clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - upgrade firmware v S75 pomocí fullflashe

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

upgrade firmware v S75 pomocí fullflashe

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 5:16 am    Post subject: upgrade firmware v S75 pomocí fullflashe Reply with quote

Tak jsem hledal, hledal, a jako šmudla nenašel, tak se ptám:

Kamarád má v S75 fw12, což je tedy hrůza, přiznejme si to. Razz A já mám doma čistou fullflash fw32 (snad jen MAP soubory v ní nejsou nahraný). No a protože můj kabel funguje líp s vypnutým telefonem (a nemusel bych tedy hodinu nahrávat FFS), napadlo mne, že bych si zkrátka odzálohoval jeho telefon a nahrál tam svoji FF (a potom ty chybějící MAPy) a bylo by to hotové. Tak, a jde mi o to, co vytáhnout z jeho telefonu, abych ho po nahrání FF opět oživil. Odzálohovat EEPROM a pak ji zpět nahrát? Nebo musím každopádně použít návody na změnu IMEI a odblokování (ty jsem našel)? Díky za rady...

PS: Prosím, já MOC DOBŘE vím, že update fw jde klasickou cestou (winswup+FFS+MAP) a je to bez problémů, přeci jen to moje S75 od fw12 k současnému fw32 několikrát zažila, takže TUHLE radu opravdu nechci slyšet. wink Jde mi jen o to, že update přes čistou FF mi přijde jako rychlejší cesta, proto se ptám, nic víc, nic míň...

PPS: A jestli jsem jen blbě hledal, prosím, nekamenujte mne... Opravdu jsem nad hledáním strávil půl hodiny a nenašel jsem to, co by mne informačně uspokojilo...

mc920->t10->c35i->s35->me45/me45i->mt50->a55/c55->c65/csl65->lg c2200->s75
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 7:50 am    Post subject: Reply with quote

Možná, že napíšu i věci, které jsou naprosto samozřejmé, ale pro jistotu.
1. Vygenerovat všechny kódy (px75v1) v PU, zavest Skey, vygenerovat všechny loadery a udělat všechny možné zálohy.
2. Nahrát FF
3. Odblokovat na správné IMEI (tady je několik možností já preferuji tuto) třeba pomocí PU. Připojit vypnutý telefon, v páté záložce PU (flash) zaškrtnout políčka 1,2,5,6,9 stisknot spodní tlačítko programu (vyplnit) a po necélé vteřině potom stlačit červený telefon. Proběhne ti odblokování a telefon by měl normálně fungovat. Vidíš to není vůbec špatný nápad a jelikož mám na starosti dvě S75, v jedné je 32 a ve druhé 31 tak to hned dneska večer také vyzkouším a pak se ozvu.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 8:18 am    Post subject: Reply with quote

Přesně tak, toto musí fungovat jak píše jirkab, jenom pozor ve V-Klay při nahrávání cizí fullflash nikdy nepovoluj zápis do bootcore, potom by byl telefon zralý na celkové oživení.
Jo a pro S75 použij PapuaUtils minimálně verzi 0.7.7, sice je s klikihákama ale podle české verze 0.6.7 se v ní dá velmi dobře orientovat.

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Back to top
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 10:50 am    Post subject: Reply with quote

Jj, díky oběma za rady, vyzkouším. Co se kódů a verze PU týče, dobře vím (jak říkám, mám ze své S75 FF, takže kódy už jsem musel generovat wink ); stejně ale díky, ono opakování nikdy neškodí..

Tak, teď jen dvě doplňovací otázky: v-klay (verze 3.3) se mne při nahrávání FF vždy zeptá na zápis do bootcore. Vždy jsem nahrával svoji FF do svého telefon, takže nebyl problém. Taky jsem zkoušel zmáčknout na otázku "zapisovat do bootcore" ne, ale ouha: v-klay v tom případě vůbec nic neudělal, prostě akci zrušil. Asi mám tedy někde špatné nastavení; jak ochočit v-klay, aby i bez zapisování do bootcore zapsal ostatní části FF?

A druhá otázka: PU umožňují z FF vygenerovat (tuším xbi) soubor, který je pak použitelný ve WinSWUPu. Když bych tedy do tohoto souboru dal uložit FF, EEPROM, EELITE a všechny FFS, potom zformátoval telefon a tenhle soubor pomocí WinSWUPu nahrál, byl by v pohodě? Nebo bych musel některý z předchozích bloků vynechat? Případně by opět bylo nutné měnit IMEI a odblokovat?

Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 12:25 pm    Post subject: Reply with quote

1. V-Klay - je možno zápis do bootcore vypnout
Vklay - Nastav. - Rozšířené a tady odškrtnout - Povolit zápis do bootcore. Ale jde to i bez toh ovypnutí jen to chce pořádně číst co se ptá, koukni se na toto http://www.siemensmania.cz/content.php?id=259&p=7 a pořádně prostuduj.

2. Jde i vygenerovat kompletní Winswup s celým firmware z funknčí fullflash a vygenrovanými kódy přímo v PapuaUtils. A to jak s bootcore a eeprom pro vlastní potřeby, nebo bez nich pro cizí telefony.

WinMobile
Back to top
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

Fajn, děkuju za rady a trpělivost... wink (Opravdu nepořádně čtu... Já se napravím, slibuju... Angel )

Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

Takže jsem to zkoušel prakticky. Nedoporučuji. Udělal jsem si zálohu FF telefonu s fw.32 (zavedený Skey).
Zapsal jsem ho do telefonu fw.31 (zavedený Skey). Po zapsání se už telefon s V_klayem nespojí. V PU(úplně nejnovější) 0.7.9d napíše při uvedení do Service mode - Customer mode! Tím pádem nejde odbloknout v páté záložce apod. Dál jsem to neřešil a vrátil zpět zálohu přes x65flasher. Tato cesta se mi nezdá nakonec o tolik rychlejší i kdyby fungovala: - vygenerování kódů - 10minut, - záloha FF - 10 minut, zápis FF - 30 minut, odblok pokud by šel - 2 minuty, vrácení původních záloh (adresář, hry, obr, zvuky, nastavení) - 10 minut = 62 minut.
Kompletní nahrání FW+FFS(pomocí DCA-540)+map a obnova původních věcí = 90 minut.
Jinak ve V_klay3.3 pro telefony, které jsem kdy zkoušel (S65, CX65, CX75 a S75) se mi nikdy nepodařilo přepsat bootcore, přestože jsem to povolil a vědomě chtěl provést - program to prostě stejně neprovede i když je to v rozšířeném nastavení povoleno. Ještě k možnosti odbloku S75 přes PU. Zkoušel jsem to pouze v test verzi 0.7.9d a nefunguje to - i nezablokovaný mobil (se zavedeným Skeyem mi to zablokovalo, přestože by to mělo minimálně odbloknout kód přístroje (takže jsem pak půl hodiny přehrával FF i u druhého telefonu )

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Fri Apr 28, 2006 10:42 pm    Post subject: Reply with quote

Dobře. S těmi časovými údaji bych až tolik nesouhlasil, neboť:

-kódy se generují jen jednou a hodí se pak vždycky
-zálohu dělám v každém případě, i když jen dělám update fw klasickým způsobem (zkrátka co kdyby)
-na FFS mám pouze DCA-510 (takže ale šíííííííííílenou rychlost... Neutral )
-obnovu dat/nastavení musím dělat taky v obou případech stejnou a stejně i trvá

Ale když to nejde, nedá se nic dělat. Tak tedy ozkouším druhou možnost: ze zálohy FF (z v-klaye) jsem si v PU vytvořil UserSWUP (obsahuje FW, všechny tři disky FFS a langpack, nic víc) a vyzkouším, jestli to S75 rozchodí. Předpokládám, že před nahráváním do telefonu budu muset zformátovat disky a po nahrávání nahrát MAP soubory, ale stejně to podle mne bude mnohem rychlejší jak klasický způsob... No, dám vědět, jak experiment dopadl...

Last edited by berda on Sat Apr 29, 2006 12:33 pm; edited 1 time in total
Back to top
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

14921.78 SMM
PostPosted: Sat Apr 29, 2006 8:04 am    Post subject: Reply with quote

Hm měl jsem S75 v ruce velmi krátce, chtělo by to na pár dní a zkoušet a testovat, je to přeci jen trochu jiná práce než se všemi jeho soukmenovci.

WinMobile
Back to top
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 29, 2006 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

Takže je po experimentu a dopadl dobře. Ze svojí čisté zálohy fw32 (s FFS a bez MAP souborů) jsem si v PU vytvořil UserSWUP, do kterého jsem nacpal FW, langpack a všechny tři disky file systemu (FFS). Svůj telefonek jsem podflashoval na verzi 26 (bohužel, jinou S75 nemám, nemohl jsem to tak ještě vyzkoušet na cizím stroji), provedl jsem formát telefonu a zapnul jsem UserSWUP. Byl nutný zaškrtnutý Pre- a Post-check (UserSWUP mi bez zaškrtnutí Pre-checku sice vypnul telefon, ale pak se s ním už nedokázal spojit, po nahrání fw do telefonu zase neuměl telefon zapnout, proto obojí zašktnuté). Telefon pak šel v pohodě zapnout. No, ještě jsem ho vypnul, nahrál MAP soubory, opět zapnul a hle: z telefonu s fw26, nastaveními, zprávami atd. byl najednou telefon s fw32 a originálním obsahem disků. takže tenhle způsob funguje a z mého pohledu je mnohem rychlejší jak klasický postup...

Tak, poslední otázka: kam se zapisují MAP soubory (do jaké části FF)? Do EEPROM? Prám se proto, že kdyby i MAPy šly zakomponovat do UserSWUPu, pak by šlo FW aktualizovat jedním programem bez nutnosti mít vygenerované jakékoliv kódy; zkrátka by to bylo "pro cvičenou vopici"... wink

Back to top
alkaba
čestný člen
čestný člen

10903.00 SMM
PostPosted: Sat Apr 29, 2006 12:38 pm    Post subject: Reply with quote

MAP soubory se nahrávají do EEPROM... wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
berda