clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Čím to mohlo být? - GPRS

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Čím to mohlo být? - GPRS
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
houstik
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 06, 2006 8:59 am    Post subject: Zatím to funguje Reply with quote

Mě to dneska na S65 zatím funguje bez problémů. Jen zhruba v 6,15 mi při odesílaní z Giba hlásilo Conecting error, ale to bylo asi něčím jiným. Vypnul a zapnul jsem telefon a už to šlo...
Back to top
View user's profile Send private message
Beat
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 06, 2006 9:33 am    Post subject: Reply with quote

10.30 a taky to funguje Applause
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 06, 2006 10:09 am    Post subject: jj zatím dnes v pohodě od 6hod(co sem stával:) teď je 11.10 Reply with quote

jo jo, mě to dnes taky zatím jede v pohodě teď je po11hod. jsem zvědavý kdy to nepůjde dnes typnul bych že tak někdy okolo 15-19hod nebo po 20hod.uvidíme ale podle mě se to už moc často neobjeví. no uvidíme.
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 06, 2006 11:57 am    Post subject: tak jsem se sek Reply with quote

nevím od kolika ale v12.30 zkouším poslat sms přes oskarka má přítelkyně co je ode mne 60km má cx70 a ve stejný okamžik taky to samé,zatím pokažde ji to nešlo stejně jak mě v uvedeny čas a zase mobil se vypíná při požadavků začátku přenosu gprs. co mě na tom zaráží že ty casi kdy to nejde se vyskytují náhodně jednou tehdy pak zas jindy, fakt to už nechápu a začíná mě to ... Smile
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 06, 2006 12:39 pm    Post subject: už to zase jede Reply with quote

už to zas začalo jet okolo 13.15-13.30 nevím přesně v kolik. přítelkyní co je ode mě těch 60km taky no zajímavé fakt by mě zajímalo co zato může že hodinu a něco to nejde a pak jo.
Back to top
houstik
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 06, 2006 1:27 pm    Post subject: Odpověď Vodafonu Reply with quote

Tohle mi napsali z Vodafonu:

"děkujeme za Váš e-mail. Mrzí nás, že se při využívání služby Připojení potýkáte s těmito potížemi.

Doporučujeme Vám, abyste vyzkoušel vyndat a znovu zandat SIM kartu a případně ji vyzkoušet v jiném telefonu. Pokud budou Vámi uvedené potíže přetrvávat i v jiném telefonu, obraťte se, prosím, na operátora linky Vodafone péče o zákazníky na čísle *077 nebo 800 77 00 77. Operátor si od Vás vyžádá detailní informace a v případě potřeby předá žádost o prověření dané situace na technické oddělení. Děkujeme."

Úplnej nesmysl. Psal jsem jim, že se to stává na Siemensech řady x65, tak je jasný, že když dám SIMku do jiného telefonu, tak to bude fungovat
Back to top
yeek
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Thu Apr 06, 2006 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

Mně to dnes povětšině šlo, akorát kolem 12:30 - 13:30 se to několikrát seklo a pak už to zase valilo. Zkusil jsem tam dát SIM T-mobile a šla v poho... Kéžby to už zas běželo jak má. Zajímalo by mně na jakém nejvyšším FW to ještě neseká. Jak jsem psal - kamarád s FW12 je pořá bez problémů.
Back to top
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 08, 2006 7:36 pm    Post subject: Reply with quote

nikdo zadny dalsi napad?

milan
Back to top
bredy
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 08, 2006 8:47 pm    Post subject: PROBLEM NALEZEN A VYŘEŠEN!!!!!!!!!!!!! Reply with quote

Problémem je Vodafonův DNS server. Ten shazuje mobila.

Pokud v JIMMovi misto login.icq.com napíšete 205.188.153.121 začne JIMM fungovat.

Teď jsem vyzkoušel.
Back to top
bredy
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 08, 2006 9:17 pm    Post subject: Dopis Vodafonu Reply with quote

Napsal jsem dopis Vodafonu v tomto znění:

Dobrý den.

Na nejnovějších verzích FW telefonu Siemens řady x65 se objevuje problém s připojením GPRS u některých JAVA aplikací. Problém je diskutován třeba ve foru na následující adrese:

http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=17329&postdays=0&postorder=asc&view_all=true

Je velmi pravděpodobné, že problém způsobuje DNS server na straně Vodafone. Je možné, že na dotazy reaguje nějak nestandardně a tyto nestandardní odpovědi vypínají telefony Siemens x65 (odzkoušeno na CX65 FW 50 a M65 FW 50). Všechny JAVA aplikace, které se připojují k serveru pomocí názvu způsobí vypnutí mobila. Je-li ovšem jméno serveru nahrazeno číselnou adresou k vypnutí nedojde.

Nejspíš je chyba přímo v telefonech Siemens, přímo ve FW, ale problém se vyskytuje jen v síti Vodafone. Nevím tedy, kam přesně směřovat dotaz na nápravu tohoto stavu (JAVA aplikace s připojením na internet se stávají nepoužitelnými). Možná by mohla společnost Vodafone zjistit včem je chování DNS serveru nestandardní, případně kontaktovat výrobce telefonů a oznámit tento problém (přeci jen víc poslechne operátora, než obyčejný lid). Jde o velké množství telefonů, a tedy velké množství potencionálních zákazníků se zájmem o datové služby.

Děkuji za vyřešení situace.

Ondřej Novák
Back to top
bredy
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 08, 2006 9:26 pm    Post subject: JINE RESENI Reply with quote

K dispozici je jeste jiny workaround.

Bežte do menu Nastavení, Výměna dat, Profily a vyberte si profil připojeni na internet. Změnte nastaveni GPRS takto:

DNS1:
000.000.000.000
nahraďte
195.250.128.038

DNS2
000.000.000.000
nahraďte
195.250.128.034

Tím přesměrujete DNS na servery ns.vol.cz a ns2.vol.cz. Tyhle servery mobily nevypínají. Vyzkoušel jsem JIMM a MobilMHD (před změnou se mobil vypínal)
Back to top
peepr
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Sun Apr 09, 2006 6:57 am    Post subject: Máte pravdu,úmysl to není,buďme rádi. Reply with quote

Včera mi to večer zas blblo (zkoušel jsem to mezi 20.30-22.30h několikrát),skočím sem, a vážně funguje to jak zde píšete. ale zajímalo by mě furt,proč se to vyskytlo před týdnem a před tím nikdy,je to jen určitém časovém úseku a u jiných operátoru to nedělá pokud je to jen fw v mobilu. snad se to tedy brzo dozvíme čím to je způsobené. doufám že to wodafon vezme vážně a nehodí to pod stůl.
Back to top
feromero
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Apr 10, 2006 8:29 am    Post subject: Reply with quote

a prispevky lidi, ze to bylo i v siti paegas? to by znamenalo, ze jsou potom vymyslene.
Back to top
Jezevec007
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Apr 11, 2006 8:10 pm    Post subject: VodaFoune má zřejmě problémy s DNS Reply with quote

Nevím co to je za Vodafoun akci, ale v sobotu večer umřela M65 při pokusu jít přes Jimma na ICQ. Probudila se až po několika marných pokusech druhý den ráno a to pak zase Jim nešel a ani Opera Mini. Dnes jsem se v Praze byl na to ptat ve Vodafoun prodejně a tam radili reklamaci. Faktem je, že když do M65 dám přímo DNS1 217.077.161.130 a DNS2 217.077.161.131 Vodafounu, tak to mrzne tutově. Vodafoun si nepěkně zahrává nebo je někdo sabotuje. To už se nikdy nedovíme.
Back to top
Jezevec007
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Apr 11, 2006 8:12 pm    Post subject: Ještě dodatek Reply with quote

Dnes mi to po 16 hodině začalo dělat znovu. To jsem tam měl ještě defautní samý nuly, který předtím fungovaly při použití připojení aplikace přes GPRS. Vodafon RULEZ Brick wall Brick wall
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 4 of 7

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum