View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
venca123 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 8:00 pm Post subject: Po uplnem nabiti se vypne. |
|
|
Moje dcera ma M55 ktery slape do te doby nez potrebuje nabit. Nabijeni probiha OK, ale jakmile dosahne baterie plneho nabiti tak se mobil vypne. Prehral jsem FW w91 cz, ale nepomohlo to. Nejake patche tam byly, ale ty by se mely prehratim firmware tusim smazat. Jo prehraval jsem ten samy FW co tam byl. Jestli nekdo neco tak dik.  _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
koc.pet věrný diskusník

2272.06 SMM
Příspěvky na SM: 60,- |
Posted: Wed Jan 04, 2006 8:11 pm Post subject: |
|
|
Pokud ji pak zapnes, tak je to v pohode. Mozna za to muze neoriginalni baterie, pokud ji tam mas. mne to dela na mt50-satce. Nic s tim bohuzel nenadelam _________________ S68 fw 47, ale se*e mě špatně slyšitelný a rezonující reprák!
ME45i fw4 VĚČNÝ STROJ, KTERÝ NIKDY NEZKLAME!
SL45i fw56 s nefunkčním aku
Historicky vzato: C25->MT50->C55->SL42i->CF62->SL45i->ME45->S75->ME45->ME45+S68? |
|
Back to top |
|
 |
tombru kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Jan 04, 2006 9:16 pm Post subject: také se vypíná |
|
|
Mám ten samý problém u několika SIEMENSů - vždy neoriginální baterie od různých výrobců (CPA, AC/CU, atd). Teď jsem to zkoušel u úplně nové M65 (14 dní staré) s Li-Pol od AC/CU a mobil při ukončení nabíjení "umře" vytuhne displej a pak se pooomalu mizí - děsnej pohled.
Vše je to spojeno s neorig akumulátory - co s tím se mi nepodařilo zjistit.
Bohužel. Kdyby někdo věděl co s tím, hned několika lidem z mého okolí by to dost pomohlo.
doplněno!!!
Tak jsem asi objevil vysvětlení na http://www.emobil.cz/testy.php?test=SIC45
Vypadá to logicky, čert aby to vzal... Orig. baterie stojí kolem 600-700kč a ty ostatní, to je sázka do loterie |
|
Back to top |
|
 |
tombru kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 05, 2006 10:47 am Post subject: trochu více světla do problému |
|
|
Tak mi to nedalo, trohu jsem se tím přece jen začal zabývat...
Po nekolika pokusech jsem zjistil, že probém vypínání má vazbu mezi nabíječkou a neoriginálním akumulátorem - v tomto případě LiPol od AC/CU. Testoval jsem nabíjení na dvou různých síťových nabíječkách (obě originální) , CL adaptéru pro dobíjení v autě a také pomocí kabelu připojeného do USB portu pročítače.
Celý mobil se vždy vypne, tedy spíše totálně umře (vytuhne a pomalu se ztrácí displej) pokud je klidové napětí nabíječky (nepřipojená k mobilu) vyšší než 7V. Na proudu zřejmě nezáleží, jelikož nejmenší nabíjecí proud dává USB kabel (350mA) a nejvyšší CL nabíječ (800mA)a u obou těchto zařízení k vytuhnutí nedošlo.
Co je ale nejdůležitější, že u USB kabelu je klidové napětí 4.72V a u CL nabíječky 6,26V - v obou případech k žádnému problému při nabíjení nedochází.
Oproti tomu originální síťové nabíječky mají klidové napětí 8,78V a spolehlivě u nich dojde k vypnutí telefonu při ukončování nabíjení neoriginálního akumulátoru.
Je to taková, pro zákazníka neřešitelná situace. Výrobce mobilu samozřejmě řekne, ať si koupíte originální baterku. A prodejce neoriginální baterky zase, že dle testeru je jejich baterka také v pořádku a že problém je v mobilu. A co teď...
Dle mého názoru bude problém na obou stranách - výrobce mobilu používá při nabíjení nějaké speciální průběhy, které má otestované na určitém druhu akumulátorů (přesném typu) - a dodavatel/výrobce neoriginálních akumulátoru nemůže tuto podmínku splnit, protože buď neví v jakém parametru se jeho akumulátory liší, nebo splnění takové podmínky by akumulátor prodražilo tak, že by se jej nevyplatilo vyrábět.
Takže buď si k neoriginálnímu akumulátoru sehnat i neoriginální nabíječku s nižším klidovým napětím, nebo si koupit originální baterku, nebo nabíjet akumulátor v době, kdy nám nebude vadit vypnutí mobilu a doufat, že to je jen problém vypínání a né třeba přebíjení akumulátoru, což může vést i k jeho případné destrukci - záleží na tom jak výrobce opravdu dodržel instalaci bezpečnostních pojistek do akumulátoru atd...
Takže přeji šťastnou ruku při výběru akumulátoru - bohužel nemám typ na 100% značku/výrobce neoriginálních akumulátorů.
T. |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Thu Jan 05, 2006 10:51 am Post subject: |
|
|
Lepší je koupit si originální... tuším že na ní je i záruka... Je fakt že všichni co znám mají originální baterky i nabíječky a nic se jim neseká... _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
ritchieb pisatel

Joined: 23 Sep 2004 Posts: 201 Location: Červ. Kostelec (velkoměsto poblíž Trutnova :)
661.00 SMM
|
Posted: Thu Jan 05, 2006 2:46 pm Post subject: |
|
|
davexxxx wrote: | Lepší je koupit si originální... tuším že na ní je i záruka... Je fakt že všichni co znám mají originální baterky i nabíječky a nic se jim neseká... |
na neoriginální dostaneš taky záruku a orig seženeš jen ve stejný kapacitě jako je v mobilu(x55/60) ale třeba u m55 by se hodilo víc _________________ M55 fw91+patche->SE K750i |
|
Back to top |
|
 |
Standa99 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 10, 2006 7:58 pm Post subject: |
|
|
Vseobecne se baterie Li-ion nebo Li-pol nabiji tak, ze prvne jsou nabijeny konstantnim proudem a pote konstantnim napetim. Tyto ridici obvody jsou v telefonech vetsinou soucasti baterie (u notebooku jsou nekdy mimo baterii). Ale co je dulezite, ze vsechny baterie maji ochrane obvody - proudove a tepelne pojistky. Takze pokud je tato elektronika funkcni, tak by to nabijeni melo probehnout v pohode. Ted jde o to, jestli ruzne jine akumulatory maji tuto elektroniku jak ma byt, nebo je nejak osizena. Tezko rict, protoze je videt, ze nez se baterie nabije na plnou kapacitu a toto nabijeni se zastavi, tak drive dojde k vypnuti asi od tepelne pojistky, coz je ale opet v poradku. Tady se nejspise projevi to vyssi vstupni napeti, protoze cim vyssi, tim vetsi je ztratove teplo.
Ja s tim mam podobnou zkusenost takovou, ze nekdy ten neoriginalni akumulator vydrzi 4-5 dnu a nekdy tyden. Coz je videt, ze to nabijeni pokazde skonci jinak (vypnutim telefonu). Proste nedojde k plnemu nabiti, protoze se asi prehreje a ta tepelna ochrana vypne cely telefon a tim padem i nabijeni. |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Tue Jan 10, 2006 8:08 pm Post subject: |
|
|
Ja mám aj CF62 všetko originál a stáva sa, že ak nechám nabíjať celú noc, tak ráno niekedy zistím, že mobil je vypnutý a batéria temer na nule (a neviem prečo).
Riešim to teda pragmaticky:
dobíjam večer a po cca 2 hod. je to nabité, odpojím a je to  |
|
Back to top |
|
 |
nerow tuner

8011.36 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
dubas_ (člen klubu SM) věrný diskusník

Joined: 12 May 2005 Posts: 465 Location: Kostlivec nad Mrtvicí
2061.00 SMM
|
Posted: Tue Jan 10, 2006 8:25 pm Post subject: |
|
|
nerow wrote: | Mě se taky vždy po nabití MT50 vypla.MYslim si že u starší řad se po dobití normálně vypnul... |
ne ne nevypinal me se zacal vypinat az po koupi neiriginalni baterie _________________ MC920 => C45 => CX65 BEST
fw09 => fw25 a 20 patchu :-) => SX1 (úprava fw 15cz a Mio multipatch) nečekaná výhra co poteší !, děkuji p. Čápovi
 |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Mon Jan 23, 2006 2:32 pm Post subject: |
|
|
Vrátil jsem se po delší době k telefonu M55. Oživoval jsem si jednu historickou mrtvolku a zadařilo se. Nahrál jsem FF fw91 a ejhle problém, stejný jako tu máte všichni, po nabití se telefon vypne, ale problém bude někde jinde než v neoriginální baterii. Baterie je originál Siemens. Nabíječka neoriginál CL, nabíjeno i USB a to samé.
Problém vydím v rozdílném hardware / u M55 a i jiných telefonů stejné řady jsou třeba i dva různé typy displeje/ než byla původně fullflash nahraná a následně v nastavení parametrů v EEPROM.
Budu tedy laborovat a zkoušet a uvidíme. _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
unlockgsm kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 03, 2006 4:52 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Vrátil jsem se po delší době k telefonu M55. Oživoval jsem si jednu historickou mrtvolku a zadařilo se. Nahrál jsem FF fw91 a ejhle problém, stejný jako tu máte všichni, po nabití se telefon vypne, ale problém bude někde jinde než v neoriginální baterii. Baterie je originál Siemens. Nabíječka neoriginál CL, nabíjeno i USB a to samé.
Problém vydím v rozdílném hardware / u M55 a i jiných telefonů stejné řady jsou třeba i dva různé typy displeje/ než byla původně fullflash nahraná a následně v nastavení parametrů v EEPROM.
Budu tedy laborovat a zkoušet a uvidíme. |
Skus vymenit Mosfet tran V361 podla service manualu. Mne to vcera pomohlo na S55, ktora mala rovnake priznaky. na bat kontakty islo len 1.2V
Unlockgsm |
|
Back to top |
|
 |
ironic kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 30, 2006 2:40 pm Post subject: |
|
|
Já mám M55 original nabíječku i baterii, sw11 a vypíná se od té doby, co jsem se přes něj připojoval na net. Když dám baterii s M55 do jiného telefonu (a55->C55 sw24) a nabíjím ji tam, tak se taky po nabití vypne. Tedy soudím, že to bude nějaká chyba v baterii. |
|
Back to top |
|
 |
serzino rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 30, 2006 8:41 pm Post subject: |
|
|
Kupil som sestre na Me45 bat.od koracelu a manzelke na M65.Oba mobily sa zacali vypinat hned po nabiti.V Koraceli mi povedali,ze sa to upravi po par nabitiach.Ale nic take sa nestalo.Po dvoch mesiacoch pouzivania som bol kupit original obe bat.a problem je vyrieseny.Uz sa ziadny nevypina.Zbytocne som vyhodil peniaze za neorig.ktore aj tak nevydrzali viac aj ked mali vacsiu kapacitu.  _________________ E628 ,N1611,E688 ,N5110,N3210 ,N3310 ,N6210 ,Mot V66i ,C35 ,S35 ,S45 ,S55 ,6230,K700 ,S65 fw43,fw50,fw58,S75fw47,K610i, N70,E50,M65,S75,N6120c |
|
Back to top |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Joined: 09 Nov 2004 Posts: 2128 Location: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Posted: Thu Mar 30, 2006 8:51 pm Post subject: |
|
|
Aj moja skúsenosť je, že nie je batéria ako batéria.
Originálna stojí cca 2x viac, ale výdrž aj spoľahlivosť je určite lepšia. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|