 stáhnout a kopni jí do složky Data\System\T9... _________________ Motorka StarTAC-> Legenda C35i-> M65 -> M75 -> S75 + Nokia 2630 -> SE XPERIA MINI ST15i (+Nokia 2630)
[size=8][color=red]"NOTHING IS FORGOTTEN, NOTHING WILL BE FORGOTTEN" |
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 2:24 pm Post subject: Půjde to? |
|
|
MCB wrote: | TADY můžeš T9 stáhnout a kopni jí do složky Data\System\T9... |
Nebyl na zpřístupnění této složky nějaký hack? Tuším, že není normálně vidět při připojení přes bt nebo kabel ne?  |
|
Back to top |
|
 |
pecanz čestný člen

14931.66 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 2:39 pm Post subject: |
|
|
jo musíš mít zobrazeny skryte slozky ve windows...
start - nastaveni - ovladaci panely - možnosti složky  _________________ -> SE S500i + 2GB M2 + Vodafone CZ <- |
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 5:58 pm Post subject: Mobil nanajede :-( |
|
|
A jsem v pr...
Připojil jsem mobil pomocí BT a do daného adresáře jsem nakopíroval pouze dva soubory, jen pro CZ a EN. Pak jsem najel do volby jazyka a tam se objevila u těch dvou jazyků ikonka T9. Až sem pohoda. Jenže jak jsem najel na český jazyk a odklepnul to tak telefon zmrznul. Po vyndání baterky najede jen k dotazu pro potvrzení spuštění. Když dám OK tak to zmrzne. V tu chvíli ani nejde mobil propojit po kabelu nebo bt abych ty soubory třeba smazal.
Prosím pomóóc. Jak to mám teď opravit? Co je špatně??  |
|
Back to top |
|
 |
jenda^^ čestný člen

14937.90 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 6:07 pm Post subject: |
|
|
Když tam je to potvrzení a nepotvrdíš to, jen to necháš, tak se taky nespojí přes BT? Pokud ne, tak jedině přes datovej kabel.. _________________ Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50
Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Máme novou verzi webu. |
|
Back to top |
|
 |
MCB všeználek

4298.08 SMM
|
Posted: Tue Mar 21, 2006 6:19 pm Post subject: |
|
|
Pokud máš tedy kabel, tak kdyžtak zkus provést obnovu pomocí FFS. Stáhni si ji TADY (Flex). _________________ Motorka StarTAC-> Legenda C35i-> M65 -> M75 -> S75 + Nokia 2630 -> SE XPERIA MINI ST15i (+Nokia 2630)
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 8:58 am Post subject: Opraveno, ale bez T9 |
|
|
Zkusil jsem to bez SIM a propojit kabelem a prošlo to. Ty dva soubory jsem tedy smazal a opět jsem tam kde jsem byl - mobil chodí ale nemá T9. Teď už se trochu bojím tam něco nahrávat. Co bylo špatně? Vadí že jsem tam dal jen dva soubory? A pasují vůbec ty soubory k mému fw? Mám nový fw 13 kde je T9 bez diakritiky. Není tedy problém v kompatibilitě T9 vs fw?? |
|
Back to top |
|
 |
wosuk věrný diskusník

2061.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 10:14 am Post subject: Re: Opraveno, ale bez T9 |
|
|
bigboban wrote: | Zkusil jsem to bez SIM a propojit kabelem a prošlo to. Ty dva soubory jsem tedy smazal a opět jsem tam kde jsem byl - mobil chodí ale nemá T9. Teď už se trochu bojím tam něco nahrávat. Co bylo špatně? Vadí že jsem tam dal jen dva soubory? A pasují vůbec ty soubory k mému fw? Mám nový fw 13 kde je T9 bez diakritiky. Není tedy problém v kompatibilitě T9 vs fw?? | jen dva nevadi, ja tam mam pouze cestinu a funguje to. ja nevim jak je to s CX75 ale S/SL75 jinou nez svoji t9 nesnesou.. kompatibilita s fw musi bejt zachovana, pokud je ten fw oficialni. takovy kopyta v siemensu snad nejsou. nedivil bych se,pokud si uz mel telefon v servisu.. potom by to mozna mohlo zlobit, oni nahravaji fw i s ffs.. ale i tak pochybuju  _________________ Siemens S8, Alcatel OT easy -> view, N 3310, MT50, M55, S55, S65, S75, SL75 a N73 |
|
Back to top |
|
 |
MCB všeználek

4298.08 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 10:30 am Post subject: Re: Opraveno, ale bez T9 |
|
|
bigboban wrote: | Zkusil jsem to bez SIM a propojit kabelem a prošlo to. Ty dva soubory jsem tedy smazal a opět jsem tam kde jsem byl - mobil chodí ale nemá T9. Teď už se trochu bojím tam něco nahrávat. Co bylo špatně? Vadí že jsem tam dal jen dva soubory? A pasují vůbec ty soubory k mému fw? Mám nový fw 13 kde je T9 bez diakritiky. Není tedy problém v kompatibilitě T9 vs fw?? |
Nějaký divný... Máš, když dáš při psaní zprávy - Možnosti/Jazyk T9 u češtiny (a ostatních slovníků co jsi dal do mobilu) ikonku T9? Kdyžtak zkus místo automatický dát přímo čeština. (A taky jinak doufám, že máš zaškrtlé Možnosti/T9 zadání ) _________________ Motorka StarTAC-> Legenda C35i-> M65 -> M75 -> S75 + Nokia 2630 -> SE XPERIA MINI ST15i (+Nokia 2630)
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 11:21 am Post subject: Nejde to |
|
|
Takže rekapitulace:
- koupil jsem mobil s T9 co psala s diakritikou
- nahrál jsem oficiální fw co diakritiku nepíše
- omylem jsem zformátoval paměť mobilu
- nahrál jsem zálohu
- T9 se neobnovila
- stáhnul jsem T9 z tohoto serveru (zde je velmi podezřelé, že se mi nabízí jen jedna, přitom mi tu tvrdíte že T9 je závislá na verzi fw) a nahrál do mobilu
- po najetí do voleb T9 se mobil kousnul
- mobil nejde spustit
- smazal jsem T9
- mobil zase funguje ale bez T9
No a já se ptám - Kde seženu T9 pro CX75 co je zaručeně určená pro oficiální fw 13?
Dík |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Wed Mar 22, 2006 12:04 pm Post subject: |
|
|
S touto závadou jsem se potkal i u S65, po formátu disku přišel kluk že chce nahrát T9 a po volbě mobil zarznul. Řešení je prosté a už ti bylo razeno viz výše. Udělej si zálohu vlastních soubor /hry, aplikace, adresář../ a nahraj FFSinit který totálně obnoví disk jako z výroby.
Prostě přehrání T9 nepomůže,má to více souvislostí.
Postup je zde http://www.siemensmania.cz/content.php?id=223 a FFS pro tvůj telefon je tady http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/backups/CX75_FLEX.EXE _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
bigboban začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 23, 2006 7:36 am Post subject: Bojím se |
|
|
Co vlastně dělá ten výše popsaný návod? Ten pouze nahrává data do flexmemory? Funguje to i po originálním kabelu nebo dokonce přes bluetooth? V diskusi k tomu návodu se píše, že lidi zapomínají zálohovat T9. Jenže já jsem v PhoneManageru vybral kompletní zálohu a přesto se mi nahrálo po obnově zpět všechno kromě T9. Jak se tedy zálohuje ona T9? A můžu v té obnově flexmemory vybrat jen obnovu T9 aby to bylo rychlejší? |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Thu Mar 23, 2006 10:15 am Post subject: |
|
|
Přes BT to nepůjde a datový kabel jsem nezkoušel, ale jelikož se pracuje se zapnutým telefonem , tak by to snad i mohlo jít.
Vše je v článku popsáno, tak nevím proč se ptáš co to dělá. Ano je to kompletní obnova flexmemory. Jinak existuje ještě jedna možnost, rozbalit si danou FFS do formátu souborů a nakopírovat přes souborového managera do telefonu a to už jde určitě i pomocí BT, IRDA i datového kabelu. Jak na to je zde http://www.siemensmania.cz/content.php?id=503
Ten postup není nutný kvůli T9 jako takové, ale problém je to formátování. Jinak zálohu komplet disků si uděláš pouze v nějakém souborovém manageru který pracuje i s odkrytými složkami - Vnavigator, Simoco - na všechny najdeš návod na hlavní stránce. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Fox_cz kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Mar 24, 2006 6:58 pm Post subject: |
|
|
Jak teda dostat do mobilu T9? zálohu sem samozřejmě neudělal - prostě mně to nenapadlo u C55 nebylo nic takového možné ani nutné...
BTW nepřídu tím o záruku když tam nahraju obnovu ze stránek? Mám ten mobil teprva týden.
Ale stejně to chlapci z německa nedomysleli když si de takou prkotinou zhatit mobil... _________________ eM sedmdesátpětka koupená ke konci března |
|
Back to top |
|
 |
|