clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Java Midlet Installer pro SXG75

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Java Midlet Installer pro SXG75
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next

Reply to topic     Forum Index -> Diskuse k článkům
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nigol
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 7:56 am    Post subject: Reply with quote

svatapohlidal wrote:
to by me taky zajimalo proc tohle pises...zkus nam to objasnit. diky

Ja jsem si vzdycky u Siemensu vazil toho, ze dodrzovali standardy. Takze jsem mohl s telefonem pracovat i v jinych systemech, nez Windows. Ale timhle se to meni. Na co mi je, ze je k dispozici nejakej program pro Windows, kdyz Windows nepouzivam? Navic se takhle neda jednoduse udelat nejake automatizovane posilani midletu do telefonu. Kdyz treba delam program, muzu si udelat to, ze po vytvoreni JAR souboru se mi automaticky odesle do telefonu a hned ho muzu odzkouset. Tady to asi nepujde...
Tim padem SXG75 pro mne vypadava ze hry. Skoda.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 8:33 am    Post subject: Reply with quote

nigol wrote:
svatapohlidal wrote:
to by me taky zajimalo proc tohle pises...zkus nam to objasnit. diky

Ja jsem si vzdycky u Siemensu vazil toho, ze dodrzovali standardy. Takze jsem mohl s telefonem pracovat i v jinych systemech, nez Windows. Ale timhle se to meni. Na co mi je, ze je k dispozici nejakej program pro Windows, kdyz Windows nepouzivam? Navic se takhle neda jednoduse udelat nejake automatizovane posilani midletu do telefonu. Kdyz treba delam program, muzu si udelat to, ze po vytvoreni JAR souboru se mi automaticky odesle do telefonu a hned ho muzu odzkouset. Tady to asi nepujde...
Tim padem SXG75 pro mne vypadava ze hry. Skoda.

Pokud používáš linux, tak na stránkách Siemense je tuším MPM pro linux a je klidně možné, že v linuxu půjde java do mobilu ládovat přímo( v mobilu je vlastně taky linux křížený s javou). Jinak si nodokážu představit, že by udělali java midlet instaler pouze pro windows a pro linux ne - jinak linux neznám, nepoužívám takže nemůžu otestovat a ověřit.

nigol
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 08, 2006 8:50 am    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:

Pokud používáš linux, tak na stránkách Siemense je tuším MPM pro linux a je klidně možné, že v linuxu půjde java do mobilu ládovat přímo( v mobilu je vlastně taky linux křížený s javou). Jinak si nodokážu představit, že by udělali java midlet instaler pouze pro windows a pro linux ne - jinak linux neznám, nepoužívám takže nemůžu otestovat a ověřit.

Je sice chvalihodne, ze Siemens dela software i pro Linux a vazim si toho, ovsem jestli to chapu dobre, MPM mi nepomuze. Navic to neresi druhou cast problemu a to automatizovany prenos midletu treba z nejakeho skriptu. Me by proste stacilo, aby se dal poslat do mobilu primo JAR (pres BT) a ten se dal spustit. Tak to funguje napriklad u S55 a dokonce treba i u Nokie 3650 nebo SE T610, ktere mam k dispozici.
Back to top
wanga
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 09, 2006 10:49 am    Post subject: sxg75 Reply with quote

Ja bych ho taky nechtel. Nema operak jak sx1.
Back to top
View user's profile Send private message
spike
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Phone: HTC Artemis
2081.72 SMM
PostPosted: Thu Feb 09, 2006 11:02 am    Post subject: Re: sxg75 Reply with quote

wanga wrote:
Ja bych ho taky nechtel. Nema operak jak sx1.

Tak sem nepiš

Kariéra: C10->Azalis238->M35->M35->M65(fw.50)+lampička->SXG75+RSMMC-512MB+RSMMC-1024MB-> HTC Artemis_wm6+2GB
Back to top
View user's profile Send private message
CML
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sat Feb 11, 2006 11:00 am    Post subject: Otevrenost Reply with quote

Taksem si dneska koupil SXG75 a sem docela sklamany.... kde je otevrenost siemensu? Moznost pres IRDA nebo BT posilt cokoliv? Vcetne her a aplikaci? U meho stareho S55 to slo vsechno bez problemu. Mohl sem poslat klidne i systemove soubory,.... proc to nejde tady?? Da se to nejak zaridit?
Dekuju za odpoved.

kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Sat Feb 11, 2006 11:50 am    Post subject: Re: Otevrenost Reply with quote

CML wrote:
Taksem si dneska koupil SXG75 a sem docela sklamany.... kde je otevrenost siemensu? Moznost pres IRDA nebo BT posilt cokoliv? Vcetne her a aplikaci? U meho stareho S55 to slo vsechno bez problemu. Mohl sem poslat klidne i systemove soubory,.... proc to nejde tady?? Da se to nejak zaridit?
Dekuju za odpoved.

Odpověděl jsem ti ve vedlejším topicu.
Jinak kdyby sis přečetl recenzi tak by tě ten telefon nemohl sklamat,protože by si věděl co od něj čekat Brick wall

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
david.sedivy
(člen klubu SM)
věrný diskusník
(člen klubu SM)<br>věrný diskusník

78319.68 SMM
PostPosted: Thu Feb 23, 2006 9:14 am    Post subject: Reply with quote

OK tak teď už umím dostat hry a aplikace do founu, ale jak je dostat z něho do PC. Díky za rady.

Šeďa

Back to top
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Thu Feb 23, 2006 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

david.sedivy wrote:
OK tak teď už umím dostat hry a aplikace do founu, ale jak je dostat z něho do PC. Díky za rady.

Šeďa

To bohužel nejde. Podle mě neni instalace nic jinýho, než nahrání hry do nějaký složky, kterou MPM nevidí...

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Sat Apr 01, 2006 6:39 pm    Post subject: Reply with quote

Zajímavý je, že když do telefonu nahraju nějakou java hru nebo aplikaci, tak se mi v telefonu někdy vůbec nezobrazí. Jak která. Třeba přesně tohle se mi stalo u Micro Readru, nebo Siemens 3D rally. Nepomohlo ani vygenerování nových JAD souborů.

!> Windows Mobile Downloads <!
Back to top
BEZY
čestný člen
čestný člen

81.16 SMM
PostPosted: Sun Apr 02, 2006 2:39 pm    Post subject: Reply with quote

bohužel, to je zatim nevysvětlitelná záhada. Ovšem na straně telefonu, nikoliv JMI.

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Apr 02, 2006 4:45 pm    Post subject: Reply with quote

No mě také občas když si nechám udělat .jad jadgenem se také java aplikace nezobrazí po nainstalování v telefonu. Nejlépe je však si nahrát .jar (tím pádem není potřeba mít .jad) někam na internet. Odtamtud to pomocí interního wap prohlížeče pak do telefonu nainstaluju vždy. Tedy vždy když java aplikace anebo hra jde alespoň spustit třeba ve špatném rozlišení. Pokud se ani z internetu java nenainstaluje mám jistotu, že bez přeprogramování by stejně nešla rozběhnout.
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Sun Apr 02, 2006 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

jirkab wrote:
No mě také občas když si nechám udělat .jad jadgenem se také java aplikace nezobrazí po nainstalování v telefonu. Nejlépe je však si nahrát .jar (tím pádem není potřeba mít .jad) někam na internet. Odtamtud to pomocí interního wap prohlížeče pak do telefonu nainstaluju vždy. Tedy vždy když java aplikace anebo hra jde alespoň spustit třeba ve špatném rozlišení. Pokud se ani z internetu java nenainstaluje mám jistotu, že bez přeprogramování by stejně nešla rozběhnout.

Hmm, tak to vypadá, že Micro reader budu muset stáhnout, protože o ten mi zrovna celkem jde...

Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Sun Apr 02, 2006 6:48 pm    Post subject: Reply with quote

Nevím nejsem si jistý, ale mám takový dojem, že zrovna microreader je ten typ aplikace, kterou jsem vůbec nerozchodil. Jediné co ti můžu poradit je stáhnout si z wapu BQS z německé sekce z oddělení sxg75 aplikaci pro EF81: Mobipocket Reader. Ale nezkoušel jsem to jaké formáty podporuje atd...Pokud mi pošleš ukázku nějakého textu vyzkouším a dám ti vědět.
RDT
táta fóra
táta fóra

6964.82 SMM
PostPosted: Sun Apr 02, 2006 7:03 pm    Post subject: Reply with quote

No, zrovna jsem stáhl MicroReadra a napsalo se: Aplikaci nelze nainstalovat, neplatný řetězec.
Mě jde hlavně o to, aby to umělo udělat záložku a zobrazit dlouhý text v jednom souboru. Začal jsem totiž číst jednu dlouhou knihu ještě na M65 v Micro Readru a mám jí pořád rozečtenou. Byl to klasickej TXT soubor v ZIP archivu.
Teď mě napadlo, že bych si to mohl dát do HTML a otevřít to v prohlížeči v mobilu, ale mám takový pocit, že to musí mít omezenou velikost...

Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Diskuse k článkům All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Page 2 of 4

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum